Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Ανοιχτή επιστολή στους bloggers
για τον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς
Από: Σταύρος Βιτάλης Δημοσιογράφος

Αγαπητοί φίλοι,

Για μια ακόμη φορά ο φίλος blogger, αρχαιολόγος ιστορικός Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, βρίσκεται στα κολαστήρια του καθεστώτος Γκρουέφσκυ, στο Τέτοβο αυτήν την φορά. Τα μηνύματα που μας έρχονται από τα Σκόπια, είναι ανησυχητικά για τη ζωή του Βασίλη. Στην προηγούμενη αποστολή μας, στο ψυχιατρείο του Μπάρντοφτσι, όλοι μας μέσα από τα μπλόγκς, δώσαμε ένα εκπληκτικό δείγμα αλληλεγγύης, στον μαχητή της Δημοκρατίας Βάσκο, σταματώντας κυριολεκτικά την καταστροφή της υγείας του από τα σταλινοφάρμακα που του έδιναν. Παράλληλα, η αποστολή με το λεωφορείο και οι 34 ακτιβιστές που συνόδευσαν την αποστολή, έφεραν μέσα σε λίγες μόνο μέρες το αποτέλεσμα για το οποίο όλοι προσευχόμασταν: Ο Βασίλη αφέθηκε ελεύθερος, κάτω από την πίεση που ασκήθηκε στο καθεστώς.

Αυτή τη φορά, η αποστολή μας πρέπει να είναι πιο αποφασιστική, πιο οργανωμένη και προπαντός, πιο μεγάλη. Γιατί ο στόχος μας είναι δυστυχώς δυσκολότερος: Να σώσουμε την ίδια τη ζωή του αγωνιστή της αλήθειας...............................

Είμαι σίγουρος πως η πλειοψηφία των Ελλήνων bloggers, θα πράξουν αυτό που έγινε και στην προηγούμενη αποστολή: Θα καλύψουν βήμα βήμα δηλαδή την πορεία της αποστολής, έτσι ώστε κρατώντας ενημερωμένη την διεθνή κοινότητα, να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα να βρεθούν σε κίνδυνο τα μέλη της αποστολής.

Αυτό που προέχει αυτήν την στιγμή όμως, είναι να συμπληρώσουμε όσα περισσότερα λεωφορεία γίνεται για να βρεθούμε έξω από την πόρτα της φυλακής όπου κρατείται ο αδελφός μας Βάσκο..α συνοδεύσουν με την πέννα τους ή τις κάμερές τους την αποστολή.................

Για μας η ευθύνη απέναντι στο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς είναι όχι μόνο ανθρωπιστική αλλά και ιστορική. Δεν πρέπει, δεν μπορούμε να αφήνουμε τους ελάχιστους αγωνιστές που απέμειναν στους δίσεκτους καιρούς που ζούμε στην μοναξιά τους, αλλά και έρμαιο στα χέρια αδίστακτων εξουσιών τύπου Γκρουέφσκυ.

Σας ευχαριστώ θερμά για μιαν ακόμη φορά για τη φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: