Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

Να μεταφερθεί… χθες!

Το «Παλαιό» βλάπτει σοβαρότατα

ασθενείς-εργαζόμενους-επισκέπτες!

ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) 30/8/2010

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κέρκυρας ΖΩΧΙΟΣ Γιάννης

ΖΩΧΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΛαός και επισκέπτες του Νομού Κέρκυρας υποφέρουν δεκαετίες είτε γιατί δεν εξοπλιζόταν κατάλληλα το παλαιό Νοσοκομείο είτε γιατί το νέο καθυστέρησε να κατασκευαστεί και τώρα να μεταφερθεί.

Βασική αιτία η κρατική αντιλαϊκή πολιτική σε συνδυασμό με την έντονη τοπική διαπλοκή για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά εργαστήρια, κλινικές, ιατρικά κέντρα.

Μετά δεκαετίες, το νέο Νοσοκομείο είναι «έτοιμο» αλλά μεταφορά δε γίνεται.

Ως κύριος λόγος εμφανίζεται η έλλειψη προσωπικού. Έτσι, ο λαός συνεχίζει να είναι θύμα μιας απόλυτα υποβαθμισμένης υγείας. Επιπλέον, δυσφημείται η δημόσια υγεία. Αντίθετα, φυτρώνουν και πλουτίζουν κάθε είδους κρατικοδίαιτες ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.

Εκεί είναι και το κλειδί. Ιδιωτικές επιχειρήσεις, δικτυωμένες ή παραρτήματα της συνολικής ελληνικής ιδιωτικής υγείας, εκβιάζουν (και το κράτος τις εξυπηρετεί), να μην αναβαθμίζεται η δημόσια υγεία. Οι δυνάμεις δε της απίθανης απάτης στα δημόσια νοσοκομεία συμβάλλουν προς αυτή τη κατεύθυνση με θύματα ή και συνένοχους εργαζόμενους και συνδικαλιστές.

Η «Τρόικα» δε του «Μνημονίου», ως πλασιέ του αδίστακτου διεθνούς κεφαλαίου, ξετσίπωτα προωθεί τα παγκόσμια, αλληλέγγυα, συμφέροντα (και) της εκμεταλλευτικής ιδιωτικής υγείας.

Η έλλειψη (και) προσωπικού στο Νοσοκομείο Κέρκυρας είναι χρόνια, με τραγικές επιπτώσεις.

Σίγουρα, και το νέο Νοσοκομείο, θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση λόγω των ελλείψεων.

Όμως, είναι ένα καινούργιο νοσοκομείο, με κατά κανόνα πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και πολύ διαφορετικές συνθήκες για ασθενείς και εργαζόμενους.

Αυτά, θα αντισταθμίσουν εν μέρει τα προβλήματα που προβάλλονται λόγω του… μεγέθους του κτιρίου. Επιπλέον, «από μέσα» θα διαπιστώνονται καλύτερα τα ποικίλα προβλήματα.

Ταυτόχρονα, «απενοχοποιημένος» ο κάθε αγώνας από φόβους διαπλοκής παραγόντων της δημόσια υγείας, θα μπορεί να απαιτήσει και συσπειρώσει όλες τις τοπικές δυνάμεις για συνολική κινητοποίηση.

Όμως, συνδικαλιστές και παράγοντες θα πρέπει να σταματήσουν ως οι φωνές ανεύθυνων πολιτικών. Τι σημαίνει ότι η τάδε βουλευτής έδωσε (ανεκπλήρωτες) υποσχέσεις προσλήψε-ων ή ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε διορισμούς ενώ σιωπά το αρμόδιο υπουργείο; Πώς είναι δυνατόν το ΣΚ να νομιμοποιεί βουλευτή και πρώην υπουργό που έκανε εγκαίνια σε ανύ-παρκτο νοσοκομείο, να «αγανακτεί» δακρύβρεχτος και δεν του υποδεικνύει να «σιωπήσει».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΤΑ-ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ… ΧΘΕΣ! ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ.

Αμέσως δε να καλέσουν Φορείς και λαό σε συμπαράταξη για ένα αγώνα διαφανή δίχως διακρίσεις:

-Οι τρεις βουλευτές να μην… επιστρέψουν στην Κέρκυρα δίχως τους… διορισμένους.

-Να μην επιτρέψουν σε κανένα κεντρικό κομματικό ή κυβερνητικό στέλεχος όλων των κομμάτων να φθάσει προεκλογικά στην Κέρκυρα.

-Κανένας υποψήφιος να μην μπει, για σπέκουλα, στο νοσοκομείο μετά την εγκατάσταση.

-«Παρουσία» σε όλες τις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις.

-«Εισβολή» στις τηλεοπτικές εκπομπές των υποψηφίων.

-Κινητοποίηση με τους Απόδημους ώστε ο αγώνας να μεταφερθεί και εκτός Κέρκυρας. Ο Καλαμάς και η Παλαιόπολη -ΜονΡεπό διδάσκουν για τα… αποτελέσματα.

-Νέες μορφές αγώνων μετά τις εκλογές.

Το ΣΚ οφείλει, με αυτόνομο λόγο, να ζυγίσει τα οφέλη πρωτευόντως για τους ασθενείς με όποιες επιπλέον θυσίες από πλευράς εργαζόμενων.

Όσοι το… κολακεύουν ή το… εμπορεύονται πρέπει να παραμεριστούν.

Το παλαιό Νοσοκομείο βλάπτει σοβαρότατα ασθενείς και εργαζόμενους.

Τρέφει όμως τη διαπλοκή με την εμπορευματοποιημένη υγεία!

Εδώ και τώρα λοιπόν η μεταφορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: