Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

5η (τελευταία) ανακοίνωση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

από ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ)

για το ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, εκλογές Νοέμβρη 2010.

Ανατροπή όχι παραλλαγή!

Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Ζωχιός

Κεφάλαια:
ΕΠΙΟΡΚΙΑ- ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ- ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΤΙΡΙΟ- ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ/ΘΕΑΤΡΟ/ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ- ΟΙ ΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΥ- ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΔΑΦΑΝΕΙΑ -ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥ- ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΣΜΟΥΣ/ΦΟΡΕΙΣ/ΜΜΕ/ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ/ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ- ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ/ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ/ΥΓΕΙΑ/ΠΡΟΝΟΙΑ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΜΕΣΑ/ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

ΕΠΙΟΡΚΙΑ

ΕΠΙΟΡΚΟΙ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ/ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ-ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΥΠΗΡΕ-ΣΙΩΝ- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ, ΚΑΘΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ.

ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Με τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ), κορυφαία λειτουργία του Δήμου είναι οι Λαϊκές Συνελεύσεις (ΛΣ) σε κάθε Τοπική ή Δημοτική Κοινότητα. Αυτό, όχι ως τυπική διαδικασία προβλεπομένη από τον Καλλικράτη αλλά γιατί θα λειτουργούσαν ακόμη κι αν δεν προβλέπονταν αφού αποτελούν στη ΝαΚ πυρήνα διαχρονικής βούλησης, επεξεργασίας, προβολής και απαίτησης για εφαρμογή.

- Οι Κοινοτικές και Συνοικιακές Λαϊκές Συνελεύσεις θα οργανώνονται από τα Συμβούλιά τους και παρουσία Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ), Δημάρχου, Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, τεχνοκρατών. Η σύγκληση θα γίνεται και με πρωτοβουλία του ΔΣ

- Κυριακή πρωί οι συνεδριάσεις με μικρογεύματα για τους μετέχοντες. Θα ακολουθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και ποικίλα προγράμματα. Η Έβδομη, θα είναι μέρα συμμετοχής, ψυχαγωγίας, δημιουργίας, προσφοράς, γνώσης, ξεκούρασης. Κυρίως για την «πολυάσχολη» γυναίκα!

- Στις 30/1/2011, ώρα 9 πρωί, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Λαϊκή Συνέλευση στην έδρα κάθε Τοπικής ή Δη-μοτικής Κοινότητας με θέμα την ανάλυση του ψηφισθέντος Προγράμματος και παρουσίαση των μέχρι τότε αποφά-σεων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Ο δήμαρχος θα συμμετάσχει στη Λαϊκή Συνέλευση της Κοινότητας Οθωνών. Θα έχει προηγηθεί, την 29/1/2011, η ολομέλεια όλων των εκλεγμένων συμβουλίων στο δήμο.

- Μία φορά το χρόνο, ειδικές Λαϊκές Συνελεύσεις, με προεδρεύοντα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, θα οργανώ-νονται σε «κοινό τραπέζι» από τις παρατάξεις του δήμου, εκπροσωπούνται ή όχι στο ΔΣ, νέες και μειοψηφικές πο-λιτικοκοινωνικές ομάδες που λειτουργούν στα Νησιά. Πνοή των ΛΣ, η «ζωντανή» παραβολή προγραμμάτων.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΤΙΡΙΟ-ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΙΚΗ Ή ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Με τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ), ο Δήμος πηγαίνει στον κάτοικο:

1.Κατασκευάζεται πολυκτίριο στην έδρα κάθε Κοινότητας (Οθωνών, Ερείκουσσας, Μαθράκιου, Κέρκυρας), με αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, συνδυαστικά με τους «ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ», οι οποίοι θα περιγραφούν παρα-κάτω. Αρχικά, αξιοποιούνται υπάρχουσες αίθουσες ή σχολεία ή χώροι κρατικοί-θρησκευτικοί- τραπεζικοί κλπ που θα δημοτικοποιηθούν.

Θα προσκληθούν οι δικαιούχοι αρχοντικών ή εγκαταλελειμμένων κτισμάτων (και όχι μόνο) να γίνουν δωρητές στο δήμο με τα σχετικά κτίρια για τις νέες ανάγκες των κατοίκων.

Κάθε πολυκτίριο θα είναι ανάλογο του μεγέθους της Κοινότητας, με κοινή αρχιτεκτονική αλλά θα προσαρμόζεται και σε τοπικές ιδιαιτερότητες. Όλα, με σύγχρονο εξοπλισμό και εσωτερική ποιότητα που θα προσκαλεί τους κατοί-κους σε διαρκή παρουσία. Βασικοί χώροι του πολυκτιρίου:

- Γραφεία: Του Συμβουλίου, του Υπαλλήλου και των: Συνεταιρισμού-Πολιτιστικού ή Αγροτικού ή αθλητικού ή Κοινωνικού ή Επαγγελματικού Συλλόγου .

- Αίθουσα συνεδριάσεων των παραπάνω και κάθε άλλου φορέα.

- Ιατρείο-βιβλιοθήκη-γυμναστήριο

- Αίθουσα εκπαιδευτική με πλήρη ηλεκτρονικό εξοπλισμό και με εργαστήριο για μικρούς- μεγάλους σε κομπιούτερ, ζωγραφική, σκάκι, μουσική, χορωδία κλπ.

- Αμφιθέατρο για συνελεύσεις-συγκεντρώσεις, θεατρικές παραστάσεις, πρόβες χορευτικών ή θεατρικών ομάδων και κάθε μορφής συλλογικές εκδηλώσεις αλλά και ατομικές (πχ γενέθλια).

- Το Αμφιθέατρο, με ειδικές προσαρμογές, θα λειτουργεί και για τις τελετές: ονοματοδοσίας, γάμων ή αποχαιρετι-σμού νεκρών.

2. Πλατείες, πεζόδρομοι και χώροι αθλητισμού, σε κάθε Κοινότητα, συντηρούνται ή κατασκευάζονται ή αναβαθμίζονται.

3. Υπαίθρια θέατρα σε όλες τις Κοινότητες και σε σημεία ιδιαίτερης θέας. Θα αξιοποιηθούν κάστρα κλπ

4. Τοπικό Μουσείο: Εάν δεν υπάρχει χωριστό οίκημα (πχ λόγω δωρεάς), στο πολυκτίριο θα κατασκευαστούν αίθουσες μουσείου, με μορφή (πχ λαογραφικό) που θα επιλεγεί από την Κοινότητα ώστε να προσφέρει και έσοδα αποκλειστικά για τοπικές ανάγκες.

5. Αθλητικοί χώροι σε κάθε Κοινότητα. Οι διακρινόμενοι σε αθλήματα θα στηρίζονται να αθλούνται σε πλέον κατάλληλες υποδομές εκτός κοινότητας.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ.

ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ ΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

- Από 1/2/2011 ο δήμος, με ΝαΚ, τοποθετεί σε κάθε Κοινότητα υπάλληλο από το «ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗ-ΚΟΝΤΩΝ» που θα δημιουργηθεί αμέσως. Στο Τμήμα τούτο θα ενταχθούν και οι ιερωμένοι που αμείβονται από το δημόσιοι, όπως θα αναλυθεί σε σχετικό κεφάλαιο. Ο υπάλληλος λειτουργεί με ευθύνη του Προέδρου του Συμβου-λίου ή του Εκπροσώπου, είναι Γενικών Καθηκόντων και κάθε χρόνο θα μετακινείται σε άλλη Κοινότητα. Στο αρχι-κό στάδιο ίσως καλύπτει ανάγκες περισσοτέρων Κοινοτήτων.

- Ο «Υπάλληλος Γενικών Καθηκόντων» θα είναι γνώστης της πληροφορικής και τουλάχιστον μιας γλώσσας. Θα εκπαιδευτεί να καλύπτει πολλαπλές ανάγκες όπως: Γραμματειακή στήριξη και οργάνωση του αρχείου των: Κοι-νοτικού Συμβουλίου-Συνεταιρισμού-Συλλόγων κλπ. Να λύνει προβλήματα κατοίκων on line ή να προωθούνται για λύση ή να κατευθύνεται σωστά ο κάτοικος στην αρμόδια υπηρεσία. Να κρατά το ταμείο της Κοινότητας. Να δίνει πρώτες πληροφορίες για θέματα νοσοκομείου-ασφαλιστικά-φορολογικά-τραπεζικά ώστε ο κάτοικος να γνωρίζει που θα απευθυνθεί. Να προσφέρει βοήθεια σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Να παρακολουθεί την εξόφληση λογαριασμών προς το δήμο και να ενημερώνει για τυχόν εκκρεμότητες. Να οργανώνει τη βιβλιοθήκη, να δανείζει βιβλία, να διευκολύνει μαθητές και κατοίκους για ανεύρεση στοιχείων στο διαδίκτυο, να εξυπηρετεί το μουσείο. Θα καλύπτει τις ανάγκες καθαρισμού του κτιρίου, την περιποίηση κήπων. Θα προσφέρει πληροφορίες ή πρώτες βοήθειες για έκτακτα προβλήματα (ηλεκτροπληξία, τσίμπημα φιδιού κλπ) μέχρι την άφιξη ειδικών. Θα μεταφέρει νήπια ή μαθη-τές στο νηπιαγωγείο ή σχολείο. Θα βοηθά στα σχολεία. Θα διευκολύνει γλωσσικά τους τουρίστες. Θα καλεί τα αρμόδια συνεργεία για βλάβες δικτύων και θα αντιμετωπίζει μικροπροβλήματα σε θέματα ύδρευσης, δημοτικού φω-τισμού, λακκούβας δρόμων, πτώσης δέντρων ή λίθων κλπ. Θα επιβλέπει την ανακύκλωση προϊόντων και με ενη-μερωτικές παρεμβάσεις, θα προωθεί τις περιβαλλοντικές πολιτικές του δήμου. Θα βοηθά τους αγρότες σε θέματα που έχει εκπαιδευτεί ή να τα μεταφέρει σε ειδικούς ή να τους καλεί επιτόπου.

- Όλοι οι νέοι υπάλληλοι, εκτός πολύ εξειδικευμένων, θα προσλαμβάνονται στο «Τμήμα Γενικών Καθηκόντων» και από εκεί θα μετατάσσονται.

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ

- Μία βδομάδα μετά το θετικό αποτέλεσμα για τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ), το Δημοτικό Συμ-βούλιο, τα Συμβούλια των Τοπικών- Δημοτικών Κοινοτήτων και οι Εκπρόσωποι θα συνέλθουν σε άτυπη ολομέλεια. Θα βρίσκονται δε σε διαρκή άτυπη συνεδρία και συνεργασία με κάθε αρμόδιο φορέα ώστε, την 31/12/2010, να έχουν οργανώσει το επίσημο ξεκίνημα του Δήμου στις βασικές προτεραιότητες και λειτουργίες.

- Η ανάληψη των καθήκοντα την 1/1/2011, θα πραγματοποιηθεί με τελετή στο κεντρικό κτίριο της Παλαιόπολης Μον-Ρεπό) όπου θα δοθεί ο προβλεπόμενος πολιτικός όρκος και με χαιρετισμούς: Από βουλευτή (κοινής επιλογής των τριών), τον πρώην Νομάρχη, τον Προέδρου της ΤΕΔΚ και τον ορκισθέντα Δημάρχο. Από κοινό δε σώμα όλων των φιλαρμονικών θα ακουστεί ο «Δημοκρατίας Ύμνος» που θα ζητηθεί από τον Σπύρο Σαμοϊλη. Καμία άλλη μη αρμόζουσα εκδήλωση (θρησκευτική κλπ).

- Κατόπιν, το Δημοτικό Συμβούλιο θα επισκεφθεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ύστερα το Νοσοκομείο όπου θα οργα-νωθεί και συμβολική δεξίωση για το λαό και τιμώμενους τους ασθενείς και τους εργαζόμενους στην Υγεία. Συμβο-λικά, θα ξεκινήσει η πολιτική της προληπτικής ιατρικής σε 10 κατοίκους.

Ανάλογη θα είναι και η διαδικασία ορκωμοσίας στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

-Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει στο κτίριο της Ιονίου Βουλής. Οι συνεδριάσεις του (όπως και των Κοινοτικών Συμβουλίων) ανοικτές και θα μεταδίδονται ζωντανά από τα δημοτικοποιημένα κανάλι/ραδιόφωνο και στο διαδίκτυο. Μια φορά το χρόνο, συμβολικά, θα συνεδριάζει στο Παλάτι της Παλαιόπολης (Μον-Ρεπό), στα Παλαιά Ανάκτορα ή στο Παλάτι Αγίων Θεοδώρων Μέσης. Ειδικές συνεδριάσεις σε Οθωνούς, Ερείκουσσα, Μα-θράκι. Αντίστοιχες συμβολικές συνεδριάσεις μπορούν να προγραμματίζουν τα Τοπικά και Δημοτικά Συμβούλια

ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ-ΠΡΑΞΕΙΣ

- Αμέσως, την 1/1/2011, θα οργανωθεί η αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων υγείας, κακοκαιρίας κλπ στα Διαπόντια Νησιά μας και σε απομακρυσμένες Κοινότητες. Πρώτες αποφάσεις για κατοίκους όπως: υπερήλικες-ασθενείς-ΑμεΑ-πολύτεκνους-άνεργους-μετανάστες-άστεγους-χρήστες ναρκωτικών σχετικά με μεταφορά, άμεση βοή-θεια, απασχόληση, στήριξη με παροχές κλπ. Οι παροχές, με προϋποθέσεις, θα ξεκινούν με άμεση βοήθεια, απαλλαγή από τέλη ύδρευσης, εκπαιδευτικά προγράμματα, προσφορά στέγης ή γης για καλλιέργεια κλπ.

- Στενή άμεση διαδημοτική συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΠΑΞΙΩΝ για κάλυψη των αναγκών του και λόγω κατάργησης της Νομαρχίας

- Η παραλαβή από τους απερχόμενους δήμους θα γίνει με όλους τους κανόνες απόλυτης διαφάνειας. Τυχόν αρνη-τικές διαπιστώσεις θα παραπεμφθούν αμέσως στη δικαιοσύνη. Εάν διαπιστωθεί πρόβλημα οικονομικής διαχείρισης θα ξεκινήσει αμέσως διαδικασία δέσμευσης της περιουσίας υπευθύνων, αιρετών, υπαλλήλων, συνεργατών. Ειδικά, οι προϊστάμενοι οικονομικών υπηρεσιών, σύναψης συμβάσεων, πολεοδομίας, νομικοί, υγείας κλπ σε Νομαρχία και Δήμους οφείλουν, πριν τις εκλογές, να δημοσιοποιήσουν προηγούμενες και να αρνηθούν νέες πράξεις που «πά-σχουν». Καμία οικονομική ή συμβατική υποχρέωση προς οιονδήποτε δε θα γίνει δεκτή αν δεν αποδεικνύεται με παραστατικά, δεν έχει συναφθεί με διαφανείς διαδικασίες και δεν έχει δημοσιευθεί έως τον Αύγουστο 2010.

ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΠΛΗΡΗΣ ΔΑΦΑΝΕΙΑ

ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

Στη δημοτική επικράτεια, με τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ), πλήρης ισότητα:

- Απόλυτη (δικτυακά μηχανογραφημένη) διαφάνεια σε κάθε λειτουργία και δράση των: Δημοτικού - Κοινοτικών Συμβουλίων και Εκπροσώπων, υπηρεσιών, επιχειρήσεων, τραπεζών, κοινωνικών-κομματικών-εργατικών συλλογικο-τήτων, θεσμών, προσώπων.

- Δικαιοσύνη-αστυνομία-λιμενικό-πυροσβεστική κλπ αποκλειστικά και μόνο προστατεύουν τα δικαιώματα των κατοί-κων από κάθε μορφής πράξη απάτης, εκμετάλλευσης, αδικίας. Διακρίσεις σε βάρος πολιτών, βία, κάλυψη άδικων πράξεων ισχυρών ή παραγόντων, πέρα των άλλων επιπτώσεων, θα σημαίνει απώλεια της ιδιότητας του κάτοικου.

- Καμιά περιοχή του Δήμου δε θα επιβαρύνει άλλην σε θέματα περιβάλλοντος κλπ.

- Ισότητα έναντι όλων, θεσμών και κατοίκων. Απόλυτος σεβασμός στα δικαιώματα των: ΑμεΑ, μειονοτήτων, αλλό-θρησκων, μεταναστών, με επιλογή τη διαφορετικότητα στην προσωπική ή σεξουαλική ζωή και σε κάθε πολιτική και κοινωνική έκφραση. Στήριξη των χρηστών για να απαλλαγούν από τυχόν εξάρτηση. Συνεργασία με την Τσιγγάνικη Κοινότητα για οργάνωση του οικισμού και λύση των προβλημάτων με σεβασμό στην παράδοσή τους. Η κάθε μορφής ρατσιστική συμπεριφορά προς οιονδήποτε δε θα έχει χώρο στο Δήμο.

- Όχι απάτη-αδικία-εκμετάλλευση από κανέναν και προς κανέναν!

Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ή ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕ ΑΝΑ-ΛΟΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. Ενδεικτικές συμπεριφορές: Μη πληρωμή εργαζόμενων, φορο(εισφο)διαφυγή, φοροκλοπή, πολεοδομικές παραβάσεις, μόλυνση περιβάλλοντος. Πράξεις διαπλοκής-συναλλαγής- επιορκίας, απαξίωσης της δημόσιας υγείας-παιδείας, ένοπλης βίας, ληστείας, ρατσισμού. Παραγωγή ή εμπόριο ναρκωτικών ή εμπόριο όπλων. Σωματεμπορία-παιδεραστία-ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή τοκογλυφία. Ακόμη, οι προσφέροντες προστασία ή οι γνωρίζοντες και καλύπτοντες τους παραπάνω (εξαιρείται με προϋποθέσεις η στενή συγγενική σχέση) αξιοποιώντας και επαγγελματική ή συντεχνιακή ιδιότητα όπως δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι-λογιστές, συμβολαιο-γράφοι, αστυνομικοί, λιμενικοί, εφοριακοί, συνδικαλιστές κλπ. Ιδιαίτερη αυστηρότητα στους εκπροσώπους κάθε μορφής συλλογικότητας για αδιαφορία ή κάλυψη των μελών τους σε κάποια από τις παραπάνω πράξεις.

- Οι δεχόμενοι δωρεές, πχ δόγματα, κόμματα κλπ οφείλουν να ερευνούν το πόθεν έσχες του δωρούμενου, χρήματα ή αντικείμενο.

- Ιδιαίτερος έλεγχος στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης για αδιαφανείς σχέσεις.

- Δημόσιοι λειτουργοί: Δικαιοσύνης- υγείας-παιδείας-οικονομίας-πολεοδομίας που επιορκούν είτε ως επιλογή είτε λόγω «ιεραρχικής πειθαρχίας», δε θεωρούνται κάτοικοι. Θα τίθενται όμως υπό πλήρη δημοτική προστασία οι διω-κόμενοι λόγω «απειθαρχίας» σε εντολές βλαπτικές δημόσιων ή δημοτικών ή λαϊκών συμφερόντων. Η απειθαρχία θα είναι πλήρως αιτιολογημένη και όχι απλώς ως «αντίληψη».

ΣΧΕΣΕΙΣ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΟΙ ΡΟΛΟΙ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ-

ΚΡΑΤΟΣ-ΚΟΜΜΑΤΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΝ.

- Με τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ) ο δήμος δε θα λειτουργεί ως πλασιέ κανενός. Ταπεινωτικές-γλοιώδης-οσφυοκαμπτικές συμπεριφορές προς το κράτος και στους εκφραστές του θα ανήκουν στο απεχθές παρελθόν. Θα καθιερωθεί δε η ποινή του «ΜΗ ΚΑΛΟΔΕΧΤΟΥ» για πολιτικές ή πονικές πράξεις πολύ ιδιαίτερης βαρύτητας. Συμβολική αρχή, με τον Κ. Καραμανλή μέχρι το 2014.

- Απέναντι στο κράτος, όπως δομείται με το σύνολο των θεσμών του, θα υπάρχει κάθε μορφής διεκδίκηση, ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ. Θα ελέγχεται για όλες τις πράξεις ή παραλήψεις, για αδιαφάνεια, βλάβη του δήμου ή κατοίκων, για τη στάση του απέναντι σε διεθνής-ευρωπαϊκούς θεσμούς, στο κεφάλαιο, για μη προστασία του περιβάλλοντος, μη είσπραξη φόρων, για προσφορά προνομίων σε βάρος του λαού, για συμφωνίες τύπου «μνημονίου».

- Οι βουλευτές-υπουργοί Κέρκυρας θα καλούνται στις συνεδριάσεις του ΔΣ να ενημερώνουν-επεξηγούν το νομοθετικό έργο, τις κρατικές αποφάσεις και τον προσωπικό τους ρόλο. Βουλευτικές δραστηριότητες που θα παραγκωνίζουν ή υποβαθμίζουν την αυτοδιοίκηση δε θα επιτρέπονται. Υπουργικές ή βουλευτικές εξυπηρετήσεις, χρηματοδοτήσεις, συναλλαγές ή πελατειακές σχέσεις με συλλογικούς ή μη φορείς, έξω από το δήμο, θα απορρί-πτονται. Θα εφαρμόζεται δε προσωρινή ποινή «μη καλόδεχτου» σε Κέρκυρα-Διαπόντια εάν χρησιμοποιείται η εξουσία τους για σχέσεις διαπλοκής με κάτοικους-επιχειρηματίες-εξουσιαστικές δομές.

- Στενή, αδιάκοπη συνεργασία με την εκλεγμένη ΠΙΝ για μια δυναμική περιφέρεια πρότυπο περιφερειακής αυτόνομης αυτοδιοίκησης. Όμως, εάν παρατηρείται αδράνεια, αδιαφάνεια, συμβιβασμός, τυπική διαχείριση, δια-κρίσεις κατά δήμων, αναποτελεσματικότητα, υποχωρητικότητα έναντι κράτους-κομμάτων και πολυποίκιλων συμφε-ρόντων, θα αντιμετωπίζεται όπως και το κράτος.

- Οι επιχειρηματίες-επαγγελματίες, μέσω και των συλλογικών τους οργάνων, θα στηρίζονται στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους και θα συμμετέχουν στη γενική ανάπτυξη. Όμως, η όποια οικονομική ή επιστημονική κλπ ισχύς τους, δε θα μπορεί να χρησιμοποιείται για έλεγχο δομών και προσώπων του δήμου, μήτε θα μετατρέπεται σε προνόμιο έναντι των άλλων κατοίκων. Η όποια σχετική επιδίωξη θα θεωρείται πράξη βλαπτική προς το δήμο και θα υπάρχουν άμεσες κυρώσεις.

- Η κάθε μορφής (εισ)φοροδιαφυγή-φοροκλοπή θεωρείται βαρύτατη πράξη απάτης κατά του δήμου και των κατοίκων. Όλοι όσοι ενοικιάζουν επαγγελματικούς χώρους (το ίδιο για το σύνολο των ενοικιαζομένων κατοικιών) θα κληθούν να δηλώσουν επίσημα εντός δύο μηνών, μέσω των επαγγελματικών τους φορέων, τον ιδιοκτήτη και το γραπτό μίσθωμα του ακίνητου. Θα δοθεί δε προθεσμία δύο ακόμη μηνών να διορθώσουν αδιαφανείς συμφωνίες που εμφανίζουν πλαστό μίσθωμα. Το μίσθωμα που τελικά θα εμφανιστεί θα λαμβάνεται υπόψη στη διαμόρφωση του κόστους του προϊόντος ή της υπηρεσίας. Σε περίπτωση που δηλωθεί ψευδές μίσθωμα θα σημαίνει κλείσιμο της επιχείρησης και προσωρινή ή μόνιμη απώλεια της ιδιότητας του κατοίκου για τους συμβαλλόμενους.

ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ο κορμός του προγράμματος που καταθέτει η ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ) συνδέεται με την

άμεση ολοκλήρωση των όποιων εργασιών σχετικών με τον χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό αφού προσα-ρμοσθεί ή αλλάξει ή βελτιωθεί σε μέρη ή στο σύνολό του. Οι πολεοδόμοι του δήμου-ΤΕΕ θα «ξεκουραστούν» αφού τον ολοκληρώσουν. Το ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του δήμου θα αρχίσει με αυτόν τον κατεπείγον στόχο.

ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.

- Συγκροτείται ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ δήμου. Βασικοί σύμβουλοι, το ΙΠ και όλοι οι επιστημονικοί, τεχνικοί, καλλιτεχνικοί φορείς και ενώσεις.

- Κάθε επιστημονική δράση από φορείς εντός και εκτός δήμου θα αναζητείται, ενθαρρύνεται, στηρίζεται, προβάλ-λεται με όποιο μέσο.

- Η αρχαιολογική έρευνα-ανασκαφές στο σύνολο της επικράτειας του δήμου με κέντρο την Παλαιόπολη θα είναι στις κεντρικές επιδιώξεις με δυναμική απαίτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού. Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, η Κόρκυρα του αρχαιότερου γραπτού κειμένου (Όμηρος) να μην έχει ούτε έναν Αρχαιολογικό Χώρο εκτός σκόρπιες πέτρες.

- Η μηχανογραφική οργάνωση, τα έργα, οι επιχειρήσεις, αξιοποιώντας και τις κρατικές υποχρεώσεις με το πρό-γραμμα ΕΛΛ.Α.Δ.Α. κλπ, θα γίνουν με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Δημιουργούνται υποδομές ανταποκρινόμενες και προσαρμόσιμες στις τεχνολογικές εξελίξεις τουλάχιστον 50ετίας. Στόχος, η ορθή-διαφανής- ταχύτατη εξυπηρέτηση και η άμεση ικανοποίηση των αναγκών των κατοίκων, το περιβάλλον, η πολύπλευρη καθολική γνώση, η έρευνα και η δημιουργία ισχυρής βάσης υψηλής τεχνογνωσίας, η δυναμική ανάπτυξη από γεωργία έως χαμηλή βιομηχανία, η απασχόληση με μηδενισμό της ανεργίας, η αυτάρκεια σε όλους τους τομείς, οι εξαγωγές, ο ποιοτικός, ετήσιος, τουρισμός.

- Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με το σύνολο των Τμημάτων του, θα έχει καθοριστικό ρόλο στη συνολική δημοτική δράση. Ο δήμος οφείλει να στηρίξει τις ανάγκες του, κυρίως τις στεγαστικές, και το Πανεπιστήμιο οφείλει να διευ-ρύνει τις δράσεις του προς την κοινωνία.

Ενδεικτικά, το Τμήματα Πληροφορικής στη μηχανογραφική οργάνωση και εκπαίδευση, το Ιστορίας για την συγγρα-φή της γενικής κερκυραϊκής και του κάθε Χωριού ιστορίας, οι βιβλιοθήκες θα χρειαστούν το Τ. Βιβλιοθηκονομίας, τα Τμήματα γλωσσών και Ασιατικών Σπουδών να συγγράψουν γλωσσάρια κινέζικης, ρώσικης, ιαπωνικής, αραβικής κλπ και να τα διδάξουν.

-Οι φοιτητές, πέρα από τις στενά προγραμματικές υποχρεώσεις, θα ζητηθεί να κάνουν έρευνα και πρακτική άσκη-ση, στα αντικείμενά τους, με προσφορά στο δήμο και στο λαό.

ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ) συμμετέχει στις εκλογές γιατί μπορεί να έχει ως βασικό στόχο στο ανατρεπτικό της πρόγραμμα τις ανθρώπινες ανάγκες σε ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Πέρα της σαφούς απαίτησης και δυναμικής διεκδίκησης από το κράτος να ανταποκρίνεται απόλυτα στις υποχρε-ώσεις του, ο δήμος θα αναπτύξει τις δικές του δράσεις, συμπληρωματικά ή πρωταρχικά. Συγκεκριμένα:

1. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΙΑΤΡΕΙΑ πλήρως στελεχωμένα, άρτια εξοπλισμένα με τα πλέον σύγχρονα μέσα. Κτίρια- περιβάλλοντες χώροι, με εικόνα που θα συγκρίνεται με υψηλόβαθμα ξενοδοχεία.

- Στην Πόλη, λόγω μεταφοράς του νοσοκομείου, το παλαιό Ιατρείο οργανώνεται και εκσυγχρονίζεται πλήρως για υπηρεσίες πρώτης ανάγκης και να συμμετάσχει στον προληπτικό έλεγχο. Στα πλαίσια δε της ενοποίησης των Ασφαλιστικών Ταμείων, θα δημιουργηθούν δομές συνεργασίας και αλληλοεξυπηρέτησης.

- Δύο ασθενοφόρα θα έχουν έδρα τα Κέντρα Υγείας Βορρά-Νότου για να καλύπτεται ταχύτατα το πρόβλημα των αποστάσεων και των Διαπόντιων.

- Ειδικές υποδομές (και τηλεματικής) για Διαπόντια και Παξούς.

- Ειδικός κωδικός ταχύτατης επικοινωνίας μεταξύ ΕΚΑΒ και Κοινοτήτων.

- Ελικόπτερο και ταχύπλοο, στα πλαίσια της ΠΙΝ, και σε συνεργασία με το λιμενικό για έκτακτες ανάγκες ή σοβαρά περιστατικά, κυρίως στα Διαπόντια-Παξούς.

- Εφαρμογή, από 1/2/2011, της υποχρεωτικής προληπτικής ιατρικής, με ηλεκτρονική κάρτα, για όλους τους κα-τοίκους με στόχο, μέχρι τον Αύγουστο του 2014, να έχει ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος. Η υποχρεωτικότητα συν-δυάζεται με το δικαίωμα άσκησης όποιου επαγγέλματος. Θα ζητηθεί επιστημονική άποψη για πιθανές μεταδοτικές επιπτώσεις κατά τις θρησκευτικές τελετές (πχ μετάληψη).

- Ιατρικό-νοσηλευτικό-διοικητικό προσωπικό νοσοκομείου-ΚΥ-Ταμείων που λαμβάνει φακελάκι, διαπλέκεται με ιδιω-τικές κλινικές ή εργαστήρια ή εταιρείες προμηθειών ή υπολειτουργεί σκόπιμα υπηρεσίες-εργαστήρια- μηχανές της δημόσιας υγείας, θα απομακρύνεται αμέσως. Το ίδιο ισχύει και για την παιδεία-πρόνοια κλπ

-Οι ιδιωτικές κλινικές, ιδιώτες γιατροί και εργαστήρια, θα υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο. Θα κλείνουν δε αμέσως αν διαπιστωθεί έλλειψη στις προδιαγραφές, (εισ)φοροδιαφυγή-κλοπή, διαπλοκή τους με δημόσιους λειτουργούς νοσοκομείων, ταμείων κλπ. Το ίδιο θα εφαρμοστεί και στα ιδιωτικά σχολεία.

2. Η ΝΑΚ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ. Ο δημοτικός χωροταξικός σχεδιασμός για νηπιαγωγεία, σταθμούς και όλες τις βαθμί-δες εκπαίδευσης θα ολοκληρωθεί μετά την ανάληψη καθηκόντων. Όμως, με τη ΝαΚ ανατρέπονται όλα στη σημε-ρινή αντισχολική εικόνα που οφείλεται σε συνειδητές πολιτικές επιλογές του θρησκευτικοπολιτικοοικονομικού συ-στματος το οποίο τρέφεται και διαιωνίζεται από τον αναλφαβητισμό:

- Νήπια-μαθητές θα εργάζονται-αθλούνται-παίζουν-τρέφονται σε χώρους που θα τους εμπνέουν και όχι απωθούν:

-Κτίρια-αίθουσες-εργαστήρια-αυλές-αθλητικές εγκαταστάσεις-προσβάσεις-περιβάλλον χώρος- μετακινήσεις, όλα σύγχρονα με προδιαγραφές που μεταβάλλουν ριζικά το αποτρεπτικό σχολείο. Συντηρούνται σημερινά σχολεία μό-νο αν προσαρμόζονται στα παραπάνω.

- Νηπιαγωγεία-σταθμοί-σχολεία, περιφέρειας και πόλης, σχεδιάζονται και οικοδομούνται σε ιδιαίτερα ευμεγέθη οικόπεδα, με νέα αρχιτεκτονική και με αισθητικές εσωτερικές και εξωτερικές προδιαγραφές. Δέντρα, λουλούδια, γκα-ζόν σε-μεγάλες-αυλές και όλους τους εντός και γύρο χώρους.

- Θα αξιοποιηθούν και τα οικόπεδα εκκλησίας-κράτους-τραπεζών. Μέρος του παλαιού νοσοκομείου, τμήματα του λόφου Γηροκομείου, τα οικόπεδα Πλατυτέρας και «Λυρικής» είναι ενδεικτικοί χώροι στην πόλη.

- Αναβαθμίζονται όλοι οι αθλητικοί χώροι και δημιουργούνται αθλητικά κέντρα δίπλα σε κάθε σχολικό συγκρότημα πόλης-επαρχίας. Κάθε νέα-νέος, μαθητής ή όχι, θα έχει τη δυνατότητα να αθλείται και κυρίως να ανακαλύπτει- προπονεί-αναδεικνύει το προσωπικό του ταλέντο.

- Στα διδακτικά προγράμματα της πολιτείας, ο δήμος παρεμβαίνει εμπλουτίζοντάς τα. Η προσφορά των μέσων ώστε κάθε μαθήτρια-μαθητής να διαμορφώνει τον δικό του προσανατολισμό, να στηρίζεται στις αναζητήσεις του, να δοκιμάζει τις δεξιότητές του, να προβάλλει τις δημιουργίες του θα είναι η σταθερά πολιτική του δήμου.

- Η συνολική κερκυραϊκή ιστορία και της κάθε Κοινότητας θα διδάσκεται σε όλα τα σχολικά επίπεδα, από νηπια-γωγείο, ώστε να ξεκινά ο βίος με γνώση του τόπου που γεννήθηκε και ζει. Ταυτόχρονα, θα γίνεται επιμόρφωση κα-τοίκων με έμφαση στους μετανάστες και θα παρουσιάζεται ποικιλότροπα στους επισκέπτες των νησιών μας.

- Τα σχολικά και επιμορφωτικά προγράμματα ακόμη θα ενισχυθούν και με το γλωσσάρι για κινέζικα, ρώσικα, αραβικά κλπ. που θα συγγράψει-διδάσκει επίσης το ΙΠ.

- Η συγγραφή της ιστορίας κάθε Κοινότητας θα γίνει ως εξής: Το ΙΠ με τα Τμήματα Ιστορίας και Πληροφορικής θα δημιουργήσει έναν οδηγό συγγραφής τον οποίο θα συζητήσει σε ειδική συνάντηση με τους δασκάλους και τους καθηγητές ιστορίας στη Δευτεροβάθμια.

Στη συνέχεια, με συντονισμό δασκάλων και καθηγητών ιστορίας, οι μαθητές σε ομάδες ανά Κοινότητα θα συγκε-ντρώσουν όλα τα στοιχεία από γραπτές πηγές ή προφορικές συζητήσεις με τους κατοίκους του Χωριού που μπο-ρούν να βοηθήσουν. Το υλικό στη συνέχεια θα κωδικοποιηθεί, επεξεργαστεί και από κοινού με το ΙΠ θα διαμορφωθεί το τελικό κείμενο το οποίο θα εμπλουτίζεται με στοιχεία που θα ανακαλύπτονται. Το όφελος θα είναι πολλαπλό αφού αφενός θα καταγραφεί η ιστορία κάθε Χωριού αφετέρου οι μαθητές θα έχουν συμμετάσχει σε μια πρωτόγνωρη και ιστορικής σημασίας μαθησιακή διαδικασία. Θα έχουν γίνει ερευνητές και ιστοριογράφοι.

-Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα αναβαθμιστεί σε σχολές και αποτελεσματικότητα. Θα καλύψει τις στεγαστικές του ανάγκες με οικόπεδα ή κτίρια κρατικά-εκκλησιαστικά-τραπεζικά που θα περιέλθουν στο Δήμο. Ένα του Τμήμα θα εγκατασταθεί, συμβολικά, σε κτίριο στα όρια της Παλαιόπολης (σε υπάρχον οίκημα, πχ θρησκευτικό ή σε νέο). Στόχος, το Μον Ρεπό, σε συνδυασμό με άλλες μόνιμα εγκατεστημένες επιστημονικές ή πολιτιστικές δράσεις αξιοποιώντας κτίρια ή άλλους χώρους και την έντονη ανασκαφική δραστηριότητα, να γεμίζει από συνεχή νεανική ζωή, επιστημονική και καλλιτεχνική δράση.

Πέρα από την εξειδικευμένο ρόλο του για εκπαίδευση, έρευνα και παραγωγή επιστήμης, το ΙΠ τίθεται και στην υπη-ρεσία του λαού. Με προγραμματισμό και αξιοποίηση της πρακτικής και ερευνητικής άσκησης των φοιτητών, προ-σφέρει τις υπηρεσίες του στην καταγραφή της τοπικής ιστορίας, στην πληροφορική, στην επιστημονική μουσική παι-δεία, στη δια βίου μάθηση των κατοίκων. Με το Τμήμα δε Ασιατικών Σπουδών θα εκπαιδεύει τους επαγγελματίες κλπ με τις αντίστοιχες γλώσσες ώστε, σε συνδυασμό με την παραπέρα διεύρυνση του Σινοϊαπωνικού Μουσείου, να ενισχύσει σε υψηλό βαθμό το τουριστικό ενδιαφέρον των ασιατικών λαών και κυρίως των κινέζων.

3. Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ με τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ) θα καλύπτει, με βασικές υπο-δομές, γενικά κατηγορίες κατοίκων και ειδικά άτομα που δε διαθέτουν τα μέσα βασικών αναγκών. Περιλαμβάνο-νται ενδεικτικά: ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, πολύτεκνοι, ασθενείς, χρήστες ναρκωτικών, άνεργοι, άστεγοι, μετανάστες που μόλις εγκαθίστανται, άτομα εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα, άτομα με ψυχική ιδιαιτερότητα.

- Τα υπάρχοντα ιδρύματα αναδιοργανώνονται και με όλες τις σύγχρονες υποδομές.

- Ιδιωτικά ιδρύματα όπως «Χρονίως Πασχόντων», «Χαμόγελο του Παιδιού» κλπ, εφόσον λειτουργούν με από-κλειστικά ίδιους πόρους, συνεχίζουν τη λειτουργία τους αλλά με αυστηρό δημοτικό έλεγχο για την ποιότητα της δια-βίωσης. Κυρίως να μη λειτουργούν προτάσσοντας την μοιρολατρία ή μειωτικά για την προσωπικότητα των φιλο-ξενουμένων. Εάν όμως υπάρχει άμεση ή έμμεση κρατική χρηματοδότηση, τότε τα παραπάνω περιέρχονται στον έλεγχο του δήμου και καλούνται, οι σημερινοί θρησκευτικοί και μη διαχειριστές, να εργασθούν στα πλαίσια του δήμου.

Με τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ) δε θα συνεχιστεί η προκλητική προβολή ιδιωτικών φορέων

ότι δήθεν προσφέρουν κοινωνικό έργο που όμως χρηματοδοτεί ο λαός αλλά θα κληθούν, εκκλησία-ιδιώτες κλπ, να «προβάλλονται» μέσα από πραγματική συμμετοχή τους στο κοινωνικό έργο του δήμου.

- Βασική πολιτική του δήμου, κάθε κάτοικος που κατατάσσεται στις παραπάνω ειδικές περιπτώσεις, να ζει στο δικό του περιβάλλον, να μπορεί να δημιουργεί, να κυκλοφορεί, να έχει κοινωνικότητα. Να ενθαρρύνεται με αποτροπή στην παραίτηση, να αισθάνεται ότι δεν έχει παραπεταχτεί.

- Ο «Υπάλληλος Γενικών Καθηκόντων», η «Βοήθεια στο Σπίτι» εντάσσονται στον παραπάνω σκοπό. Η εκπαίδευση χρήσης ατομικών μηχανοκίνητων μέσων (πχ καροτσάκια) ή σκύλων για να κυκλοφορούν θα στηρίξουν τα άτομα να μην απομονώνονται.

- Όμως, οι υποδομές είναι αυτές που απευθύνονται στους ηλικιωμένους, ασθενείς, ΑμεΑ, κλπ. Σε αυτές που έχουν ήδη αναφερθεί στο Πρόγραμμα προστίθενται: Κατάλληλη οργάνωση νηπιαγωγείων-σχολείων-αθλητικών χώρων. Θέσεις εργασίας, κέντρο ΑμεΑ με τις πλέον σύγχρονες υποδομές για δημιουργία-ψυχαγωγία-εκπαίδευση-απασχόληση, προσαρμοσμένα τα μεταφορικά μέσα, κατάλληλες ράμπες-πεζοδρόμια-δρόμοι (ένταξη και των ποδη-λατοδρόμων). Όλα τα δημόσια-δημοτικά κτίρια με υποδομές πρόσβασης για όλους. Από 1/1/2011 κανένα νέο κτίριο δίχως δυνατότατα επίσκεψης ή κατοίκησης από ΑμεΑ. Ακτές και δασικοί περιπατητικοί χώροι με υποδομές για τις ανάγκες συνολικά των παραπάνω.

- Με την Εργατική Κατοικία οργανώνονται και κατασκευάζονται κατοικίες των εργαζόμενων σε κατάλληλους χώρους και με οικήματα άριστων προδιαγραφών. Κατεδαφίζονται οι κατοικίες στις Κουλίννες και άλλες ανάλογες.

- Ειδική πρόνοια για κατοικίες άστεγων, πολυτέκνων, μεταναστών σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Θα αναζητηθούν παντού και οικήματα που μπορούν να δωρισθούν για ανάγκες κάθε κατηγορίας άστεγου ώστε να αναζωογονή-σουν και τμήματα της περιφέρειας που «γεράζουν». Ειδικά οι μετανάστες, με οργανωμένη φιλοξενία αρχικά, απασχόληση δίχως εκμετάλλευση και εκπαίδευση, να βρίσκουν την πορεία τους αισθανόμενοι ισότιμοι κάτοικοι που σέβονται και τους σέβονται.

4. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ για τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ) δεν είναι μια βερμπαλιστική συμπερι-φορά που προβάλλεται ως περιβαλλοντικά αρνητικό ό,τι δεν αρέσει σε κάποιον ο οποίος όμως εμφανίζει προκλητι-κή αδιαφορία για τις όποιες συνέπειες στον γείτονα. Η παραγωγή πχ ηλεκτρισμού που συμβάλει στην πολυτελή διαβίωση, συνοδεύεται από ξεσπιτωμούς και θάνατο για τους κατοίκους Πτολεμαϊδας κλπ.

- Το πρόγραμμα της ΝαΚ είναι για το περιβάλλον και το περιβάλλον είναι στο πρόγραμμά της. Η πολιτική της βρίσκεται μακριά από το να ξεφορτώνεται ο ένας το πρόβλημά του σε βάρος άλλου αλλά στη λύση του ίδιου του προβλήματος, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις

- Κάθε τομέας δημιουργείται, προσαρμόζεται, οικοδομείται με την προϋπόθεση ότι το συνολικό περιβάλλον προστα-τεύεται, αναδεικνύεται, αξιοποιείται. Η επιστημονική οικολογία, όπως εμφανίζεται σε όλα τα μέρη του Προγράμματος της ΝαΚ, διαπνέει το σύνολο της δράσης, της παραγωγής, της δημιουργίας.

- Όμως, ο δήμος με τη ΝαΚ δε θα μοιρολατρεί ούτε θα αγυρτίζει επιτρέποντας στους εκμεταλλευτές, και του περιβάλ-λοντος, να πλουτίζουν. Ο ίδιος ο δήμος πχ με την μετοχική ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ θα κατασκευάσει την πλέον σύγχρονη μονάδα παραγωγής ενέργειας από τα σκουπίδια κλπ, θα εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες αλλά ο πλούτος θα μένει στο λαό. Κέρκυρα και Διαπόντια πρέπει να υποστούν τις «περιβαλλοντικές συνέπειες» από την παραγωγή ενέργειας αλλά με σχέδιο που ο δήμος θα προνοήσει-καταρτίσει έγκαιρα και όχι αυτομαστιγωμένοι να περιμένουμε την επιβολή παραγωγής από ιδιώτες σε βάρος του λαού.

- Οι επιστήμονες και οργανώσεις της οικολογίας, δεν θα είναι «άνεργοι» στην δήμο με τη ΝαΚ.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΜΕ-BLOGS

Ο δήμος δεν κηδεμονεύει αλλά και ούτε κηδεμονεύεται.

- Από 1/11/2011 δημοτικοποιούνται η ΕΡΑ Κέρκυρας + 1 Κανάλι ώστε, στελεχωμένα αξιοκρατικά από άφθαρ-τους δημοσιογράφους, να προβάλλεται χωρίς διακρίσεις ο ατομικός-συλλογικός λαϊκός λόγος, τα γεγονότα, η κοινω-νική δράση, τα ανθρώπινα επιτεύγματα, δίχως κανένα προνόμιο στη θρησκευτική-κρατική-κομματική-επιχειρηματική ελίτ. Οι μειοψηφίες, οι διαφορετικότητες και οι ατομικές δράσεις θα βρουν επιτέλους χώρο έκφρασης και σεβασμού.

- Η ελευθερία των ΜΜΕ δε συμπορεύεται με «εργασιακή συμπίεση» εργαζόμενων. Ο δήμος θα προστατεύει τους δημοσιογράφους που αρνούνται τον στραγγαλισμό της συνείδησής τους. Οι δημοσιογράφοι έχουν και προσωπική ευθύνη και δε μπορούν να επικαλούνται μόνιμα την εξουσία του εργοδότη, κάτι βέβαια που δεν παραβλέπεται.

- Ο δήμος θα στηρίξει τη δημιουργία, λειτουργία, συντονισμό και προβολή της διαδικτυακής επικοινωνίας (blogs κλπ) και θα συνεργάζεται μαζί τους ισότιμα με τα παραδοσιακά ΜΜΕ.

- Ο δήμος θα εκδώσει εφημερίδα που θα μοιράζεται δωρεάν σε κάτοικους και απόδημους.

- Όλα τα ΜΜΕ Κέρκυρας θα κληθούν να έχουν ειδικές ζώνες, δωρεάν, για επιμορφωτικά προγράμματα.

- ΜΜΕ που πιθανόν δημιουργήθηκαν ή υπάρχουν χάρη σε ειδικές σχέσεις διαπλοκής, δε θα μπορούν να επιβιώσουν σε ένα δήμο με ΝαΚ αφού, κάθε μορφής διαπλοκή, θα ξενιτευτεί και μάλιστα δίχως δικαιώματα λόγου, επισκέπτη ή επιστροφής.

- Τα ΜΜΕ θα έχουν μόνιμα αναρτημένους τους μετόχους. Ειδικά τα δύο κανάλια, την 1/1/2011 θα αναρτήσουν εφάπαξ και τους μετόχους από ίδρυσή τους ώστε να διαψευστεί ή επιβεβαιωθεί αν υπήρχαν και γνωστοί πολιτικοί ως μέτοχοι. Πρέπει να ερμηνεύσει και μάθει ο λαός πως διαμορφωνόταν η εικόνα κάθε μέσου, τι υπηρετούσε παρα-βιάζοντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, προβάλλοντας ή αποκλείοντας.

- Η ταύτιση του συνόλου της δημοσιογραφικής δημόσιας έκφρασης του μέσου πληροφόρησης με την εμφανιζόμε-νη και ως μετοχική σύνθεση, δημιουργεί σοβαρή στρέβλωση στην δεοντολογική λειτουργία του αφού, η διαπλοκή με δομές εξουσίας-πλούτου, πολλαπλασιάζεται.

- Η διαχρονική εικόνα κυρίως των δύο καναλιών Κέρκυρας δεν απεικονίζει τη δημοσιογραφική δεοντολογία αλλά εκπέμπει ψυχρή εμπορική λογική βλαπτικού προϊόντος που ο… πελάτης πάντα αδικείται. Προπαγανδίζουν τη «γυαλιζόμενη» μετριότητα ως μόνη κερκυραϊκή πραγματικότητα. Ενώ είναι βαθιά συνένοχα για την «κατά-στροφή» της Κέρκυρας, για τον υποπολιτισμό της, την μη δημιουργία, τον αναλφαβητισμό, μεταμφιέζονται σε κατήγορους «τρομοκρατώντας» τον αντίλογο ( ενώ διαχειρίζονται δημόσιο αγαθό) και, αλληλοϋποστηριζόμενοι με τη συνολική ένοχη ελίτ της Κέρκυρας, επιδιώκουν να παραμένει η υπάρχουσα εξουσιαστική κατάσταση με την οποία οι λίγοι ωφελούνται σε βάρος του λαού.

- Αλλά και η ΕΡΑ Κέρκυρας δε βρίσκεται μακριά απ’ ό,τι εκπέμπει το καταδικασμένο στην κάθε λαϊκή συνείδηση συ-νολικό κράτος .

- Θα κλείσει το μέσο ενημέρωσης που θα έχει παραβιάσει τους προεκλογικούς κανόνες και θα έχει αποκρύψει οικο-νομικές συναλλαγές με υποψηφίους.

ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΟΚΕΣΑ-ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

Έχει εμπεδωθεί βαθιά, και στην Κέρκυρα, μια συνείδηση με προεκτάσεις επικίνδυνα ρατσιστικές, όπως:

- Τους απόδημούς μας τους χρησιμοποιούμε για ποικίλες ανάγκες, αλλά ως εκεί. Τα δικαιώματά τους περιορίζονται στην αποδοχή της χρήσης τους από ντόπιους… καθαρόαιμους ιδιοκτήτες και… κλειδοκράτορες της Γενέτειρας!

- Οι μετανάστες, τους οποίους… ανεχόμαστε, οφείλουν μόνο να μας υπηρετούν με όποιους όρους θέτουμε και με την προϋπόθεση ότι περιορίζονται στο ρόλο υπηρέτη.

- Τους επισκέπτες τους εκμεταλλευόμαστε, οφείλουν να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα αυτό το δικαίωμά μας και επιπλέον να επαναλαμβάνουν την επίσκεψη.

Όταν λοιπόν προς τους δικούς μας απόδημους, ( ΠΑΙΔΙΑ, ΓΟΝΕΙΣ, ΑΔΕΛΦΙΑ, ΦΙΛΟΥΣ, ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΕΙ-ΤΟΝΟΥΣ ΜΑΣ…), εκπέμπουμε τέτοια συμπεριφορά, θεωρείται φυσικό επακόλουθο και αυτή προς μετανά-στες και επισκέπτες.

Ο Δήμος με τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ) θα «καταστρέψει» αυτή την μπολιασμένη καταστροφι-κή συνείδηση με συγκεκριμένες πολιτικές:

1. Για τους τουρίστες θα ισχύουν όσα αναφέρονται στο κεφάλαιο για τον τουρισμό.

2. Οι μετανάστες θα έχουν ισότιμα τα δικαιώματα του δημότη ή κάτοικου και δε θα επιτρέπεται καμιά διάκριση σε βάρος τους ούτε εκμετάλλευση.

3. Ως προς τους Κερκυραίους Απόδημους εσωτερικού και εξωτερικού, θα διαμορφωθεί αποδημιτική πολιτική του δήμου. Συγκεκριμένα:

-Καταγραφή λεπτομερής των απόδημων σε όλον τον κόσμο και επίσημη ένταξή τους στην έντυπη, ραδιοτηλεοπτική και διαδικτυακή επικοινωνία.

-Σεβασμό στα δικαιώματα του Απόδημου που απορρέουν από την καταγωγή, του δημότη ή και περιοδικά κάτοικου.

-Θεσμικός ρόλος μέσω των συλλογικοτήτων τους.

-Στο κατασκηνωτικό κέντρο του δήμου στο Βίδο θα φιλοξενούνται και τα παιδιά Απόδημων. Η γνωριμία και η σύνδεση με τη Γενέτειρα ο βασικός σκοπός.

-Στήριξη του δήμου για δημιουργία συλλογικοτήτων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων, όπου δεν υπάρχουν, στην Ελλάδα και εξωτερικό.

-Άμεσες πρωτοβουλίες για στενή συνεργασία με τις υπάρχουσες οργανώσεις Απόδημων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σαν αρχή θα κληθούν να συμμετάσχουν ισότιμα στην ορκωμοσία την 1/1/2001 και θα προσκαλούνται σε ειδικές συνεδρίες του ΔΣ και των Κοινοτικών Συμβουλίων, με δικαίωμα λόγου.

-Σε συνδυασμό με την Επιτροπή Προσωπικοτήτων λειτουργούν δημιουργικά στην έδρα τους ως πρέσβεις της Γενέτειρας προβάλλοντας ιστορία-πολιτισμό-παράδοση και στηρίζοντας τα προγράμματα και διεκδικήσεις του δήμου.

-Ειδικά στην Αττική, αναπαλαιώνεται το Κτίριο-Πνευματικό Κέντρο ΟΚΕΣΑ και Συλλόγων σε συνδυασμό με τα «25 εκατ. δρχ. του ΕΤΕΡΠΣ». Ο Δήμος θα αποκτήσει ιδιοκτησιακά δικαιώματα στο Κτίριο με το μέχρι σήμερα πο-σοστό τα συμμετοχής της Γενέτειρας (Νομαρχία, δήμοι κλπ) στην αγορά του Κτιρίου και με όσα συμμετάσχει στην αναπαλαίωση. Σημειώνεται ότι, η μέχρι τώρα πολύμορφη συμμετοχή της Γενέτειρας, ξεπερνάει τις 150 χιλ. ευρώ.

- Ο Δήμος θα εγκαταστήσει Υπάλληλο Γενικών Καθηκόντων σε δικό του χώρο εντός του Κτιρίου στην Αθήνα ο οποίος θα στηρίζει τις γραμματειακές ανάγκες ΟΚΕΣΑ-Συλλόγων, θα συντηρεί το Κτίριο και θα εξυπηρετεί τις δρά-σεις του Δήμου όπως θα καθορίζονται σε κάθε επίπεδο. Μετά από συζητήσεις με τους Συλλόγους Θεσ/κης-Κρήτης-Πάτρας-Ρόδου και στο εξωτερικό, θα αποφασισθούν και για εκεί οι αναγκαίες πολιτικές.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτα και πάνω από όλα ο Πολίτης-Δημότης-Κάτοικος. Η βλάβη των δικαιωμάτων του θα συνεπάγεται αυστηρή κύρωση για τον όποιον επαγγελματία, τον δημοτικό ή δημόσιο ή εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα :

- Ο τρίτος πυλώνας του Δήμου, εάν η ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ) εξουσιοδοτηθεί από το λαό, σε συνδυασμό με τον πρώτον των αυτενεργών κάτοικων και το δεύτερο των αυτοδιαχειριζόμενων οργάνων, θα είναι οι ενεργοί εργαζόμενοι με τη θεσμική λειτουργία τους, την εργασιακή γνώση και στελέχωση, σε ένα δήμο με βούληση και αποφασιστικότητα.

- Είναι αυτονόητο ότι ο δήμος θα είναι συνοδοιπόρος ή προπορευόμενος για μισθολογικά, εργασιακά και ασφα-λιστικά τους δικαιώματα. Όμως, «προνόμια» που οφείλονται σε νοοτροπίες, συνήθειες, ωχαδερφισμούς, βολεψιές, σε σχέσεις με παράγοντες της πρώην αυτοδιοίκησης, κομματικούς ή συνδικαλιστικούς μηχανισμούς, δε θα έχουν χώρο στο νέο δήμο με τη ΝαΚ.

- Είναι, και λόγω πεποίθησης, απόλυτα δεκτό ότι οι εργαζόμενοι δε δημιούργησαν ούτε έχουν την πολιτική ευθύνη για τους πελατειακούς μηχανισμούς, τη διαπλοκή και το διεφθαρμένο συνολικό κράτος με τους εξαρτημέ-νους θεσμούς. Όμως, μέρος τους έχει εμπλακεί. Είτε γιατί υποχρεώθηκε ή γιατί θεώρησε ως φυσιολογική αυτή την πρακτική. Αυτή η εμπλοκή, συνήθως με ανταλλάγματα, έχει δημιουργήσει συνήθειες ή και υποχρεώσεις απέναντι σε παράγοντες, δομές της εξουσίας, συνδικαλιστές, πολιτικούς, οικονομικά συμφέροντα. Ξέρουμε ότι οι παραμηχα-νισμοί θα ασκήσουν πολυποίκιλες πιέσεις σε «εξαρτημένους» εργαζόμενους όχι μόνο να μη στηρίξουν τις ανατροπές στο δήμο αλλά και να υπονομεύσουν κάθε δημιουργική προσπάθεια.

- Γίνεται καθαρά γνωστό ότι, από το δήμο με τη ΝαΚ, θα στηριχτεί απόλυτα όποιος εργαζόμενος αντισταθεί σε αυ-τές τις πιέσεις. Όμως, θα αντιμετωπισθεί αυστηρά αυτός που θα συμπορευτεί, συνειδητά ή από φόβο, με τους παρα-μηχανισμούς. Και φυσικά, συνδικαλιστικές πρακτικές που εμπορεύονται τους εργαζόμενους θα έχουν σαφή και άμεση απάντηση. Δίχως αναστολές.

- Για τη ΝαΚ, τμήμα της ευρείας συνδικαλιστικής ελίτ είναι συνένοχο και, διαχρονικά, συμμετέχει συνειδητά στη δημιουργία και συντήρηση της γενικής εκμετάλλευσης και διαφθοράς, ελέγχοντας τη δύναμη των εργαζόμενων και προσφέροντάς την στους εκμεταλλευτές. Αν στο δήμο υφίστανται τέτοια φαινόμενα, δε θα έχουν πλέον χώρο παρουσίας.

- Πέρα από τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις που το κράτος ελπίζουμε να εκπληρώσει, θα γίνει άμεσα λεπτο-μερής καταγραφή των προσόντων, των αναγκών για επιμόρφωση και θα ξεκινήσει εμπέδωση του νέου περιβάλ-λοντος. Ιδιαίτερα, οι μη γνωρίζοντες πληροφορική (με εξαίρεση σοβαρά ασθενής), θα καθίσουν αμέσως στο θρανίο.

- Θα δημιουργηθεί αμέσως το «ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ» κυρίως για τις ανάγκες των Κοινοτήτων όπου θα ενταχθούν και οι ιερομένοι. Οι νέες προσλήψεις θα γίνονται σε αυτό το Τμήμα, με μικροεξαιρέσεις.

- Με προσωπική παρουσία του Δημάρχου θα αναλυθεί το περιεχόμενο του νέου δημοτικού περιβάλλοντος, οι σχέ-σεις που διαμορφώνονται, το ζητούμενο από τους εργαζόμενους και ο ρόλος τους στην ανατρεπτική νέα δημοτική πορεία. Οχαδερφισμοί σε βάρος άλλων εργαζόμενων ή των κατοίκων δε θα πρέπει να διανοούνται.

Θα εμπεδωθεί ότι ο Δήμος είναι χώρος έντονης δημιουργικότητας και δεν πρέπει να φοβίζουν αλλά να επι-ζητούνται: Το άλλο αντικείμενο, ο διαφορετικός χώρος εργασίας, η μετακίνηση σε άλλο κτίριο ή Κοινότητα, η εκπαίδευση, η τεχνολογία, ο άλλος προϊστάμενος, η ανάληψη καθηκόντων, η ευθύνη, η πρωτοβουλία.

- Οι εργαζόμενοι στο Δήμο δεν έχουν συγκεκριμένη έδρα. Θα καλύπτουν τις ανάγκες του συνολικά. Κατ΄ εξαίρεση, οι αμειβόμενοι ιερείς (μόνο οι σημερινοί) θα εργάζονται στη δημοτική υπηρεσία της ενορίας τους. Όμως, κάθε νέος ιερωμένος θα έχει τις ίδιες υποχρεώσεις με τους δημοτικούς υπάλληλους.

- Όλοι οι εργαζόμενοι θα είναι πλήρως εκπαιδευμένοι στο ευρύ αντικείμενό τους και στη χρήση της διαρκώς εξε-λισσόμενης τεχνολογίας. Η έρευνα, η εκπαίδευση, οι πρωτοβουλίες, οι καινοτομίες, οι δημιουργίες θα προτρέπονται και θα τιμώνται ιδιαίτερα.

- Εκτός από τις δημοτικές, και οι υπηρεσίες του ευρύ και στενού δημόσιου και οι εργαζόμενοι σε αυτές θα ελέγχονται αυστηρά και από το δήμο για την ποιότητα των υπηρεσιών τους. Το δημόσιο θα καλείται (και δυναμικά) να αποζημιώνει δήμο και κατοίκους για βλαπτικές πράξεις ή παραλείψεις.

- Κοινωνικοί εκπρόσωποι (δημοτικοί, συνδικαλιστές, συνεταιριστές) θα κρίνονται και στα πλαίσια των Λαϊκών Συνε-λεύσεων. Κάθε μορφής διαπλοκή, κάλυψη εγκληματικών πράξεων γενικά αλλά και μελών τους, συμμετοχή ή αδια-φορία για βλάβη συμφερόντων του δήμου και των κατοίκων συνεπάγεται έκπτωση του αξιώματος μέχρι και απομάκρυνσης. Αν υπάρχει και οικονομική βλάβη, κατάσχεται η περιουσία.

ΜΕΣΑ-ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Πρωτεύον όσων προτείνονται είναι η εμπέδωση της αυτοπεποίθησης σε όλους: Σύμβουλοι-κάτοικοι και κυρίως οι εργαζόμενοι να ξεκινήσουμε την 1/1/2011 με πλήρη αυτοπεποίθηση ότι πρέπει, και το μπορούμε, να αλλάξουν όλα και ριζικά στο δήμο Κέρκυρας.

Πόροι για το πρόγραμμα θα είναι:

1.Οι θεσμοθετημένοι πόροι από τα ποσοστά των Φόρων Εισοδήματος-ΦΠΑ-Ακίνητης Περιουσίας. Τα έσοδα αυτής της πηγής θα γίνουν σημαντικά λόγω:

- Της πλήρους πάταξης της τεράστιας φοροδιαφυγής-κλοπής.

- Της άμεσης διεκδίκησης να αυξήσει το κράτος σημαντικά τα ποσοστά προς την αυτοδιοίκηση.

2.Κάθε υπάρχων φόρος ( πχ Δημοτικός)

3. Τα κεφάλαια από κάθε μορφής χρηματοδοτούμενα προγράμματα, εθνικά ή ευρωπαϊκά. Ο δήμος θα αξιοποιήσει κάθε μορφής χρηματοδότηση σε όλους τους τομείς και θα στηρίξει και τους επαγγελματίες να μη χάνεται ευρώ.

4. Ο δήμος θα εισπράξει άμεσα έκτακτη κλιμακωτή εισφορά από όλους, ανάλογα της κατανάλωσης νερού σύμφωνα με το λογαριασμό Ιουλίου-Αυγούστου 2010.

4. Θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και σε όλους όσους το εισόδημα δε βεβαιώνεται πρωτογενώς (όπως ο μισθός, η σύνταξη κλπ) .

5. Ο δήμος Θα απαιτήσει να καλυφθούν τα χρέη των ενοποιημένων δήμων από το κρατικό ταμείο. Σε καμία δε περίπτωση δεν θα προσφύγει ούτε θα δεχθεί να ενταχθεί στο «Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης» (άρθρο 262) και να υποστεί συνέπειες «τρόικας» ή «μνημονίου».

6. Θα δημιουργηθεί αμέσως η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ με πολλούς Κλάδους. Μέτοχοι, όλες οι συλλογικότητες αλλά και φυσικά πρόσωπα που θα δηλώσουν την πηγή προέλευσης του κεφαλαίου. Θα κληθούν άπαντες, οι κάτοικοι και οι απανταχού απόδημοι Κέρκυρας, Οθωνών, Ερείκουσσας, Μαθρακίου όχι απλώς να είναι ενεργοί ως μέτοχοι αλλά και να έχουν την επιχειρηματική τους δράση μέσω της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ. Το κεφάλαιο που θα συγκεντρωθεί μπορεί και πρέπει να είναι πολύ μεγάλο.

7. Δανεισμός. Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ, με τα ίδια κεφάλαια, το σύνολο των εγγυητών και κυρίως τα σημαντικότατα έργα που θα κατασκευάσει, όπως προτείνονται με τις «10 Υποδομές», τους χώρους αναφοράς, τα πολυκτίρια, σχολεία, θέατρα κλπ, θα έχει τη δυνατότητα άνετου και με πολύ συμφέροντες όρους δανεισμού.

Σε όσους σχολιάσουν ότι «αποκλείεται ο Κερκυραίος-Διαπόντιος να δώσει ή να συμμετάσχει», η απάντη-ση είναι ότι αφενός δεν ισχύει αυτή η απαξίωση αφετέρου ότι, αφού κάθε μορφής παραοικονομία και δια-πλοκή θα «καταστραφεί», όλοι θα προστρέξουν στην πραγματική διαφανή οικονομία από όπου και θα κερ-δίσουν πολλά και μάλιστα δίχως το συνεχές άγχος από παράνομες συναλλαγές. Το σημαντικότερο, θα συμμετάσχουν στην ιστορική οικοδόμηση μια άλλης εικόνας των Νησιών μας, άξια να κατοικούνται (και να φιλοξενούν), όχι μόνο απ’ αυτή τη γενιά αλλά κυρίως από τις επόμενες οι οποίες θα μας σκέπτονται με σεβασμό αφού θα τους έχουμε παραδώσει ΦΩΤΕΙΝΑ και όχι κατεστραμμένα, απαξιωμένα, άθλια, ρακέν-δυτα τα 4 Νησιά!

Πρέπει και Μπορούμε!

ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και όχι παραλλαγή!

Η ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ)

προτείνει-μπορεί αυτήν την προοπτική!

Συμπατριώτισσες/ Συμπατριώτες, Κυρίες/Κύριοι,

Παραλάβατε από τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝΑΚ) και την 5Η (τελευταία) ανακοίνωση των ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ για το Δήμο Κέρκυρας.

Τα κεφάλαια της αναφέρονται: στην επιορκία, στις Λαϊκές Συνελεύσεις, στην οργάνωση και λειτουργία του Δήμου, στις σχέσεις με τους θεσμούς, φορείς, ΜΜΕ, απόδημους, εργαζόμενους. Επίσης τις πολιτικές σε χωροταξικό, υγεία, παιδεία, πρόνοια, περιβάλλον.

Τέλος, τα μέσα και πόρους υλοποίησης του Προγράμματος.

Ήδη έχει ξεκινήσει η επεξεργασία και των πέντε ανακοινώσεων των ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ. Σύντομα θα σας σταλεί ολοκληρωμένο το κείμενο και στην τελική του μορφή.

Με την αποστολή και του τελευταίου 5ου μέρους των ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ και της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ που από καιρό λάβατε, συλλογικότητες και πρόσωπα γνωρίζετε πλέον τη μορφή της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ που προτείνουμε για το Δήμο Κέρκυρας και μπορεί να ουσιαστικός διάλογος συμπόρευσης, συγκρότησης ψηφοδελτίου και διαμόρφωσης κοινού προγράμματος.

Ακολουθεί συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ Κέρκυρας και επαφές με φορείς.

Παράλληλα με τα παραπάνω συνεχίζουν ποικίλες δράσεις που έχετε λάβει γνώση και θα ενημερωθείτε ξανά.

Μπορείτε να βρείτε ηλεκτρονικά όλα τα σχετικά στο: «ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗ ΚΕΡΚΥΡΑ»

(ΝΑΚ) ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΜΕ εκτίμηση

Γιάννης Ζωχιός

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κέρκυρας

Επικοινωνία: 6937179122 e-mail: nea.aytodiaxeirizomenh.kerkyra@gmail.com izochios@tellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: