Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Προς τς Διοικήσεις ΚΟΡΦΟΥ ΤΣΑΝΕΛ-ΤΗΛΕΚΕΡΚΥΡΑ:

Επιτέλους, τηρείστε τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Γιάννη ΖΩΧΙΟΣ 12/8/2010

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κέρκυρας

ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ).

Προς

Τις Διοικήσεις ΚΟΡΦΟΥ ΤΣΑΝΕΛ και ΤΗΛΕΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα

alt

Κυρίες/Κύριοι,

Έχω επικοινωνήσει γραπτά και τηλεφωνικά μαζί σας ζητώντας την τήρηση της δεοντολογίας αφού δεν την τηρείτε σχετικά με την υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος του Δήμου Κέρκυρας με τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ).

Αν και πρώτος όλων έχω ανακοινώσει την υποψηφιότητα, μακρά όλων η ΝαΚ έχει δημο-σιοποιήσει τη Διακήρυξη και μόνον η ΝαΚ έχει κυκλοφορήσει τις Προγραμματικές Αρχές, τα κανάλια σας, οι εφημερίδες και το ραδιόφωνο που διευθύνετε τα αποκρύπτουν σκανδαλωδώς και προκλητικότατα από τους θεατές, αναγνώστε ακροατές.

Η προκλητικότητα αυτή ξεπερνάει και κάθε αντιδεοντολογική πρακτική αφού, την ώρα που αποκρύπτετε παντελώς τη δικιά μου υποψηφιότητα και τις ποικίλες δράσεις μου, προβάλλετε υπέρμετρα μεταγενέστερες υποψηφιότητες ή κάποιους φερόμενους ως υποψηφίους για υποψήφιους ή ότι ο τάδε μπορεί να είναι ή να προταθεί για υποψήφιος γιατί κάποιος, κάπου, σε κάποιον, μέσω κάποιου, κάποτε είπε κάτι που το μετέφερε σε ένα γνωστό, μέσω γνωστού ο οποίος το ψιθύρισε στο γνωστό του.

Επειδή είναι γνωστή η πρακτική να επιβάλλονται τεχνηέντως στο λαό, πριν την έναρξη της τυπικής προεκλογικής περιόδου, οι… κολλητοί ή οι «πορτοφολάδες» ή οι «ικανοί» να «προ-σφέρουν» μετεκλογικές παροχές, εξυπηρετήσεις, συμφέροντα και επειδή η ΝαΚ με το Πρόγραμμά της ανατρέπει ριζικά όλες αυτές τις πρακτικές, θα είναι αναξιόπιστη αν επιτρέψει να ισχύσουν ανάλογα φαινόμενα και δεχθεί να αναγνωρίσει ρόλους κουμανταδόρων. Εύχε-ται δε να αποδειχθεί ότι τα προαναφερθέντα δε συνδέονται με μεθοδεύσεις «έγκαιρης» επιβολής δημάρχου και μάλιστα όχι προβάλλοντας πρόγραμμα αλλά συνθλίβοντας άλλους.

Παρά τη χρόνια αντιδημοσιογραφική συμπεριφορά να κρατείτε το λαό στο σκοτάδι (με πολύ μικρή διόρθωση από το ΤΗΛΕΚΕΡΚΥΡΑ) όταν στα πλαίσια της ΟΚΕΣΑ συγκρουόμουν με εξουσιαστικές δομές για να υπερασπιστώ σοβαρώς βαλλόμενα κοινωνικά και κερκυραϊκά συμφέροντα, απευθύνθηκα στους υπεύθυνους των σταθμών σας με σεβασμό, τηρώντας τη δεοντολογία και τους κανόνες.

Η συνεχιζόμενη όμως πρακτική δείχνει ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση και συνεχίζεται ο απο-κλεισμός, ενώ παρακολουθούμε γουρλωμένοι επαναλαμβανόμενες προβολές απίθανων και ανούσιων λεπτομερειών άλλων υποψηφίων.

Εάν αυτή η προβολή κάθε βηματισμού άλλων υποψηφίων είναι με αμοιβή, φαντάζομαι ότι θα αποδεικνύεται σαφώς. Όμως, εάν είναι δωρεάν, θα πρέπει να απαντήσετε τους λόγους της δίχως μέτρο διάκρισης σε βάρος μου και του Προγράμματός μας που αλλάζει ριζικά Κέρκυρα-Διαπόντια.

Κάνω λοιπόν μια ακόμη δημόσια προσπάθεια και σας ζητώ, από σήμερα 12/8/2010, αφενός να καλύψετε ουσιαστικά την μέχρι σήμερα αδικία και αφετέρου να έχω στο εξής ανάλογη, με τους άλλους υποψήφιους, παρουσία στα δελτία και σχετικές εκπομπές σας.

Με εκτίμηση

Γιάννης Ζωχιός

Δεν υπάρχουν σχόλια: