Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ!

Τιμούμε τους μεγάλους Αγώνες και τους

Ήρωές μας κάθε ιστορικής περιόδου.

Οι παρελάσεις δεν αποδίδουν τιμή.

Μετατρέπονται σε μέσο εκμετάλλευσης και κακοποίησης όσων μεγάλων κατακτήθηκαν και δημιουργήθηκαν σε άλλες περιόδους!

Οι εκμεταλλευτές συνήθως διαστρεβλώνουν τις κατακτήσεις και προσαρμόζουν το νόημα και περιεχόμενό τους σε αντίθετη κατεύθυνση.

Η διαχρονική θρησκευτικοπολιτικοοικονομική ηγεσία της νεώτερης Ελλάδας αποτελεί φαινόμενο διαστρέβλωσης της ιστορίας από την αρχαιότητα είτε με την απάτη του ελληνοχρηστιανικού πολιτισμού είτε με την κακοποίηση του 1821, του 1940 κλπ.

Πίσω από την οργάνωση των στρατιωτικομαθητικών παρελάσεων κρύβεται μια θρησκευτικοπολιτική προπαγάνδα για να διαστρεβλώνεται η ιστορία, να προβάλλονται εθνικιστικές επιδιώξεις και κυρίως να επικαλύπτονται οι καταστροφικές Δεξιές ή Δεξιόστροφες πολιτικές.

Αλλά και δυνάμεις της εθνικιστικής Αριστεράς χρησιμοποιούν τις παρελάσεις για να κουκουλώνουν την ανυπαρξία τους και την αδυναμία τους να δώσουν αριστερή διέξοδο και προοπτική απέναντι στην παγκόσμια, ευρωπαϊκή και ελληνική ΔΕΞΙΑ λαίλαπα.

Είναι λοιπόν επιβεβλημένο να καταργηθούν οι ξεπερασμένες παρελάσεις.

Οι ήρωες, οι αγώνες και η ιστορία να τιμώνται καθημερινά ξαναγράφοντας την ιστορία και οργανώνονται ελεύθερα λαϊκά δρώμενα που ο λαός θα μαθαίνει, θα προβληματίζεται, θα αξιολογεί। Και βεβαίως θα τιμά πραγματικά!

autenergos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: