Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Προς Εισαγγελέα κον Γ. Πεπόνη: Συσχετισμός δηλώσεων Ρουμελιώτη κατά ΓΑΠ με προσφορά της Αγροτικής στην Πειραιώς.




Προς τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος
κον Γρηγόρη Πεπόνη ΣΔΟΕ
 
Κοινοποίηση: Κύριον Ιωάννην Διώτη, Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ
Θέμα: Συσχετισμός δηλώσεων Ρουμελιώτη κατά ΓΑΠ με προσφορά της Αγροτικής στην Πειραιώς


Σεβαστέ κύριε Εισαγγελέα,
Με ενδιαφέρον και αγωνία παρακολουθούμε τις προσπάθειες κατά του “Οικονομικού Εγκλήματος”.
Το autenergos.blogspot.com/, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, προσπαθεί να αναδεικνύει μεγάλα εγκλήματα.
Θεωρεί βέβαια ότι αυτά τα εγκλήματα κατά του λαού αποτελούν ιδεολογική επιλογή της συνολικής πυραμιδικής εξουσίας. Εντάσσονται δε στο ιδεολογικό πλαίσιο της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Για να επιτευχθεί αυτό , εκτός άλλων, διαφθείρονται θεσμοί και πρόσωπα.
Η δικαιοσύνη “σας” και ο συνδικαλισμός “μου” χρησιμοποιούνται στο έπακρον.
Η δημιουργία δε συνενόχων, πυραμιδικά και στην κοινωνική δομή, που θα σιωπούν ή θα μιλούν εντεταλμένα, είναι από τα πλέον σημαντικά μέσα για να ενισχύεται και διαιωνίζεται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Δεν ξέρω τις διαδρομές της έρευνάς σας σχετικά με τις ευθύνες για την κρίση.
Εκείνο που, ως πολίτης, ζητώ για τις ευθύνες του κου Παπανδρέου είναι να ερευνηθεί:
  • Γιατί το: “ Λεφτά υπάρχουν” δεν υλοποιήθηκε μαζεύοντας άμεσα, από το 2009, τα δεκάδες και εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που πράγματι υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν. Αλλά κλεμμένα. Αντί αυτού προστάτεψε τις απάτες και άρπαξε τα εισοδήματα μισθωτών, συνταξιούχων, φτωχών και όσων είναι συνεπείς.
  • Γιατί δεν ανέτρεψε: “Το ελληνικό σύστημα είναι βαθιά διεφθαρμένο”. Αντίθετα του επίτρεψε να συνεχίζει να εκτρέφει τις κλοπές, τις απάτες, τη διαφθορά, την εκμετάλλευση που πτυχές τους εντοπίζετε.
Όμως, παρότι ο κος Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ συγκαταλέγεται σε αυτούς που θα επιθυμούσα να δω έως και εξοστρακισμένους (μαζί με -ενδεικτικά- Μητσοτάκη, Σημίτη, Καραμανλή, Βενιζέλο, Σαμαρά....), δεν μπορώ να μην εντοπίζω (και το αίσθημα της δικαιοσύνης να διεγείρεται)  προσπάθειες να γίνει ο αποδιοπομπαίος προκειμένου να αθωωθεί όλο το διεφθαρμένο κλεπτοκρατικό σύστημα και το συνένοχο πολιτικό προσωπικό. Το οποίο βέβαια υπηρέτησε και υπηρετεί. Είναι άλλο θέμα η (σκληρή) καταδίκη για τις ευθύνες του και άλλο να γινόμαστε θύματα επαναλαμβανόμενων επιδιώξεων να "καταδικάζεται(;)" ΜΌΝΟ ένας για να σωθούν όλοι οι άλλοι και κυρίως το Σύστημα (περίπτωση Τζοχατζόπουλου που τυχαία εντοπίστηκε αλλά θα... αθωωθεί μόλις ο “σκοπός” επιτευχθεί).
Επειδή αξιολογήσατε ότι με ταχύτητα έπρεπε να δράσετε σχετικά με τις δηλώσεις του (μέχρι χθες τρόφιμου του ΔΝΤ και σήμερα αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς) κου Ρουμελιώτη, επιθυμώ να σας θέσω το ερώτημα αν στην έρευνά σας θα συμπεριλάβετε και το εξής:
Ανεξάρτητα αν αποδειχθούν σωστά ή όχι τα γραφόμενά του για τις ευθύνες Παπανδρέου σε σχέση με το ΔΝΤ, θα ερευνήσετε αν ο κ. Ρουμελιώτης ενήργησε τώρα ως εντολοδόχος;
Αν δηλαδή, ως επιλογή Σαμαρά για να “δικαιωθεί” και Βενιζέλου για τα εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα, χρησιμοποιήθηκε (και) ο κος Ρουμελιώτης στα πλαίσια της “αξιοποίησης” και της “συνενοχής” .
Επιπλέον, και εδώ είναι κυρίως ο ρόλος σας, αν υπήρξε και αντάλλαγμα. Δηλαδή, το ότι κρυφά και με τέτοια ταχύτητα η Αγροτική “δωρήθηκε” στην Πειραιώς, αν τούτο είναι το αντάλλαγμα και προς τον νέο Αντιπρόεδρο της Πειραιώς, κον  Ρουμελιώτη.
Σας είναι γνωστό-και βοά-ότι, από κόμματα, συνδικαλισμό, ειδικούς κλπ, το θέμα: Αγροτικής-Πειραιώς, συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων οικονομικών σκανδάλων και προκαλεί σημαντική οικονομική βλάβη, ειδική και γενική.
Αν συμβαίνουν και αποδείξετε το παραπάνω, θα έχετε συμβάλλει να μειωθούν ανάλογες πρακτικές που σκοπό έχουν να ενισχύεται, αποπροσανατολιστικά, η εξαπάτηση και εκμετάλλευση του λαού.
Κύριε Εισαγγελέα, όπως εσείς συγκλονιστήκατε από τις δηλώσεις Ρουμελιώτη και αντιδράσατε άμεσα, αντίστοιχα και εγώ συνταράχτηκα, όταν συνειδητοποίησα ότι μπορεί μια “δήλωση” να “κόστισε” μια Τράπεζα που σημαίνει ότι θα μου κλέψουν και άλλο τη σύνταξή μου.
Εσείς βέβαια έχετε την εξουσία του νόμου και αναζητάτε αμέσως τις ευθύνες. Όμως, ένα μπλοκ έχει ψηγματικές δυνατότητες. Παρόλα αυτά, προσπαθούμε!
Με ικανοποίηση λοιπόν θα αναρτούσαμε το ενδιαφέρον σας και τα αποτελέσματα της έρευνάς σας για την πτυχή του "οικονομικού προβλήματος" που προαναφέρθηκε.
Κύριε Εισαγγελέα,
ανασκαλεύοντας τη μνήμη μου, δεν μπόρεσα να βρω πουθενά μια διάκριση του κου Ρουμελιώτη ενάντια στη μεγάλη διαχρονική διαφθορά, απάτη, εκμετάλλευση. Ούτε ως υπουργός, μήτε ως επιστήμονας, πολίτης, πολιτικός άφησε (γνωστά) αποτυπώματα που τον ξεστράτιζαν από το Σύστημα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Μακάρι ο ίδιος να συνδέσει το σημερινό του ενδιαφέρον με άγνωστες σε εμάς πράξεις του.
Έως τότε θα αιωρείται και ερευνάται: Προς τι το ξαφνικό ενδιαφέρον του; Αποτελεί: συνέχεια άγνωστων ευρέως αγώνων του, έμπρακτη μετάνοια, έλεγχος λόγω συνενοχής, αποτέλεσμα συναλλαγής; Στη συναλλαγή συμπεριλαμβάνεται και η Αγροτική; Αν ναι, πόση η ζημιά για την οικονομία; Στο ΣΔΟΕ, θα “επιτραπεί” να ερευνήσει; Το ΣΔΟΕ, θα κτυπήσει μέχρι την κορυφή αν από την έρευνα προκύψει ότι Σαμαράς-Βενιζέλος χρησιμοποίησαν τον κο Ρουμελιώτη, με ανταλλάγματα;
Κύριε Εισαγγελέα, στα πλαίσια της ισότητας των πολιτών, όπως δράσατε αμέσως για τις δημόσιες θέσεις του κου Ρουμελιώτη, σας ζητώ να πράξετε αντίστοιχα για όσα αναφέρονται στην παρούσα που θα αναρτηθεί και δημοσιοποιηθεί
Με εκτίμηση
Ζωχιός Γιάννης



4 σχόλια:

Κωνσταντίνος Ν. Αθανασιάδης είπε...

Να δεις που μόλις απαντήσει ο Βενιζέλος θα αρχίσει να παίζει φλογέρα .ο Πάγκαλος (σημείο 1+30")

G. Bangos είπε...

ΑΥΤΕΝΕΡΓΕ ΞΥΠΝΑ ΒΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!
ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΞΥΠΝΑΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ... ΜΟΝΟ Ο ΓΑΠ ΠΟΥ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ... ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΣΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ... ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΟΔΙΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΤΕ?
ΒΑΣΙΚΑ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ ΤΑ ΠΟΥΤΣΟΚΑΝΑΛΑ

Ζωχιός Γιάννης είπε...

G. Bangos,Φαίνεται δεν με... διαβάζεις συχνά! Πάντως, κάθε κριτική σεβαστή! Σε ευχαριστώ!

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Κωνσταντίνε, περιμένουμε!!!