Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Κέρκυρα: Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, η μόνη λύση για αποφυγή απόλυτου και καταστροφικού αδιεξόδου.

Από:ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΘΗΣ ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΕΝΑΚ

Η ιστορική ευθύνη που αναλογεί σε κάθε έναν που κατέχει και διαχειρίζεται εξουσία, πρωτίστως έχει να κάνει με τι παραδίδει εγκαταλείποντας την.

Μία αναδρομή στα πεπραγμένα θα φρεσκάρει την μνήμη, θα βοηθήσει δε, να εξαγάγουμε και τα ανάλογα συμπεράσματα. Η εικόνα των δημάρχων σήμερα, είναι κάτι παραπάνω από αστεία. είναι τραγική!

Έχουν δέσει τα χέρια σε ένα χορό συναδελφοσύνης και κοινών προσωπικών στόχων, κοιτώντας όμως από την έξω πλευρά του κύκλου, γιατί στην μέσα πλευρά είναι το βουνό των σκουπιδιών του Τεμπλονιού.

Και κοντά σε αυτό τα, απίστευτα, εγκληματικά γεγονότα της Λευκίμμης, με μοναδικά αποτελέσματα τον τραγικό θάνατο μιας μητέρας ανήλικων παιδιών, καθώς και την πολύμηνη, οικονομικά και ηθικά εξαντλητική και προσβλητική για τον Λαό, παρουσία των ΜΑΤ.

Δεν υπάρχει έκκληση στους Δημάρχους. Δεν κάνουμε έκκληση. Άλλωστε είναι απασχολημένοι με άλλα θέματα «διάσωσης» του νησιού μας.. Υπάρχει κάλεσμα στον Κερκυραϊκό Λαό να πιέσει με όλους τους τρόπους να υιοθετηθούν νέες τεχνολογίες για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων. Το βουνό των σκουπιδιών απειλεί να μας καταπλακώσει όλους αν γρήγορα δεν αντιδράσουμε. Ο νόμος των συμφερόντων που υποδεικνύει στο μπλοκ εξουσίας τον δρόμο της αδιαφορίας, είναι θηλιά στον λαιμό του Λαού. Μια θηλιά που θα σφίγγει όλο και πιο πολύ, όσο η εξουσία ( μικρή - μεγάλη ) θα σφυρίζει αδιάφορα.

Πριν το επικίνδυνο «παιχνίδι» τους κλείσει οριστικά, παρασύροντας στον μαρασμό και την οικονομική καταστροφή τον Λαό και τον τόπο, η ΕΝΑΚ καλεί όλους τους Κερκυραίους να απαιτήσουν με όλοι τους την δύναμη την δρομολόγηση λύσης, βιώσιμης και λυτρωτικής, που δεν είναι άλλη από την Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: