Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΑΣΚ

Από:Andreas Makris

Είμαστε πρώην συμβασιούχοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας. Απασχολούμασταν στο τμήμα επιδοτήσεων και πιο συγκεκριμένα στη συλλογή και καταχώρηση αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών. Ενώ κάθε χρόνο το έργο αυτό ανατίθετο για το Νομό Κέρκυρας στην ΕΑΣ Κέρκυρας, φέτος αποφάσισε η ΠΑΣΕΓΕΣ να το αναθέσει στην Ένωση Αγρινίου οδηγώντας εμάς στην ανεργία.

Η απόφαση αυτή βασίστηκε στο πρόσχημα πως πέρσι στην Κέρκυρα παρουσιάστηκε πρόβλημα με την ψηφιοποίηση και πως η ΕΑΣΚ δεν προσκόμισε φέτος κάποιο νέο στοιχείο που να δικαιολογεί την ανάληψη από μέρους της του έργου. Σημειώνουμε πως η ΕΑΣΚ διεκπεραίωνε το αυτό έργο, επί σειρά ετών, χωρίς ουδέποτε να προκύψει το παραμικρό πρόβλημα.

Θεωρούμε ανυπόστατες τις αιτιάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ μιας και υπήρξαν και άλλες ΕΑΣ με προβλήματα στην ψηφιοποίηση (ΕΑΣ Κιλκίς) και οι οποίες ανέλαβαν ξανά το ΟΣΔΕ φέτος. Αντίθετα υπήρξαν ΕΑΣ που ενώ εκτελούσαν το έργο με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια, τους το υφάρπαξαν και κατέληξε σε άλλες Ενώσεις(περίπτωση ΕΑΣ Λαγκαδά). Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Κέρκυρας που είδε το ΟΣΔΕ να καταλήγει στα χέρια της ΕΑΣ Αγρινίου. Ευτυχή σύμπτωση για την ΕΑΣ Αγρινίου το ότι ο πρόεδρος της, κ Κουτσουπιάς, είναι στο ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ. Επίσης στο ΔΣ της Αγρογής διορίσθηκε πρόσφατα ο κ Κάτρης στέλεχος της εν λόγω ΕΑΣ. Ήδη ένας πρών συνεργάτης της ΕΑΣ Κέρκυρας έχει εκθέσει επαρκώς το πρόβλημα στο http://tsouknida.com/2010/06/10/566565-2/

Δεν θεωρούμε δίκαιο να οδηγούνται στην οικονομική εξόντωση κάποιες ΕΑΣ, ενώ την ίδια στιγμή προκλιτικά ευνοούνται κάποιες άλλες στο όνομα της προάσπισης του συμφέροντος των αγροτών. Μάταια περιμέναμε μια παρέμβαση του ΥπΑΑΤ που θα έδινε λύση στο πρόβλημα που προέκυψε. Απλά παρέπεμπαν το θέμα στον ΟΠΕΚΕΠΕ (συμπτωματικά ο αντιπρόεδρος του, κ Κορασίδης, είναι Αγρινιώτης) του οποίου οι υπεύθυνοι όπως καταλάβαμε νίπτουν τας χείρας τους. Για αυτό το λόγο διαμαρτυρόμαστε και δηλώνουμε την αντίθεση μας σε τέτοιες πρακτικές. Ελπίζουμε να αντιστραφεί η κατάσταση και να πάψει ο άδικος αποκλεισμός της ΕΑΣΚ και η ταλαιπωρία των Κερκυραιων παραγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: