Το σαβούρο ειναι μια συνταγή που συνηθίζεται στις Κερκυραϊκές κουζίνες. Το σαβούρο ήταν η
βασική τροφή των ναυτικών γιατί μπορούσε να διατηρηθεί για πολύ καιρό -
τα πληρώματα δεν πάθαιναν σκορβούτο από έλλειψη βιταμίνης. Κάτι πού οι
Άγγλοι κατάλαβαν μόνο το 18ο αιώνα (CooΚ).Από τις συνταγές, εδώ: http://www.corfuland.gr/el/diatrofi/diatrofi-kerkyra/syntagi-gia-saboyro.html
Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου