Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ο.ΚΕ.Σ.Α. - 2 Ιούνη 2014: Μια άλλη ιστορική μέρα: Για την Κέρκυρα, τους Απόδημους, το Κίνημα!

Το ΔΣ της Ο.ΚΕ.Σ.Α. συνεδρίασε πρώτη φορά στο 
Κτίριο της Ψαρών στις 2 Ιούνη 2014!(http://takerkyraika.blogspot.gr/2014/05/3.html)

"Ιστορική συνεδρίαση για το συμβολισμό και τις εξελίξεις".

Πανηγυρική η 1η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΚΕΣΑ  στο ιδιόκτητο με Κήπο Κτίριο που αγοράστηκε το 1995.
 Προηγήθηκε συνάντηση με τον Καθηγητή κ. Καρύδη. 
Όλα τα παρόντα στελέχη αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερη  σημασία αυτής της εξέλιξης αλλά  και τι προηγήθηκε προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η πρώτη αυτή συνεδρίαση.

Το ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΣ Blog παρουσιάζει  λίγα στοιχεία και εικόνες από την "ιστορική", όπως χαρακτηρίστηκε, συνεδρίαση.
Όπως έχει γραφεί ήδη, ως  έδρα (Ομοσπονδίας-Συλλόγων)  ανακοινώθηκε  η Ψαρών 54 αφού η ΟΚΕΣΑ, αλλά και πολλοί Σύλλογοι,  για πολλά χρόνια δεν έχουν γραφεία.

Έτσι, όπως παρουσίασαν τα Στελέχη της, σε λίγο χρόνο από την εκλογή του νέου ΔΣ, έγινε ένας πραγματικός άθλος για ν' αρχίσει η προστασία του εγκαταλελειμμένου Κτιρίου  αλλά και να υπάρχει μια έδρα, για στοιχειώδεις ανάγκες: ΟΚΕΣΑ-Συλλόγων.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν, η εικόνα που αντικρίστηκε, μόλις παρελήφθη  το Κτίριο, ήταν τρομακτική.
Παρόλα αυτά και  δίχως μέσα και συνδυαστικά με πλήθος άλλων κατεπειγόντων αναγκών,όπως περιγράφηκε, έγινε ένας άθλος: 
-Καθαρίστηκε ο "Σταύλος του Αυγείου"
-Έγινε κλάδεμα δέντρων
-Απολύμανση όλων των χώρων
-Φύτεψη Κήπου
- Σύνδεση με ΕΥΔΑΠ και πρόχειρη σωλήνωση μέχρι τον Κήπο.
-Διαμόρφωση Κήπου ως χώρου εργασίας.

Τονίστηκε η  συμβολή του Κερκυραίου κ. Φ. Προβατά, Προέδρου του ΔΣ του Δήμου Αθηναίων.  Ήδη, και  Αντιπροέδρου της Επιτροπής Προσωπικοτήτων για το Πνευματικό Κέντρο των Κερκυραίων στην Αττική.

Τα στελέχη των Οργάνων και των Επιτροπών της ΟΚΕΣΑ περιέγραψαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάστηκαν και έτσι συνέβη το ανέλπιστο . Και βέβαια χωρίς να διαθέτουν μέσα, κυρίως οικονομικά.

Βέβαια, από την όλη συγκινητική τελετουργία, δεν έλλειπε το κουμ κουάτ. 

Της συνεδρίασης προηγήθηκε η παρουσία του διακεκριμένου Κερκυραίου Καθηγητή   Πολυτεχνείου Παν. Καρύδη, ήδη μέλος και αυτός  της Επιτροπής Προσωπικοτήτων.
Ο κ. Καρύδης παρατήρησε το Κτίριο και έγινε μια αρχική συζήτηση.Όμως, μετά από μέρες, συμμετείχε στην ιδιαίτερη συνάντηση, στο Κτίριο,  με κλιμάκιο του Υπ. Πολιτισμού και Αρχιτέκτονα, εκπρόσωπο του Τεχν. Γραφείου του κ. Ν. Πανδή,  με γνωστή την προσφορά του.
Τα στελέχη της ΟΚΕΣΑ, παρατηρώντας   την "ανατροπή" στο Κτίριο και Κήπο και συζητώντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε, μίλησαν για τη δύναμη της θέλησης,   της ανυστεροβουλίας. Τη δύναμη του  πόθου  για δημιουργία,  προσφορά. Τη θέληση τα κινήματα να ανταποκρίνονται στο ρόλο τους και να μην γίνονται εξάρτημα.
  Εκτίμησαν δε με βεβαιότητα ότι η ΟΚΕΣΑ, αλλά  και γενικά το Κίνημα των Απόδημων Κερκυραίων,    επανέρχονται σε δημιουργική τροχιά, στη διαφάνεια, στην αυτονομία που  στόλισαν την 20ετή  δημιουργική περίοδο την Ομοσπονδία.


Βέβαια, ανησυχία προκαλούν στην ΟΚΕΣΑ  οι επιπτώσεις από τη μακρόχρονη  αδιαφορία-εγκατάλειψη του Κτιρίου.  Κυρίως της στέγης που έχει γίνει καθοριστική αιτία "ιδιαίτερων" προβλημάτων.

Πάντως, τα στελέχη της ΟΚΕΣΑ, κατέθεσαν τη βούλησή τους, κινούμενα μέσα σε πλήθος αντιξοοτήτων, να "τρέξουν"   και να "συγκρουστούν" με τις δυσκολίες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: