Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΕΡΤtv χ 3+Ρ: ΣΚΑΙχορηγός επικοινωνίας! ΕΡΤσκοταδισμού συνέχεια! Παραίτηση: ΔΣ-Δ/νσης!

tv  χ 3+Ρ: 
Ξανά:Καλοκαιριάτικος
  ΣΚΑΙχορηγός 
επικοινωνίας! 

ΕΡΤσκοταδισμού συνέχεια! 

Άμεση παραίτηση:
Διοίκησης-Διεύθυνσης!


Οι "ανοικτές" τρεις ΕΡΤtv και τα ΕΡΤράδια συνεχίζουν, όπως και πέρυσι, ως  καλοκαιρινοί (ειδικά Αυγουστιάτικοι)  χορηγοί επικοινωνίας του σκοταδιστικού, εκ των πρότυπων  προπαγάνδας-αναλήθειας-απάτης- αντιδημοσιογραφίας, σκληρά δεξιού ΣΚΑΙ, εκ των άντρων... σκληροδεξιών (και Λαφαζανυποστυλωματικών της Δεξιάς) κλαδικών δημοσιογράφων. 

Ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κουτσουρεμένες οι ΕΡΤς, προσφέρουν τη δυνατότητα στη ΣΚΑΙπροπαγάνδα και σία να σκοτεινιάζει, και καλοκαιριάτικα,  όλη την Ελλάδα.
Σε περίοδο που έπρεπε να αναδεικνύεται ο Κοινωνικός Λόγος και Ρόλος, η Aντιεκμετάλλευση, οι μεγάλες Αποκαλύψεις/Σκάνδαλα, η Διαφάνεια, η Δημοσιογραφία,  η Δημοκρατία, οι Κοινωνικοί Θεσμοί, η Επιστήμη, η Γνώση, η Τέχνη, η Αυτονομία, ο Σεβασμός στο κάθε Άλλο και Άλλον,  η Δημιουργία, η Ισότητα, η Δικαιοσύνη, η Κατάργηση των Διακρίσεων,    οι ΕΡΤς αργούν, ξεκουράζονται, οχαδερφιάζουν, χασμουριόνται, βαριούνται, ανάβουν κερί  στον Aὐνάν..!

Αλήθεια, 2500 χιλ. εργαζόμενοι επιτρέπουν να ευτελίζονται  με τέτοιες εικόνες αντί ν' αποτελούν πρότυπα εργαζόμενου και δημοσιογράφου;
Πληρώνονται, προστατεύονται, διαφημίζονται  για να συνεχίζουν μια ΕΡΤ ντροπιαστική και χορηγό των ιδιωτικών ΜΜΕ; 

Αλήθεια, δεν μπορούσαν ξανά  να προγραμματιστούν οι άδειες ώστε ο Αύγουστος να μη στερείται τα  προγράμματα;
Αλήθεια, δεν μπορούσαν να συντονίσουν τόσες τηλεοράσεις και ραδιόφωνα ώστε να μην υπάρχουν σημαντικοί και ιδιαίτεροι χρόνοι ακάλυπτοι;
Αλήθεια, αυτά τα... παλικάρια, δεν μπορούσαν να κάνουν  ένας ένας τις εκπομπές αντί με 2 ή 3 παρουσιαστές;
Αλήθεια, δεν μπορούσαν να κάνουν 2 ή 3  ή 5  ώρες εκπομπή; 8ωρο δεν εργάζονται;
Αλήθεια, δεν μπορούσαν να ξυπνούν στις 5 ή 6 ή 7 το πρωί..;

Αλήθεια, γιατί χρειάζονται πλέον χωριστά δελτία ειδήσεων και όχι  πολλά μόνο σε μια tv και ένα ράδιο(μικρά-μεγάλα-έκτακτα με διαφορετικούς και εναλλασσόμενους δημοσιογράφους),     με  ορισμένα από τα οποία δελτία (συγκεκριμένα) να συνδέονται και οι άλλες δύο (θεματικές πλέον)   tv ή ραδιόφωνα;

Είναι γνωστό ότι η κρατική συνολική  ΕΡΤ, από το 1989, σχεδιάστηκε και χρησιμοποιήθηκε ως σταθερός πολυχορηγός των ιδιωτικών ΜΜΕ, τα οποία κυριάρχησαν και πλούτισαν στην πλάτη της.
Επιπλέον (με ελάχιστες εξαιρέσεις),   διοικήσεις, εργαζόμενοι και "συνεργάτες" είναι διαχρονικά εμποτισμένοι με την υποτακτικότητα στις κυβερνήσεις, στα κόμματα, στη θρησκευτική,  πολιτική και οικονομική εξουσία. Ίσως, και στη διαφθορά.
Η  κοινωνία, έλλειπε από τα ενδιαφέροντά της. Ήταν/είναι πάντα φιμωμένη, παραπεταμένη, περιφρονημένη.
Η επιβολή του θρησκευτικού σκοταδισμού και κυριαρχίας, με ταυτόχρονο περιορισμό της γνώσης, της πραγματικής ιστορίας, του αντίλογου,  ήταν η ειδικότητά της.

Κατάμαυρη   παντού! 
Ως κυρίαρχη Δεξιά (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και σία) επιλογή και στρατηγική.

Το κλείσιμό της  ΕΡΤ το 2013 ήταν μια ακόμη Δεξιά απόπειρα για ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ ΕΡΤ και κυριαρχία των κατασπαραχτικών ιδιωτικών  ΜΜΕ που αποκλειστικό σκοπό έχουν το κέρδος, την εκμετάλλευση, την εξουσία,  τα οποία όμως για να επιτευχθούν χρειάζεται η απάτη, το ψεύδος, η προπαγάνδα  μέσω δημοσιογράφων πλήρως ταυτισμένων και υποταγμένων στα συμφέροντα του ιδιώτη εκμεταλλευτή.
Αυτοί οι  δήθεν δημοσιογράφοι, στρατευμένοι, κατασυκοφαντούν οτιδήποτε κοινωνικό, δημόσιο, εργατικό   και συλλογικό και προπαγανδίζουν την αδίστακτη κατά των λαών αγορά και  τον κάθε εκμεταλλευτή, άρπαγα,  και κακοποιητή ιδιώτη,  τον εξιδανικεύουν και εκθειάζουν ως πρότυπο, ως  ικανό να εξουσιάζει  της ενημέρωσης, της υγείας, της ασφάλισης, της επικοινωνίας, της τράπεζας, της οικονομίας.   Γενικά της κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας.  

Όμως, το 2015, η κοινωνία έκανε πολιτική πράξη την αγωνιστική απαίτησή της  για μια άλλη ΕΡΤ. Μια συνολικά αντίθετη πορεία για την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον Κόσμο.
Η λαϊκή απαίτηση, από τη νέα  Αριστερή  Κυβέρνηση, ήταν σαφής: Να φύγει ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ και ΜΑΥΡΟ από την ΕΡΤ! ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ!

Η  Κυβέρνηση βέβαια  επέλεξε τη νέα Διοίκηση/Διεύθυνση και έχει την τεράστια ευθύνη.

Όμως, ούτε Διοίκηση/Διεύθυνση μήτε οι εργαζόμενοι (απολυθέντες και μη) ανταποκρίθηκαν σ' αυτήν την κοινωνική απαίτηση.
(Φυσικά, δε μιλάμε για το ΣΚ που αποτελεί τμήμα της πολυπροδότριας και υποταγμένης, πυραμιδικά,  ΓΣΕΕ).
Έτσι, αντί να εξαφανιστεί το ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ από την ΕΡΤ έφυγε μόνο το... ΚΑΤΑ.
Καμιά ανατροπή, δυναμική, αλλαγή. 
Δεν υπάρχουν εικόνες αλλαγής που να εντυπωσιάζουν, ικανοποιούν, ενθουσιάζουν (παρότι εμφανίζονται ενθαρρυντικές  μικροεστίες αναπνοής και ποιότητας).
Ο θρησκευτικός σκοταδισμός, η κομματοκρατία (και με ηλίθιους ή χωρίς ήθος  πολιτικούς) κυριαρχούν.
Και φυσικά, κάποιοι φίλοι παρουσιαστών. 

Αλήθεια, γιατί οι πολιτικές συζητήσεις στα ΜΜΕ, και φυσικά στην ΕΡΤ, είναι αποκλειστικό θέμα των κομμάτων και των υποτακτικών τους θεωρώντας την κατανομή του "πολιτικού χρόνου" στα ΜΜΕ ως  δικό τους και μόνο δικαίωμα;
Αλήθεια, γιατί η κοινωνία, οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα παρουσίας, πολιτικού λόγου και έκφρασης ούτε στην ΕΡΤ;
Αλήθεια, από που  προκύπτει ότι η ΕΡΤ είναι κομματική και  όχι κοινωνική;

Αλήθεια, γιατί πρέπει δύο ή τρεις ΕΡΤ και τα ραδιόφωνα να μας μηρυκάζουν, κυρίως τις Κυριακές, με όλο αυτό το θρησκευτικό τζιχαντισμό ενός σκληρά ακροδεξιού, φασιστικού, προκλητικά πολυαμοιβόμενου (και δημοσιοϋπαλληλικά)   δεσποταριού;
Ειδικά η  ΕΡΤ3 συνεχίζει ως ιδιοκτησία του σκληρά ακροδεξιού δεσπότη Άνθιμου έχοντας εντός της σκληρά υποτακτικά  Ανθιμάκια.

Αλήθεια, γιατί  δεν περιορίζουν τις κυριακάτικες λειτουργίες (έστω)  σε μια μόνο τηλεόραση και ένα ραδιόφωνο  και τα άλλα να  παρουσιάζουν εκπομπές με έντονη την πολιτική κοινωνική (όχι κομματική)  συμμετοχή;

Γιατί, δίπλα στις λειτουργίες, δεν παρουσιάζουν επιστημονικές συζητήσεις ιστορίας-θρησκειολογίας αλλά με προσκεκλημένους μη θρησκευτικούς εκπροσώπους αφού αυτοί, έτσι κι αλλιώς, θα... προπαγανδίζουν... δίπλα ή από το πλήθος των παράνομων(;) μητροπολιτικών ραδιοφώνων;

Αν όμως σταματήσουν τελείως οι   προπαγανδιστικές κηρυγματικές λειτουργίες (και περιοριστούν σε ειδησεογραφικές  παρουσιάσεις) ή τα μητροπολιτικά ραδιόφωνα δοθούν -ελεύθερα- και στην κοινωνία ή επιτραπεί ελεύθερος δημόσιος διάλογος (αντί μονόλογου) κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, με τους όποιους παρευρισκόμενους στο ναό,   τότε να καλούνται και θρησκευτικοί εκπρόσωποι.

[Ο ελεύθερος διάλογος (και όχι ο κηρυγματικός μονόλογος) εντός των ναών πρέπει ν' απαιτηθεί και να γίνει θεσμός. 
Δικαίωμα στο διάλογο θα έχουν όλοι όσοι έχουν (βίαια)  βαπτιστεί]


Τα κόμματα συνεχίζουν να εξυπηρετούνται υποτακτικά οι δε παρουσιαστές της ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΤ τρέμουν  μήπως φανεί  ότι... ενοχλούν ή  παρουσιάζεται άποψη διαφορετική απ' αυτήν των αφεντικών.
Κυρίως, με  χαζοχαρούμενες προσπάθειες   κάποιοι δείχνουν ότι κάνουν δήθεν αντικειμενική δημοσιογραφία, τρέμοντας  ειδικά  μπροστά σ' αυτούς που έκλεισαν την ΕΡΤ και εκφράζουν διαχρονικά  πολιτικές ενάντια στο λαό.
Τρέμουν μπροστά σε πολιτικούς (ή τους προστατεύουν ως επιλογή ή κομματική συμπόρευση) με:  Τραμπουκίστικη έκφραση και  νοοτροπία, προκλητικούς, ασεβείς, θρασείς, ψευδόμενους, φασιστοειδείς, καταπιεστές με σαφή αντιλαϊκό ή και διεφθαρμένο παρελθόν και με αναμφισβήτητο αντικοινωνικό παρόν και μέλλον. 

Ο Δημοσιογράφος τσακίζει το συνομιλητή του, τον σμπαραλιάζει με ερωτήσεις κι επιχειρήματα, απαιτεί θέσεις και στοιχεία όχι μπουρδοσυνθήματα και καταγγελίες, δεν του επιτρέπει να... στρίβει σε    άλλα θέματα, καταθέτει αντίλογο.
Ο Δημοσιογράφος, όχι μόνο δεν προστατεύει αλλά ξεγυμνώνει το συνομιλητή και κάνει ειδικά  τους πολιτικούς να βλαστημούν την ώρα  που εκτέθηκαν και να τρέμουν να ξαναεμφανιστούν σε ΜΜΕ.
Ούτε ο ίδιος κάνει προπαγάνδα (όπως γιγαντώθηκε με τα σκληρά δεξιά, αντιλαϊκά  και σκοταδιστικά: ΜΕΓΚΑ-ΣΚΑΙ-ΑΝΤΕΝΑ.., ΔΟΛ-Θέμα- Real..,  Αυριανισμό...) ούτε επιτρέπει την προπαγάνδα. 
Έτσι, δίνει τη δυνατότητα  στο θεατή-αναγνώστη-ακροατή να χαίρεται, να μαθαίνει,  να ξεκουράζεται, να μην οργίζεται, να μη νποπάρεται και βλακώνεται, να κρίνει, να βγάζει συμπεράσματα και να καταλήγει σε άποψη.

Ο δημοσιογράφος, ερευνητής  και παρουσιαστής της ΕΡΤ, δεν είναι υποταγμένος στις εξουσίες (όπως στα ιδιωτικά ΜΜΕ που εκεί εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα του   αφεντικού  για να εκμεταλλεύεται, κερδίζει, πλουτίζει, παραπληροφορεί, εξουσιάζει, καταπιέζει)  αλλά ούτε κοινωνικά ανεξάρτητος! 
Οφείλει/υποχρεούται  να έχει  στη σκέψη και γλώσσα του τα κοινωνικά δικαιώματα, τις κοινωνικές απαιτήσεις, τις κοινωνικές διεργασίες και δυναμικές, τους αγώνες, τον κοινωνικό αντίλογο. 
Κυρίως,  την απαίτηση για αυτονομία της ΕΡΤ απέναντι σε κάθε  μορφής εξουσία.

Χωρίς αυτήν την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, η ΕΡΤ δεν  ξεμαυρίζει!
Άλλωστε, τα  "Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου", αντί να... ελέγχουν, ...ελέγχονται!

Πέρα από άμεσες  βαθιές οργανωτικές, διοικητικές, λειτουργικές τομές που απαιτούνται, ένα μικρό πρώτο βήμα θα είναι να δημιουργηθούν στην ΕΡΤ,  από τον Οκτώβρη, τρεις ωριαίες ημερήσιες ζώνες (πρωινή-μεσημεριανή-βραδινή)   σε κάθε τηλεόραση  και ραδιόφωνο (κεντρικά-τοπικά) με τραπέζια  συζητήσεων 5 ατόμων, για κάθε θέμα
Όμως,   οι  συνομιλητές δε θα έχουν σχέση (μέλη/στελέχη) με κόμματα-παρατάξεις, θρησκευτικές, συνδικαλιστικές, αυτοδιοικητικές και επιχειρηματικές εξουσίες. 
Αντίθετα, θα τις ξεσκεπάζουν και  αποδομούν.
Η επιλογή των ατόμων στα τραπέζια  θα γίνεται με ηλεκτρονική κλήρωση από κατάλογο που θα δηλώνουν συμμετοχή ηλεκτρονικά, σημειώνοντας και την ενότητα (γενική, πολιτική, θρησκευτική, καλλιτεχνική, οικονομική, δικαιωμάτων...)   στην οποία επιθυμούν  συμμετοχή.
Επίσης, θα δηλώνεται  η σχέση με φορείς κλπ που    εξαιρούνται και θα αποκλείονται αυτόματα  μεταφερόμενοι σε δημόσιο ειδικό ηλεκτρονικό  κατάλογο.
Αν διαπιστωθεί ψευδής δήλωση, θα απομακρύνεται από το τραπέζι και θα παραπέμπεται με αυτήν την κατηγορία.  

Η κυβέρνηση οφείλει να νομοθετήσει άμεσα τα παραπάνω και για τα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Διοίκηση, διεύθυνση δε φαίνονται να έχουν βούληση για ξεμαύρισμα της ΕΡΤ και πρέπει να παραιτηθούν αμέσως.

Η νέα διοίκηση θα πρέπει να συγκροτηθεί με πρόσωπα που έχουν  καταγεγραμμένη σαφή ιστορία ώστε να δύναται  να διαγράψει  το ΜΑΎΡΟ και  ν' αναδείξει, πολλαπλά,  την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΡΤ. 
Επίσης, το κύρος, τη  βούληση  και  τη δύναμη ν' απαιτήσει από την  πλειοψηφία των "εμποτισμένων" εργαζόμενων να απεμποτιστούν για    να σταματήσει ο σκοταδισμός στην ΕΡΤ και να μη  λειτουργεί ως χορηγός των ιδιωτικών ΜΜΕ τα οποία  επιβάλλουν και οι λεγόμενοι  δημοσιογράφοι τους αποδέχονται να ντροπιάζουν τον ίδιο τον άνθρωπο.

Ο... επιχορηγούμενος, και αυγουστιάτικος, ΣΚΑΙ το  επιβεβαιώνει πολλαπλά και συνεχώς με προμετωπίδα κάποιους/ες που νομίζουν ότι είναι δημοσιογράφοι ενώ όλοι  αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για σκληροδεξιές  κλαδικές με έδρα στο ΣΚΑΙ και βούληση ή επιλογή  να προπαγανδίζουν αντιλαϊκά συμφέροντα, να δοξάζουν την αναλήθεια,  να είναι υπηρέτες και χειροκροτητές  αφεντικών.

(Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗσμός (σε όλη του τη μετακυβερνητική έκφραση) δε διστάζει να λειτουργεί ως υπηρέτης των Δεξιών και των ιδιωτικών συμφερόντων εμφανιζόμενος και ως υποστηριχτής των ιδιωτικών καναλιών σε βάρος του δημοσίου και της ΕΡΤ. Από το 1989 υπηρέτης της Δεξιάς και αγκαλιασμένοι με τον Μητσοτακισμό!).

ΕΡΤ Κέρκυρας: 
Δεν έχει γίνει κατανοητό αν επέστρεψε στο ΜΑΥΡΟ ή συνεχίζει  ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ δοξάζοντας την τοπική, διαχρονικά εντεινόμενη, ΜΜΕμαυρίλα!












Δεν υπάρχουν σχόλια: