Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Σταθμός Πάρνηθος Κυψέλη-Γαλάτσι: Νέα σημαντική εξέλιξη! Όμως, και επαγρύπνηση!

Πάρνηθος,
(Κυψέλη-Γαλάτσι) 
Σταθμός ΜΕΤΡΟ: 

Νέα σημαντική εξέλιξη! 

Όμως, και επαγρύπνηση!

Συνεχίζονται τα καλά νέα  για τη διεκδίκηση  να συμπεριληφθεί  και ο (προβλεπόμενος αρχικά) Σταθμός Πάρνηθος, στην υπό δημοπράτηση γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ.
Συγκεκριμένα:
1. Οι Βουλευτίνες ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου και Χαρά Καφαντάρη, ανταποκρινόμενες στο αίτημα  Κατοίκων Κυψέλης- Γαλατσίου, υπέβαλαν νέα Ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών (σε συνέχεια αυτής του 2014) ζητώντας να συμπεριληφθεί και  ο (μετέπειτα καταργηθείς) Σταθμός Πάρνηθος.
2. Το Υπουργείο (με το 1ο παρακάτω κείμενο και συνημμένα τα άλλα 4)  επανέλαβε  την απάντηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ  η  οποία απαντούσε στην Επιστολή της Επιτροπής Κατοίκων  (3ο Κείμενο).
Με την απάντηση αυτή το Υπουργείο επιβεβαιώνει ότι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ "...είναι διατεθειμένη να επανεξετάσει το αίτημα με γνώμονα πρωτίστως την εξυπηρέτηση των κατοίκων της υπόψη περιοχής για κατασκευή σταθμού Μετρό" και παραπέμπει στην απάντηση της ΜΕΤΡΟ  προς την Επιτροπή  Κατοίκων(2ο παρακάτω Κείμενο).
3. Σημειώνεται πως το 2014, ο τότε υπουργός και η τότε διοίκηση της ΜΕΤΡΟ είχαν απαντήσει  αρνητικά στις ανάλογες  Ερωτήσεις Βουλευτών(4ο παρακάτω συνημμένο).

4. Υπενθυμίζεται ότι, με επιστολή της στις  9/2/2017  η Επιτροπή των Κατοίκων αλλά και  κατά την τηλεφωνική επικοινωνία των  Θ.  Παπαδόπουλου  (Αντιπρόεδρος ΔΣ και Διευθύνοντας Σύμβουλος ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ) και  Γ.Ζωχιού (Εκπρόσωπος της Επιτροπής),  ξεκαθάρισε"...ότι δεν επιθυμούμε, για κανένα λόγο, καμιά καθυστέρηση δημοπράτησης του έργου “Γραμμής 4” (Γαλάτσι-Γουδί). Αντίθετα, αναμένουμε με αγωνία την υλοποίησή της, τέλος Μάρτη 2017".

Όμως ζητήθηκε,  και ο κ. Παπαδόπουλος αποδέχθηκε,  να οριστεί αμέσως τεχνικό κλιμάκιο και να ξεκινήσουν  όλες οι προκαταρκτικές διαδικασίες και πριν τη δημοπράτηση.

Διευκρινίζεται πως η δημοπράτηση αναβλήθηκε για μετά το Πάσχα.

Παρόλα αυτά τα θετικά, η  Επιτροπή καλεί τους Κατοίκους σε διαρκή εγρήγορση.

Παράλληλα,  καλεί όλους να ενισχύσουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες  της Επιτροπής προς κόμματα, βουλευτές, Φορείς για στήριξη του αγώνα.

Και φυσικά, προς τους  Δήμους Αθηναίων και Γαλατσίου να  προωθήσουν το σημαντικό αυτό αίτημα πολλών 10δχιλιάδων κατοίκων/δημοτών τους.
Σημειώνεται πως οι δύο Δήμοι, σε αντίθεση με την Περιφέρεια Αττικής που ανταποκρίθηκε άμεσα, δεν έχουν γνωστοποιήσει ακόμη  τη βούλησή τους.  

(Προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις, εδώ: http://autenergos.blogspot.gr/2017/02/blog-post_14.html)



Παρακάτω,  η απάντηση  (και   τα συνημμένα)  του Υπουργείο στην Ερώτηση των Βουλευτών:








ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Σε δημοπράτηση η Νέα Γραμμή 4 του Μετρό Αθήνας /http://autenergos.blogspot.gr/2017/04/4.html









Δεν υπάρχουν σχόλια: