Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Η ΔΕΗ είναι «ιδιοκτησία» εργαζόμενων και συνταξιούχων της.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Προβοκάτωρ κατά ΑΠΕΡΓΩΝ

Γκρεμιστής όχι μεταρρυθμιστής. Υβριστής όχι μετριοπαθής.

Του Γιάννη ΖΩΧΙΟΥ,

πρώην Αντ/δρου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Ο εκφραστής της κυβερνητικής Δεξιάς, ο Πρωθυπουργός, με διάγγελμα χθες κατά των απερ-γών, λειτούργησε ως προβοκάτορας, είπε ψέματα, επεδίωξε ενδοκοινωνικό σπαραγμό.

Είναι φυσικό αφού ουδέποτε εργάστηκε, απείργησε, πορεύτηκε, αγωνίστηκε.

Η μόνη σχέση με εργαζόμενους είναι να τους εξαπατά ώστε να γίνει-μένει ηγέτης και ακολού-θως να τους προσφέρει στο πιάτο των λήσταρχων αφεντικών.

Αυτοπαρουσιάστηκε ως ο σωτήρας του ασφαλιστικού ενώ κάνει τα πάντα να εξαφανίσει την εργατική ασφαλιστική περιουσία και υπηρετεί την ιδιωτική ασφάλιση όπως ο Μητσοτάκης το 90-93 όπου εξέθρεψε λαϊκή ανασφάλεια και εκτίναξε τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΜΕΙΩΝ

Η ενοποίηση των Ταμείων επιβάλλεται αλλά:

-Να δοθεί δυνατότητα επιλογής από τους ίδιους τους ασφαλισμένους.

-Να προηγηθεί σαφές εθνικό πρόγραμμα εξίσωσης όλων, προς τα πάνω.

-Να γίνει οργάνωση, πλήρης μηχανογράφηση, ασφάλιση όλων, πληρωμή χρεών.

-Αναλογιστική μελέτη για να επιστραφούν τα κλεμμένα, εδώ και 50 χρόνια.

Αν υπήρχε αυτόνομο Συνδικαλιστικό Κίνημα (και όχι υποστύλωμα του συστή-ματος) γι αυτό θα είχε αγωνιστεί, απαιτήσει, πετύχει.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΗ

Το ασφαλιστικό στη ΔΕΗ είναι μια από τις πλέον ειδικές περιπτώσεις γιατί:

Η ΔΕΗ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ.

Η περιουσία του Ταμείου (ΟΑΠ/ΔΕΗ) ξεπερνά τα 13 δις ευρώ και είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ και ξεπερνά το 70% της αξίας της Επιχείρησης.

Επομένως, ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί να… «διοικεί» και να έχει άποψη για τη ΔΕΗ.

Μπορεί να διαχειρίζεται μόνο όποια αξία της ΔΕΗ ξεπερνάει τα 13 δις ευρώ.

Το ότι η ΔΕΗ ενσωματώνει την ασφαλιστική περιουσία δεν το αρνήθηκε ούτε ο Καραμανλής αφού, το 1999, το ψήφισε ως αρχηγός Αξ/κής Αντιπολίτευσης. Γιατί είναι ενσωματωμένη;

Η ΔΕΗ, ως ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ, παρακρατεί εδώ και 40 χρόνια τις εισφορές των εργαζόμενών της αλλά και τις ασφαλιστικές της υποχρεώσεις προς αυτούς.

Εκμεταλλευόμενη αυτά τα τεράστια κεφάλαια πέτυχε την μεγάλη οικοδόμησή της δίχως να δανείζεται ή ο δανεισμός να γίνεται με σημαντικά πλεονεκτήματα.

Άρα, η ΔΕΗ έγινε η μέγιστη των ελληνικών επιχειρήσεων και ηλεκτροδότησε τη χώρα επειδή μετέτρεπε σε πολυποίκιλες εγκαταστάσεις την ασφαλιστική περιουσία των εργαζόμενων της.

Η αξία της περιουσίας φτάνει τα 13+ δις ευρώ και είναι αποτέλεσμα αναλογιστικών μελετών που μεθόδευσε ο Μητσοτάκης για να κατασπαράξει τη ΔΕΗ, ιδιωτικοποιώντας την.

Χάριν δε στην χρηματοδότηση από τους ασφαλισμένους, τα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι πολύ χαμηλά, ασκώντας έτσι το κράτος την κοινωνική και αναπτυξιακή του πολιτική.

ΓΕΝΟΠ και ΠΟΣ ΔΕΗ οφείλουν, ταυτόχρονα με σκληρούς αγώνες, να κινήσουν αμέσως όλες τις νομικές διαδικασίες για να διασφαλίσουν την «ενσωματωμένη περιουσία» και ν’ απαιτή-σουν την πλειοψηφία της Διοίκησης της ΔΕΗ, ως οι μέτοχοί της με ποσοστό άνω του 70%.

ΈΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ, Ο ΟΑΠ/ΔΕΗ ΕΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΣ, ΘΑ ΣΕΡΝΕΙ ΤΗ ΔΕΗ ΩΣ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: