Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΒΓΟΥΛΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ

Με διαδικαστικές-δικονομικές προτάσεις-παρατηρήσεις στη διαδικασία αναγγελίας των απεργιακών κινητοποιήσεων, έληξε η προσπάθεια του Δ/ντος Συμβούλου της ΔΕΗ να χαρακτηρίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σαν παράνομες. Έτσι η επιχείρηση χειραφέτησης και τρομοκράτησης των απεργών έπεσε στο κενό, αφού το Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι απεργίες δεν είναι παράνομες.

Οφείλουμε λοιπόν πιο δυνατά, πιο δυναμικά να συμμετέχουμε στους αγώνες για να θυμίσουμε σε όσους ξέχασαν ότι το προσωπικό της ΔΕΗ έκτισε με αίμα το Ασφαλιστικό του.

Εργαζόμενοι και Συνταξιούχοι πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να είμαστε στις απεργιακές εκδηλώσεις της ΠΟΣ και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ο αγώνας μας δεν πρέπει να σταματήσει με τη ψήφιση του Αντιασφαλιστικού Νομοσχεδίου.

ΤΟ Σ.Ε. ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Αντιμετωπίζοντας με υπευθυνότητα το θέμα της άρσης του πλαφόν στο ΕΦΑΠΑΞ, ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ μας σας ενημέρωσε έγκαιρα, ότι η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου ήταν αμετάκλητη και δεν ήταν δυνατόν να διαχωρίσει τους Συνταξιούχους σε δύο (2) κατηγορίες, δικαιώνοντας μόνο τους αναφερόμενους στο άρθρο 57 και ΟΧΙ τους άλλους που αναφέρονται στο άρθρο 46 του Ν.2084/92.

Πιστεύουμε ότι το θετικό κλίμα που υπήρξε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης Συναδέλφου, στο Συμβούλιο Επικρατείας στις 14/3 και τη θετική εισήγηση-πρόταση της εισηγήτριας κας ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, θα πρυτανεύσει και στην απόφαση του Δικαστηρίου για να σταματήσει η αδικία σε βάρος των Συναδέλφων Συνταξιούχων (παλαιούς και μελλοντικούς) και να ικανοποιήσει το δίκαιο αυτό αίτημά μας.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ θα σας ενημερώσει έγκαιρα για την Απόφαση του Σ.Ε. (περίπου σε 2 μήνες) καθώς και σε τι ενέργειες πρέπει να προβούν οι ενδιαφερόμενοι.

Εν τω μεταξύ υπενθυμίζουμε ότι οι ενστάσεις-αιτήσεις για το διεκδικούμενο ποσό της διαφοράς του ΕΦΑΠΑΞ πρέπει να κατατίθενται στον ΟΑΠ-ΔΕΗ κανονικά με την Προσωρινή και την Οριστική Απόφαση Διευθυντή μέσα σε τρεις (3) μήνες από την έκδοσή τους.

Επίσης αίτηση και αγωγή κατά της ΔΕΗ πρέπει να κατατίθεται μέσα σε έξι (6) μήνες από την ημέρα συνταξιοδότησης κάθε Συναδέλφου-σας προκειμένου να διεκδικηθεί η αποζημίωση του Ν. 2112/20.

Δεν υπάρχουν σχόλια: