Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Το ΣτΕ βάφτηκε... κόκκινο!

Το ΣτΕ βάφτηκε... κόκκινο!

Η πρόσοψη του Συμβουλίου της Επικτατείας "βομβαρδισμένο" με κόκκινες μπογιές. Αγνωστοι εκσφενδόνισαν δοχεία με μπογιές εναντίον του κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας και εξαφανίστηκαν στους γύρω δρόμους. 

Καίει κυβέρνηση και Μαξίμου 

επιστολή Ψωμιάδη για Βατοπέδι

Τη μισή κυβέρνηση και το Γραφείο του πρωθυπουργού είχε ενημερώσει για τις... χρυσές ανταλλαγές πριν από τρία χρόνια.
ΑΡΘΡΟ

Τουλάχιστον η μισή κυβέρνηση και σίγουρα το Μαξίμου γνώριζαν και εγγράφως για τις σκανδαλώδεις ανταλλαγές-παραχωρήσεις των οικοπέδων του Δημοσίου στη Μονή Βατοπεδίου, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2005, όταν έγιναν και τα πρώτα συμβόλαια με τις παραχωρήσεις των 76 οικοπέδων-φιλέτων στη Θεσσαλονίκη.  

Καίει κυβέρνηση και Μαξίμου επιστολή Ψωμιάδη για Βατοπέδι

Ο Θ. Ρουσόπουλος στις δύο πρόσφατες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του ισχυρίστηκε πως έμαθε για τις ανταλλαγές μόλις... τελευταία, «όπως όλοι οι Ελληνες πολίτες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Καίει κυβέρνηση και Μαξίμου επιστολή Ψωμιάδη για Βατοπέδι

Πολλοί οι αποδέκτες. Σήμερα αποκαλύπτουμε τον μακρύ κατάλογο των αποδεκτών της επιστολής του Π. Ψωμιάδη στις 16 Δεκεμβρίου 2005, στην οποία αναφερόταν στις παραχωρήσεις των οικοπέδων της Θεσσαλονίκης στη Μονή Βατοπεδίου.

Εκανε, μάλιστα, λόγο για «μυστικά μεθοδευμένη χαριστική ανταλλαγή» και προειδοποιούσε πως πιθανή δημοσιοποίηση του θέματος, πέρα από την αλγεινή εικόνα που θα προκαλούσε στην κοινή γνώμη για την κυβέρνηση, θα ξεσήκωνε και θύελλα αντιδράσεων.

Η αποκάλυψη των ντοκουμέντων της αλληλογραφίας της νομαρχίας με την υπηρεσία πολιτικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης -τα έγγραφα για τις ανταλλαγές κοινοποιούνταν στο ίδιο το γραφείο του Π. Ψωμιάδη- υποχρέωσε τελικά τον νομάρχη να καταθέσει στο νομαρχιακό συμβούλιο την επιστολή.

Η επιστολή, με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2005 και αριθμ. πρωτ. 4666, στάλθηκε πέντε μόλις μέρες πριν υπογραφούν, στο συμβολαιογραφείο της Αικατερίνης Πελέκη - Βουλγαράκη στην Αθήνα, από τον ηγούμενο Εφραίμ και από τον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Γιώργο Ξηραδάκη τα δύο πρώτα συμβόλαια που παραχωρούσαν στη Μονή τα οικόπεδα της Θεσσαλονίκης.

Αποδέκτες της επιστολής εκτός από τον πρωθυπουργό, ήταν οκτώ υπουργοί και υφυπουργοί, ο τότε γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά και ο γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου Αργύριος Καρράς.

Οι υπουργοί ήταν οι εξής: ο υπ. Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, ο τότε υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγ. Μπασιάκος, ο υπ. Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος και η τότε υπ. Εθνικής Παιδείας Μ. Γιαννάκου. Επίσης, οι υφυπουργοί: Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντός, οι τότε υφυπ. Οικονομίας και Οικονομικών Χρ. Φώλιας και Π. Δούκας, καθώς και ο Αντ. Μπέζας που βρίσκεται μέχρι σήμερα στο ίδιο υπουργείο.

Η επιστολή του κ. Ψωμιάδη αποτελεί ένα ακόμη ντοκουμέντο που δείχνει ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και το Μαξίμου γνώριζαν και έπρατταν εν κρυπτώ. Επίσης το ότι ο Π. Ψωμιάδης σιώπησε και συνήργησε στις μεταβιβάσεις, αποτελεί ένα επιπλέον στοιχείο υπήρξε κεντρικός άνωθεν σχεδιασμός.

ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΕΛΙΔΗ

 

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ Νευρική κρίση... στη ΝΔ

Οι πρώτες καταθέσεις που «δείχνουν» εμπλοκή στην υπόθεση Βατοπεδίου των Θ. Ρουσόπουλου και Π. Δούκα, αλλά και η νευρική κρίση που προκαλεί στη ΝΔ η εξέλιξη αυτή, χαρακτήρισαν την πρώτη εβδομάδα της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή.

Ηδη, κατά το ΠΑΣΟΚ, έχουν διαφανεί οι πρώτες βάσεις για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης με τη σύσταση ανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, ενώ από την άλλη η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως τροποποιεί τη «γραμμή» της θέλοντας να τα «φορτώσει» στους υπηρεσιακούς παράγοντες προφανώς για να «δέσει» με τη θέση Σανιδά περί «παραπλανηθέντων υπουργών».

Για Ρουσόπουλο. Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Θ. Ξυνίδης κατέθεσε ότι του μετέφεραν πως ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε σε φορείς της περιοχής ότι «το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης έχει τελειώσει υπέρ της Μονής».

Ο Στ. Δέτσης, πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, απάντησε καταφατικά σε ερώτημα βουλευτών αν συνιστά «απιστία» η απόφαση του τότε υφυπ. Π. Δούκα να παραιτηθεί της δίκης εάν γνώριζε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν ευνοϊκό υπέρ του Δημοσίου.

Η εισηγήτρια του Πρωτοδικείου Ροδόπης Γ. Σακάλογλου ξεκαθάρισε ότι «οι όποιες γνωμοδοτήσεις δεν έδιδαν την κυριότητα της Βιστωνίδας στη Μονή Βατοπεδίου», κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων Ι. Διονυσόπουλος.

Γιώργος Πίκουλας Από ΕΘΝΟΣ

               09/11/2508 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: