Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Οι θρησκευτικές ηγεσίες

αγωνιούν

για το εμπόρευμά τους!

Η θεϊκή αμφισβήτηση και σταδιακή κατάρρευση, η τάση των ανθρώπων ν’ απαλλαγούν από τα θρησκευτικά δεσμά, η ισχυροποίηση της ανθρώπινης πεποίθησης ότι οι θρησκείες είναι ανθρώπινο δημιούργημα με επιδίωξη την εξουσία και την εκμετάλλευση, κινητοποιεί τις θρησκευτικές ηγεσίες να διασώσουν το προϊόν τους.

Αλήθεια με τι μέσα;

Μήπως με νέους πολέμους;

Μήπως με συμφωνημένες συγκρούσεις

ώστε να  προκληθεί νέος φανατισμός;

04/11/2508 μ.Δ. (μετάΔημοκρατίας)

Το παρακάτω είναι από το in.gr

Προώθηση διαθρησκευτικού διαλόγου
Διοργάνωση συνάντησης του Φόρουμ Καθολικών-Μουσουλμάνων στο Βατικανό
Στην συνάντηση συμμετέχουν μουσουλμάνοι και καθολικοί θρησκευτικοί ηγέτες
Ξεκίνησε την Τρίτη η πρώτη σύνοδος του «Καθολικού-Μουσουλμανικού Φόρουμ» που διοργανώνει το Βατικανό με σκοπό τον διαθρησκευτικό διάλογο. Η συνάντηση θα διαρκέσει έως τις 6 Νοεμβρίου και σε αυτοί θα συμμετέχουν κληρικοί, φιλόσοφοι και ακαδημαϊκοί. ΑΠΕ

Στην τριήμερη αυτή συνάντηση παίρνουν μέρος 29 καθολικοί και άλλοι τόσοι μουσουλμάνοι κληρικοί, φιλόσοφοι και ακαδημαϊκοί. Στο Βατικανό έφτασαν σουνίτες, σιίτες και σούφι διανοούμενοι, καθώς και θρησκευτικοί εκπρόσωποι των μουσουλμάνων.

Ανάμεσα στα κεντρικά θέματα του πρώτου τριήμερου Φόρουμ είναι «η αγάπη του Θεού, η αγάπη του πλησίον» και «ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αμοιβαίος σεβασμός».

«Δεν πρόκειται για μια αρχή, διότι ο διάλογός μας με το Ισλάμ άρχισε πριν χίλια τετρακόσια χρόνια» δήλωσε σε συνέντευξή του ο καρδινάλιος Ζαν Λουί Τουράν. «Είμαστε καταδικασμένοι στο διάλογο και ο σημερινός μπορεί να αποδειχθεί ένας σημαντικός σταθμός» πρόσθεσε. Οι καθολικοί υψηλόβαθμοι κληρικοί επιμένουν ότι πρέπει να καταδικάζονται και να στιγματίζονται οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «έτσι ώστε να υπερισχύσει το δίκαιο και όχι η δύναμη του ισχυρότερου».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων Κοινωνιολόγων Ανάς Αλ Σαΐκ Αλί τόνισε ότι δεν φτάνει πλέον μόνο η ανοχή. «Πρέπει να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κλίμα πραγματικής, αμοιβαίας εμπιστοσύνης» είπε.

Κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνάντησης, οι συμμετέχοντες, θα γίνουν δεκτοί από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ'.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: