Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Το 2509 μΔ (μετάΔημοκρατία)

ας προσθέσει

τις χαρές των ονείρων

που οι προηγούμενοι χρόνοι

δεν μπόρεσαν ή αφαίρεσαν!

Γιάννης Ζωχιός

http://autenergos.blogspot.com/

 Γαρύφαλλο Φίλες/Φίλοι,

 με Αρχή (π.μΔ ,προ-μετά ) Δημοκρατίας

και Τέλος (π.μΧ, προ-μετά)  Χριστού,

προτείνεται  νέο παγκόσμιο ορόσημο γιατί:

-Κάθε εξουσία είναι άδικη-εκμεταλλευτική-καταπιεστική-διεφθαρμένη..,

-η Θρησκεία είναι η Εξουσία,

-άρα, η Θρησκεία είναι άδικη και η πηγή εκμετάλλευσης-καταπίεσης-διαφθοράς…

Ναι στη θρησκευτική ελευθερία! Όχι στη θρησκευτική εξουσία!

Γιατί, λοιπόν: Δημοκρατία αντί Χριστού;

1.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!

2.Η θρησκεία (εκμεταλλευόμενη την άγνοια για την ανθρώπινη προέλευση και προορισμό) δημιουργήθηκε με σκοπό  να επιβάλλονται  και ισχυροποιούνται οι εξουσιαστικές σχέσεις, με επιδίωξη την αδιάκοπη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

Τα μέσα που χρησιμοποιεί: απάτη, δουλεία, ηγεμόνες, ιεραρχία, ανελευθερία, πλούτος, τρόμος,  βία, πόλεμοι,  κλοπή, δυστυχία, ανισότητα, πείνα, δίψα, διακρίσεις, αδικία, αμάθεια….,

3.Η Δημοκρατία (πρώτη επίσημη ως Αθηναϊκή Δημοκρατία, συμβολικά πριν 2509 χρόνια) είναι αποτέλεσμα αδιάκοπων ανθρώπινων αγώνων ν’ αποτινάξουν την εξουσία και να ζουν ελεύθεροι με ισότητα και δικαιοσύνη, δίχως στίγμα εκμετάλλευσης. Και βέβαια ν΄ ανακαλύψουν από που έρχονται, που  είναι και πηγαίνουν.

4.Τον αγώνα αυτόν,  επί χιλιετίες, υπονομεύει η πολύμορφη θρησκευτική εξουσία, σε κάθε τόπο, χρόνο και λαό.

5.Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Μουσουλμανισμός, έχουν κοινή ρίζα τον Γιαχβέ: Τον πλέον αδίστακτο δικτάτορα, δολοφόνο και αιμοσταγή Θεό!

6.Η θρησκεία καμουφλάρεται προκειμένου να παραπλανά και εξαπατά. Η συνεχής απαγόρευση και βία ξέρει ότι είναι επικίνδυνα για την επιβίωσή της.

7.Η Θρησκεία είναι εχτρός της Δημοκρατίας: την εχθρεύεται, την απαγορεύει, την πολεμά.

8.Η Δημοκρατία, αντίθετα, προστατεύει (και) την ελεύθερη θρησκευτική έκφραση.

9.Η θρησκεία υπάρχει δολοφονώντας την Ελευθερία. Η Δημοκρατία πεθάνει  χωρίς ελευθερία.

10.Η θρησκεία (κατηχώντας, απαιτώντας, επιβάλλοντας)  διαμορφώνει  απόλυτη δουλική συνείδηση απέναντι στις εξουσίες, ως προέκταση αυτής προς το θεό: «Δούλοι Θεού!».

11.Η Δημοκρατία ολοκληρώνεται όσο εξαφανίζεται κάθε δουλική σχέση.

12.Πυρήνας του Χριστιανισμού είναι η ετερονομία, της Δημοκρατίας η Αυτονομία!

13.Ο Χριστιανισμός αποτελεί τον ισχυρότερο δολοφόνο της Δημοκρατίας. Διαχρονικά κατέστρεψε κάθε έννοια και δημιούργημά της. Γι αυτό και δεν υφίσταται ο «Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός».

14.Για να κυριαρχεί, εκμεταλλεύεται  κάθε ανθρώπινη ανάγκη, δημιούργημα  ή σύμβολο. Μεταξύ αυτών, επέβαλλε ως ορόσημο τη… γέννηση του Χριστού.

15.Το «π.μ Χριστόν», στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, χρησιμοποιείται για την επιβολή της Χριστιανικής  εξουσίας. Έτσι, διαιρεί και προκαλεί συγκρούσεις.   Υπονομεύει σταθερά την Ειρήνη.

16.Η πρόταση του ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΥ να πάμε 500 χρόνια… πίσω και να καθιερωθεί ως ορόσημο  η συμβολική γέννηση της Δημοκρατίας και, αντί 2009 μΧ, να μετράμε 2509 μΔ, σκοπεύει (συνδυαστικά) στη μείωση μέχρι εξάλειψης της Χριστιανικής Εξουσίας, επειδή αυτή κυριαρχεί στον κόσμο.  Τούτο θα οδηγήσει  στην αποδυνάμωση έως μηδενισμό  της συνολικής θρησκευτικής Εξουσίας.

17.Όσο η Θρησκεία είναι κυρίαρχη σε ΤΟΠΙΚΌ-ΕΘΝΙΚΟ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, η εκμετάλλευση και η καταπίεση θα κυριαρχεί.

18.Η υποτέλεια στην Ορθοδοξία απάντων των ελληνικών θεσμών (μέχρι και αριστερά κόμματα), έχει οδηγήσει  στη γενική ελληνική αθλιότητα, καθυστέρηση και αδικία.

19.Για ν’ αλλάξει ο κόσμος πρέπει να αφαιρεθεί η εξουσία από τη Θρησκεία με όλες τις εκφάνσεις της.  Έτσι θα «αυτοκαταστραφεί!». Η ίδια το γνωρίζει πολύ καλά. Υφίσταται χάρη στην κρατική εξουσία και την ανθρώπινη δυστυχία. Γι αυτό τα ευλογεί και συντηρεί. Αυτά είναι ο λόγος και το μέσο ύπαρξής της.

Τέλοςλοιπόν, (π.μ) Χριστού και Αρχή (π.μ) Δημοκρατίας.

1 σχόλιο:

lenio είπε...

όχι στην δουλεία..καλή χρονιά να έχεις!!!