Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Και με ανατροπές σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

θα γίνει Συνέδριο αυτοκάθαρσης

στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ;

Η πλήρης κομματικοποίηση-εργοδοτοποίηση

την οδήγησε σε απόλυτη αποϊδεολογικοποίηση!

Λειτουργεί αταξικά, μετατράπηκε σε εμπορική επιχείρηση ενάντια στο Συνεταιρισμό, εμπεδώνεται ο εργατοπατερισμός, ο εκμαυλισμός, ο πελατειασμός και η χρήση των συνειδήσεων.

Κουκούλωσε ακόμη και την 12μηνη φυλάκιση του τ. Προεδρείου της για «οικονομικό σκάνδαλο;».

Δεν απάντησε ακόμη η ΓΕΝΟΠ αν συνεργάζεται στην τηλεφωνία με τ. κορυφαίο συνδικαλιστή-επιχειρηματία που παρακρατεί από το Συνεταιρισμό τρία (3) εκατομμύρια ευρώ με κίνδυνο να «κλείσει».

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ (πρωτοβάθμια+δευτεροβάθμια) είναι η ισχυρότερη εργατική συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, αριθμητά και ποιοτικά, λόγω του ρόλου της ενέργειας και της πανελλαδικής ΔΕΗ.

Παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική οικονομία μέσω ΔΕΗ, διαχειρίζεται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενων/συνταξιούχων της ΔΕΗ, Καθορίζει τον ισχυρό ασφαλιστικό εργαζόμενων/συνταξιούχων της ΔΕΗ και των οικογενειών τους, ελέγχει το πολιτιστικό κίνημα του χώρου και βέβαια «κατευθύνει» το Συνεταιρισμό προς πράξεις απαξίωσης («διορίζοντας» τα όργανά του και «ελέγχοντας» τη συνδικαλιστική έκφραση των εργαζόμενων) για να διευκολύνονται «αδιαφανείς;» εμπορικέςδραστηριότητες με ασφάλειες, τηλεφωνία, ταξίδια κλπ.

Έχει πολύ σημαντικά έσοδα κατοχυρωμένα και από Συλλογικές Συμβάσεις και ίδρυσε την Εταιρεία ΟΚΔΕ/ΔΕΗ-ΚΗΕ της οποίας δεν έχουμε δει δημοσιευμένα αποτελέσματα.

Το ενδιαφέρον λοιπόν της κοινωνίας και βέβαια συνταξιούχων και εργαζόμενων στη ΔΕΗ είναι πολύ μεγάλο.

Σε λίγες μέρες η ΓΕΝΟΠ πραγματοποιεί εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο. Δυστυχώς, αυτά τα συνέδρια στο ΣΚ συνήθως συνοδεύονται με εξαγορές συνειδήσεων. Οι έμποροι της εργατικής τάξης συνήθως μεγαλουργούν. Οι εκλογές από μια δημοκρατική συμμετοχική και με λειτουργίες αξιολόγησης πράξη, μετατρέπονται σε εκμαυλισμό συνειδήσεων, κυριαρχίας των πλέον αδίστακτων και βέβαια ανάδειξης της δικτατορίας των Παρατάξεων και της «νοθείας της ψήφου», αν δεν περάσει η… γραμμή.

Άρα λοιπόν, οι ελπίδες αυτοκάθαρσης

της ΓΕΝΟΠ, έως μηδαμινές.

Χαρακτηριστικό, η κυρίαρχη διαχρονικά ΠΑΣΚΕ που, παρά τις… ελπίδες που πρόβαλε την προηγούμενη περίοδο, δεν τόλμησε και γρήγορα… «ταυτίστηκε».

Τα αρνητικά φαινόμενο στο εσωτερικό της ΓΕΝΟΠ ποτές δεν έλειψαν. Όμως έχουν κορυφωθεί αλλοιώνοντας πλήρως τον ταξικό, διεκδικητικό και με προγραμματικό λόγο χαρακτήρα της.

Η κομματική υποτακτικότητα δεν έχει προηγούμενο. Κινδυνεύει δε να ταυτιστεί με τις «μαύρες μέρες» του συνδικαλισμού. Η συνειδητή μορφή αντιπαράθεσης με τον άλλον υποτακτικό Αθανασόπουλο και η πλήρης διαπαραταξιακή αθώωση της «Νέας Διακυβέρνησης» που τον καθοδηγούσε, αμαύρωσε πλήρως την εικόνα της αποπροσανατολίζοντας λαό και εργαζόμενους.

Η δικτατορία της συνδικαλιστής ελίτ σε ΓΕΝΟΠ-Συλλόγους με την πλήρη απαξίωση της αμέτοχης βάσης δείχνει, τη συνειδητή επιλογή για αταξικά εμπορικά σωματεία.

Μια ανατροπή είναι δύσκολη. Η Ελίτ διαχειρίζεται δύναμη και πλούτο. Είναι ΕΞΟΥΣΙΑ σε βάρος των εξουσιαζομένων της.

Παρόλα αυτά θα τολμηθούν, ενόψει του Συνεδρίου, κάποιες προτάσεις:

- - Απόφαση για εσωτερική αυτοκάθαρση. Όμως να σταλούν και στον εισαγγελέα πράξεις που ταυτίζονται με αδιαφάνεια, κακοδιαχείριση και πιθανές «συμφωνίες» με… μίζες (ασφάλειες, τηλεφωνία κλπ).

- ΆΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ Ή ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΜΕΣΑ, ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ, ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΕΙ Ο ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ.

- Αλλαγή της δομής του ΣΚ με αφαίρεση προνομίων από συλλόγους μονοπαραταξιακούς και… σφραγίδες.

- Έλεγχος από ειδική επιτροπή, (ψηφισμένη από το Συνέδριο και όχι συνδικαλιστές), των οικονομικών ΓΕΝΟΠ-Συλλόγων-ΠΣΥΠτης τελευταίας 5ετίας και δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

- Αποζημίωση των συνδικαλιστών μόνο με βάση τα πραγματικά (όχι ζητιάνικα) έξοδα.

- Συγκρότηση από το Συνέδριο επιτροπών που θα επεξεργασθούν θέσεις για κάθε τομέα στη ΔΕΗ. Μετά, συζήτηση στη βάση και σε ειδικό συνέδριο ώστε ΓΕΝΟΠ-Συλλόγοι να έχουν αυτόνομο λόγο για την πορεία της ΔΕΗ, να μην ετεροκαθορίζονται και να μη «καλογερολογούν» με «θέσεις» κατά της εργατικής τάξης και της επιστημονικής προόδου.

- Δημοσιοποίηση στα περιοδικά και στις ιστοσελίδες κάθε περίπτωση διαφθοράς και αποκάλυψη των λόγων που το τ. Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ τιμωρήθηκε στα δικαστήρια.

- Διαγραφή από μέλη ή συνέδρους πρόσωπα που σχετίζονται με διαφθορά, εξαγορά συνειδήσεων, συμπεριφορές τραμπουκισμού-χαφιεδισμού και εμπόδισης άσκησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των συμμετεχόντων στις συλλογικές διαδικασίες.

- Δημιουργία ιστοσελίδων σε όλα τα Σωματεία με υποχρεωτική, ανά μήνα, ανάρτηση (και στα περιοδικά) των αναλυτικών εσόδων και εξόδων. Από κάθε πηγή έσοδα και κάθε μορφής έξοδα.

- Άμεση δημοσίευση στις ιστοσελίδες συμφωνιών για αντισυνδικαλιστικές εμπορικές δραστηριότητεςΓΕΝΟΠ-Συλλόγων.

- Κατάργηση του ΟΚΔΕ και κάθε άλλης εμπορικής δραστηριότητας.

- Μεταφορά στον ΠΣΥΠ (Συνεταιρισμό) όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων από ΓΕΝΟΠ-Συλλόγους (τηλεφωνία-ασφάλειες-ταξίδια κλπ) με ταυτόχρονες βαθιές τομές στην οργάνωση και λειτουργία του ΠΣΥΠ και νέο αυστηρό θεσμικό έλεγχο Διοίκησης- Εποπτικού-Εργαζόμενων στο Συνεταιρισμό για κάθε πράξη που αντιβαίνει τη Συνεταιριστική Ιδέα και Όραμα της Εργατικής Τάξης.

- Απαίτηση (ειδικά από ΠΑΣΚΕ) να δοθούν στον ΠΣΥΠ τα τρία εκατ. ευρώ από τον επιχειρηματία τ. συνδικαλιστή.

Αυτά είναι μερικά βήματα που

μπορεί να θέσουν σε κίνηση

μια «ανατροπή» στη ΓΕΝΟΠ.

Βέβαια αυτές οι προτάσεις απευθύνονται και στο Σύνολο του Συνδικαλιστικού Κινήματος και βέβαια στιςΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τα διαπαραταξιακά υποστυλώματα του διεφθαρμένου εκμεταλλευτικούκαταπιεστικού ΔΕΞΙΟΥ, θρησκευτικοπολιτικοοικονομικού, Συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: