Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Σ Ε Β Α Σ Μ Ο Σ

Tου Χρήστου Ι. Δούλη

Tώρα που πέθανε ο πατέρας δώσανε λέει τα παιδιά του, οι δικαστές στη γιαγιά, να τα μεγαλώσει όπως τα είχε μέχρι τώρα. Ο γιός της τα έκανε με κάποια η οποία χάθηκε από την ζωή τους αφού τα γέννησε. Πήρε χρήματα πολλά που τα συνέλαβε τα είχε μέσα της εννέα μήνες τα γέννησε τους έδωσε ζωή και ύστερα τα ανέλαβε η γιαγιά. Η δε γιαγιά κοντά στα 80 να τα μεγαλώσει. Μα πως θα μεγαλώσουνε τρία παιδάκια..........ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 σχόλιο:

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Σ Ε Β Α Σ Μ Ο Σ

Tώρα που πέθανε ο πατέρας δώσανε λέει τα παιδιά του, οι δικαστές στη γιαγιά, να τα μεγαλώσει όπως τα είχε μέχρι τώρα. Ο γιός της τα έκανε με κάποια η οποία χάθηκε από την ζωή τους αφού τα γέννησε. Πήρε χρήματα πολλά που τα συνέλαβε τα είχε μέσα της εννέα μήνες τα γέννησε τους έδωσε ζωή και ύστερα τα ανέλαβε η γιαγιά. Η δε γιαγιά κοντά στα 80 να τα μεγαλώσει. Μα πως θα μεγαλώσουνε τρία παιδάκια με μια γιαγιά ογδόντα χρονών; Μαζί με αυτά δεν θα μεγαλώνει και αυτή; Πόσο πια θα μεγαλώσει; Και άλλο; Σε μερικά χρόνια που θα φύγει τα παιδιά θα μείνουνε πάλι μοναχά τους. Και θα συνεχίσουνε να είμαι μικρά αφού τώρα είναι 10 χρονών το μεγαλύτερο. Και τότε θα τα δώσουνε στη μάννα τους; Μήπως δεν την θεωρήσανε ικανή να τα μεγαλώσει; Πιστεύω πως κάθε γυναίκα είναι ικανή να μεγαλώσει τα παιδιά της. Όλες τα μεγαλώνουνε με τον τρόπο που η φύση στην καθεμιά υπαγορεύει. Στο κάτω- κάτω αυτή είναι η μάννα τους. Τα παιδιά αυτή τη μάννα και αυτόν τον πατέρα είχανε. Ο καθένας γεννιέται από συγκεκριμένους γονείς και αυτή είναι η αφετηρία του, η μοίρα του αν θες που είναι καθοριστικός παράγοντας στην ζωή του καθενός.
Η φύση λέει ότι τα παιδιά τα γεννάει και τα μεγαλώνει το θηλυκό. Κάθε αλλαγή είναι παρεκτροπή από τους νόμους της φύσης.
Μιλώ για τα παιδιά του ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ. Που γεννήθηκε μαύρος και πέθανε λευκός στα πενήντα του χρόνια, χωρίς μαλλιά και με βάρος πενήντα πέντε κιλά. Ένας σκελετός με άσπρο δέρμα που άλλο πράγμα γεννήθηκε και άλλο πράγμα πέθανε. Αν αυτό δεν είναι παραβίαση της φύσης τότε τι άλλο μπορεί να είναι; Η φύση δεν έκανε τον κύκλο της να μεγαλώσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος και να γεράσει φυσιολογικά και τον τιμώρησε που τόλμησε να την παραβιάσει.
Πέθανε πριν κανένα μήνα ή και περισσότερο και οι δικοί του τον έχουνε ακόμα άταφο. Το ήξερα και το διάβασα πάλι σήμερα. Aκόμα σκέφτονται που και πότε να τον θάψουν. Στην αρχή είπανε, κάτι για το τέλος του Αυγούστου, που θα είχε τα γενέθλιά του, ή αργότερα που θα άρχιζε την περιοδεία του. Τώρα σκέφτονται άλλα. Και κοντεύουνε σχεδόν 2 μήνες και το σώμα είναι άταφο. Τι είναι αυτά τα σχέδια; Ποιος τους είπε πως μπορούνε να παίζουνε με το άψυχό του σώμα; Και να αναβάλλουν συνεχώς αυτό που πρέπει να γίνει το σώμα μετά τον θάνατο; Που πρέπει να διαλυθεί.. Δεν ξέρουνε πως τον νεκρό τον σεβόμαστε; Από τα αρχαία χρόνια; O νεκρός δεν είναι δικός τους. Δεν τους ανήκει για πολύ καιρό. Για ώρες μόνο. Τον νεκρό τον σεβόμαστε τον στολίζουμε και του δίνουμε τις τιμές που πρέπει. Πόσο μάλλον αν είναι μέλος της οικογένειάς μας.
Ο νεκρός έχει προορισμό να διαλυθεί και να πάει εκεί που ήταν πριν έλθει εδώ. Δεν ξέρουμε που και ούτε θα μάθουμε,. Η φύση το κρατάει μυστικό και είναι δικαίωμά της να το κρατάει. Αυτή ξέρει και δεν είναι υποχρεωμένη να μας πει. Ότι θέλει μας λέει και όσα θέλει. Δεν εξουσιάζουμε εμείς τη φύση. Η φύση μας εξουσιάζει, Μέρος της φύσης είμαστε και φιλοξενούμενοί της. Σιωπή, σεβασμός και υπακοή σε αυτή. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να κρατάει ένα άψυχο σώμα και να αναβάλλει συνεχώς την κηδεία και την ταφή του. Το άψυχο σώμα ανήκει μόνον στην φύση . Πουθενά αλλού. Πέρα από τον πόνο και τη λύπη που έχουμε όταν χάνουμε ένα αγαπημένο μας άνθρωπο, η φύση έχει τον κύριο λόγο. Και τα συναισθήματά και το μυαλό μας είναι κομμάτι της φύσης. Όλοι σε αυτήν ανήκουμε και σε αυτήν υπακούμε και σε αυτήν επιστρέφουμε. Με όποια μορφή. Έτσι πάντα συνέβαινε και όσο πιο καλά το συνειδητοποιήσουμε τόσο πιο πολύ συμφιλιωνόμαστε με αυτήν. Δεν υπάρχει ούτε διέξοδος ούτε ανταρσία σαν αυτή που επιχειρείται. Σοφά τα έχει κάνει η φύση, το σύμπαν, ο Θεός όπως θέλουμε το λέμε. Το ίδιο είναι. Καμία παρεκτροπή δεν επιτρέπεται.
Τάξη επικρατεί στο σύμπαν και τάξη απαιτείται.


Χρήστος Ι. Δούλης
despetos@hotmail.com