Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ο αιμοβόρος… δολοφόνος… παντογνώστης…

δημιουργός… άσπλαχνος… παντοδύναμος

ΓΙΑΧΒΕ ξανακτύπησε!

Δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες

οι νεκροί απ’ το σεισμό στην

φτωχότατη ΑΙΤΗ!

8 σχόλια:

Ζωχιός Γιάννης είπε...

From: Jean BALTATZIS [mailto:baltatzis@skynet.be]
Sent: Wednesday, January 13, 2010 7:30 PM
To: ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΣ
Subject: Re: Ο αιμοβόρος. παντοδύναμος ΓΙΑΧΒΕ ξανακτύπησε στη φτωχότατη ΑΙΤΗ!

Καλησπέρα σας,

Διαβάσατε ποτέ την Καινή Διαθήκη;
Διαβάσατε ποτέ τουλάχιστον το εδάφιον Ιωάννης 3:16 "Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον."
Θα σας κάνει καλό να διαβάσετε με προσοχή και χωρίς προκατάληψη τον λόγον του Θεού; Σας διαβεβαιώ ότι θα σας κάνει καλό, αιώνιο καλό!

Φιλικώτατα

Γιάννης Μπαλτατζής

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Σεβαστέ κ. Μπαλτατζή, καλημέρα σας.
Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία και μάλιστα επώνυμα.
Έχω διαβάσει τις Διαθήκες και γνωρίζω το εδάφιον Ιωάννης 3:16. Βαπτίστηκα Ορθόδοξος, είχα στενές σχέσεις και παρακολουθώ συνεχώς.

Το θέμα είναι γιατί χρειάζεται η διευκρίνιση ότι «τόσον ηγάπησεν» για αυτό που δημιούργησε αφού είναι ο… Δημιουργός του. Δεν είναι αυτονόητο;
Αφού και ο Υιός είναι δημιούργημά του γιατί αυτή η διάκριση μεταξύ…. Δημιουργημάτων;
Από τι… «να μη απολεσθή»; Μήπως επειδή θέλει ο άνθρωπος να γνωρίζει από πού έρχεται, βρίσκεται πηγαίνει;

Αν δεχθούμε ότι ο Γιαχβέ είναι ο Δημιουργός, Παντοδύναμος, Παντογνώστης…., τότε αυτός δημιούργησε, ενεργοποιεί, κατευθύνει και τους σεισμούς και γνωρίζει τις κάθε επιπτώσεις τους. Άρα Γνώριζε και χθές ότι εκατοντάδες χιλιάδες στην φτωχότατη ΑΙΤΗ θα σκοτωθούν, τραυματιστούν, υποφέρουν. Μπορείτε να μου δώσετε μια απάντηση γιατί το έκανε; Και…. αυτό; Πως λοιπόν εκδηλώνει την… αγάπη του.
Αλήθεια, πως γίνεται, πάντοτε, να αγαπάει μόνο τους… πλούσιους και εξουσιαστές, του απατεώνες, τους δολοφόνους με τους οποίους όλοι οι εκπρόσωποί του σφιχταγκαλιάζονται; Ελπίζω η απάντηση να μην είναι ότι πρόκειται για…. θεϊκά μυστήρια!

Με εκτίμηση
Γιάννης Ζωχιός

Ζωχιός Γιάννης είπε...

From: Jean BALTATZIS [
Sent: Monday, January 25, 2010

Αγαπητέ κ. Ζωχιέ,
Θέλω πραγματικά να σας ευχαριστήσω που θελήσατε να μου απαντήσετε. Η απάντησή σας και η παρρησία με την οποίαν εκφράζεσθε με τιμά. Το λέγω και το εννοώ!


Επιτρέψτε μου, κ. Ζωχιέ, πριν απαντήσω στα σημεία που θίγετε να αναφερθώ, όπως και εσείς, εν παρενθέσει, σε ολίγα τινα (πολύ ολίγα) από τη ζωή μου: Διάγω το 79ον έτος της ζωής μου. Όταν ήμουν φοιτητής ήμουν ένας άθεος. Μια ερώτηση ερχόταν όμως πoλύ συχνά στoν νoυν μoυ, μια ερώτηση πoυ δεν επέτρεπε στη ψυχή μoυ να είναι σε ειρήνη. H ερώτηση ήταν: «Εάν ό,τι η Αγία Γραφή λέγει περί σωτηρίας και αιωνίoυ καταδίκης είναι αληθινά, τότε πoύ είσαι εσύ, Γιάννη, και τι θα σoυ συμβή μετά θάνατo; Απoκαλείσαι χριστιανός, αλλά δεν είσαι στην πραγματικότητα χριστιανός, διότι δεν πιστεύεις όσα λέγει η Γραφή. Η ζωή σoυ, άν και σχετικώς ηθική ως πρoς τα ανθρώπινα δεδoμένα, δεν έχει σχέση με τoν αληθή χριστιανισμό. Γιατί, λoιπόν, δεν πρoβαίνεις στις δέoυσες ενέργειες, ώστε να διαγραφεί η λέξη ‘χριστιανός’ από την ταυτότητά σoυ; Πρέπει, πρέπει, πρέπει, τoυλάχιστoν, να πρoσπαθήσεις να διακρίνεις τo αληθές από τo ψευδές. Αυτό είναι πoλύ σπoυδαίo! Μην αναβάλεις τη στιγμή να βρεις την αλήθεια και να πάρεις θέση.»


Επιθυμών να είμαι ειλικρινής με τoν εαυτόν μoυ αλλά συγχρόνως να βρω την αλήθεια, άρχισα να μελετώ πρoσεκτικά τη Γραφή και παραλλήλως oρισμένα άλλα βιβλία απoλoγητικής εναντίoν των θέσεων εκείνων πoυ αρνoύνται τo πρόσωπoν τoυ Ιησoύ Χριστoύ (Nietze, Sopenhauer, κ.λπ.). Μια πoλύ έντoνη έρευνα άρχισε πoυ διήρκεσε περισσότερo από έξη μήνες. Η έρευνα αυτή έγινε τόσoν έντoνη, ώστε αμέλησα τις πανεπιστημιακές μoυ σπoυδές και εκινδύνευσα να χάσω τη χρονιά μου.


Εκείνo πoυ με oδήγησε στην πίστη και στη σωτηρία ήταν oι Μεσσιανικές πρoφητείες. Η πίστη μoυ βασίσθηκε τελικώς σ'αυτές: Άνθρωπoι τoυ Θεoύ, μερικoί εξ αυτών βασιλείς, άλλoι ιερείς, άλλoι πoιμένες κ.λπ., ζήσαντες σε διαφόρoυς τόπoυς και σε διαφόρους αιώνες, κινoύμενoι υπό τoυ Αγίoυ Πνεύματoς, πρoφήτευσαν επί χίλια περίπoυ έτη σχετικά με τη ζωή και τη διακoνία τoυ Ιησoύ Χριστoύ, με λεπτoμέρειες καταπληκτικές όσον αφορά τη θαυματoυργική γέννησή Τoυ, τη ζωή Τoυ, τoυς λόγoυς Τoυ, τα έργα και τα θαυματά Τoυ, τη σταύρωσή Τoυ, την ταφή Τoυ, την ανάστασή Τoυ, την ανάληψή Τoυ κ.λπ.


Η μεγαλύτερή μoυ δυσκoλία ήταν επικεντρωμένη στo να πιστεύσω στην αυθεντικότητα της Αγίας Γραφής (η οποία είχε μεταφρασθεί υπό των εβδομήκοντα κατά την περίοδον της δυναστείας των Πτολεμαίων) και στην ανάστασή τoυ Χριστoύ, διότι είναι γεγραμμένoν: «Και εάν ανάστασις νεκρών δεν ήναι, ουδ' ο Χριστός ανέστη• και αν ο Χριστός δεν ανέστη, μάταιον άρα είναι το κήρυγμα ημών, ματαία δε και η πίστις σας. Ευρισκόμεθα δε και ψευδομάρτυρες του Θεού, διότι εμαρτυρήσαμεν περί του Θεού ότι ανέστησε τον Χριστόν, τον οποίον δεν ανέστησεν, εάν καθ' υπόθεσιν δεν ανασταίνωνται νεκροί. Διότι εάν δεν ανασταίνωνται νεκροί, ουδ' ο Χριστός ανέστη• αλλ' εάν ο Χριστός δεν ανέστη, ματαία η πίστις σας• έτι είσθε εν ταις αμαρτίαις υμών.». (1Κορ.15:13-17). Οταν, τελικά, επείσθην σχετικά με τη γνησιότητα της Γραφής και την ανάσταση τoυ Ιησoύ, η ψυχή μoυ κατελήφθη από θαυμασμό, δέoς, φόβo και τρόμo. Τα ιστoρικά και αρχαιολογικά γεγoνότα, ενωμένα με την "καλή πίστη" ενός ανθρώπoυ καλής θελήσεως με βοήθησαν να συλλάβω τo αντικείμενo της πίστεώς μoυ πoυ ήταν o ίδιoς o Ιησoύς Χριστός. Αντελήφθην ότι χρειαζόταν περισσότερη "πίστη" να είσαι ένας άφρων άπιστος και άθεος παρά ένας σοβαρός πιστός. Τότε, έπεσα στα γόνατά μoυ (μέσα στο δωματιάκι που είχα ενοικιάσει, στο οποίο, για να επιβιώσω και να μπορέσω να σπουδάσω παρέδιδα μαθήματα μαθηματικών, φυσικής κ.λπ.), και ζήτησα από τoν Θεόν τη συγχώρηση των αμαρτιών μoυ και τη σωτηρία της ψυχής μoυ. Τo γεγoνός αυτό έλαβε χώραν αρχές Νoεμβρίου τoυ 1952.

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Δεν έγινα ακόλουθος κανενός δόγματος. Έγινα πιστός οπαδός του Χριστού. Εκείνοι που επίστευσαν στον Χριστόν στην Έφεσο και μιλούσαν συνεχώς για τον Χριστόν τους, τους επεβλήθη το παρατσούκλι ‘χριστιανοί’. Αυτό και τους έμεινε. Η λέξη ΓΙΑΧΒΕ που και σεις χρησιμοποιείτε αποτελεί ονομασία που μεταχειρίζονται οι μάρτυρες του Ιεχωβά, και άλλοι τινές, οι οποίοι δεν ξέρουν ούτε ό,τι λέγουν ούτε περί τίνων διισχυρίζονται. Η λέξη που χρησιμοποιεί η Καινή Διαθήκη είναι ‘Θεός’.
Εσπούδασα Γεωπόνος. Μετά τον διορισμόν μου στο Υπουργείο Γεωργίας μετεκπαιδεύθηκα στην Ιταλία και Γαλλία με δαπάνες του Υπουργείου σε θέματα οικονομικής αναπτύξεως. Η εργατικότητά μου, η τιμιότητα μου και ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά του χαρακτήρος μου εξετιμήθησαν και προήχθην σε υψηλές θέσεις. Όταν ήμουν προϊστάμενος του Τμήματος Γεωργικής Πολιτικής και Επενδύσεων αλλά συγχρόνως, ανεπισήμως, και των Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Γεωργίας, με απέσπασαν, σχεδόν αναγκαστικώς (διότι εκείνη την εποχή είχα οικογενειακά προβλήματα), το έτος 1976 στις Βρυξέλλες για τις διαπραγματεύσεις εντάξεως της Χώρας μας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.
Όταν ανήλθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, ήλθε ο τότε Υπουργός Γεωργίας στο Γραφείο μου στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες και μου είπε: «Ξέρομε κ. Μπαλτατζή ότι δεν βρίσκεσθε εδώ μεσω πολιτικών γνωριμιών αλλά λόγω αξίας. Θέλομε να έλθετε στην Αθήνα να μας βοηθήσετε με τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας. Θα σας δώσουμε την καλύτερη Διεύθυνση.» Του εζήτησα να μείνω δύο περίπου μήνες, ώστε να τελειώσουν τα παιδιά μου τη χρονιά τους. Μου το υπεσχέθη. Μετά από μία εβδομάδα μου εζητήθη εγγράφως να επιστρέψω αμέσως στην Αθήνα! Εγκατέλειψα την οικογένειά μου και έφυγα. Η υποτίμηση της δραχμής κατά 8 μονάδες και οι νομισματικοί περιορισμοί εξαγωγής συναλλάγματος έφεραν την οικογένειά μου σε φρικτή κατάσταση. Ούτε ψωμί δεν μπορούσαν να αγοράσουν. Καταχρεώθηκα μέχρι σημείου να κινδυνεύσω να φυλακιστώ. Στην Αθήνα άρχισαν οι ταπεινώσεις και οι διωγμοί. Αντί Διευθύνσεως μου έδωσαν ένα Τμήμα. Μετά με μετέθεσαν και με παρώπλισαν. Γιατί; Διότι δεν δεχόμουν να υπογράφω ψευδή έγγραφα και να συμμορφώνωμαι με τις παράνομες διοικητικές ενέργειές τους. Από μετάθεση σε μετάθεση και από ταπείνωση σε ταπείνωση. Αναγκάσθηκα μετά από τριάμισυ χρόνια να παραιτηθώ, αφήνοντας όμως και μία δωδεκασέλιδη παραίτηση διαμαρτυρίας. Η Κομισσιόν με εδέχθη αμέσως με ανοικτάς αγκάλας. Ο Προϊστάμενος της αρμοδίας υπηρεσίας μου είπε: «Από τότε που φύγατε εσείς κ. Μπαλτατζή δεν παίρνουμε παρά ψευδή και αλλοιωμένα στοιχεία.»
Νομίζετε ότι αυτά τα γράφω εναντίον των σοσιαλιστών, γενικώς; Κάνετε λάθος! Δεν έχω τίποτε με τους Σοσιαλιστές και με τα λοιπά κόμματα. Το ‘κόμμα’ μου είναι ο Χριστός! Τα έχω με όλους εκείνους που καταχρώνται της εξουσίας και μετέρχονται αθέμιτα μέσα για μικροκομματικούς και ιδιοτελείς σκοπούς σε βάρος άλλων και δη της καταταλαιπωρημένης πατρίδος μας. Τόσον επί της Χούντας όσον και επί Νέας Δημοκρατίας ήλθα πολλάκις σε αντίθεση (γραπτή) προς ορισμένες αποφάσεις τους. Δεν δέχθηκα η υπογραφή μου να έχει απλώς διακοσμητικό χαρακτήρα... Τους έκανα πέρα αλλ’εκείνοι, ευτυχώς, δεν με έκαναν πέρα. Αποφάσεις του Κυβερνητικού Οικονομικού Συμβουλίου (ΚΟΣ) ανέτρεπα με γραπτές διαφωνίες μου. Δεν συνέβη τούτο με το ΠΑΣΟΚ! Εκείνο με έκανε πέρα με τα γνωστά ανέντιμα τερτίπια του.
Γιατί νομίζετε ότι σας έγραψα αυτά τα πράγματα; Για να κατηγορήσω ή να δικαιολογηθώ; Εάν ναι, κάνετε λάθος. Σας έγραψα αυτά περιληπτικώτατα για να σας δείξω ότι δεν είσθε ο μόνος που έχετε ταλαιπωρηθεί και γνωρίζετε τη ζωή. Στα 79 χρόνια μου έχω μάθει και πάθει ουκ ολίγα.


Και τώρα μετά από όλα αυτά τα ‘ευχάριστα’ ας έλθουμε στο προκείμενο:
1. Αρνείσθε τους «Κυρίους», αγαπητέ κ. Ζωχιέ! Και όμως υπάρχουν! Πάνω απ’όλα υπάρχει ΕΝΑΣ είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε είτε ΤΟΝ πιστεύετε είτε όχι. Ωρισμένα πρόσωπα είναι πράγματι ‘κύριοι’ λόγω των αρχών τους και της διαγωγής τους. Και όμως, χωρίς να το ξέρετε ή να το αισθάνεσθε, υπήρχε και υπάρχει ΚΑΠΟΙΟΣ... που σας αγαπούσε και συνεχίζει να σας αγαπά, έστω και άν εσείς θέλετε να ΤΟΝ αγνοείτε!

Ζωχιός Γιάννης είπε...

2. Γεννηθήκατε πάμπτωχος, υποφέρατε, δουλέψατε σκληρά κ.λπ. Είσθε ο μόνος; Εγώ δεν γεννήθηκα πάμπτωχος αλλά σας διαβεβαιώ ότι πολλοί είναι εκείνοι που δούλεψαν σκληρά όπως εσείς, ίσως και περισσότερο. Ένας από αυτούς είμαι και εγώ. Η ζωή μου υπήρξε μιά συνεχής μάχη αφ’ενός μεν επιβιώσεως τόσον κατά την Γερμανικήν κατοχήν (έψαχνα τροφή στα σκουπίδια), όσον δε και στη συνέχεια. Από τότε που μπήκα στην επαγγελματική μου ζωή δεν υπέστειλα ποτέ τη σημαία των χριστιανικών αρχών μου? των χριστιανικών αρχών μου που για ορισμένους προϊσταμένους μου και πολιτικούς ήταν βδελυκτές... διότι δεν ήθελα να υπογράφω, Διευθυντής ων, ψευδή έγγραφα και να συμμορφώνωμαι προς παράνομες διοικητικές πράξεις, λόγος διά τον οποίον εδιώχθην απεινώς!!!


3. Κανένας από εμάς δεν εζήτησε από τον Θεόν να στείλει τον Μονογενή Υιόν του. Επίσης,δεν χρειαζόταν ο Θεός να διορθώσει τον τέλειον χαρακτήρα Του... Εάν ήθελε να σώσει τον Μονογενή Του τότε εμείς δεν θα μπορούσαμε να σωθούμε, αγαπητέ μου κ. Ζωχιέ.
4. Δεν νομίζετε ότι είναι υπερβολικά υπερήφανος και αλαζονικός ο λόγος σας να μη δέχεσθε κάποιος να θέλει να σας ευεργετήσει; Όταν το παιδί σας κινδυνεύει να πνιγεί δεν χρειάζεται να σας ζητήσει να το σώσετε, να το ευεργετήσετε!!! Σπεύδετε από μόνος σας!
Ισχυρίζεσθε ότι δικαιούσθε την αιώνιο ζωή και την απαιτείτε! Από ποιόν; Χαίρομαι για την απαίτησή σας αυτή. Μόνον ΕΝΑΣ μπορεί να σας την δώσει. Απαιτείστε την από ΑΥΤΟΝ με σέβας και ευλάβεια και όχι με υπερηφάνεια και προκλητικότητα. «...Ο Θεός εις τους υπερηφάνους αντιτάσσεται, εις δε τους ταπεινούς δίδει χάριν.» (Ιάκ.4:6). Σας παρακαλώ και σας προτρέπω να διεκδικείστε την αιώνιον ζωήν από Εκείνον που γι’αυτόν τον λόγον ήλθε... τον Χριστόν! Το ότι κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για τους άλλους, σας τιμά αλλά τούτο δεν σημαίνει και ότι ‘θυσιάζεσθε’ γι’αυτούς. Τί κερδίζουν από τις θυσίες σας; Αιώνιον ζωήν ή μερικά Ευρώ παραπάνω;


5. Έκπληκτος έμεινα όταν εδιάβασα στην απάντησή σας ότι δεν έχετε διαπράξει κανένα έγκλημα! Εάν είχατε διαπράξει κάποιο εγκλήμα θα είσασταν τώρα στη φυλακή και δεν θα αλληλογραφούσαμε (αν και υπάρχουν εγκληματίες παντός είδους που κυκλοφορούν ελευθέρως και ενίοτε παρασημοφορούνται). Έχετε διαβάσει, προσέξει και ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ τον εαυτόν σας με τις ηθικές εντολές, εννοώ τις Δέκα Εντολές που απετέλεσαν τη βάση πάσης ανθρωπίνης δικαιοσύνης και δικαίου διά μέσου των αιώνων; Εάν μάλιστα θελήσετε να συγκρίνετε τον εαυτόν σας με τις απαιτήσεις της Καινής Διαθήκης, τότε θα γνωρίσετε καλύτερα την ανθρώπινη φύση μας... και τις αιώνιες αλήθειες του Θεού. Το μεγαλύτερον έγκλημα που ο άνθρωπος μπορεί να διαπράξει είναι να προσβάλλει τον Θεόν ότι λέγει ψέματα και ότι δεν αγαπά τον άνθρωπον!!!

Ζωχιός Γιάννης είπε...

6. Αγαπητέ μου, κ. Ζωχιέ, είμαι βέβαιος ότι το ξεύρετε μετά βεβαιότητος ότι υπάρχει Θεός! «Επειδή ό,τι δύναται να γνωρισθή περί Θεού είναι φανερόν εν αυτοίς, διότι ο Θεός εφανέρωσε τούτο προς αυτούς. Επειδή τα αόρατα αυτού βλέπονται φανερώς από κτίσεως κόσμου νοούμενα διά των ποιημάτων, η τε αΐδιος αυτού δύναμις και η θειότης, ώστε αυτοί είναι αναπολόγητοι. Διότι γνωρίσαντες τον Θεόν, δεν εδόξασαν ως Θεόν ουδέ ευχαρίστησαν, αλλ' εματαιώθησαν εν τοις διαλογισμοίς αυτών, και εσκοτίσθη η ασύνετος αυτών καρδία• λέγοντες ότι είναι σοφοί εμωράνθησαν,» (Ρωμ.1:19-22). Η Αγία Γραφή δηλώνει σε δύο μέρη: «Είπεν ο άφρων εν τη καρδία αυτού ότι δεν υπάρχει Θεός»!!! Δεν πιστεύω ότι ανήκετε σ’αυτούς! Είσθε απλώς σκανδαλισμένος μαζί Του! Αλλά κακώς!!! Και μπορώ να σας το εξηγήσω. Η Αγία Γραφή και πάλι λέγει: «Διότι η μεγάλη προσδοκία της κτίσεως προσμένει την φανέρωσιν των υιών του Θεού. Επειδή η κτίσις υπετάχθη εις την ματαιότητα, ουχί εκουσίως, αλλά διά τον υποτάξαντα αυτήν, επ' ελπίδι ότι και αυτή η κτίσις θέλει ελευθερωθή από της δουλείας της φθοράς και μεταβή εις την ελευθερίαν της δόξης των τέκνων του Θεού. Επειδή εξεύρομεν ότι πάσα η κτίσις συστενάζει και συναγωνιά έως του νυν• και ουχί μόνον αυτή, αλλά και αυτοί οίτινες έχομεν την απαρχήν του Πνεύματος, και ημείς αυτοί στενάζομεν εν εαυτοίς περιμένοντες την υιοθεσίαν, την απολύτρωσιν του σώματος ημών.» (Ρωμ.8.19-23). Η πλάση ολόκληρη μαρτυρεί ότι ο Θεός την έκανε. Δεν έγεινε από μόνη της! Εάν σας έλεγα ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής με τον οποίον αλληλογραφείτε μαζί μου ή η καρέκλα που κάθεσθε έγιναν από μόνα τους, θα μου λέγατε ότι δεν είμαι απλώς άφρων αλλά τρελλλλλός, με πολλά λάμδα!


7. Ξεύρετε γιατί πάσα η κτίσις συστενάζει και συναγωνιά έως του νυν; Εξ αιτίας της αμαρτίας του ανθρώπου! Ναί! Ένα πρόσφατο – ας το πούμε ‘πρόσφατο’ – παράδειγμα: Ποιός φταίει για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, για το λυώσιμο των πάγων και τις φοβερές παρούσες και επικείμενες συνέπειές τους. Ναι, η γη είναι άρρωστη εξ αιτίας του ανθρώπου. Πίσω από την αμαρτία του ανθρώπου κρύβεται ο μέγας ανθρωποκτόνος, ο Σατανάς! Προσέξτε τί λέγει η Γραφή:
• «Προς δε τον Αδάμ είπεν, Επειδή υπήκουσας εις τον λόγον της γυναικός σου, και έφαγες από του δένδρου, από του οποίου προσέταξα εις σε λέγων, Μη φάγης απ' αυτού, κατηραμένη ήναι η γη εξ αιτίας σου• με λύπας θέλεις τρώγει τους καρπούς αυτής πάσας τας ημέρας της ζωής σου• και ακάνθας και τριβόλους θέλει βλαστάνει εις σέ• και θέλεις τρώγει τον χόρτον του αγρού• εν τω ιδρώτι του προσώπου σου θέλεις τρώγει τον άρτον σου, εωσού επιστρέψης εις την γην, εκ της οποίας ελήφθης• επειδή γη είσαι, και εις γην θέλεις επιστρέψει.» (Γέν.3:17-19)
• «Σεις είσθε εκ πατρός του διαβόλου και τας επιθυμίας του πατρός σας θέλετε να πράττητε. Εκείνος ήτο απ' αρχής ανθρωποκτόνος και δεν μένει εν τη αληθεία, διότι αλήθεια δεν υπάρχει εν αυτώ• όταν λαλή το ψεύδος, εκ των ιδίων λαλεί, διότι είναι ψεύστης και ο πατήρ αυτού του ψεύδους.»
• «Ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει, οι δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει.» (Ματ.24:35)

Ζωχιός Γιάννης είπε...

8. Κάνετε μέγα και τραγικό λάθος, αγαπητέ μου κ. Ζωχιέ, εάν νομίζετε ότι εκείνοι που πιστεύουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στον Χριστόν είναι δυστυχισμένοι... Από τη στιγμή που γίνεσαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΟΥΛΟΣ του Ιησού Χριστού γίνεσαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ο ευτυχέστερος των ανθρώπων. Απλώς, ‘πάντες οι θέλοντες να ζήσωσιν ευσεβώς θα διωχθούν’.


9. Κύριε Ζωχιέ, ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω γιατί χρησιμοποιείτε αυτόν τον αχαρακτήριστον χαρακτηρισμόν για τον Θεόν: Ο αιμοβόρος. παντοδύναμος ΓΙΑΧΒΕ ξανακτύπησε στη φτωχότατη ΑΙΤΗ! Φαίνεται ότι διέλαθαν της προσοχής σας τα πενήντα εκατομμύρια θύματα του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τα δύο και πλέον εκατομμύρια της Καμπότζης, το ένα και πλέον εκατομμύριον της Ρουάντα, οι σφαγές του Αλγερίου, τα έξη εκατομμύρια του Χίτλερ κ.λπ, κ.λπ, κ.λπ..... Ποιός είναι ο αιμοβόρος;;;;;;;


10. Τις περί θρησκείας κατηγορίες σας τις επικαλείσθε διότι κρίνετε τα του Θεού επί τη βάσει της διεστραμμένης εικόνας που παρουσιάζει η επίσημη και επικρατούσα Εκκλησία όλων των δογμάτων!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο Χριστός στέκει έξω από αυτήν την εκκλησία και κρούει την πόρτα της για να εισέλθει... Δυστυχώς, οι πεπλανημένες παραδόσεις τους, οι θαυματουργές εικόνες, τα ξερά λείψανα των αγίων και τα τοιαύτα δεν έχουν καμία σχέση με το Ευαγγέλιον. Και ας μην αναφερθούμε στη άγνοια του λόγου του Θεού που έχει ο κλήρος και στη σκανδαλώδη διαγωγή πολλών εξ αυτών! Το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι ένα μαργαριτάρι. Η ζωή πολλών λεγομένων χριστιανών, πνευματικών ηγετών και μη, είναι ένας βούρκος. Αυτός είναι ο λόγος που ο απόστολος Παύλος έγραψε:
• «Αδελφοί, συμμιμηταί μου γίνεσθε και παρατηρείτε τους όσοι περιπατούσιν ούτω, καθώς έχετε τύπον ημάς. Διότι περιπατούσι πολλοί, τους οποίους σας έλεγον πολλάκις, τώρα δε και κλαίων λέγω, ότι είναι οι εχθροί του σταυρού του Χριστού, των οποίων το τέλος είναι απώλεια, των οποίων ο Θεός είναι η κοιλία, και η δόξα αυτών είναι εν τη αισχύνη αυτών, οίτινες φρονούσι τα επίγεια.» (Φιλιπ.3:17-19).
• «Διότι οι τοιούτοι είναι ψευδαπόστολοι, εργάται δόλιοι, μετασχηματιζόμενοι εις αποστόλους Χριστού. Και ουδέν θαυμαστόν• διότι αυτός ο Σατανάς μετασχηματίζεται εις άγγελον φωτός. Δεν είναι λοιπόν μέγα αν και οι διάκονοι αυτού μετασχηματίζωνται εις διακόνους δικαιοσύνης, των οποίων το τέλος θέλει είσθαι κατά τα έργα αυτών.» !!!!!!! (2Κορ.11:13)

Ζωχιός Γιάννης είπε...

11. Ο Χριστός δεν είναι στυγνός! Ο Χριστός εδήλωσε: «Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ θέλω σας αναπαύσει. Άρατε τον ζυγόν μου εφ' υμάς και μάθετε απ' εμού, διότι πράος είμαι και ταπεινός την καρδίαν, και θέλετε ευρεί ανάπαυσιν εν ταις ψυχαίς υμών• διότι ο ζυγός μου είναι καλός και το φορτίον μου ελαφρόν.» (Ματ.11:28-30). Ο Θεός είναι αγάπη! Δεν είναι όμως μόνον αγάπη αλλά είναι και δικαιοσύνη. Δεν μεταχειρίζεται με τον ίδιον τρόπον τον αθώον με τον ένοχον, τον δίκαιον με τον άδικον, τον αμετανόητον αμαρτωλόν με τον ειλικρινώς μετανοήσαντα αμαρτωλόν..............


12. Με τρομάζουν τα λόγια σας, αγαπητέ κ.Ζωχιέ, όταν λέτε ότι θα απαντήσετε στον Θεόν με περιφρόνηση για την οργήν Του. Μάθετε, λοιπόν, αγαπητέ μου, ότι «Φοβερόν είναι το να πέση τις εις χείρας Θεού ζώντος.» (Εβρ.10:31). Μάθετε δε, επίσης, ότι κάθε γόνυ θα κλίνει ενώπιόν Του: «Το αυτό δε φρόνημα έστω εν υμίν, το οποίον ήτο και εν τω Χριστώ Ιησού, όστις εν μορφή Θεού υπάρχων, δεν ενόμισεν αρπαγήν το να ήναι ίσα με τον Θεόν, αλλ' εαυτόν εκένωσε λαβών δούλου μορφήν, γενόμενος όμοιος με τους ανθρώπους, και ευρεθείς κατά το σχήμα ως άνθρωπος, εταπείνωσεν εαυτόν γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού. Διά τούτο και ο Θεός υπερύψωσεν αυτόν και εχάρισεν εις αυτόν όνομα το υπέρ παν όνομα, διά τούτο και ο Θεός υπερύψωσεν αυτόν και εχάρισεν εις αυτόν όνομα το υπέρ παν όνομα, διά να κλίνη εις το όνομα του Ιησού παν γόνυ επουρανίων και επιγείων και καταχθονίων, και πάσα γλώσσα να ομολογήση ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Κύριος εις δόξαν Θεού Πατρός.» Να είσθε βέβαιος ότι και το δικό σας γόνυ θα κλίνει ενώπιόν ΤΟΥ. Η γραφή λέγει: «Είναι σοφός την καρδίαν και κραταιός την δύναμιν• τις εσκληρύνθη εναντίον αυτού και ευτύχησεν;» (Ιώβ 9:4)


Κλείνοντας, αγαπητέ μου κ. Ζωχιέ, σας παρακαλώ, σας ικετεύω, μην απορρίψετε τον Θεόν και τον λόγον Του. Ο τρόπος που μου εγράψατε μου φανερώνει έναν άνθρωπο μαχητή που αγωνίζεται για το καλό! Εάν είσθε, όπως φαίνεσθε, ειλικρινής και αγαπάτε την αλήθεια πάνω από όλα, σας διαβεβαιώ μετά πολλής πεποιθήσεως και παρρησίας ότι η ΑΛΗΘΕΙΑ, που είναι ο Χριστός ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΕΙ. Το εύχομαι ολόψυχα.

Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο στη ζωή σας. Ο ΘΕΟΣ να σας ευλογήσει.


Φιλικώτατα,


Γιάννης ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ