Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Παρέμβαση Γ. Ζωχιού στο Υπουργείο Πολιτισμού!

Προς Τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού

καν ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

Θέμα: Η επίσκεψή σας στην Κέρκυρα να μην χρησιμοποιηθεί πελατειακά σε βάρος του νέου Δήμου.

Κυρία Γενικέ,

Από τα ΜΜΕ και Blogs Κέρκυρας μάθαμε από την Βουλευτίνα και πρώην υφυπουργό κα Α.Γκερέκου ότι την επισκεφτήκατε και συναποφασίστηκε να επισκεφτείτε τον Αύγουστο την Κέρκυρα για να ανακοινώσετε θέματα της αρμοδιότητάς σας, ιδιαίτερα για τον Φορέα Δια-χείρισης Παλαιάς Πόλης. Επίσης προβλήθηκε ότι σας ζητήθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ συγκε-κριμένων έργων που αξιολογεί ως «ώριμα».

Επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και συγκροτούνται προγράμματα θα ήταν αδόκιμο μέχρι 31/12/02010, πέρα από τις υποχρεώσεις στην ΟΥΝΕΣΚΟ, την χωρίς όρια ένταση στην αρχαιολογική έρευνα και την ταχύτατη διάσωση-ανάδειξη κεντρικών μνημείων, να προωθούνται μικροεπιλογές που εντάσσονται σαφώς στην πελατειακή πολιτική λογική.

Η Κέρκυρα δεν μπορεί να ζήσει άλλο συνεχίζοντας τις μπαλωματικές πρακτικές που προ-σφέρουν απλώς πελάτες σε πολιτικούς αλλά δεν αγγίζουν τον πυρήνα των προβλημάτων.

Εάν λοιπόν ενσωματώσετε κατά την επίσκεψή σας και ανακοινώσεις για «προτεινόμενα έργα» που στην αξιολόγησή τους βρίσκονται πολύ χαμηλά και ίσως εκτός προγραμμάτων, αφενός αλλοιώνεται ο σχεδιασμός για το νέο Δήμο Κέρκυρας, αφετέρου ενισχύεται το μήνυμα που επιδιώκεται να σταλεί προς υποψηφίους και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο για το ποιος θα συνεχίζει να διαφεντεύει και με τον Καλλικράτειο Δήμο.

Θέλω να ελπίζω ότι προσωπικά εσείς, το υπουργείο αλλά και η κυβέρνηση θα σεβαστείτε την απαίτηση οι βουλευτές να σταματήσουν την καταστροφική πελατειακή λογική περιορι-ζόμενοι στον ύψιστο ρόλο τους και νομοθετώντας ένα άλλο κράτος αντιπελατειακό, μη διε-φθαρμένο, διαφανές, δημοκρατικό, δίκαιο, με ουσιαστικούς πόρους στην αυτοδιοίκηση και με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους.

Επιθυμώ την πραγματοποίηση της επικοινωνίας-ραντεβού που ζήτησα από τη Γραμματεία σας.

Για ενημέρωσή σας, στέλνω αναρτημένα: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ από τη «ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ» (ΝαΚ) με την οποία θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Κέρκυρας.

Γιάννης Ζωχιός

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κέρκυρας

Κοινοποίηση:

-Υπουργό και Υφυπουργό Πολιτισμού.

-Πρωθυπουργό Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: