Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

“ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΟΙ”-ΠΑΓΚΌΣΜΙΟΙ: 5 Ιούνη: Λαϊκές Συνελεύσεις σε Κοινότητες-γειτονιές-πλατείες! Παγκόσμια!

Κυριακή 5 Ιούνη 6 απόγευμα!

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΟΙ”-ΠΑΓΚΌΣΜΙΟΙ:

Παντού, Λαϊκές Συνελεύσεις (ΑΥΤΌΝΟΜΕΣ):

Σε κάθε Κοινότητα και σε όλες τις γειτονιές-πλατείες των Πόλεων!

Σε: Ελλάδα-Ευρώπη-Παγκόσμια!

Κίνημα: Πολιτικοποιημένο-παγκόσμιο-σαφείς θέσεις- αυτόνομο-διαφανές-ειρηνικό!

Προσοχή στους πάτρονες και στο τι κρύβεται κάτω από σημαίες.

Το Παγκόσμιο εκμεταλλευτικό ΔΕΞΙΟ Σύστημα (με “Αριστερά” υποστυλώματα) πρέπει να “υπονομευτεί” και με παγκόσμια αυτόνομη, βαθιά πολιτικοποιημένη οργάνωση-δράση των λαών! Με σαφή (κεντρικά-περιφερειακά-εθνικά-τοπικά) αιτήματα!

Αξιοποιούμε την τεχνολογία-κοινοποιούμε-συντονιζόμαστε!

http://autenergos.blogspot.com/

3 σχόλια:

Κωνσταντίνος Ν. Αθανασιάδης είπε...

Γεια σας!

Για το λόγο ότι "τα αγαθά κόποις κτώνται" και την παρακαραθύκη του "συν Αθηνά και χείρα κίνει"

Σχετικά με τις " Λαϊκές Συνελεύσεις σε Κοινότητες-γειτονιές-πλατείες! Παγκόσμια!" θα ήθελα τι συνδρομή σας για την ανάδειξη, κατά την κρίση σας, δυο μικρών θεμάτων μέσω των οποίων ανοίγει διάπλατα η οδός της προσέγγισης των προβλημάτων της αδιαφάνεις και η προσπέλαση των ασφαλιστικών δικλείδων των διαπλεκόμενων στη διαφθορά και αφαίμαξη της δημόσιας περιουσίας, ΑΛΛΑ και είναι στο πνεύμα ενός πολιτικού περιεχομένου για τις "Λαϊκές Συνελεύσεις σε Κοινότητες-γειτονιές-πλατείες! Παγκόσμια!",
"Πέρα από το χρώμα που διαλέγει κανείς και δίνει νόημα στην ψήφο του".

ΟΙ Έλληνες θα μπορούσαν όντως με μια τέτοια πρωτοβουλία προτροπής συμμετοχικής δημοκρατίας να ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ της διαχρονικότητας της Αμεσης Δημοκρατίας από την εποχή της αποκατάστασής της από του 30 Τύρανους, σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Η προσέγγιση του περιεχόμενου των δυο θεμμάτων που θα πρέπει να αναδειχθεί είναι ..

Η ΓΝΩΣΗ που ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ
http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

κι ένα ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007/08/blogger-gr.html

Διαφορετικά θα υπάρχει ΕΣΑΕΙ απόκλιση του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ του ΕΓΩ της ΣΚΕΨΗΣ από το ΑΡΜΟΝΙΚΟ των λειτουργικών ΑΝΑΓΚΩΝ του ΣΩΜΑΤΟΣ

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Αγαπητέ Κωνσταντίνε, Σε ευχαριστώ για την επικοινωνία.
Διάβασα στον περιορισμένο χρόνο και τα δύο κείμενά σου.
Συμφωνώ απόλυτα ότι η "Η ΓΝΩΣΗ που ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ" και ότι ένα "ένα ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ", που θα έπαιρνε και παγκόσμιο χαρακτήρα, είναι από τα ζητούμενα. Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά που περιγράφεις σίγουρα μπορούν να συμπεριλαμβάνονται στις αναγκαίες θεσμοθετήσεις.
Οι Λαϊκές Συνελεύσεις που προτείνονται είναι για να αναδείξουν, και μάλιστα παγκόσμια, το ρόλο του λαϊκού στοιχείου και παρέμβασης. Να απαιτήσουν τη συνταγματική θεσμοθέτησή τους με σαφή δικαιώματα και να επιβάλλουν πολιτικές. Στην Ελλάδα θεσμοθετήθηκαν (ξανά) με τον Καλλικράτη στην Αυτοδιοίκηση. Βέβαια είναι ατροφικοί αλλά μπορούν να ξεπερνούν τους νόμους και να διευρύνονται με δυναμικές αποφάσεις. Όμως, υπονομεύονται!
Βέβαια, εκεί η... γνώση των... ειδικών μπορεί να λειτουργεί ως... πολιτική δύναμη.
Όμως, εγώ δεν θέτω ως προϋπόθεση των Λ. Συνελεύσεων να τελειώσει όλος ο Λαός πανεπιστήμια. Υπάρχει η... Παιδεία που αποκτάται μέσα και από τη συμμετοχή και έτσι δύσκολα ο ειδικός μπορεί να μετατρέψει την γνώση σε ατομική δύναμη.
Άλλωστε, υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργούν κανόνες ώστε η γνώση των ειδικών να μετατρέπεται σε... γενική πολιτική δύναμη.

Επειδή δεν είχατε ορισμένο ερώτημα, προσπάθησα να... ορίσω μια απάντηση.
Χαίρομαι για τα ενδιαφέροντά σας και τον μεταξύ μας διάλογο.
Ζωχιός Γιάννης.

Στο http://autenergos.blogspot.com/ και στη στήλη :
«ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ» (ΝαΚ)

* ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

υπάρχουν θέσεις μου και για τις Λ.Σ.

Κωνσταντίνος Ν. Αθανασιάδης είπε...

Αν αυτό δεν είναι ένας τρόπος "..Οι Λαϊκές Συνελεύσεις που προτείνονται .. για να αναδείξουν, και μάλιστα παγκόσμια, το ρόλο του λαϊκού στοιχείου και παρέμβασης." με δικές τους αλλυλέγκυες δυνάμεις, τότε μια ζωή θα χειραφτούνται μέσα από τα ΜΜΕ από περιστασιακούς κομήτες της πολιτικής.

Η επικοινωνία είναι δύσκολο πράμα ...
δεν χρειάζονται ειδικοί με πτυχία, που τα πήραν ή τα τους τα καναν κορυ-πειστ για να τους δώσουν πόντους υπεροψίας.

Και τα δυο θέματα που ρποσεγγίζω είναι θεσμοθετιμένα, απλώς ο περισσότερος κόσμος δεν τα δίνει σημασία, αφ΄ ενός γιατί δεν έχει ιδέα ότι είναι κεκτημένα δικαιώματα, ΑΛΛΑ και επαφίεται στη κατάκτηση της γνώσης των, για να τα αξιοποιήση προς όφελος της άμεσης δημοκρατίας, και ίσως αυτός είναι ΚΑΙ ένας λόγος που οι διαπλεκόμενοι στη διαφθορά λύνουν και δένουν όπως γουστάρουν, αφού δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος πολιτών ή λαικών συνελεύσεων που θα ξέρει και θα μπορεί να τους ελέγχει ΑΛΛΑ και να στείνει στο ύψος των ευθυνών τους.

κι αυτό πέρα από "..τα τεχνικά χαρακτηριστικά .."