Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

28/7/2508 μ.Δ. (μετάΔημοκρατίας)

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΑΥΤΩΝ

ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ

Από το έθνος

Τραγωδία χωρίς τέλος στο Πέραμα

Μέσα σε 7 μήνες ορφάνεψαν για δεύτερη φορά. Η οικογένεια του Ηλ. Ρουσάκη καταγγέλλει ότι κανένας από το υπουργείο δεν βρέθηκε δίπλα τους και η κηδεία του πατέρα τους έγινε με χρήματα από το σωματείο.

Για την παντελή απουσία της κυβέρνησης και των υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Εργασίας.

Για τις κηδείες, που γίνονται με τη συνδρομή των σωματείων και έρανο από τους συναδέλφους, τους φίλους και τους γείτονες.

Τραγωδία χωρίς τέλος στο Πέραμα

Για τον πατέρα, τον σύζυγο, τον αδελφό, τον φίλο, που δεν θα ξαναγυρίσει στο σπίτι, κουρασμένος, αλλά πάντα στοργικός και χαμογελαστός με τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Το Σάββατο, σήμερα και αύριο, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι συνοδεύουν τους αδικοχαμένους εργάτες στην τελευταία τους κατοικία.

Αλλά το δράμα των οικογενειών συνεχίζεται, γιατί πίσω έχουν μείνει να κλαίνε και να προσπαθούν να επιβιώσουν, χωρίς τον στυλοβάτη της οικογένειάς τους, παιδιά, εγγόνια και σύζυγοι.

Κανείς, εκτός από τους συνδικαλιστές της ζώνης, τους συναδέλφους και τους γείτονες δεν τους χτύπησε την πόρτα εδώ και τέσσερις μέρες.

Τραγωδία χωρίς τέλος στο Πέραμα

Ούτε μια λέξη παρηγοριάς από την κυβέρνηση, τον εφοπλιστή και τους εργοδότες

Ούτε ένας ψυχολόγος για στήριξη των ανθρώπων που έχασαν στο μεροκάματο τους δικούς τους και τρέμουν από τον καημό τους.

Από τις οικογένειες των επτά αδικοχαμένων εργατών -το όγδοο θύμα ήταν ο 48χρονος Φιλιππινέζος υποπλοίαρχος του γκαζάδικου, τον οποίο θρηνεί απαρηγόρητος ο ανιψιός του, μέλος και αυτός του πληρώματος-μία ανεβαίνει πλέον έναν ανηφορικό και δύσβατο δρόμο, που μοιάζει με... Γολγοθά.

Και για τις υπόλοιπες έξι οικογένειες τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα από δω και πέρα, χωρίς τον άνθρωπό τους, που θυσιάστηκε στο μεροκάματο του τρόμου.

Ομως, στην οικογένεια του αδικοχαμένου ηλεκτροσυγκολλητή Ηλία Ρουσσάκη, 51 χρόνων ορφάνεψαν για δεύτερη φορά μέσα σε 7 μήνες 5 παιδιά, ηλικίας από 9 μέχρι και 23 χρόνων. Πριν από 7 μήνες και μέσα σε διάστημα πολύ μικρό, ο 51χρονος έχασε την πολυαγαπημένη του σύζυγο Ασπασία, 42 ετών, από καρκίνο. Η μεγάλη του κόρη είναι χωρισμένη και ο πατέρας μεγάλωνε και τα τρία μικρά εγγόνια του.

Το απόγευμα της Πέμπτης για την οικογένεια του Ηλία Ρουσσάκη, ένα μεγάλο σύννεφο καπνού, αυτό που έπνιξε τον ίδιο μέσα στη δεξαμενή... σκοτείνιασε και τη ζωή των παιδιών του..... Περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: