Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

                            Τι μας δίδαξε η συμμετοχή στην  ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Από:   Χ.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ             

                                Εντυπωσιακή η συμβολική  συμμετοχή της χώρας μας στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.  Μείωση της καταναλισκόμενης ισχύος ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 ΜW! Σχεδόν 500 τόνοι λιγότεροι ρύποι στην ατμόσφαιρα! Μόνο με το πάτημα ενός διακόπτη. Τόσο απλά !

      Έχει γίνει πλέον συνείδηση σε όλους, φορείς και πολίτες, η ανάγκη να σωθεί ο πλανήτης μας.

       Η εξοικονόμηση ενέργειας, ιδιαίτερα στον φωτισμό, είναι η πλέον απλή αλλά και φθηνότερη λύση. Χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητά του μπορούν να παρθούν μέτρα με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

      Από την αντικατάσταση των λαμπτήρων και τον συνδυασμό φυσικού και τεχνητού φωτισμού στους εσωτερικούς χώρους μέχρι την μεγάλη ποικιλία μέτρων βελτίωσης στους υπαίθριους. Με επενδύσεις που η απόσβεσή τους, στην ακριβότερη περίπτωση, δεν ξεπερνά τα 4 έτη, όταν στις άλλες μορφές παραγωγής ενέργειας είναι 8 με 10 και πλέον έτη.

       Ας διδαχθούν οι αρμόδιοι και άλλοι παράγοντες από το μήνυμα της ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, για τη βούληση να σωθεί το περιβάλλον και ας ενισχύσουν πραγματικά τις δράσεις για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης με γενναία κίνητρα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια. Το όφελος θα είναι πολλαπλάσιο από τα όποια έξοδα, όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για την οικονομία στη δύσκολη περίοδο της σημερινής κρίσης.

                                              Χ.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ Υπ. Επικοινωνίας ΕΦΕ τ   Δ/τής ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: