Τρίτη 28 Απριλίου 2009

        ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

               Πρωτομαγιά 2009 Ημέρα μνήμης και αγώνα

                  

Εργάτες, Υπάλληλοι, Αγρότες, Νέοι – Νέες, Αυτοαπασχολούμενοι, Γυναίκες, Μετανάστες,.

 

Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για έναν κόσμο δίκαιο, ειρηνικό, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

 

Οι φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς γίνονται μέσα σε κλίμα γενικευμένης σήψης του δικομματικού αστικού πολιτικού σκηνικού. Παράλληλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και οι  κυβερνήσεις προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη της διεθνούς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργατικών τάξεων και των λαών. Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί τις Ελαστικές Σχέσεις Εργασίας και την Πλήρη Εργασιακή Ανασφάλεια, την Πολιτική μηδενικών αυξήσεων και της μείωσης των μισθών, τον Περιορισμό των Ασφαλιστικών Δικαιωμάτων των εργαζομένων, τις Ιδιωτικοποιήσεις μέσα σε ένα κλίμα φόβου για την κρίση που συντηρείται από την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την εργοδοσία και τα ΜΜΕ για να δικαιολογηθεί η σκληρή επίθεση ενάντια σ’ όλα τα εργατικά & κοινωνικά δικαιώματα με πρωταρχική την επίθεση στο Δικαίωμα Για Εργασία. Συγχρόνως το ασφυκτικό πλαίσιο που ορίζουν η Ε.Ε. και οι Συνθήκες της, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πολυεθνικά μονοπώλια και το χρηματιστικό κεφάλαιο, γίνονται θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, των αγροτών, των ΕΒΕ, των νέων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

 Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ υπηρετούν ακριβώς αυτό το πλαίσιο, το οποίο προκαθορίζει την ασκούμενη πολιτική, ανεξάρτητα από το ποιο από τα δύο αυτά κόμματα κυβερνά. Συμπλήρωμα στη σήψη του δικομματικού σκηνικού είναι τα σχέδια κλοπής των χρημάτων των ταμείων που το μέγεθος αυτής φαίνεται στην ουσιαστική διάλυση του ΤΠΔΥ και πολλών επικουρικών Ταμείων του ιδιωτικού τομέα.

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να οξυνθεί η ταξική πάλη για:

ü   Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί Νόμοι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ!

ü   Υπεράσπιση του αναδιανεμητικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.     

ü  Να περάσει σήμερα αποκλειστικά στα χέρια των εργαζόμενων, η διοίκηση των ασφαλιστικών ταμείων.

ü     Να απαγορευτεί η τοποθέτηση χρημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων σε οποιαδήποτε μορφή χρεογράφων, ομολόγων κλπ.

ü     Να αποσοβηθεί η οποιαδήποτε αύξηση των ορίων ηλικίας και των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση των παροχών και των συντάξεων.

Τα μέτρα για την έξοδο από την κρίση – ουσιαστικά για την διάσωση του ληστρικού χρηματοοικονομικού συστήματος – στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια δείχνουν ότι αυτοί που θα πληρώσουν τα  σπασμένα θα είναι και πάλι οι εργαζόμενοι. Είναι πια φανερό ότι αυτό το σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει, η μοναδική λύση για τους εργαζόμενους είναι η ανατροπή του.

Σε αυτό το τοπίο, οι χωριστές συγκεντρώσεις δεν εξυπηρετούν την αναγκαία πάλη και σύγκρουση με τους φορείς αυτής της πολιτικής. Η πάλη και η σύγκρουση προϋποθέτει την όλο και πλατύτερη συσπείρωση των εργαζομένων ενάντια στο θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε. και τις Συνθήκες της, την ΟΝΕ και το Ευρώ, ως ασυμβίβαστα με την ανάπτυξη και την ευημερία του εργαζόμενου λαού, την εθνική και τη λαϊκή κυριαρχία. Πάλη για την ανάκτηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων που έχουν αναιρεθεί και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Απέναντι στην προσπάθεια υπονόμευσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, απέναντι στα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα, οι εργαζόμενοι έχουν ένα μόνο όπλο: τις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις τους και τη συλλογική τους πάλη.

Μπροστά λοιπόν στη γενικευμένη επίθεση Κυβέρνησης- Ε.Ε.- Κεφαλαίου, γίνεται πιο ώριμη και αναγκαία από κάθε άλλη φορά η ανάγκη προώθησης ενός ευρύτερου Ταξικού Εργατικού Μετώπου Πάλης των αντικαπιταλιστικών, αντιιμπεριαλιστικών, συνεπών αντινεοφιλελεύθερων συνδικαλιστικών δυνάμεων, που θα προωθεί την ευρύτερη συσπείρωση ταξικών δυνάμεων πάνω σε σαφείς και προωθημένους στόχους μέσα από τα Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, την Συνομοσπονδία. Θα υλοποιεί την συσπείρωση όλης της Εργατικής Τάξης, απομονώνοντας τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό της συναινετικής ηγεσίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που προσπαθούν να μετατρέψουν το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Σήμερα, αλλά και μετά την Πρωτομαγιά, η ενότητα των εργαζομένων είναι αναγκαία όσο ποτέ!

• Για την αντιμετώπιση του οξύτατου αναπτυξιακού προβλήματος της χώρας με πυρήνα το βιοποριστικό αδιέξοδο του εργαζόμενου λαού.

. Μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις  σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες! Κατώτατος μισθός 1400 ευρώ – Κατώτατο μεροκάματο 56 ευρώ – Κατώτατη σύνταξη 1120 ευρώ.

• Για την υπεράσπιση των εργατικών και κοινωνικών κατακτήσεων, της Κοινωνικής Ασφάλισης αναδιανεμητικού χαρακτήρα, την υπεράσπιση των δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών και την Επαναδημοσιοποίηση όσων ιδιωτικοποιήθηκαν!

·        Την Εθνικοποίηση βασικών τομέων της οικονομίας με Εργατικό Έλεγχο!

·        Όχι  στις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα.

·        Πλήρη και σταθερή εργασία με ίσα δικαιώματα για όλους- όλες (μετανάστες- γυναίκες- νέους).

7ωρο-5μερο-35ωρο χωρίς μείωση αποδοχών και διευθέτηση του χρόνου εργασίας!

. ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της οικονομίας.

·        ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ Καθολική Κοινωνική Ασφάλιση- Παιδεία- Υγεία- Πρόνοια.

• Για την υπεράσπιση, διεκδίκηση και κατοχύρωση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας με ρήξη απέναντι στο πλαίσιο της Ε.Ε. και των Συνθηκών της, την ΟΝΕ, το ευρώ και το σύμφωνο σταθερότητας.

 ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη – Δημοψήφισμα Τώρα!

• Καμιά συμμετοχή και καμιά διευκόλυνση στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ και τον Ευρωστρατό. Διάλυση των αμερικανονατοϊκών βάσεων, αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από τα Βαλκάνια.

• Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναιρέθηκαν και απειλούνται με κατάργηση. Νέο Λαϊκό δημοκρατικό Σύνταγμα, μέσα από Συντακτική Συνέλευση.

• Πάλη για την ανεξαρτησία των συνδικαλιστικών οργανώσεων για να επιτελέσουν τον ταξικό τους ρόλο, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, του βαθέματος της Δημοκρατίας και την ενίσχυση των αντιπολεμικών, φιλειρηνικών δυνάμεων.

Αυτά είναι τα κύρια μέτωπα πάλης που πρέπει ενωτικά να προωθηθούν και που συμβάλουν στην ανάγκη Πολιτικής Ανασυγκρότησης του Εργατικού Κινήματος στη βάση της ταξικής ενότητάς του.

Σήμερα, με την Παγκόσμια Εργατική Τάξη και το ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα της Χώρας μας  Αγωνιζόμαστε     για την κατάργηση του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, για ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ με Ελευθερία, Δημοκρατία και Αυτοδιαχείριση.

 

      ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

 Σόλωνος 120   Τηλ 210 3835356- Fax: 210 3835431  e-mail: komman@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: