Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

"Μέτωπο πολιτών" αλλά και... "ξύλο" κατά του ΔΟΑΤΑΠ πρότεινε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Παντούλας

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αμέτρητους, επώνυμους και ανώνυμους, πολίτες και στα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, που με τα ρεπορτάζ, τα κείμενα στο διαδίκτυο και τα προσωπικά τους τηλεφωνήματα και μηνύματα σε εμένα τον ίδιο στήριξαν ηθικά τον αγώνα μου για την αποκάλυψη όσων, θλιβερών και αξιόποινων, συμβαίνουν στον “αμαρτωλό” ΔΟΑΤΑΠ.

Η ευρεία δημοσιότητα της σκευωρίας που επιχειρήθηκε να στηθεί, ανεπιτυχώς, σε βάρος μου με στόχο να υπονομευθεί η προσπάθεια αποκάλυψης των αθλιοτήτων, που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο χώρο, έδωσε την ευκαιρία σε απίστευτο αριθμό πολιτών να καταθέσει το θυμό, την οργή και την αγανάκτηση για όσα οι ίδιοι υπέστησαν ή υφίστανται τώρα από υπαλλήλους και στελέχη του ΔΟΑΤΑΠ.

Από τα κείμενα και τις κατ' ιδίαν αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ΔΟΑΤΑΠ, όπως παλαιότερα κι ο ΔΙΚΑΤΣΑ, είναι φορέας όπου κυριαρχεί η αναποτελεσματικότητα, η συναλλαγή, η φαυλότητα, η διαφθορά και ο ευτελισμός της προσωπικότητας των πολιτών. Εν ολίγοις είναι το διαχρονικό όνειδος του Υπουργείου Παιδείας. Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας.

Τον αγώνα για την ανατροπή της θλιβερής αυτής κατάστασης θα τον συνεχίσω με πείσμα έως το τέλος. Τους πολίτες και τα μέσα ενημέρωσης που έχουν ήδη ευαισθητοποιηθεί και όσους θα προστεθούν στην πορεία, θεωρώ, συνεπείς συνοδοιπόρους σε αυτήν την προσπάθεια.

Τώρα είναι η ευκαιρία να σπάσει το απόστημα του ΔΟΑΤΑΠ.

Καλώ όλους τους πολίτες να τολμήσουν να κάνουν γνωστή την προσωπική τους περιπέτεια στο ΔΟΑΤΑΠ μέσω του διαδικτύου ή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των παραδοσιακών τρόπων επικοινωνίας. Η δημόσια δέσμευσή μου είναι πως για όλες τις περιπτώσεις οι αρμόδιοι θα αναγκαστούν να απολογηθούν στη βουλή.

Προτείνω τη συγκρότηση ενός “μετώπου πολιτών”. Η προσωπική αδυναμία την οποία αισθάνεται ο μεμονωμένος πολίτης να αντιμετωπίσει το “τέρας” του ΔΟΑΤΑΠ, είναι βέβαιο ότι θα μετατραπεί σε τεράστια δύναμη ανατροπής με τη συμβολή όλων μας.

Μιχάλης Χρ. ΠαντούλαςΒουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: