Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΦΤΩΧΉ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΉ ΚΈΡΚΥΡΑ

Χωρίς πρόγραμμα οι συνδυασμοί.

Οι ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ της ΝαΚ επίκαιρες και το 2014!

Λίγες μόνο μέρες απέμειναν μέχρι ο λαός να επιλέξει αυτούς που θα διευθύ-νουν το νέο Καλλικράτειο Δήμο Κέρκυρας και την πρώτη εκλεγμένη Περιφέ-ρεια Ιονίων Νήσων.

Και όμως, κανένας από τους (εναπομείναντες) συνδυασμούς στο δήμο και (εκτός ενός) στην Περιφέρεια, δεν έχει καταθέσει πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει. Έχουν περιοριστεί σε γενικόλογες διακηρύξεις και σε αόριστες δηλώσεις κατά τις επισκέψεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Δηλαδή, αυτό που δε δεσμεύει, δεν υποχρεώνει, δεν ελέγχεται και εύκολα μεταμορφώνεται. Αυτό που δεν αμφισβητεί το σύστημα και τα παράγωγά του όπως το μνημόνιο. Αυτό που συντηρεί την υπάρχουσα κατάσταση, δεν αλλάζει, δεν απελευθερώνει. Αυτό που κρατά την αυτοδιοίκηση δέσμια του θρησκευτικοπολιτικοοικονομικού συστήματος.

ΤΊΘΕΤΑΙ ΛΟΙΠΌΝ ΞΑΝΆ ΤΟ ΕΡΏΤΗΜΑ: ΠΆΝΩ ΣΕ ΠΟΙΑ ΒΆΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΉΘΗΚΑΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΈΛΤΙΑ; ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ “ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΕ”ΠΡΌΣΩΠΑ Ή ΟΜΆΔΕΣ;

Τελικά, από την 4μηνη προεκλογική περίοδο, απέμειναν οι ολοκληρωμένες, αναλυτικότατες, σαφείς και άμεσα υλοποιήσιμες ΔΙΑΚΗΡΥΞΗκαι-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ που η ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) δημοσιοποίησε προς το λαό από τον Αύγουστο. Πρόγραμμα για το σύνολο των προβλημάτων, με ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ σε κάθε τομέα και για ολική αναδημιουργία σε Κέρκυρα και Διαπόντια. Πρόγραμμα που βγάζει την Κέρκυρα από την υπανάπτυξη και την οδηγεί σε μια άλλη, αντίθετη πορεία. Διακήρυξη και Πρόγραμμα που αποκαθιστούν την ιστορική Κέρκυρα και δίνουν μια άλλη διάσταση για την Αυτοδιοίκηση και τις κοινωνικές ανατροπές.

ΚΑΙ ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΜΕΓΆΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΆ ΑΠΌ ΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙ-ΡΙΖΌΜΕΝΗ ΚΕΡΚΥΡΑ(ΝΑΚ), ΠΑΡΌΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΈΘΕΣΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΈ-ΛΤΙΟ.

Διαφαίνεται λοιπόν ότι θα χαθεί, έως το 2014, μια μεγάλη ευκαιρία για την αυτοδιοίκηση και το λαό. Ιστορική ευκαιρία που προσφέρει ο “Καλλικράτης”, ο ένας δήμος για Κέρκυρα-Διαπόντια και η εκλεγμένη Περιφέρεια.

Τα ψηφοδέλτια στελεχώνονται κυρίως από πρόσωπα που (με τα κόμματά τους ή τα ίδια) δεν ήθελαν αυτοδιοίκηση για να κάνει κυρίαρχο το λαό. Έτσι είναι εγκλωβισμένα και μένουν σε μια καμουφλαρισμένη αντίθεση αντί να αξιοποιήσουν τα πολλά θετικά της Καλλικράτειας Αυτοδιοίκησης και να διαμορφώσουν ολοκληρωμένα ανατρεπτικά προγράμματα ικανά να υπονομεύσουν το σύστημα που κακοποιεί το λαό και παράγει και... μνημόνια. Έτσι, υποκρίνονται ότι αντιπαλεύουν το “ΜΝΗΜΟΝΙΟ” αλλά σιωπούν (συνειδητά) για το σύστημα και τις δυνάμεις που το (ανα)παράγουν.

Τη μεγάλη ευθύνη φέρει η κεντρο-αριστερά που εμφανίζεται συντηρητικότερη παρά ποτέ αφού ενδιαφέρεται ευκαιριακά μόνο για... αγανακτισμένους ΠΑΣΟΚους αντί να δημιουργεί σταθερά αντιΔΕΞΙΑ κοινωνικά ρεύματα. Επιπλέον "αρνήθηκε" συμπόρευση και ανατρεπτικό πρόγραμμα.

Βέβαια είναι αρκετά ενθαρρυντικό ότι όλοι οι εναπομείναντες συνδυασμοί αρχίζουν φραστικά να αποδέχονται τη νέα αυτοδιοίκηση, τον ένα δήμο και αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν... πολλά θετικά. Το ίδιο συμβαίνει και στην ΠΙΝ.

Αυτό αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την μετεκλογική πορεία του νέου Δήμου. Αν συνοδευτεί και με τολμηρές αποφάσεις που να δείχνουν πρόθεση ριζικών αλλαγών, θα συμβάλει στη συσπείρωση του λαού που είναι έτοιμος να δεχθεί και μεγάλες ανατροπές.

Η ΝαΚ θα στηρίξει κάθε τέτοια επιλογή.

Η αναβολή της κατάθεσης του ψηφοδέλτιου για το 2014 δεν συνοδεύεται με υστεροβουλία μη στήριξης κάθε αλλαγής και προσπάθειας προόδου.

Μακάρι, οι μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές αλλά και οι ψύχραιμες μετεκλογικές να ενισχύσουν μια αντίστροφη πορεία. Από... αριστερά ο κόσμος ελπίζει, απαιτεί, θέλει.

ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ)

Ζωχιός Γιάννης

e-mails:nea.aytodiaxeirizomenh.kerkyra@gmail.com izochios@tellas.gr

τηλ. 6937179122 http://autenergos.blogspot.com/2010/07/972010-13072010.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: