Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ο Γιώργος Ρούσης ένωσε με“στην Επανάσταση!” ΟΛΗ η Αριστερά, εκεί! Και με Κερκυραϊκό, αντισκοταδιστικό, άρωμα!


Ο Γιώργος Ρούσης ένωσε
με“στην Επανάσταση!”
ΟΛΗ η Αριστερά, εκεί!
Και με Κερκυραϊκό, αντισκοταδιστικό, άρωμα!

Σε μια ασφυκτικά πλημμυρισμένη αίθουσα (Publik Σύνταγμα) ο Γ. Ρούσης, επιφανής Κερκυραίος Πανεπιστημιακός, στοχαστής και ιδιαίτερος θεωρητικός της Αριστεράς, ένωσε την Αριστερά με την παρουσίαση του νέου του βιβλίου “Από την Κρίση στην Επανάσταση. Πόλεμος Θέσεων” την Τρίτη 11 Δεκέμβρη.
Αυτή η συνολική αριστερή παρουσία (εξέπληξε το ΚΚΕ, με, τουλάχιστον, τον κ. Καζάκο, λόγω της αντιαριστερής επίθεσης κατά ΓΡ) αποτέλεσε, έστω στιγμιαία, ανάσα αλλά και επιβεβαίωση ότι η Αριστερά, ως πρώτη και κορυφαία πράξη της, πρέπει και μπορεί να συνευρίσκεται και συζητά: Θέσεις και αντιθέσεις.
Ανεξάρτητα από την αξιολόγηση του καθένα για το ίδιο το βιβλίο, τις συμφωνίες ή διαφωνίες προς τον “πόλεμο θέσεων του Γκράμσι” με τις προεκτάσεις που αναδεικνύει ο συγγραφέας και τις παρουσιάσεις των 5 παρουσιαστών ( Βασιλείου, Αλαβάνος, Τσακνής, Χάγιος Λαφαζάνης - κάποιοι δεν ξέχασαν το γνωστό συνθηματικό ανούσιο λόγο), η πρώτη μεγάλη επιτυχία του βιβλίου είναι ότι επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα και δυνατότητα της Αριστεράς να συναντιέται, να καταθέτει σαφείς θέσεις, να συζητά, να συνθέτει, να συμπορεύεται στα μικρά και μεγάλα χωρίς να εξαφανίζει την όποια διαφορετικότητα.
Κυρίως, να συνειδητοποιεί ότι η Αριστερά δεν είναι για το μέλλον! Είναι το χθες, το σήμερα, το μέλλον.
Μια ακόμη προβληματική από το ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΣ είναι ότι ο ρόλος της Αριστεράς δεν είναι να καταριέται τη Δεξιά γιατί δεν εφαρμόζει εκείνη το “Αριστερό πρόγραμμα”, ούτε να καλεί το λαό να αγωνίζεται και να απαιτεί από τη Δεξιά όσα η Αριστερά “δεν μπορεί ούτε είναι έτοιμη να προσφέρει”, αλλά να προτείνει διαρκώς σαφώς αριστερό πρόγραμμα και να ζητάει από το λαό να της αναθέτει, στο κάθε ΤΩΡΑ, να το υλοποιήσει.
Να είναι κάθε στιγμή έτοιμη για σαφώς αριστερή διακυβέρνηση.
Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Κερκυραίος κ. Μίλτος Βασιλείου.
Εκεί, φυσικά, η “αγαπημένη (του) Μαριλίζ” στην οποία αφιερώνεται το βιβλίο.
Μεταξύ άλλων Κερκυραίων παρευρέθηκε και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ο.ΚΕ.Σ.Α. Γ. Ζωχιός.
Πάντως, ο Γ. Ρούσης, πέρα από την “Αριστερή ενότητα”, ως Κερκυραίος εξέπεμψε και κερκυραϊκό φωτισμό απέναντι στον κερκυραϊκό σκοταδισμό που συμβολίζει και η επομένη της παρουσίασης.
Και επειδή ο Γ. Ρούσης δεν ξεχνά να στολίζει κάθε παρουσία του με το πηγαίο χιούμορ, θα τολμήσουμε να του στείλουμε λίγο από εδώ: Αγαπητέ Γιώργο, αν συνεχίσεις... έτσι, όταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα γίνει... αντιπολίτευση (τουτέστιν ΘΕΣΗ), μπορεί και να σε διαγράψει από το Επικρατείας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: