Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΝαΚ-Δήμος ΚΕΡΚΥΡΑΣ:ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-εκλογές 2014: Το Όραμα για Δ.Κέρκυρας, Όραμα για τον Κόσμο!

ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ

(ΝαΚ)

 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Β΄ Καλλικράτειες εκλογές-Μάης 2014
Δήμος ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ όχι παραλλαγή! 
 ΙΣΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ!
ΛΑΟΣ ΕΝΕΡΓΟΣ-ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΣ!

 Το Όραμα για Δήμο Κέρκυρας,
Όραμα για τον Κόσμο!

Η Κέρκυρα, και αναπόσπαστα Οθωνοί-Ερείκουσσα-Μαθράκι, με τουλάχιστον Ομηρική «καταγωγή», διαθέτουν τον ανεξάντλητο πλούτο: Μυθολογίας-ιστορίας, γεωγραφικής θέσης, φυσικού περιβάλλοντος, παράδοσης. Σημαντικότατα δεδομένα για το δυναμικό μέλλον του ενιαίου Δήμου στον οποίο πρέπει να προστεθούν και οι Παξοί.
Η σύγχρονη οικοδόμηση κυρίως της Κέρκυρας, έγινε στα πλαίσια ενός παρωχημένου μονοπολιτιστικού προϊόντος κι ενός νεοελληνικού συστήματος: Θεοκρατικού, αντιλαϊκού, άδικου, εκμεταλλευτικού, συντηρητικού, ρατσιστικού, πελατειακού, βαθιά διεφθαρμένου, εχθρικού σε γνώση-επιστήμη, αντιαναπτυξιακού, αντιπεριβαλλοντικού.
Οι λαϊκοί θεσμοί, κύρια η αυτοδιοίκηση, χρησιμοποιούνται προκειμένου να επιβάλλεται πυραμιδικά και να εμφανίζεται με λαϊκό έρεισμα η οικοδόμηση του ελληνικού (και διεθνούς) ΔΕΞΙΟΥ συστήματος με το παραπάνω περιεχόμενο ώστε να φοβίζεται, συντηρητικοποιείται, υποτάσσεται και ετεροδιαχειρίζεται ο λαός.
Όσο περισσότερο υποταγμένη είναι (και) η αυτοδιοίκηση, τόσο ευκολότερα ο λαός ακρωτηριάζεται κι αυτή υπηρετεί τις δυνάμεις του συστήματος. Αυτές που τη θέλουν ως εξουσία τοπική και  ανάλογη της κεντρικής, με δημάρχους-συμβούλια εξουσιαζόμενους αλλά και εξουσιαστές προς το λαό. 

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΤΕΡΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ: ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΚΡΑΤΟΣ-ΚΟΜΜΑΤΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ/ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΣΤΟΧΟΣ ΟΛΩΝ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ, Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ, ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ-ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΝΘΕΙ!

Τα σημερινά δικαιώματα και οι λαϊκοί θεσμοί είναι αποτέλεσμα πολύμορφων αέναων αγώνων του ανθρώπου, από εμφάνισής του στη γη. Παλινδρομώντας, με επαναστάσεις, θυσίες-ηρωισμούς, συγκρούσεις αλλά και με ποικιλόμορφες ειρηνικές δράσεις πέτυχε κατακτήσεις έναντι των διαχρονικών στυγερών πυραμιδικών εξουσιών, με κυρίαρχη αυτήν της θρησκείας. Ο άνθρωπος, μόνος του, διαμόρφωσε: πορεία-ιστορία-πολιτισμό, σχέσεις, θεσμούς, μύθους, αξιοποιώντας όσα η φύση του προσφέρει. Κύριο ορόσημο, η «Αθηναϊκή Δημοκρατία» που συνέθεσε-ανέδειξε-ανέπτυξε την μέχρι τότε πανανθρώπινη δημιουργία, το   μοναδικό θεμέλιο δημιουργικής συνέχειας αν η ανθρωπότητα θα συνέχιζε με ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και απέρριπτε  την ΕΤΕΡΟΝΟΜΙΑ.
Η αυτενέργεια των λαϊκών θεσμών συμβάλλει στην αποδυνάμωση της κεντρικής αντιλαϊκής εξουσίας και των δυνάμεων που συμπράττουν, αλληλέγγυα, να την ασκούν-διαιωνίζουν-ενισχύουν.
Η βαθιά  κρίση του συστήματος και οι ενδοαντιθέσεις,  υποχρεώνουν  το κράτος να κάμει βήματα συμβιβασμού και να εκχωρεί ρόλους στην αυτοδιοίκηση. Η υστεροβουλία του όμως δεν κρύβεται αφού, κυρίως, επιδιώκει τη μεταφορά ευθυνών. Η απεξάρτηση δε διακρίνεται στις προθέσεις του. Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ήταν  αποτέλεσμα ανάγκης και οπισθοβουλίας. Και επιδίωξη εξιλέωσης του συστήματος, μέχρι να… μετανιώσει και να πάρει πίσω όσα υποχρεώνεται να εκχωρήσει!
‘Όμως, η εκχώρηση ρόλων ισχυροποιεί την αυτοδιοίκηση, τοπική-περιφερειακή, με την προϋπόθεση ότι και αυτή αρνείται την ετεροδιαχείρισή της και προτάσσει την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ με θεσμούς άμεσης συμμετοχής, όπως οι Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε Κοινότητα ή Γειτονιά. Ο ΛΑΟΣ ΕΝΕΡΓΟΣ-ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΣ!
Η Καλλικράτεια αυτοδιοίκηση γενικά και (ευτυχώς) ο ένας δήμος για Κέρκυρα-Διαπόντια ειδικά, προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες, σε συνδυασμό με τη συγκυρία της ανάδειξης του διεφθαρμένου, αντιλαϊκού συστήματος και των δυνάμεων που το συνθέτουν. Παρέχεται μια σπάνια δυνατότητα να ισχυροποιηθεί ο λαϊκός ρόλος και να βηματίσει η αποδυνάμωση της χειραγωγικής εξουσίας: θρησκείας-κράτους-κομμάτων-επιχειρηματιών. Για μια βαθιά «ειρηνική υπονόμευση» του Δεξιού συστήματος.
Η επίτευξη γίνεται ευκολότερη αν η αυτοδιοίκηση αξιοποίηση όση δύναμη της προσφέρει ο Καλλικράτης, «παρακάμπτει» νομικές διατάξεις που συντηρούν την εξάρτησή της και εντάξει στα μέσα δράσης, για τους σκοπούς της, και τη «δυναμική διεκδίκηση» απέναντι στην πολύμορφη πυραμιδική  εξουσία. Αν κατανοήσει ότι πλάθει μόνο ο άνθρωπος και ο ίδιος ενισχύει ή αλλάζει θεσμούς και νόμους. Αν είναι συνεχής η συνείδηση ότι τα δικαιώματα δεν εκχωρούνται.
 ΚΑΤΑΚΤΟΥΝΤΑΙ! ΜΕ ΒΗΜΑΤΑ Ή ΑΛΜΑΤΑ! Ειρηνικά και με "συγκρούσεις!"
 
Η διαχρονική κερκυραϊκή θρησκευτική-πολιτική-κοινωνική-επιχειρηματική ελίτ λειτούργησε-λειτουργεί ως στυλοβάτης του συστήματος, όπως περιγράφηκε, καταστρέφοντας τον ιστορικό και φυσικό πλούτο, υποβαθμίζοντας άνθρωπο-περιβάλλον και δημιουργώντας συνθήκες εκμετάλλευσης-καθυστέρησης έως καταστροφής. 
Η ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ.

Η ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) απευθύνεται στο λαό Διαπόντιων-Κέρκυρας όχι για διαχειριστική παραλλαγή στο Δήμο, εναγκαλισμένη με συνένοχες για το κατάντημα θρησκευτικοπολιτικοοικονομικές ελίτ, διαιωνίζοντας και μεταφέροντας τα μικρά και μεγάλα προβλήματα σε επόμενες γενεές, αλλά για μια ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ σε όλα τα επίπεδα. ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ!

Το Όραμα για ΝΕΑ ΚΕΡΚΥΡΑ-ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ μπορεί να υλοποιηθεί χάρη στον ένα Δήμο! 
Εγγύηση,  το ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  που σύντομα θα καταθέσει η ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ)  και  θα στηρίζεται στους τρεις πυλώνες του Δήμου: Τους ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, τα ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ, τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Με τη θεσμική λειτουργία τους, τη σαφή δημοτική βούληση-αποφασιστικότητα, την εργασιακή γνώση και στελέχωση.

Όσα διαχρονικά δημιούργησε-πέτυχε ο λαός(που είναι πολλά) και μέσω των ικανών-συνεπών-αγωνιστών εκπροσώπων του, θα αναδεικνύονται και ως στήριγμα του ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
Ο Δήμος θα ασκεί διεύθυνση και όχι εξουσία που θα σήμαινε: θεοκρατία, αμάθεια, διακρίσεις,  βία, αδικία, εκμετάλλευση, επιορκία, αδιαφάνεια, διαπλοκή, αρπαγή του λαϊκού πλούτου, καταστροφή περιβάλλοντος… 

Κορυφαίος αδιάκοπος θεσμός, οι Λαϊκές Συνελεύσεις Κοινοτήτων-Γειτονιάς: Για δράσεις και αποφάσεις με ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Πρώτη και απόλυτη ΑΡΧΗ η ισότητα όλων και η μη αδικία-εκμετάλλευση-προσβολή από κανέναν και προς κανέναν! 
Η ιδιότητα του δημότη-κάτοικου δε θα ισχύει, με εξοστρακισμό, για τους παραβάτες της ΑΡΧΗΣ!

Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ θα οικοδομηθεί με:

Απόλυτη απεξάρτηση από θρησκευτική-κρατική-επιχειρηματική-κομματική εξουσία. 
Κυρίαρχες τις Λαϊκές Συνελεύσεις, ισχυρά Τοπικά Συμβούλια,  συντονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Πλήρη διαφάνεια. 
Προστασία-διεκδίκηση όλων των δικαιωμάτων όλων των κατοίκων, έναντι όλων. Εξοστρακισμό σε  κάθε μορφής ρατσισμό.
Πλήρη αποκέντρωση! Ειδική οργάνωση για Διαπόντια- Απόμακρα. Πολυκτίρια σε κάθε "Κοινότητα". 
Γνώση-επιστήμη-τεχνολογία παντού. 
Ανάδειξη-στήριξη της ατομικής και συλλογικής δημιουργικότητας.  
Ισόρροπη-πολύπλευρη  «ανάπτυξη». Πολυπολιτισμική δημιουργία. Απόδημους-μετανάστες: Παρόντες! Μηδενική ανεργία.
Απόλυτη ανεξιθρησκία. Θρησκειολογία αντί επιβολή πίστης-εξουσίας.  Όχι σύμβολα σε δημόσιους χώρους. Όχι θρησκευτικός όρκος. Οι πληρωμένοι ΔΥ ιερωμένοι στο Δήμο.
Τοπικούς βουλευτές-υπουργούς να  αρκούνται στο συνταγματικό τους ρόλο. 
«Καταστροφή» των πηγών ή κρίκων διαπλοκής-διαφθοράς-εκμετάλλευσης. Εξοστρακισμός για τους παραβάτες.
Δημοτική «στήριξη» της δημόσιας υγείας-παιδείας-πρόνοιας.
Δημοτικοποίηση  εκκλησιαστικής-τραπεζικής περιουσίας.
ΜΜΕ με διαφάνεια και δημοτικοποίηση: ΕΡΑ+1 κανάλι»+Ράδιο Εκκλησίας. 
Το ΙΠ στη στήριξη του λαού και με την πρακτική άσκηση των φοιτητών. 
Χωροταξικό σχεδιασμό-περιβαλλοντική θωράκιση. 
ΔΕΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και νέο δημοτικό άξονα από: Χλωμό-Αγραφούς με 2 σήραγγες και  κεντρικό κόμβο. 
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ με κλάδους. Μέτοχοι: συνεταιρισμοί, επιμελητήρια, φορείς, πρόσωπα.
Παραγωγή ενέργειας από σκουπίδια-ανανεώσιμες-παράγωγα-φράγματα. 
5 ΚΟΜΒΟΥΣ ΔΡΑΣΕΙΣ και "ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ" παντού. ΦΑΙΑΚΙΝΑ!
Ανάδειξη του Δήμου σε Κέντρο θεάτρου-μουσικής-χορωδίας-χορού. 
Ισχυρή Αγροτική ανάπτυξη,τυποποίηση προϊόντων και υποχρεωτική χρήση τους από σχετικές επιχειρήσεις.
Την  ιστορική Κέρκυρα στο προσκήνιο ως βασικό νέο προϊόν.  Ανάδειξη μύθων! Επιστημονική τεκμηρίωση  για αγίους-θαύματα.
Εγγραφή-διδασκαλία της συνολικής και τοπικής ιστορίας. 
Βαθιές τομές στον τουρισμό. Αγορές πυλώνες: ελληνική-παραδοσιακές-νέες. 
Ριζική αλλαγή σε τιμολόγια-υπηρεσίες-προϊόντα. Επιχειρήσεις δυναμικές αντί πλουσίων/κλεπτών επιχειρηματιών. Εξασφάλιση των επιχειρηματικών υποχρεώσεων έναντι Δήμου-Εργαζόμενων. Αυτοδιαχείριση από εργαζόμενους σε όσες επιχειρήσεις  εμμένουν στο σαθρό παρελθόν.  
Διαφανή-διακριτή σχέση με όλες τις συλλογικότητες. Συνεταιρισμοί-επιμελητήρια-σύλλογοι συνυπεύθυνοι για τα μέλη τους.
Σύμπραξη με την ΠΙΝ που θα αξιολογείται με βάση και τα παραπάνω αλλά και την ισοτιμία προς όλα τα Νησιά.
Το κράτος χωρίς, καμιά του έκφραση, να «εξουσιάζει» το Δήμο. Θα κρίνεται αυστηρά για πράξεις/παραλήψεις. Για την εσωτερική και διεθνή του λειτουργία. Οι διεκδικήσεις απέναντί του, και δυναμικές.
Πρωτοβουλίες-δράσεις, έως και διεθνείς, για ν' ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ! 

Η ΝαΚ θα συμμετάσχει στις εκλογές 2014 με την προϋπόθεση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας ή διευρυμένου με Παξούς.
Η ΝαΚ,  με τη Διακήρυξη και το Πρόγραμμα, θα πορεύεται αντίθετα  σε  όσα  υπονομευτικά, προς  την αυτοδιοίκηση, εμπεριέχονται σε νόμους σημερινούς ή επόμενους.   

Με τη ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) στο Δήμο, 
 τα 4 Νησιά (Διαπόντια-Κέρκυρα) δε θα τα εκμεταλλεύεται κανείς. 
Και δε θα εκμεταλλεύονται κανέναν!

Ο Δήμος Κέρκυρας πρότυπο  για το πανανθρώπινο Όραμα:
ΜΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ! 
 

 ΖΩΧΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΠροτείνεται: Υποψήφιος Δήμαρχος, ΖΩΧΙΟΣ Γιάννης 
Βιογραφικό υποψήφιου Δημάρχου:  http://autenergos.blogspot.gr/2010/09/blog-post_102.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: