Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΗ:Τρομακτικό!Η συνδικαλιστική ελίτ,ως ΑΦΕΝΤΙΚΑ,αδίστακτη! Βουλιάζουν ΠΣΥΠ-"απολύουν"-κόβουν μισθούς...Τρομακτικό! Προσθήκη ντροπής στην ιστορική-μαύρη-συνδικαλιστική λίστα:

...(Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Προσωπικού ΔΕΗ)


  Το Σωματείο Εργαζομένων Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ καταγγέλλει τον πρόεδρό του : “Ξεκινώντας από το κατάστημα της Πτολεμαΐδας και χρησιμοποιώντας ψυχολογική βία σε εργαζομένους κατάφερε να υφαρπάξει τη συναίνεσή τους ώστε να δεχτούν μείωση 25% στο μισθό τους”
“Εργολαβικά ανέλαβε ο Πρόεδρος του Προμηθευτικού Συνεταιρισυού προσωπικού ΔΕΗ, κ. Αβραμίδπς, να υφαρπάξει τη συναίνεση των (35) εργαζομένων του, προκειμένου να μειώσει τους βασικούς μας μισθούς κατά 25%, έχοντάς μας παράλληλα ήδη απλήρωτους εδώ και τρεις μήνες …!!!”, αναφέρει στην καταγγελία του το Σωματείο Εργαζομένων Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ.
Διαβάστε  εδώ όλο το περιεχόμενο της καταγγελίας…


Σχόλιο ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΥ:   Το ότι  "βουλιάζουν" συνειδητά  το Συνεταιρισμό; 
Το ότι απολύουν εργαζόμενη με προμήνυση γιατί ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ το Συνεταιρισμό;
 Το ότι κορυφαίος συνδικαλιστής-επιχειρηματίας "παρακρατεί" 4 εκατομμύρια ευρώ από το Συνεταιρισμό και "επικρατεί" ύποπτη σιωπή; 
Για όλα αυτά, δεν... ξέρουμε τίποτα; 
Και γιατί οι... βολές (χαδέματα!!!) μόνο στον... ένα. Οι άλλοι 16; Το Εποπτικό; Ο πρώην (και...πολυθεσίτης με... δικαστικές περγαμηνές) Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ και μέλος ΔΣ Συνεταιρισμού που... εισηγείται απολύσεις; 
ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ-Πρωτοβάθμια- "Σύνδεσμος"- Φυσιολάτρης-Πρόσωπα: Πού είναι;


9 σχόλια:

seen erga είπε...

Αφού εσείς κύριε Ζωχιέ ξέρετε τόσα πολλά γιατί δεν τα καταγγέλλετε ανοιχτά και επίσημα στον Τύπο και γιατί όχι και στον εισαγγελέα. Εμείς καταγγέλλουμε μόνο αυτά που γνωρίζουμε!

Ioannis Zochios είπε...

Κύριοι Συνάδελφοι της seen erga,
Κάνατε το παραπάνω σχόλιο:
"Αφού εσείς κύριε Ζωχιέ ξέρετε τόσα πολλά γιατί δεν τα καταγγέλλετε ανοιχτά και επίσημα στον Τύπο και γιατί όχι και στον εισαγγελέα. Εμείς καταγγέλλουμε μόνο αυτά που γνωρίζουμε!"

Σας απαντώ:
1.: Δεν ξέρω περισσότερα από όσα γνωρίζουν όλοι. Αντίθετα, ξέρω πολύ λιγότερα από όσα ξέρετε οι συνδικαλιστικές εξουσίες της ΔΕΗ, διαπαραταξιακά. Και όχι μόνο ξέρετε, αλλά και, απόλυτα συνειδητά, καλύπτετε.

2.Γιατί εμφανίζεστε ότι δεν ξέρετε τα παρακάτω που έχω δημοσιεύσει και ήσασταν από τους παραλήπτες;
-http://autenergos.blogspot.gr/2012/01/blog-post_1508.html

-http://autenergos.blogspot.gr/2012/09/blog-post_13.html

-http://assedei.blogspot.gr/2012/09/blog-post_13.html

3.Ακόμη, και να μη γνωρίζετε, που γνωρίζετε απόλυτα, γιατί όταν λάβατε τα παραπάνω δεν... τρομοκρατηθήκατε και δεν... πράξατε όσα πρέπει ως συνδικάτο αλλά ζητάτε: απλοί (ανυπεράσπιστοι) εργαζόμενοι να κάνουν όσα οφείλουν τα οργανωμένα και προστατευμένα συνδικάτα;

4.Αλήθεια, δεν ξέρετε όσα ακούγονται στις Συνελεύσεις του Συνεταιρισμού; Δεν με ακούτε, ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΟ (όπως συχνά σε όλη τη συνδικαλιστική μου πορεία), να συγκρούομαι και να προτείνω να συγκροτηθούν επιτροπές, να ερευνήσουν σε βάθος όλα τα στοιχεία των Υπηρεσιών, να αναζητηθούν ευθύνες και να πάνε στον εισαγγελέα;

5. Όμως, τι να κάνω μόνος όταν απέναντί μου ορθώνονται η ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ αλλά και, κυρίως, οι αδιάφορες (έως βαθιά συνένοχες) αριστερές παρατάξεις; ΟΛΕΣ!!! (με εξαίρεση κάποιες πράξεις του Ανδρέα Αβραμίδη, προσωπικά)

Αλήθεια, που είστε οι οργανωμένες αριστερές παρατάξεις;
Του ΚΚΕ..., έστριψαν.
Οι ΣΥΡΙΖΑιοι πουθενά γιατί... στηρίζουν τον "εκλεκτό" τους Επιχειρηματία στη ΓΕΝΟΠ και ο Συνεταιρισμός είναι....
αντίπαλος και πρέπει να τσακιστεί!!!
Οι άλλες, μικρές, αριστερές παρατάξεις, ανύπαρκτες στο Συνεταιρισμό αλλά και, συνειδητά, σιωπάτε!!!

Αλήθεια, η αριστερά θεωρεί ότι δεν στον πρωταρχικό της ρόλο η δημιουργία και υπεράσπιση των ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ;

6. Αλήθεια, δεν ακούσατε για πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ (επιχειρηματία ) που "παρακρατεί" 4!!! εκατομμύρια ευρώ από το Συνεταιρισμό της Εργατικής Τάξης και κοστίζει, ήδη, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ η.... δικαστική διεκδίκησή(;;;;) τους; Μάλιστα, απαίτησε,και ως συνέταιρος-αφεντικό, την απόλυση εργαζόμενης γιατί εμπόδιζε αντισυνεταιριστικές δράσεις;
Μήπως, τώρα συνεργάζεται και με την ίδια την ("επιχειρηματική") ΓΕΝΟΠ;

7. Δεν έχετε μάθει, ούτε... εσείς, για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (περίπου 1 εκατ.) για "αμφισβητούμενες" πληρωμές στο Συνεταιρισμό;

8.............

Ioannis Zochios είπε...

8. Γιατί δεν αντιδράσατε, ούτε και εσείς, όταν το ΔΣ του ΠΣΥΠ (σε συνεδρίαση στην Πτολεμαΐδα) αποφάσισε την απόλυση, με... προμήνυση, εργαζόμενης επειδή ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ, σταθερά και διαχρονικά, το Συνεταιρισμό;
Γιατί δεν αντιδράτε όταν γίνεται αισχρή εκμετάλλευση εργαζόμενων με απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και απλήρωτος χρόνος σκληρής εργασίας, για να μπορούν, τα... αφεντικά να κάνουν... πάρτι;;;

Βέβαια, οι "προνομιούχοι" εργαζόμενοι-συνταξιούχοι της ΔΕΗ εκμεταλλεύονται τους... υπαλλήλους τους!

Αλλά βέβαια, αφεντικά γαρ!!!! θα επιτρέπατε στα... πόδια (υπαλλήλους σας) να σηκώσουν κεφάλι και να τολμούν να... αμφισβητούν τα... αφεντικά; Κυρίως, όταν.... σκανδαλίζουν με.... εκατομμύρια;

Κύριοι, όλοι γνωρίζετε, αλλά σιωπάτε! Όπως σιωπή υπήρξε όταν ο Ρακιτζής μπήκε στη ΓΕΝΟΠ και "αναγκάστηκε" να σταματήσει και να μην μπει... βαθειά!!!

Δυνάμεις (διαπαραταξιακές) της ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ και Πρωτοβάθμιων συνειδητά υπονομεύουν το Συνεταιρισμό γιατί τον θεωρούν "αντίπαλο". Έτσι, ανθούν "συνδικαλιστικές" "επιχειρηματικές δράσεις" (όπως τηλεφωνία, ασφάλειες κλπ), ενώ βουλιάζει ο Συνεταιρισμός!

Αλήθεια, όταν (διαπαραταξιακά) βουλιάζετε με "σκάνδαλα" την ίδια την εργατική επιχείρηση, το ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ εργαζόμενων-συνταξιούχων, μπορείτε να πείσετε για ειλικρινή βούληση και αγώνες για να σωθεί η ασφαλιστική μας περιουσία και να μην πωληθεί η ΔΕΗ;

Ιδιωτικοποιείτε το ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ενώ αντιδράτε για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ;

Κυρίες, Κύριοι συνάδελφοι,
Η σιωπή και η ουδετερότητα είναι συνενοχή!

Αν είναι και αριστερή, είναι και προδοτική της εργατικής τάξης.

Ioannis Zochios είπε...

2.Γιατί εμφανίζεστε ότι δεν ξέρετε τα παρακάτω που έχω δημοσιεύσει και ήσασταν από τους παραλήπτες;

http://autenergos.blogspot.gr/2012/01/blog-post_1508.html

http://autenergos.blogspot.gr/2012/09/blog-post_13.html

http://assedei.blogspot.gr/2012/09/blog-post_13.html

maria koniari είπε...

Με τη φορά που πήρε αυτός ο ¨αχρείος¨ φοβάμαι ότι θα κόψει και απο σκληρά εργαζόμενους υπέρ του Συνεταιρισμού που παίρνουν ενα ψωρομισθο 7.000-8.000€ το μήνα. Δεν νομίζω ε? εσείς τι λέτε κύριε Ζωχιε? λέτε να φτάσει εώς εκεί η αθλιότητα του?

Ioannis Zochios είπε...

Κυρία... maria koniari, αν και δεν ξέρω αν είστε υπαρκτό πρόσωπο ή ψευδώνυμο, παρόλα αυτά θα σας απαντήσω: Δεν ξέρω σε ποιον... άθλιο αναφέρετε και με ποιες... αθλιότητες ως περγαμηνές! Αυτοί είναι χαρακτηρισμοί δικοί σας για πρόσωπα που ξέρετε και... έτσι, δικαιολογημένα, τα αξιολογείτε. Λυπάμαι αν, οι σκληρές αξιολογήσεις σας, οφείλονται και από προσωπικά... τραύματα.
Προσπαθώ να ερμηνεύσω το... γρίφο σας: Αν αναφέρεστε σε εργαζόμενους στη ΔΕΗ ξέρω πολλούς που παίρνουν έως και 10 χιλιάδες ευρώ. Μέρος τους, δίχως αξιοκρατία και λίγες ώρες εργασίες και με ένα επιτελείο βαστάζων. Επίσης γνωρίζω ότι αυτοί οι τύποι, που ποτέ δεν αγωνίστηκαν για να κατακτηθούν, ως... σκληροί εργοδότες, εκμεταλλεύονται τους υπαλλήλους τους, και στο Συνεταιρισμό και, αν και ισόβαθμοι και με σκληρές συνθήκες, δεν παίρνουν πάνω από 2.500 ευρώ σε κανονικό ωράριο. Επίσης, ξέρω ότι αυτοί οι τύποι καλύπτουν "οικονομικές υποθέσεις" έως και εκατομμύρια και απειλούν εργαζόμενους που αντιδρούν και αρνούνται να... σιωπούν. Εσείς κυρία.... maria koniari(;;;) τι λέτε για όλα αυτά; Τι γνώμη έχετε για τα 10χιλιαρα αφεντικά ΔΕΗτες που καταπατούν αντίστοιχα δικαιώματα δικαιώματα στην... εργατιά τους;

maria koniari είπε...

Αγαπητέ κύριε Ζωχιέ, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε να μου απαντήσετε. Αναφέρομαι στον "εργατοφάγο" που κόβει μισθούς 25% ελαφρά τη καρδία και η ανησυχία μου είναι εύλογη, μη φτάσει και στους ψωρομισθούς των 7.000-8.000€ όπου οι άνθρωποι που τα παίρνουν πραγματικά θυσιάζονται υπέρ του Συνεταιρισμού (σε αυτόν και μόνο αναφέρομαι) και για να φτάσουν σε αυτά τα ποσά (όταν υπάρχει "ταβάνι" 2.500€) παίρνουν 3 και 4 μισθούς τα ίδια πρόσωπα με διαφορετικές ειδικότητες. Αυτό σημαίνει ότι για να παίρνουν αυτά τα χρήματα πρέπει να εργάζονται 3 8ωρα την ημέρα. Ένα 8ωρο / ιδιότητα δηλαδή. Μπορείς να μην λυπηθείς και να μην σταθείς δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους?

Ioannis Zochios είπε...

Αγαπητή Κυρία... maria koniari (συνεχίζω να μην ξέρω αν είστε υπαρκτό πρόσωπο ή ψευδώνυμο και, αν συμβαίνει, κατανοώ, τους φόβους σας από πιθανές... αθλιότητες ... αχρείου), δε γνωρίζω στη ΔΕΗ κάποιον... εργατοφάγο (αχρείο με αθλιότητες , σύμφωνα με προηγούμενη περιγραφή σας) που να επιδιώκει να κοπούν οι έως και 10 χιλιάδες (προηγουμένως έως και 15) μηνιαίες των εργαζόμενων στη ΔΕΗ.Ούτε τα εκατοντάδων χιλιάδων εφάπαξ μήτε τα υψηλά μπόνους.

Αντίθετα, τα απαιτούν επειδή.... είναι δικαιώματά τους και κατακτήσεις(ακόμα και αυτοί που όχι δεν ξέρουν τι σημαίνει... αγώνας αλλά και υπονόμευαν. Μετά, έτρεχαν πρώτοι να... ωφεληθούν).

Ξέρω όμως ότι υπάρχει πλήθος χοντρόμισθων, εκφρασμένοι μάλιστα απόλυτα από τη συνδικαλιστική ελίτ, που ενώ δημιουργούν-υπερασπίζονται-σιωπούν και προστατεύουν "οικονομικές υποθέσεις", έως πολλών, εκατομμυρίων στο Συνεταιρισμό (όπως και στη ΔΕΗ, στο Ασφαλιστικό, στη ΓΕΝΟΠ και Συλλόγους), ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΎΟΝΤΑΙ ΑΙΣΧΡΆ, τους... δούλους-υπαλλήλους τους.

Και ενώ υπερασπίζονται τα.... δίκαια δεκαχίλιαρά τους, κακοποιούν τους... δούλους-υπαλλήλους τους μη πληρώνοντάς τους τα νόμιμα και ηθικά και πετσοκόβοντας τους μισθούς τους.

Σιωπή και υπόκυψη για τα 4 εκατομμύρια (που ανεβαίνουν με έξοδα κοντά στα 5 εκατ.) του... τέως... κορυφαίου ΓΕΝΟΠίτη (καθώς και τα "άλλα εκατοντάδες χιλιάδες" αδικαιολόγητα που... προσφέρονται), σηκωμένο το....ανάστημα απέναντι στην... εργατιά τους.
Κυρίως γιατί δε... σιωπά και... "επισημαίνει" "οικονομικές υποθέσεις" εκατομμυρίων, έργο... αφεντικών τους.

Εσείς αγαπητή κυρία maria koniari, αν μπορούσατε να μιλάγατε επώνυμα και δεν... τρέματε... αχρείους με... αθλιότητες, τι θέση θα παίρνατε;

Πάντως, αν κινδυνεύετε από... αχρείους, εργαζόμενοι στο Συνεταιρισμό θα σας συμπαρασταθούν, ορθώνοντας ανάστημα απέναντι σε.... αθλιότητες!!!

ΠΑρότι δε εγώ στη ζωή μου... φοβόμουν πολύ, ενθαρρυμένος από το δικό σας ανάστημα, θα σταθώ δίπλα σας.
Κυρίως να σας... γνωρίσω!!!!!

maria koniari είπε...

Κύριε Ζωχιε ευχαριστώ πολυ για την συμπαράσταση σας. Αλήθεια μήπως γνωρίζεται σε ποιον εργαζόμενο του Συνεταιρισμου αναφέρονται οι υπέρογκες ετήσιες αποδοχές των 87.000 και των 107.000 € ετησίως?