Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑΣ Δήμος! ΝαΚ: Το ανατρεπτικό Πρόγραμμα 4ετίας για το Δήμο, τον Κόσμο!

ΝαΚ
ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμος ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 
εκλογές Μάης 2014


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΕΤΙΑΣ


Σχεδιάσαμε
για το Δήμο Κέρκυρας
οραματιζόμενοι για τον Κόσμο!


ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ,
ΓΙΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ,
ΚΕΡΚΥΡΑ και ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ


ΑΝΑΤΡΟΠΗ όχι παραλλαγή!
ΙΣΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ!
ΛΑΟΣ ΕΝΕΡΓΟΣ-ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΣ!




Η ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ),
όπως και με την παρουσία της το 2010, συμμετέχει στις 2ες Καλλικράτειες εκλογές εάν είναι ενιαίος ο Δήμος Κέρκυρας ή διευρυμένος με Παξούς.
Έχει απόλυτη πεποίθηση ότι, λόγω του ενός Δήμου και με ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, είναι δυνατή μια άλλη πορεία για ΚΕΡΚΥΡΑ και ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ.
Η ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ, ΚΑΘΕ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΝαΚ.
Τα ανατρεπτικά που προτείνονται παρακάτω είναι απόλυτα εφικτά να πραγματοποιηθούν από τη ΝαΚ ενσωματώνοντας: ιστορία, όραμα, αυτοπεποίθηση, βούληση, αποφασιστικότητα και τη δύναμη να συγκρουστεί με κάθε μορφής αντιλαϊκό συμφέρον και εξουσιαστική δομή. ΌΣΟ ΡΙΖΩΜΕΝΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ!
Γι αυτό, το πρόγραμμα είναι: αναλυτικό, σαφές, ειλικρινές, χωρίς περιστροφές! Κυρίως, εφικτό!

Το Πρόγραμμα είναι 4ετίας ανεξάρτητα αν, η ολοκλήρωση σε κάποια έργα, χρειάζεται, αντικειμενικά, και άλλο χρόνο!


Έτσι, όσοι συμπορευθούμε, θα πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε ένα τέτοιο Πρόγραμμα και με βιογραφικό που θα εγγυάται την υλοποίηση των παρακάτω!

Οι υποψήφιοι της ΝαΚ δε διοριζόμαστε. Αυτοπροτεινόμαστε!

Η αντιΜνημονιακή μάσκα
(για να κρύβει το δεξιό ή φιλοδεξιό ή κρυφοδεξιό ή στυλωτικό πρόσωπο )
δεν αποτελεί ένδυμα της ΝαΚ.


Η ΝαΚ, πρώτα και πάνω από όλα,
δρα και διακηρύττει: ΑντιΔΕΞΙΑ!
Η ΝαΚ δε διαχωρίζει τους ανθρώπους με κριτήριο την (αριστερή-δεξιά) ψήφο τους.
Διακρίνει όμως τις ιδεολογίες που διαμορφώνουν τις συνειδήσεις και πράξεις ανθρώπων.
Η ΔΕΞΙΑ (και η δεξιόστροφη Αριστερά) , για τη ΝαΚ, είναι μια αρνητική και επικίνδυνη ιδεολογία επειδή διακηρύσσει-επιβάλλει:
-Το θρησκευτικό σκοταδισμό
-την κρατική αδικία
-την κεφαλαιακή εκμετάλλευση.
-Και φυσικά, είναι βαθιά αντιΑυτοδιοικητική!


ΕΠΙΟΡΚΙΑ
ΕΠΙΟΡΚΟΙ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ/ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ, ΚΑΘΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ.


ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ


Τρεις οι Πυλώνες του Δήμου:
1. ΟΙ ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
2. Τα ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ
3. Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Με τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ), κορυφαία λειτουργία του Δήμου είναι οι Λαϊκές Συνελεύσεις (ΛΣ) σε κάθε Τοπική ή Δημοτική Κοινότητα. Αυτό, όχι ως τυπική διαδικασία προβλεπομένη από τον Καλλικράτη. Θα λειτουργούσαν ακόμη κι αν δεν προβλέπονταν αφού αποτελούν στη ΝαΚ πυρήνα διαχρονικής βούλησης, επεξεργασίας, προβολής και απαίτησης για εφαρμογή.
- Οι Κοινοτικές και Συνοικιακές Λαϊκές Συνελεύσεις θα οργανώνονται από τα Συμβούλιά τους και παρουσία των: Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ), Δημάρχου, ΠΙΝ, τεχνοκρατών. Η σύγκληση θα γίνεται και με πρωτοβουλία του ΔΣ.
- Κυριακή πρωί οι συνεδριάσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων (ΛΣ).
Στους μετέχοντες θα προσφέρονται μικρογεύματα. Θα ακολουθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και ποικίλα προγράμματα. Η Έβδομη, θα είναι μέρα συμμετοχής, ψυχαγωγίας, δημιουργίας, προσφοράς, γνώσης, ξεκούρασης. Κυρίως για την «πολυάσχολη» γυναίκα!
- Την τελευταία Κυριακή του μήνα ορκωμοσίας, ώρα 9 πρωί, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Λαϊκή Συνέλευση στην έδρα κάθε Τοπικής ή Δημοτικής Κοινότητας με θέμα την ανάλυση του ψηφισθέντος Προγράμματος και παρουσίαση των μέχρι τότε αποφάσεων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.
Ο δήμαρχος θα συμμετάσχει στη Λαϊκή Συνέλευση της Κοινότητας Μαρακίου.
Την προηγούμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί η Α’ επίσημη (θεσμοθετημένη) ολομέλεια όλων των εκλεγμένων Τοπικών Συμβουλίων(ΤΣ).
Εκεί θα ανακοινωθούν οι νέες αρμοδιότητες και πόροι που θα ενισχύσουν τα ΤΣ, πέρα των προβλεπομένων.
- Μία φορά το χρόνο, ειδικές Λαϊκές Συνελεύσεις, με προεδρεύοντα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, θα οργανώνονται σε «κοινό τραπέζι» από τις παρατάξεις του δήμου (εκπροσωπούνται ή όχι στο ΔΣ), νέες και μειοψηφικές πολιτικοκοινωνικές ομάδες που λειτουργούν στα Νησιά. Πνοή των ΛΣ, η «ζωντανή» παραβολή προγραμμάτων-θέσεων-ιδεών.
Οι αποφάσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων, όπου ο νόμος αναθέτει στα ΔΣ και ΤΣ την αρμοδιότητα, θα ψηφίζονται, τυπικά, και από αυτά.


ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Εάν ικανός αριθμός Λαϊκών Συνελεύσεων ψηφίσει μομφή κατά μέλους των: ΔΣ-ΤΣ ή ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ, αυτό θεωρείται ανάκληση εμπιστοσύνης και απαιτείται να παραιτηθεί.


ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ

- Μία βδομάδα μετά το θετικό αποτέλεσμα για τη ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ), το Δημοτικό Συμβούλιο, τα Συμβούλια των Τοπικών- Δημοτικών Κοινοτήτων και οι Εκπρόσωποι θα συνέλθουν σε άτυπη ολομέλεια. Θα βρίσκονται δε σε διαρκή άτυπη συνεδρία και συνεργασία με κάθε αρμόδιο φορέα και υπηρεσία ώστε,πριν την ορκωμοσία, να έχουν οργανώσει το επίσημο ξεκίνημα του Δήμου στις βασικές προτεραιότητες και λειτουργίες.
- Η ανάληψη των καθήκοντα, θα πραγματοποιηθεί με τελετή στο κεντρικό κτίριο (Παλάτι) της Παλαιόπολης (Μον-Ρεπό) όπου θα δοθεί ο προβλεπόμενος πολιτικός όρκος και με χαιρετισμούς από: βουλευτή (κοινής επιλογής των τριών), τον Περιφερειάρχη, τους απερχόμενους Δήμαρχο και Πρόεδρο του ΔΣ και τον ορκισθέντα Δήμαρχο.
Από κοινό σώμα όλων των φιλαρμονικών θα ακουστεί ο «Δημοκρατίας Ύμνος» που θα ζητηθεί από το Σπύρο ΣΑΜΟΪΛΗ.
Καμία άλλη μη αρμόζουσα εκδήλωση (θρησκευτική κλπ).
- Μετά την τελετή ορκωμοσίας, το Δημοτικό Συμβούλιο θα επισκεφθεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Ύστερα το Νοσοκομείο όπου θα οργανωθεί και συμβολική δεξίωση για το λαό. Τιμώμενοι, οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι στην Υγεία.
Συμβολικά, θα ξεκινήσει η πολιτική της προληπτικής ιατρικής σε 10 κατοίκους. Επίσης, αιμοδοσία και προσφορά οργάνων από δήμαρχο και 10 προέδρους Κοινοτήτων. Ανάλογη θα είναι και η διαδικασία ορκωμοσίας στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.
-Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει στο κτίριο της Ιονίου Βουλής. Οι συνεδριάσεις του (όπως και των Κοινοτικών Συμβουλίων) ανοικτές και θα μεταδίδονται ζωντανά από τα δημοτικοποιημένα κανάλι/ραδιόφωνα και στο διαδίκτυο. Μια φορά το χρόνο, συμβολικά, θα συνεδριάζει στο Παλάτι της Παλαιόπολης (Μον-Ρεπό), στα Παλαιά Ανάκτορα ή στο Παλάτι Αγίων Θεοδώρων Μέσης.
Συμβολικές συνεδριάσεις σε Οθωνούς, Ερείκουσσα, Μαθράκι.
Αντίστοιχες συμβολικές συνεδριάσεις μπορούν να προγραμματίζουν και τα Τοπικά Συμβούλια.

ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ-ΠΡΑΞΕΙΣ

- Την ίδια μέρα της ορκωμοσίας, θα οργανωθεί η αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων κυρίως στα Διαπόντια Νησιά μας και σε απομακρυσμένες Κοινότητες.
- Απόφαση για Οργάνωση των Υπηρεσιών του Δήμου: Νότια,  με έδρα τις Αργυράδες. Κέντρο, με έδρα την Πόλη. Βόρεια, με έδρα τις Βελονάδες για να ανταποκρίνεται και στις ιδιαίτερες  ανάγκες των Διαπόντιων . Στα Νησιά θα  ενισχυθούν οι υποδομές για τις κύριες ανάγκες.
Πρώτες αποφάσεις για κατοίκους όπως: υπερήλικες-ασθενείς-ΑμεΑ-άνεργους-πολύτεκνους-μετανάστες-άστεγους-χρήστες ναρκωτικών, αποφυλακισμένους σχετικά με μεταφορά, άμεση βοήθεια, απασχόληση, στήριξη με παροχές κλπ.
Οι παροχές, με προϋποθέσεις, θα ξεκινούν με άμεση βοήθεια, τροφή, απαλλαγή από τέλη ύδρευσης, εκπαιδευτικά προγράμματα, προσφορά στέγης ή γης για καλλιέργεια κλπ.
- Άμεση διαδημοτική συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΠΑΞΙΩΝ για κάλυψη των αναγκών του στα πλαίσια και των προβλεπομένων.
- Η παραλαβή από το απερχόμενο ΔΣ και η καταγραφή της δημοτικής περιουσίας θα γίνει με όλους τους κανόνες απόλυτης διαφάνειας αλλά και σεβασμού προς το απερχόμενο ΔΣ.
Όμως, τυχόν αρνητικές διαπιστώσεις θα παραπεμφθούν αμέσως στη δικαιοσύνη.
Εάν διαπιστωθεί πρόβλημα οικονομικής διαχείρισης θα ξεκινήσει αμέσως διαδικασία δέσμευσης της περιουσίας υπευθύνων-αιρετών- υπαλλήλων-συνεργατών.
Ειδικά, οι προϊστάμενοι οικονομικών υπηρεσιών, σύναψης συμβάσεων, πολεοδομίας, νομικοί, υγείας κλπ οφείλουν, πριν τις εκλογές, να δημοσιοποιήσουν προηγούμενες και να αρνηθούν νέες πράξεις που «πάσχουν».
Καμία οικονομική ή συμβατική υποχρέωση προς οιονδήποτε δε θα γίνει δεκτή αν δεν αποδεικνύεται με παραστατικά, δεν έχει συναφθεί με διαφανείς διαδικασίες και δεν έχει δημοσιευθεί πριν τις εκλογές.
Στις συμβολικές, άμεσες, αποφάσεις, και ΓΣ, θα είναι:
-Να τιμηθούν για τη δημιουργία ή τη στήριξη του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας οι: Γ. Ραγκούσης, Α. Γκερέκου, Γ. Τρεπεκλής, Ι. Ρίγγας, Στ. Πουλημένος, Γ. Κούρκουλος. 
-Να αποδοκιμαστούν, και με συμβολικό οστρακισμό, οι βουλευτές: Ν. Δένδιας και Στ. Σαμοϊλης για υπονόμευση του ενιαίου Δήμου.


ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΤΙΡΙΟ
ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Με τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ), ο Δήμος πηγαίνει στον κάτοικο:
1.Κατασκευάζεται πολυκτίριο στην έδρα κάθε Κοινότητας (Οθωνών,Ερείκουσσας,Μαθράκιου,Κέρκυρας) με αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, συνδυαστικά με τους «ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ», όπως περιγράφονται σε ειδικό κεφάλαιο.
Αρχικά, αξιοποιούνται υπάρχουσες αίθουσες ή σχολεία ή χώροι κρατικοί-θρησκευτικοί- τραπεζικοί που θα δημοτικοποιηθούν.
Θα προσκληθούν ιδιοκτήτες ή διαχειριστές αρχοντικών ή εγκαταλελειμμένων κτισμάτων (και όχι μόνο) να γίνουν δωρητές στο δήμο ώστε σχετικά κτίρια να χρησιμοποιηθούν για τις νέες ανάγκες των κατοίκων.
Τα πολυκτίρια θα είναι ανάλογα του μεγέθους της Κοινότητας, με κοινή αρχιτεκτονική αλλά θα προσαρμόζονται και σε τοπικές ιδιαιτερότητες. Όλα, με σύγχρονο εξοπλισμό και εσωτερική ποιότητα ώστε να προσκαλούν τους κατοίκους σε διαρκή παρουσία.
Βασικοί χώροι του πολυκτιρίου είναι:
- Γραφεία: Του Συμβουλίου, του Υπαλλήλου και των: Συνεταιρισμού-Πολιτιστικού ή Αγροτικού ή Αθλητικού ή Κοινωνικού ή
Επαγγελματικού Συλλόγου .
- Αίθουσα συνεδριάσεων των παραπάνω και κάθε άλλου φορέα.
- Ιατρείο-βιβλιοθήκη-γυμναστήριο
- Αίθουσα εκπαιδευτική με πλήρη ηλεκτρονικό εξοπλισμό και με εργαστήριο για μικρούς- μεγάλους σε κομπιούτερ, ζωγραφική, σκάκι, μουσική, χορωδία κλπ.
- Αμφιθέατρο για συνελεύσεις-συγκεντρώσεις, θεατρικές παραστάσεις, πρόβες χορευτικών ή θεατρικών ομάδων και κάθε μορφής συλλογικές εκδηλώσεις αλλά και ατομικές (πχ γενέθλια νέων κλπ). Η Ανάδειξη κάθε «ταλέντου» βασικός στόχος.
- Το Αμφιθέατρο, με ειδικές προσαρμογές, θα λειτουργεί και για τις τελετές: ονοματοδοσίας, γάμων ή αποχαιρετισμού νεκρών.
2. Πλατείες, πεζόδρομοι και χώροι αθλητισμού συντηρούνται ή κατασκευάζονται ή αναβαθμίζονται. Παντού!
3. Υπαίθρια θέατρα σε όλες τις Κοινότητες και σε σημεία ιδιαίτερης θέας. Θα αξιοποιηθούν κάστρα κλπ
4. Τοπικό Μουσείο: Εάν δεν υπάρχει χωριστό οίκημα (πχ λόγω δωρεάς), στο πολυκτίριο θα κατασκευαστούν αίθουσες μουσείου, με μορφή που θα επιλεγεί από την Κοινότητα (πχ λαογραφικό). Τα έσοδα αποκλειστικά για τοπικές ανάγκες.
5. Αθλητικοί χώροι σε κάθε Κοινότητα. Εντοπισμένοι θαλάσσιοι χώροι για αθλητισμό. Οι διακρινόμενοι θα στηρίζονται να αθλούνται σε ανάλογες, πλέον κατάλληλες, εγκαταστάσεις εκτός Κοινότητας.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ.
ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ ΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.
- Από 1/1/2015 ο δήμος, με ΝαΚ, τοποθετεί σε κάθε Κοινότητα υπάλληλο από το «ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ» που θα δημιουργηθεί αμέσως.
Στο Τμήμα τούτο θα ενταχθούν και ΟΛΟΙ οι ιερωμένοι που αμείβονται από το δημόσιοι, όπως θα αναλυθεί σε σχετικό κεφάλαιο.
Ο υπάλληλος λειτουργεί με ευθύνη του Προέδρου του Συμβουλίου ή του Εκπροσώπου, είναι «Γενικών Καθηκόντων» και κάθε χρόνο θα μετακινείται σε άλλη Κοινότητα. Στο αρχικό στάδιο ίσως καλύπτει ανάγκες περισσοτέρων Κοινοτήτων.
Η Λειτουργία του θα κρίνεται και στις Λαϊκές Συνελεύσεις.
- Ο «Υπάλληλος Γενικών Καθηκόντων» θα είναι γνώστης της πληροφορικής και τουλάχιστον μιας γλώσσας.
Θα εκπαιδευτεί δε να καλύπτει πολλαπλές ανάγκες όπως: Γραμματειακή στήριξη και οργάνωση του αρχείου των: Κοινοτικού Συμβουλίου- Συνεταιρισμού-Συλλόγων κλπ. Να λύνει προβλήματα κατοίκων on line ή να προωθούνται για λύση ή να κατευθύνεται σωστά ο κάτοικος στην αρμόδια υπηρεσία. Να κρατά το ταμείο της Κοινότητας. Να δίνει πρώτες πληροφορίες για θέματα νοσοκομείου-ασφαλιστικά-φορολογικά-τραπεζικά ώστε ο κάτοικος να γνωρίζει που θα απευθυνθεί. Να προσφέρει βοήθεια σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Να παρακολουθεί την εξόφληση λογαριασμών προς το δήμο και να ενημερώνει για τυχόν εκκρεμότητες. Να οργανώνει τη βιβλιοθήκη, να δανείζει βιβλία, να διευκολύνει μαθητές και κατοίκους για ανεύρεση στοιχείων στο διαδίκτυο, να εξυπηρετεί το μουσείο. Θα καλύπτει τις ανάγκες καθαρισμού του κτιρίου, την περιποίηση κήπων.
Ακόμη, ο «Υπάλληλος Γενικών Καθηκόντων», θα προσφέρει πληροφορίες ή πρώτες βοήθειες για έκτακτα προβλήματα (ηλεκτροπληξία, τσίμπημα φιδιού κλπ) μέχρι την άφιξη ειδικών. Θα μεταφέρει νήπια ή μαθητές στο νηπιαγωγείο ή σχολείο. Θα βοηθά στα σχολεία. Θα διευκολύνει γλωσσικά τους τουρίστες. Θα καλεί τα αρμόδια συνεργεία για βλάβες δικτύων και θα αντιμετωπίζει μικροπροβλήματα σε θέματα ύδρευσης, δημοτικού φωτισμού, λακκούβας δρόμων, πτώσης δέντρων ή λίθων κλπ. Θα επιβλέπει την ανακύκλωση προϊόντων και με ενημερωτικές παρεμβάσεις, θα προωθεί τις περιβαλλοντικές πολιτικές του δήμου. Θα βοηθά τους αγρότες σε θέματα που έχει εκπαιδευτεί ή να τα μεταφέρει σε ειδικούς για απαντήσεις ή να τους καλεί επιτόπου.
- Όλοι οι νέοι υπάλληλοι του δήμου, εκτός πολύ εξειδικευμένων, θα προσλαμβάνονται στο «ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ» και από εκεί θα μετατάσσονται.

ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΠΛΗΡΗΣ ΔΑΦΑΝΕΙΑ
ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ


Στη δημοτική επικράτεια, με τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ), θα ισχύει πλήρης ισότητα:
- Απόλυτη (δικτυακά μηχανογραφημένη) διαφάνεια σε κάθε πράξη των: Δημοτικού - Κοινοτικών Συμβουλίων και Εκπροσώπων, υπηρεσιών, επιχειρήσεων, τραπεζών, κοινωνικών-κομματικών-εργατικών συλλογικοτήτων, θεσμών, προσώπων.
- Δικαιοσύνη-αστυνομία-λιμενικό-πυροσβεστική κλπ αποκλειστικά και μόνο προστατεύουν τα δικαιώματα των κατοίκων από κάθε μορφής πράξη απάτης, εκμετάλλευσης, αδικίας, ρατσισμού. Διακρίσεις σε βάρος κατοίκων, βία, κάλυψη άδικων πράξεων ισχυρών ή παραγόντων, πέρα των άλλων επιπτώσεων, θα σημαίνει απώλεια της ιδιότητας του κάτοικου.
- Καμιά περιοχή του Δήμου δε θα επιβαρύνει άλλην σε θέματα περιβάλλοντος κλπ. Τέλος στο: Το πρόβλημά μου, στα... μούτρα σου!
- Ισότητα έναντι όλων, θεσμών και κατοίκων.
Απόλυτος σεβασμός στα δικαιώματα των: ΑμεΑ, μειονοτήτων, αλλόθρησκων, μεταναστών, με επιλογή τη διαφορετικότητα στην προσωπική ή σεξουαλική ζωή και σε κάθε πολιτική και κοινωνική έκφραση. Στήριξη των χρηστών να απαλλαγούν από τυχόν εξάρτηση.
Συνεργασία με την Τσιγγάνικη Κοινότητα για οργάνωση του οικισμού και λύση των προβλημάτων με σεβασμό στην παράδοσή τους.
Θα κωδικοποιηθεί και προστατευτεί το επάγγελμα των εκδιδόμενων.
Η ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.
- Όχι απάτη-αδικία-εκμετάλλευση από κανέναν και προς κανέναν!
Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ή ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. Ενδεικτικές συμπεριφορές: Μη πληρωμή εργαζόμενων, φορο(εισφορο)διαφυγή, φοροκλοπή, πολεοδομικές παραβάσεις, μόλυνση περιβάλλοντος.
Πράξεις: διαπλοκής, επιορκίας, απαξίωσης της δημόσιας υγείας-παιδείας, ένοπλης βίας, ληστείας, ρατσισμού.
Παραγωγή ή εμπόριο ναρκωτικών ή όπλων. Σωματεμπορία-παιδεραστία-ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή τοκογλυφία.
Ακόμη, οι προσφέροντες προστασία ή οι γνωρίζοντες και καλύπτοντες τους παραπάνω (εξαιρείται, με προϋποθέσεις, η στενή συγγενική σχέση) αξιοποιώντας και επαγγελματική ή συντεχνιακή ιδιότητα όπως δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι-λογιστές, συμβολαιογράφοι, αστυνομικοί, λιμενικοί, εφοριακοί, συνδικαλιστές κλπ.
Ιδιαίτερη αυστηρότητα στους εκπροσώπους κάθε μορφής συλλογικότητας για αδιαφορία ή κάλυψη των μελών τους σε κάποια από τις παραπάνω πράξεις.
- Οι δεχόμενοι δωρεές, πχ δόγματα, κόμματα κλπ οφείλουν να ερευνούν και δημοσιοποιούν το πόθεν έσχες του, με όποιο είδος, δωρητή.
- Ιδιαίτερος έλεγχος στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης για αδιαφανείς σχέσεις. Όχι ΜΜΕ σκοταδισμού και ποδηγέτησης.
- Δημόσιοι λειτουργοί: Δικαιοσύνης- υγείας-παιδείας-οικονομίας-πολεοδομίας που επιορκούν, είτε ως επιλογή είτε λόγω «ιεραρχικής πειθαρχίας», δε θεωρούνται κάτοικοι.
Θα τίθενται όμως υπό πλήρη δημοτική προστασία οι διωκόμενοι λόγω «απειθαρχίας» σε εντολές βλαπτικές δημόσιων ή δημοτικών ή λαϊκών συμφερόντων. Η απειθαρχία όμως θα είναι πλήρως αιτιολογημένη και όχι απλώς ως «αντίληψη».

ΣΧΕΣΕΙΣ:ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΟΙ ΡΟΛΟΙ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ-
ΚΡΑΤΟΣ-ΚΟΜΜΑΤΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΝ.


- Με τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ) ο δήμος δε θα είναι πλασιέ κανενός.
Ταπεινωτικές-γλοιώδης- οσφυοκαμπτικές συμπεριφορές προς το κράτος και τους εκφραστές του θα ανήκουν στο απεχθές παρελθόν. Αντίθετα, Θα καθιερωθεί η ποινή του «ΜΗ ΚΑΛΟΔΕΧΤΟΥ» για πολιτικές ή ποινικές πράξεις πολύ ιδιαίτερης βαρύτητας. Συμβολική αρχή με: Καραμανλή-Παπανδρέου-Σαμαρά-Βενιζέλο, μέχρι το 2018.
Μόνιμα «ΜΗ ΚΑΛΟΔΕΧΤΟΙ» θα είναι ναζιστές και αρνητές δικαιωμάτων (αρνούμαστε να τους... ονομάσουμε εδώ).
- Απέναντι στο κράτος, όπως δομείται με το σύνολο των θεσμών του, θα υπάρχει κάθε μορφής διεκδίκηση, ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ. Θα ελέγχεται, και με διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων, για όλες τις πράξεις ή παραλήψεις, για αδιαφάνεια, βλάβη του δήμου ή κατοίκων, για τη στάση του απέναντι σε διεθνής-ευρωπαϊκούς θεσμούς, στο κεφάλαιο, για μη προστασία του περιβάλλοντος, μη είσπραξη φόρων, για προσφορά προνομίων σε βάρος του λαού, για συμφωνίες-πολιτικές τύπου «μνημονίου».
- Οι βουλευτές-υπουργοί Κέρκυρας θα καλούνται στις συνεδριάσεις του Δήμου να ενημερώνουν-επεξηγούν το νομοθετικό έργο, τις κρατικές αποφάσεις και τον προσωπικό τους ρόλο. Δραστηριότητες που παραγκωνίζουν ή υποβαθμίζουν την αυτοδιοίκηση δε θα επιτρέπονται. Υπουργικές ή βουλευτικές εξυπηρετήσεις έξω από το δήμο, χρηματοδοτήσεις, συναλλαγές ή πελατειακές σχέσεις με συλλογικούς ή μη φορείς, θα απορρίπτονται. Θα εφαρμόζεται δε προσωρινή ποινή «ΜΗ ΚΑΛΟΔΕΧΤΟΥ» σε Κέρκυρα-Διαπόντια εάν χρησιμοποιείται η βουλευτική ή υπουργική εξουσία τους για σχέσεις διαπλοκής με κάτοικους, επιχειρηματίες, εξουσιαστικές δομές.
- Στενή, αδιάκοπη συνεργασία με την εκλεγμένη ΠΙΝ για μια δυναμική περιφέρεια πρότυπο περιφερειακής αυτόνομης αυτοδιοίκησης. Όμως, εάν παρατηρούνται αδράνεια, αδιαφάνεια, συμβιβασμοί, τυπική διαχείριση, διακρίσεις κατά δήμων, αναποτελεσματικότητα, υποχωρητικότητα έναντι κράτους-κομμάτων και πολυποίκιλων συμφερόντων, θα αντιμετωπίζεται όπως και το κράτος.
- Οι επιχειρηματίες-επαγγελματίες, μέσω και των συλλογικών τους οργάνων, θα στηρίζονται στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους και θα συμμετέχουν στη γενική ανάπτυξη. Όμως, η όποια οικονομική ή επιστημονική κλπ ισχύς τους, δε θα μπορεί να χρησιμοποιείται για έλεγχο δομών και προσώπων του δήμου. Μήτε θα μετατρέπεται σε προνόμιο έναντι των άλλων κατοίκων. Η όποια σχετική επιδίωξη θα θεωρείται πράξη βλαπτική προς το δήμο και θα υπάρχουν άμεσες κυρώσεις, έως εξοστρακισμός.
- Η κάθε μορφής (εισ)φοροδιαφυγή-φοροκλοπή θεωρείται βαρύτατη πράξη απάτης κατά του δήμου και των κατοίκων.
Ως αρχή, όλοι όσοι ενοικιάζουν επαγγελματικούς χώρους (και το σύνολο των ενοικιαζομένων κατοικιών) θα κληθούν να δηλώσουν επίσημα εντός δύο μηνών, μέσω των επαγγελματικών τους φορέων, τον ιδιοκτήτη και το γραπτό μίσθωμα του ακίνητου. Θα δοθεί δε προθεσμία δύο ακόμη μηνών να διορθώσουν αδιαφανείς συμφωνίες με πλαστό μίσθωμα. Το μίσθωμα που τελικά θα εμφανιστεί, θα λαμβάνεται υπόψη στη διαμόρφωση του κόστους του προϊόντος ή της υπηρεσίας. Σε περίπτωση που δηλωθεί ψευδές μίσθωμα θα σημαίνει κλείσιμο της επιχείρησης και κυρώσεις για τους συμβαλλόμενους.

ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ο κορμός του προγράμματος που καταθέτει η ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ) συνδέεται με την κατεπείγουσα ολοκλήρωση των όποιων εργασιών σχετικών με τον χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό αφού προσαρμοσθεί ή αλλάξει ή βελτιωθεί σε μέρη ή στο σύνολό του. Οι πολεοδόμοι του δήμου, το ΤΕΕ κ.α θα «ξεκουραστούν» αφού τον ολοκληρώσουν.
Το ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του δήμου θα αρχίσει με αυτόν τον κατεπείγοντα στόχο.

ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.

- Συγκροτείται ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ δήμου.
Βασικοί σύμβουλοι: το ΙΠ και όλοι οι επιστημονικοί, τεχνικοί, καλλιτεχνικοί φορείς και ενώσεις, επιμελητήρια.
Κέρκυρα-Διαπόντια γίνονται ένα ενιαίο δίκτυο πληροφορικής.
- Κάθε επιστημονική δράση από φορείς που δρουν εντός ή εκτός δήμου θα αναζητείται, ενθαρρύνεται, στηρίζεται, προβάλλεται με όποιο μέσο. Θα συνεχιστεί και διευρυνθεί η τιμητική επιστημονική συνεργασία με το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ.
- Η αρχαιολογική έρευνα-ανασκαφές στο σύνολο της επικράτειας του δήμου, με κέντρο την Παλαιόπολη, θα είναι στις κεντρικές επιδιώξεις με δυναμική απαίτηση προς το Υπ. Πολιτισμού. Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, η Κόρκυρα του αρχαιότερου γραπτού κειμένου (Όμηρος) να μην έχει ούτε έναν αρχαιολογικό χώρο παρά μόνο… σκόρπιες πέτρες.
Στις προτεραιότητες: Το Ανάκτορο Αλκίνοου, ο ναός Διόνυσου ( με μεταφορά του Βυζαντινού), το Ηραίον , η Κασσιόπη.
- Η μηχανογραφική οργάνωση, τα έργα, οι επιχειρήσεις, αξιοποιώντας και τις κρατικές υποχρεώσεις με το πρόγραμμα ΕΛΛ.Α.Δ.Α. κλπ, θα γίνουν με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές.
-Δημιουργούνται υποδομές ανταποκρινόμενες και προσαρμόσιμες στις τεχνολογικές εξελίξεις τουλάχιστον 50ετίας.
Στόχος: Η ορθή-διαφανής-ταχύτατη εξυπηρέτηση και η άμεση ικανοποίηση των αναγκών των κατοίκων, το περιβάλλον, η πολύπλευρη καθολική γνώση, η έρευνα και η δημιουργία ισχυρής βάσης υψηλής τεχνογνωσίας. Η δυναμική ανάπτυξη από γεωργία έως χαμηλή βιομηχανία, η απασχόληση με μηδενισμό της ανεργίας, η αυτάρκεια σε όλους τους τομείς, οι εξαγωγές, ο ποιοτικός, ετήσιος, τουρισμός.
- Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με το σύνολο των Τμημάτων του, θα έχει καθοριστικό ρόλο στη συνολική δημοτική δράση. Ο δήμος θα στηρίξει τις ανάγκες του, κυρίως τις στεγαστικές.
Όμως, και το Πανεπιστήμιο, οφείλει να διευρύνει τις δράσεις του προς την κοινωνία. Ενδεικτικά: Το Τμήματα Πληροφορικής στη μηχανογραφική οργάνωση και εκπαίδευση, το Ιστορίας για την συγγραφή της γενικής κερκυραϊκής και του κάθε Χωριού ιστορίας, οι βιβλιοθήκες σε κάθε Κοινότητα θα χρειαστούν το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, τα Τμήματα γλωσσών και Ασιατικών Σπουδών να συγγράψουν γλωσσάρια κινέζικης, ρώσικης, ιαπωνικής, αραβικής κλπ και να τα διδάξουν. Και όλα τα Τμήματα μαζί να στήσουν το «ΨΗΦΙΑΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ».
-Συνεχής η προσπάθεια για λειτουργία του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών.
-Οι φοιτητές, πέρα από τις στενά προγραμματικές υποχρεώσεις, θα ζητηθεί να κάνουν έρευνα και πρακτική άσκηση στα αντικείμενά τους, προσφέροντας στο δήμο και στο λαό.

ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ) συμμετέχει στις εκλογές γιατί, με τον ένα δήμο, μπορεί να υλοποιήσει το βασικό στόχο του ανατρεπτικού της προγράμματος για τις ανθρώπινες ανάγκες σε ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
Πέρα της σαφούς απαίτησης και δυναμικής διεκδίκησης από το κράτος να ανταποκρίνεται απόλυτα στις υποχρεώσεις του, ο δήμος θα αναπτύξει τις δικές του δράσεις, συμπληρωματικά ή πρωταρχικά. Συγκεκριμένα:
1. ΥΓΕΙΑ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ/ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΙΑΤΡΕΙΑ πλήρως στελεχωμένα, άρτια εξοπλισμένα με τα πλέον σύγχρονα μέσα. Κτίρια- περιβάλλοντες χώροι, με εικόνα που θα συγκρίνεται με υψηλόβαθμα ξενοδοχεία.
- Στην Πόλη, λόγω μεταφοράς του νοσοκομείου, το παλαιό Ιατρείο οργανώνεται και εκσυγχρονίζεται πλήρως για 24ωρες υπηρεσίες πρώτης ανάγκης και να συμμετάσχει στον προληπτικό έλεγχο και αιμοδοσία. Στα πλαίσια δε της ενοποίησης των Ασφαλιστικών Ταμείων, θα δημιουργηθούν δομές συνεργασίας και αλληλοεξυπηρέτησης.
- Δύο ασθενοφόρα θα έχουν έδρα Κέντρα Υγείας Βορρά-Νότου για να καλύπτεται ταχύτατα το πρόβλημα των αποστάσεων και των Διαπόντιων.
- Ειδικές υποδομές (και τηλεματικής) για Διαπόντια και Παξούς.
- 24ωρη Υπηρεσία Άμεσης Βοήθειας θα λειτουργεί στο ΕΚΑΒ με 4ψήφιο αριθμό αφενός για ταχύτερη επικοινωνία με τις Κοινότητες αφετέρου, και το σημαντικότερο, ειδικός γιατρός βάρδιας θα απαντά στον 4ψήφιο αριθμό σε ασθενείς ή συμπαραστάτες για έκτακτα θέματα υγείας, θα δίνει οδηγίες ή και θα κινητοποιεί ΕΚΑΒ κλπ σε σοβαρές περιπτώσεις.
- Ελικόπτερο και ταχύπλοο, στα πλαίσια της ΠΙΝ, και σε συνεργασία με το λιμενικό για έκτακτες ανάγκες ή σοβαρά περιστατικά, κυρίως στα Διαπόντια-Παξούς.
- ΕΦΑΡΜΟΓΗ, ΑΠΟ 1/1/2015, ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, με ηλεκτρονική κάρτα, για όλους τους κατοίκους και στόχο, μέχρι τέλος του 2018, να έχει ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος. Η υποχρεωτικότητα συνδυάζεται με το δικαίωμα άσκησης όποιου επαγγέλματος.
- Θα ζητηθεί επιστημονική άποψη για πιθανές μεταδοτικές "επιπτώσεις" κατά τις θρησκευτικές τελετές (πχ μετάληψη) και θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.
- Η αιμοδοσία και η προσφορά οργάνων θα είναι στην προτεραιότητα, ξεκινώντας τη διαπαιδαγώγηση από το νηπιαγωγείο για εμπέδωση της αλληλεγγύης.
Την Κυριακή, αμέσως μετά την ορκομωσία, θα οργανωθεί η πρώτη πανδημοτική αιμοδοσία και προσφορά οργάνων σώματος. Θα ζητηθεί και από Παξούς, για τις ανάγκες τους.
- Η καύση νεκρών θα είναι άμεση επιδίωξη. Στα σχολεία, ΜΜΕ, Λαϊκές Συνελεύσεις κλπ, ειδικοί επιστήμονες θα αναλύουν την ιστορικότητα και τη σημασία της καύσης για την υγεία. Και βέβαια τη μεγάλη περιβαλλοντική προσφορά.
(Ο Δήμαρχος Γ. Ζωχιός θα συνεχίσει -όπως εδώ και 33 χρόνια- να είναι δότης οργάνων και αιμοδότης. Η παρούσα δε συμβολική αναφορά του αποτελεί και δημόσια «δήλωση επιθυμίας» να ταφεί οικολογικά (καύση) η δε πολιτική τελετή ταφής θα γίνει στη δημοτική αίθουσα Βουνιατάδων. Αν δεν υπάρχει, στη ΝΗΠΑ Βουνιατάδων, στο προαύλιο «Αη Γιάννη Ντόργου»).
- Ιατρικό-νοσηλευτικό-διοικητικό προσωπικό νοσοκομείου-ΚΥ-Ταμείων που λαμβάνει φακελάκι, διαπλέκεται με ιδιωτικές κλινικές ή εργαστήρια ή εταιρείες προμηθειών ή υπολειτουργεί σκόπιμα υπηρεσίες-εργαστήρια- μηχανές της δημόσιας υγείας, θα απομακρύνεται αμέσως. Το ίδιο ισχύει και για την παιδεία-πρόνοια κλπ.
- Οι ιδιωτικές κλινικές, ιδιώτες γιατροί και εργαστήρια, θα υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο. Θα κλείνουν δε αμέσως αν διαπιστωθεί έλλειψη στις προδιαγραφές, (εισ)φοροδιαφυγή-κλοπή, διαπλοκή τους με δημόσιους λειτουργούς νοσοκομείων ή ταμείων κλπ. Ανάλογο εφαρμοστεί και στα ιδιωτικά σχολεία.


2. ΣΧΟΛΕΙΑ:
Ο δημοτικός χωροταξικός σχεδιασμός για νηπιαγωγεία, σταθμούς και όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης θα ολοκληρωθεί μετά την ανάληψη καθηκόντων. Όμως, με τη ΝαΚ, ανατρέπονται όλα στη σημερινή αντισχολική εικόνα που οφείλεται σε συνειδητές πολιτικές επιλογές του θρησκευτικοπολιτικοοικονομικού συστήματος που τρέφεται και διαιωνίζεται από τον αναλφαβητισμό:
- Νήπια-μαθητές θα εκπαιδεύονται-αθλούνται-παίζουν-τρέφονται σε χώρους που θα τους εμπνέουν και όχι απωθούν.
-Κτίρια-αίθουσες-εργαστήρια-αυλές-αθλητικές εγκαταστάσεις-προσβάσεις-περιβάλλον χώρος-μετακινήσεις, όλα σύγχρονα με προδιαγραφές που μεταβάλλουν ριζικά το αποτρεπτικό σχολείο. Συντηρούνται σημερινά σχολεία μόνο αν προσαρμόζονται.
- Νηπιαγωγεία-σταθμοί-σχολεία, περιφέρειας και πόλης, σχεδιάζονται και οικοδομούνται σε ιδιαίτερα ευμεγέθη οικόπεδα, με νέα αρχιτεκτονική και με αισθητικές εσωτερικές και εξωτερικές προδιαγραφές. Δέντρα, λουλούδια, γκαζόν σε - μεγάλες - αυλές και όλους τους εντός και γύρο χώρους.
- Θα αξιοποιηθούν και τα οικόπεδα εκκλησίας-κράτους-τραπεζών. Μέρος του παλαιού νοσοκομείου (αν δεν μετεγκατασταθεί το Μουσείο), τμήματα του λόφου Γηροκομείου, τα οικόπεδα Πλατυτέρας και «Λυρικής» είναι ενδεικτικοί χώροι στην πόλη.
Τέλος στην "κατάληψη" του Π. Νοσοκομείου για αστυνομοκρατούμενη Κέρκυρα.
- Αναβαθμίζονται όλοι οι αθλητικοί χώροι και δημιουργούνται αθλητικά κέντρα δίπλα σε κάθε σχολικό συγκρότημα πόλης-επαρχίας. Κάθε νέα-νέος, μαθητής ή όχι, θα έχει τη δυνατότητα να αθλείται και κυρίως να ανακαλύπτει- προπονεί-αναδεικνύει το προσωπικό του ταλέντο.
- Στα διδακτικά προγράμματα της πολιτείας, ο δήμος παρεμβαίνει εμπλουτίζοντάς τα. Η προσφορά των μέσων ώστε, κάθε μαθήτρια-μαθητής, να διαμορφώνει τον δικό του προσανατολισμό, να στηρίζεται στις αναζητήσεις του, να δοκιμάζει τις δεξιότητές του, να προβάλλει τις δημιουργίες του, θα είναι η σταθερά πολιτική του δήμου.
- Η συνολική κερκυραϊκή ιστορία αλλά και της κάθε Κοινότητας θα διδάσκεται σε όλα τα σχολικά επίπεδα, από νηπιαγωγείο, ώστε να ξεκινά ο βίος με γνώση του τόπου που γεννήθηκε και ζει. Ταυτόχρονα, θα γίνεται ιστορική επιμόρφωση των κατοίκων με έμφαση στους μετανάστες και θα παρουσιάζεται ποικιλότροπα στους επισκέπτες των νησιών μας.
- Τα σχολικά και επιμορφωτικά προγράμματα θα ενισχυθούν ακόμη και με το γλωσσάρι για κινέζικα, ρώσικα, αραβικά κλπ. που θα συγγράψει-διδάσκει επίσης το ΙΠ.
- Η συγγραφή της ιστορίας κάθε Κοινότητας θα γίνει ως εξής: Το ΙΠ με τα Τμήματα Ιστορίας και Πληροφορικής θα δημιουργήσει έναν οδηγό συγγραφής τον οποίο θα συζητήσει σε ειδική συνάντηση με τους δασκάλους και τους καθηγητές ιστορίας στη Δευτεροβάθμια.
Στη συνέχεια, με συντονισμό δασκάλων και καθηγητών ιστορίας, οι μαθητές σε ομάδες ανά Κοινότητα θα συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία από γραπτές πηγές ή προφορικές συζητήσεις με τους κατοίκους του Χωριού που μπορούν να βοηθήσουν. Ακολούθως το υλικό θα κωδικοποιηθεί, επεξεργαστεί και από κοινού με το ΙΠ θα διαμορφωθεί το τελικό κείμενο το οποίο θα εμπλουτίζεται με στοιχεία που θα ανακαλύπτονται. Το όφελος θα είναι πολλαπλό: Αφενός, θα καταγραφεί η ιστορία κάθε Χωριού. Αφετέρου, οι μαθητές θα έχουν συμμετάσχει σε μια πρωτόγνωρη και ιστορικής σημασίας μαθησιακή διαδικασία. Θα έχουν γίνει ερευνητές και ιστοριογράφοι.
-Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα αναβαθμιστεί σε σχολές και αποτελεσματικότητα. Θα καλύψει τις στεγαστικές του ανάγκες με οικόπεδα ή κτίρια κρατικά-εκκλησιαστικά-τραπεζικά που θα περιέλθουν στο Δήμο. Ένα του Τμήμα θα εγκατασταθεί, συμβολικά, σε κτίριο στα όρια της Παλαιόπολης (σε υπάρχον οίκημα, πχ θρησκευτικό ή σε νέο). Στόχος, το «καταπατημένο και απαγορευμένο» για το λαό Μον Ρεπό επί δεκαετίες, μαζί με άλλες μόνιμα εγκατεστημένες επιστημονικές ή πολιτιστικές δράσεις και την έντονη ανασκαφική δραστηριότητα, να γεμίζει από συνεχή νεανική ζωή, με επιστημονική και καλλιτεχνική δράση.
Πέρα από την εξειδικευμένο ρόλο του για εκπαίδευση, έρευνα και παραγωγή επιστήμης, το ΙΠ τίθεται και στην υπηρεσία του λαού με το σύνολο των Τμημάτων του και του έμψυχου δυναμικού του: Καθηγητές-Φοιτητές.
3. Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, με τη ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ, θα καλύπτει, με αναγκαίες υποδομές, γενικά κατηγορίες κατοίκων και ειδικά άτομα που δε διαθέτουν τα μέσα βασικών αναγκών. Περιλαμβάνονται ενδεικτικά: ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, πολύτεκνοι, ασθενείς, χρήστες ναρκωτικών, άνεργοι, άστεγοι, μετανάστες που μόλις εγκαθίστανται, άτομα εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα, άτομα με ψυχική ιδιαιτερότητα, υπό ένταξη αποφυλακισμένοι.
- Τα υπάρχοντα ιδρύματα αναδιοργανώνονται και με όλες τις σύγχρονες υποδομές.
- Ιδιωτικά ιδρύματα όπως «Χρονίως Πασχόντων», «Χαμόγελο του Παιδιού» κλπ, εφόσον λειτουργούν με αποκλειστικά ίδιους πόρους, συνεχίζουν τη λειτουργία τους αλλά με αυστηρό δημοτικό έλεγχο για την ποιότητα της διαβίωσης. Κυρίως, να μη λειτουργούν προτάσσοντας τη μοιρολατρία ή μειωτικά για την προσωπικότητα των φιλοξενουμένων.
Εάν όμως υπάρχει άμεση ή έμμεση κρατική χρηματοδότηση, τότε τα παραπάνω περιέρχονται στον έλεγχο του δήμου και καλούνται, οι σημερινοί θρησκευτικοί και μη διαχειριστές, να εργασθούν στα πλαίσια του δήμου, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ!
Με τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ) δε θα συνεχιστεί η προκλητική προβολή θρησκευτικών και ιδιωτικών φορέων ότι δήθεν προσφέρουν «φιλανθρωπία», που όμως χρηματοδοτεί ο λαός. Έτσι, θα κληθούν, εκκλησία-ιδιώτες κλπ, να «προβάλλονται» ,μέσα από πραγματική εθελοντική συμμετοχή, στο κοινωνικό έργο του δήμου.
- Βασική πολιτική του δήμου, κάθε κάτοικος που κατατάσσεται στις παραπάνω ειδικές περιπτώσεις, να ζει στο δικό του περιβάλλον, να μπορεί να δημιουργεί, να κυκλοφορεί, να έχει κοινωνικότητα. Να ενθαρρύνεται με αποτροπή στην παραίτηση, να αισθάνεται ότι δεν έχει παραπεταχτεί.
- Ο «Υπάλληλος Γενικών Καθηκόντων», η «Βοήθεια στο Σπίτι» εντάσσονται στο σκοπό αυτό. Η εκπαίδευση χρήσης ατομικών μηχανοκίνητων ή μη μέσων (πχ καροτσάκια) ή σκύλων για να κυκλοφορούν, θα στηρίξουν τα άτομα να μην απομονώνονται.
- Όμως, οι υποδομές είναι αυτές που απευθύνονται στους ηλικιωμένους, ασθενείς, ΑμεΑ, κλπ.
Σ' αυτές που ήδη έχουν ήδη αναφερθεί στο Πρόγραμμα προστίθενται: Κατάλληλη οργάνωση νηπιαγωγείων-σχολείων-αθλητικών χώρων. Θέσεις εργασίας. Κέντρο ΑμεΑ με τις πλέον σύγχρονες υποδομές για δημιουργία-ψυχαγωγία-εκπαίδευση-απασχόληση. Προσαρμοσμένα τα μεταφορικά μέσα, κατάλληλες ράμπες-πεζοδρόμια-δρόμοι (ένταξη και των ποδηλατοδρόμων). Όλα τα δημόσια-δημοτικά κτίρια με υποδομές πρόσβασης για όλους. Από 1/1/2015 κανένα νέο κτίριο δίχως δυνατότατα επίσκεψης ή κατοίκησης από ΑμεΑ. Ακτές και δασικοί περιπατητικοί χώροι με υποδομές για τις ανάγκες συνολικά και των παραπάνω.
- Με την Εργατική Κατοικία οργανώνονται και κατασκευάζονται κατοικίες των εργαζόμενων σε κατάλληλους χώρους και με οικήματα άριστων προδιαγραφών. Κατεδαφίζονται οι κατοικίες στις Κουλίννες και άλλες ανάλογες.
- Ειδική πρόνοια για κατοικίες άστεγων, πολυτέκνων, μεταναστών σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Θα αναζητηθούν παντού οικήματα που μπορούν και να δωριστούν για ανάγκες κάθε κατηγορίας άστεγου ώστε να αναζωογονήσουν και τμήματα της περιφέρειας που «γεράζουν». Ειδικά οι μετανάστες, με οργανωμένη φιλοξενία αρχικά, απασχόληση δίχως εκμετάλλευση και εκπαίδευση, α βρίσκουν την πορεία τους αισθανόμενοι ισότιμοι κάτοικοι που σέβονται και τους σέβονται.
4. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ για τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ) δεν είναι μια βερμπαλιστική συμπεριφορά που προβάλλεται ως περιβαλλοντικά αρνητικό ό,τι δεν αρέσει σε κάποιον ο οποίος, όμως, εμφανίζει προκλητική αδιαφορία για τις όποιες συνέπειες στο γείτονα.
Η παραγωγή πχ ηλεκτρισμού που συμβάλει στην πολυτελή διαβίωση (και) στην Κέρκυρα, συνοδεύεται από ξεσπιτωμούς και θάνατο για τους κατοίκους Πτολεμαϊδας κλπ που δεν μπορεί να αντισταθμιστεί!
- Το πρόγραμμα της ΝαΚ είναι για το περιβάλλον και το περιβάλλον είναι στο πρόγραμμά της. Η πολιτική της βρίσκεται μακριά από το να ξεφορτώνεται ο ένας το πρόβλημά του σε βάρος άλλου αλλά στη λύση του ίδιου του προβλήματος, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις.
- Κάθε τομέας δημιουργείται, προσαρμόζεται, οικοδομείται με την προϋπόθεση ότι το συνολικό περιβάλλον προστατεύεται, αναδεικνύεται, αξιοποιείται. Η επιστημονική οικολογία, όπως εμφανίζεται σε όλα τα μέρη του Προγράμματος της ΝαΚ, διαπνέει το σύνολο της δράσης, της παραγωγής, της δημιουργίας.
- Όμως, ο δήμος, με τη ΝαΚ, δίχως μοιρολατρία και αγυρτεία, δε θα επιτρέπει στους ποικίλους εκμεταλλευτές (και του περιβάλλοντος) να πλουτίζουν. Ο ίδιος ο δήμος, και με τη μετοχική ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ, θα κατασκευάσει, με όποιο κόστος, την πλέον σύγχρονη μονάδα παραγωγής ενέργειας από τα σκουπίδια κλπ και θα εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, αλλά ο πλούτος θα μένει στο λαό.
Κέρκυρα και Διαπόντια πρέπει να υποστούν τις «περιβαλλοντικές συνέπειες» για, μέρος, της παραγωγής ενέργειας που καταναλώνουν αλλά με σχέδιο που ο δήμος θα προνοήσει-καταρτίσει-εκτελέσει έγκαιρα και όχι αυτομαστιγωμένοι να περιμένουμε την επιβολή παραγωγής από ιδιώτες σε βάρος του λαού.
Ο κατεργαρισμός: πετάξτε, “βρώμα-σκουπίδια” μου, στου γείτονα, θα εκδιωχθεί από το δήμο.
- ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ «ΑΝΕΡΓΟΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΜΕ ΤΗ ΝαΚ.


10 ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ:


1. α. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΒΟΡΡΑ-ΝΟΤΟΥ σε νοητή ευθεία: Χλωμός-σήραγγα Αγίων Δέκα-Λιβάδι Ρόπα-σήραγγα Αγ. Παντελεήμονα-Αγραφοί.
Ξεκινάει αμέσως μετά την ορκωμοσία από ους μηχανικούς του δήμου και το ΤΕΕ!
Όλο το υπόλοιπο οδικό δίκτυο, με εξαίρεση τον κεντρικό κόμβο νέου Νοσοκομείου-Πόλης, θεωρείται τοπικό-αγροτικό-δασικό και διαμορφώνεται με βάση τον κύριο άξονα.
Ακυρώνονται παρακάμψεις όπως Πέραμα,Σκριπερού, Αγ. Ματθαίου, Τριών Γεφυριών-Ποντή κλπ.
β. Ο νέος οδικός άξονας θα σχεδιαστεί και κατασκευαστεί συνδυαστικά και με τις νέες κεντρικές υποδομές για: ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση, νέο αεροδρόμιο, φ. αέριο, τεχνολογικά δίκτυα κλπ.
Τα αδρανή υλικά από τη διατρύπηση των ορεινών όγκων θα δώσουν πλούτο. Σημειώνεται ότι, τα υλικά για τα φράγματα θα εισαχθούν πανάκριβα ενώ μπορούμε να τα προσφέρουμε με σημαντικό, πολλαπλό, όφελος για το Δήμο.
γ. Οι ευρύτερες καμπίσιες περιοχές στη συνολική διαδρομή του άξονα Νότου-Βορρά, θα αποτελέσουν κορμό γεωργικών εκτάσεων για σύγχρονη οικολογική ποικίλη γεωργία. Ο Δήμος θα αναλάβει όλες τις αναγκαίες υποδομές και αναμορφώσεις της γης.
Αντίστοιχα, και στα Διαπόντια ώστε την οικιακή και επαγγελματική αυτάρκεια.
δ. Αυστηρές προδιαγραφές στο σύνολο του οδικού δικτύου των νησιών για τα νέα παρόδια κτίσματα και προσαρμογή-αφαίρεση των υπαρχόντων, κυρίως των παράνομων.
2. Κτίρια-εγκαταστάσεις με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και εξοπλισμούς (στα πλαίσια και της δημοτικοποίησης της κρατικής και εκκλησιαστικής οικοπεδικής ή κτιριακής περιουσίας) για:
α. παιδικούς σταθμούς-σχολεία-γυμναστήρια-εργαστήρια, επιστημονικές δράσεις.
β. υπάρχουσες ή νέες ανάγκες (λόγω και διεύρυνσης) του Ιόνιου Πανεπιστημίου.
γ. την κοινωνική πολιτική του Δήμου όπως ιατρεία, γηροκομεία, ΑμεΑ, προσωρινή στέγαση νέων μεταναστών.
δ. συνεδριακά κέντρα- μουσεία (κεντρικά, τοπικά).
ε. πολυκτίρια, θέατρα-μουσεία, αθλητικούς χώρους κ.α. στην έδρα κάθε Τοπικού Συμβουλίου.
3. Τεχνολογία. Ηλεκτρονικός δήμος. Ψηφιακή Κέρκυρα-Διαπόντια.
4. Κεντρικό δίκτυο ύδρευσης στην Κέρκυρα. Τα δύο φράγματα με προσαρμογή και για άρδευση. Αντίστοιχα
και στα Διαπόντια. Ανάδειξη, συγκέντρωση και πολλαπλή αξιοποίηση κάθε επίγειας και υπόγειας πηγής. Αφαλάτωση.
Γενικό ενιαίο αποχετευτικό δίκτυο. Αξιοποίηση-ενίσχυση υπαρχόντων και δημιουργία νέων βιολογικών.
5. Νοσοκομείο-Κέντρα Υγείας πλήρως εξοπλισμένα-στελεχωμένα. Προληπτική ιατρική υποχρεωτικά για
όλους αλλά δωρεάν σε: ΑΜΕΑ, χαμηλά εισοδήματα, ανέργους, νέους μετανάστες κλπ.
6. Βιομηχανική μονάδα παραγωγής ενέργειας με ανακύκλωση και καύση σκουπιδιών-παραγώγων. Ο δήμος παράγει ενέργεια, από κάθε μορφής ανανεώσιμε πηγές.
Μονάδα καύσης νεκρών με επιδίωξη να είναι κοινή στα πλαίσια της ΠΙΝ ή με άλλη Περιφέρεια.
7. Συγκοινωνιακό δίκτυο κομβικό, τοπικό και περιμετρικό από βορρά σε νότο.
8. Μεταφορά του αεροδρομίου σε Λευκίμμη ή Λιβάδι Ρόπα.

9. Λιμάνια μακράς και ευρείας πνοής. Οργανωμένη ακτοπλοΐα για ενιαία εξυπηρέτηση όλων των λιμανιών σε:
Διαπόντια-Β.Κέρκυρα-Κασσιόπη-Πόλη Κέρκυρας-Λευκίμμη. Ειδικά της Λευκίμμης θα προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες λόγω του νέου οδικού άξονα αφού ο Βορράς θα εξυπηρετείται ταχύτερα. Στόχος: Η διαδρομή: Ηγουμενίτσα-Βόρεια Κέρκυρα, σε μια ώρα! Μαρίνες-αλιευτικά καταφύγια.
10. Υδροπλάνα-ταχύπλοα-ελικόπτερο και στα πλαίσια της ΠΙΝ. Ειδική προσαρμογή για Διαπόντια-Παξούς.



Επιχειρηματικότητα και
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΑΝ.ΔΙ.ΚΕ.)


α. Δημιουργείται, έως το πρώτο τρίμηνο του 2015, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΑΝ.ΔΙ.ΚΕ.). Με Κλάδους.
Συμμέτοχοι: επιμελητήρια, συνεταιρισμοί, συλλογικοί φορείς και (υπό προϋποθέσεις) ιδιώτες. Θα οργανωθεί χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, τεχνολογίες και διαφάνεια, με κύριο σκοπό:
- Κατασκευή: Του Οδικού Άξονα Βορρά-Νότου, των φραγμάτων, του νέου αεροδρομίου, λιμανιών.
-Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας οικολογικά (ήλιο, άνεμο, κυματισμό, σκουπίδια, αγροτικά-βιοτεχνικά παράγωγα, νέες καλλιέργειες, μικρά υδροηλεκτρικά στα δύο φράγματα κλπ). Επίσης, κατασκευή συντήρηση του δημοτικού φωτισμού, της οδικής φανοποιείας, τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις δημοτικών και δημοσίων κτιρίων.
- Διαχείριση αποβλήτων-παραγώγων, επεξεργασία και ανακύκλωση σκουπιδιών.
-Τη συνολική οδοποιία, σήραγγες και κατασκευή-συντήρηση δημοτικών ή δημόσιων κτιρίων, λιμανιών, μαρίνων, ελικοδρομίων. Κατασκευή εργατικών κατοικιών.
-Κατασκευή-λειτουργία-διαχείριση υδραγωγείων-φραγμάτων-δεξαμενών-πηγών και υδραυλικού δικτύου ύδρευσης-άρδευσης- αποχέτευσης.
- Επισκευή συντήρηση δημοτικών τροχοφόρων, μηχανικών-ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών μέσων και ανάληψη έργων συντήρη-σης σε πλοία, αεροπλάνα κλπ.
- Ανάπτυξη οδικών-εναέριων-θαλασσίων μέσων συγκοινωνίας. Κατασκευή: καϊκιών, βαρκών γονδολικών σκαφών κλπ.
- επεξεργασία του ξύλου της ελιάς, κυπαρισσιού κλπ.
- Επεξεργασία και τυποποίηση ελαιολάδου-κρασιού, κουμ κουάτ κλπ.
- Παραγωγή οικολογικών προϊόντων για τη γεωργία (κομποστ κλπ), οικολογικό ράντισμα.
- Οργάνωση συλλογικών προμηθειών κυρίως μηχανημάτων για μείωση του κόστους.
- Τεχνική στήριξη των μικροεπαγγελματιών-μικροβιοτεχνών-αγροτών για αξιοποίηση επιδοτήσεων-λήψη δανείων.
- Στήριξη της προνοιακής πολιτικής του δήμου, πχ έκτακτες ανάγκες ή επισκευή ή συντήρηση κατοικίας αδύναμων κατοίκων που θα εγκρίνεται και από Λαϊκή Συνέλευση.
- Συμμετοχή σε ανάλογες ευρύτερες διαδημοτικές ή διαπεριφερειακές αναπτυξιακές (μέσω ή και χωρίς την ΠΙΝ) για τεχνολογική έρευνα, κατασκευές μεγάλων έργων και βιομηχανική παραγωγή (ανταλλακτικά, πάνελ, ανεμογεννήτριες, τροχοφόρα, συσκευές, οικολογικά λιπασμάτων-φάρμακα για τη γεωργία κλπ.)
β. Μόνιμη επιδίωξη, η τεχνογνωσία από κάθε δράση, να αποτελεί μόνιμο δυναμικό κεφάλαιο στην Κέρκυρα που θα συμβάλει στη σταθερή αύξηση της απασχόλησης σε πολλά επαγγέλματα και στη μη εξάρτηση του Δήμου. Επιπλέον, θα γίνεται εξαγωγή τεχνογνωσίας και ανάληψης έργων εκτός Δήμου.
γ. Όσοι ιδιώτες παράγουν ενέργεια από κάθε μορφή θα είναι υποχρεωτικά μέτοχοι στην ΑΝ.ΔΙ.ΚΕ. Αυτοί που ήδη έχουν λάβει άδεια εγκατάστασης φωτοβολταϊκών ή ανεμογεννητριών θα πρέπει να αναμένουν την 1/1/2015 για να ενταχθούν, ως μέτοχοι, και να επαναπροσδιοριστούν οι περιβαλλοντολογικές συνθήκες.
Όλα τα νέα ή συντηρούμενα κτίρια, δημόσια-ιδιωτικά και κατοικίες θα εγκαθιστούν υποχρεωτικά μονάδες παραγωγής ενέργειας ίση με τις συνολικές ανάγκες για τα κοινόχρηστα και τουλάχιστον 30% των αναγκών.
Στόχος, το 2018, να παράγει ο δήμος τουλάχιστον το 10% των αναγκών των νησιών σε ηλεκτρική ενέργεια.
δ. Όλοι οι επαγγελματίες θα ανήκουν στον κλαδικό τους συνεταιρισμό ή επιμελητήριο και η συνδρομή τους απευθείας από τραπεζικό λογαριασμό.
Συνεταιρισμοί-επιμελητήρια-ενώσεις, θα είναι μέτοχοι στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΑΝ.ΔΙ.ΚΕ.) για τη δραστηριότητα που εκπροσωπούν και θα οργανώνουν τη συλλογική προμήθεια και διάθεση των προϊόντων ή υπηρεσιών των μελών τους.
Οι διοικήσεις τους θα είναι συνυπεύθυνες (με συνέπειες) για τις πράξεις των μελών τους.
ε. Στα δημοτικά έργα και υπηρεσίες κάθε μορφής θα συμμετέχουν ιδιώτες μόνο αν είναι μέτοχοι της ΑΝ.ΔΙ.ΚΕ. μέσω των φορέων τους και αποδέχονται τους κανόνες πλήρους διαφάνειας αλλά και τις συνέπειες για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.
Δε θα συμμετέχουν σε έργα όσοι, πριν και μετά των εκλογών Μάη 2014, έχουν προκαλέσει σε κάτοικους ή το Δήμο «βλάβη», όπως προσδιορίζονται στο Α κεφάλαιο του παρόντος Προγράμματος.
ζ. Όλες οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες και κάθε μορφής συλλογικός φορέας (θρησκευτικός, επαγγελματικός, πολιτιστικός, αθλητικός, κομματικός, κλπ) διατηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων, συναλλάσσονται τραπεζικά και εμφανίζουν κάθε μορφής έσοδο- έξοδο σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Για τα θρησκευτικά δόγματα, στο σύνολο των εσόδων συμπεριλαμβάνονται και τα ποσά από κάθε μορφής δωρεά, δίσκους, παγκάρια, εκδηλώσεις γάμων, κηδείες, βαπτίσεις, μνημόσυνα κλπ.
Όποιος δημιουργεί ή εμπλέκεται σε οποιοσδήποτε μορφής φοροεισφοροδιαφυγή-κλοπή, μη τήρηση βιβλίων κλπ θα στερείται: δημοτικών υπηρεσιών, ηλεκτρισμού, του δικαιώματος του κατοίκου. Και συνεργασίας με την ΑΝ.ΔΙ.ΚΕ.
η. - Όλες οι επιχειρήσεις, ειδικά τα ξενοδοχεία, θα συναλλάσσονται, από 1/1/2015, για το σύνολο εσόδων/εξόδων, από εσωτερικό ή εξωτερικό, με τραπεζικούς λογαριασμούς, μόνο μέσω καταστημάτων της Κέρκυρας.
- Όλων των μορφών οι ξενοδοχειακές μονάδες ή τουριστικά γραφεία ενημερώνουν αμέσως και on line τη Δημοτική Τουριστική Υπηρεσία για κάθε άφιξη-αναχώριση πελάτη, ομαδική ή ατομική και τη μορφή συμφωνίας-συναλλαγής.
- Όλες οι επιχειρήσεις, με έμφαση αυτές που απασχολούν έστω και έναν εργαζόμενο, κατόπι συμφωνίας των συλλογικών τους φορέων και των τραπεζών, θα πληρώνουν μέσω συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών τους εργαζόμενους, το Δήμο, τις ασφαλιστικές εισφορές, τη φορολογία, τους μικροεπαγγελματίες κλπ.
- Οι εργαζόμενοι (θα εκπροσωπούνται υποχρεωτικά από συλλογικότητα της επιθυμίας τους) θα ανοίγουν λογαριασμό στο κατάστημα που θα τους υποδείξει ο εργοδότης.
Η τράπεζα θα υποχρεούται να έχει αναρτημένο, σε ειδική στήλη στο διαδίκτυο, για συνεχή έλεγχο, τον κατάλογο εργαζόμενων της κάθε συναλλασσόμενης επιχείρησης.
Στα πλαίσια δε της συλλογικής και ειδικής συμφωνίας, θα έχει την ευθύνη να εξασφαλίζονται, από τον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης, όλες οι υποχρεώσεις μισθοδοσίας, ασφάλισης, δημοτικών υπηρεσιών, φορολογίας στο χρόνο που οφείλονται.
Από τον τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας θα παρακρατείται και η εισφορά για το εργασιακό σωματείο.
Η τράπεζα θα οφείλει να ενημερώνει αμέσως το Δήμο, και το συλλογικό φορέα, για την επιχείρηση που θέτει σε κίνδυνο συμφέροντα εργαζόμενων-δήμου.
- Θα «ξεραθεί», με τη ΝαΚ, το φαινόμενο των πολυπροβληματικών επιχειρήσεων αλλά πλουσίων-προκλητικών επιχειρηματιών σε βάρος εργαζόμενων-κοινωνίας που δημιουργούν ατομικά-οικογενειακά-κοινωνικά δράματα, συνεχείς εντάσεις και κοινωνικές αναστατώσεις. Επιχειρήσεις τέτοιας μορφής δε χρειάζονται και δε θα μπορούν να έχουν έδρα το Δήμο Κέρκυρας.
θ. Σε περίπτωση που επιχειρηματίες (κυρίως ξενοδόχοι) παραβιάσουν τα παραπάνω θα κατάσχεται αμέσως κάθε περιουσιακό στοιχείο για τυχόν υποχρεώσεις του και η επιχείρηση, μέσω της ΑΝ.ΔΙ.ΚΕ., θα αυτοδιαχειρίζεται από τους εργαζόμενους.
Αν όμως η συλλογική έκφραση των εργαζόμενων «εμποδίσει» την αυτοδιαχειριστική λειτουργία, τότε θα έχει την ευθύνη της συμφωνίας με τον επιχειρηματία αλλά όχι σε βάρος των άμεσων και έμμεσων δικαιωμάτων του δήμου-δημοτών-κατοίκων.


ΔΗΜΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ «ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ»:
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ-ΚΡΑΤΙΚΗΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ

Για τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ), ο λαός στερείται περιουσίας που του αφαιρείται με πολλά τεχνάσματα. Κυρίως, αυτή η κλεμμένη περιουσία του, χρησιμοποιείται εναντίον του. Γι αυτό:
- Καταγράφεται και δημοτικοποιείται οικοπεδική και κτιριακή περιουσία του λαού (διαχειριζόμενη από το κράτος και τις εκκλησιαστικές διοικήσεις κάθε δόγματος) πλην αυτής που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ίδιες στεγαστικές ανάγκες ή απόδεδειγμένα για σαφείς κοινωφελείς δράσεις που χρηματοδοτούνται μόνο από ίδιους πόρους.
Επίσης, τραπεζικά οικόπεδα-κτίρια κλπ που δεν χρησιμοποιούνται ως αναγκαία στεγαστικά μέσα.
Οι τράπεζες έχουν κερδοσκοπήσει δίχως όρια σε βάρος συνολικά του λαού (και) Κέρκυρας-Διαπόντιων.
- Θα εφαρμοστεί πλήρης διαφάνεια στην οικονομική λειτουργία και την οργάνωση όλων των θρησκευτικών δογμάτων.
Θα καταγράφεται κάθε μορφής έσοδο-έξοδο (μέχρι το παγκάρι) και θα είναι ηλεκτρονική και δημόσια η διαχείριση ή διοίκηση.
- Καμία (ντροπής) πράξη ναοδομίας κλπ δε θα επιτρέπεται. Όλα, μόνο με την έγκριση της πολεοδομίας. Ελέγχονται πολεοδομικά όλα τα μητροπολιτικά κτίσματα από το 1970.
- Από 1/1/2015, το Συνεδριακό Πλατυτέρας (με όλο το ευρύ οικόπεδο της Μονής) και το μέγαρο Αγ. Θεοδώρων Μέσης «επιστρέφουν» στο λαό (που «χρεώθηκε» το κόστος κατασκευής) για ανάγκες του Δήμου και του ΙΠ. Για συνέδρια, σχολεία, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις.
- Ερευνώνται σε βάθος, και για τα δύο κτιριακά συγκροτήματα, η οικονομική διαχείριση των εθνικών ή ευρωπαϊκών επιδοτήσεων καθώς και ευθύνες για τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις. Η ίδια έρευνα για το πολυτελές μητροπολιτικό μέγαρο, το «Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων» και το νέο ναό στην Πλατυτέρα κλπ. Εάν διαπιστωθούν πολεοδομικές παραβάσεις στο νέο ναό κλπ, θα κατεδαφιστούν.
- Ανάλογη έρευνα θα γίνεται και στη δράση του «Χαμόγελου του Παιδιού» και κάθε άλλου φορέα.
- Θα ζητηθεί να επιστραφεί το κτίριο της Ιονίου Βουλής που χρησιμοποιεί η Αγγλικανική Εκκλησία.


ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

με «ΚΟΜΒΟΥΣ» και «ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ»

Πρέπει να απαντηθεί το σαφές ερώτημα:
Κέρκυρα-Διαπόντια, τι προσφέρουν στους κατοίκους τους;
Κυρίως, τι είναι αυτό για το οποίο προσκαλούν τους τουρίστες;
Ποιο είναι αυτό το σημαντικό και ιδιαίτερο; Αν τη φύση την απολαμβάνουν πανταχού, και μάλιστα ποιοτικότερη, αν το παραδοσιακό μονοθρησκευτικό προϊόν δεν έχει τη γνωστή επιρροή-επιβολή, αν σαν εκδηλώσεις προβάλλεται αυτή των… κανατιών, αρκεί η «ενετική εικόνα» να «προκαλέσει» και προσελκύσει; Φυσικά όχι.
Υπάρχει το άλλο που, προστιθέμενο και αναδεικνυόμενο, μπορεί να δώσει το χαρακτήρα του διαφορετικού; Του σπάνιου;
Να ανατρέψει τη σημερινή μοιρολατρική κατάθλιψη, την άεργη θαυματουργική προσμονή, τον καλλιεργούμενο φόβο ή εφησυχασμό από οργανωμένα συμφέροντα σε βάρος του λαού; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ:
Η ΜΥΘΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ. Υπάρχουν απόψεις ότι ήταν επιλογή.
Μπορεί λοιπόν να κάμει τη θριαμβευτική παρουσία της και να δώσει μια σημαντική ώθηση στα νησιά μας ώστε, ο συνδυασμός των 10 ΥΠΟΔΟΜΩΝ, της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΑΝ.ΔΙ.ΚΕ.), των «ΚΟΜΒΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ», των «ΧΩΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ» και κυρίως των συνολικών ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ που προτείνονται, να εξασφαλίσουν, για 200 τουλάχιστον χρόνια, μια δυναμική και ανεπίστρεπτη πορεία για τη δημοτική επικράτεια.
ΚΕΡΚΥΡΑ-ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ, συνδυαστικά με την πρωτότυπη οργάνωση και λειτουργία του δήμου, ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.


ΠΕΝΤΕ ΚΟΜΒΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ
Εάν η ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) λάβει τη λαϊκή εξουσιοδότηση να διευθύνει τον ενιαίο δήμο, οι κοινωνικές-διαπολιτισμικές-επιστημονικές δράσεις στο σύνολο του Δήμου συνθέτονται (από το 2015) σε ΠΕΝΤΕ ΚΟΜΒΟΥΣ και με ειδικούς ρόλους σε: Ιόνιο Πανεπιστήμιο, σχολεία, επιστημονικούς φορείς και ομάδες, φιλαρμονικές, ΔΗΠΕΘΕ και όλες τις θεατρικές ομάδες, ωδεία, χορωδίες-καντάδες, χορευτικούς-αθλητικούς-εικαστικούς φορείς. Στη συλλογική και ατομική δημιουργικότητα.
Ταυτόχρονα δημιουργούνται, αμέσως μετά την 1/1/2015, οι ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ και συγκροτείται ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ.
Η συνολική διαπόντια-κερκυραϊκή παράδοση, η ποικίλη παραγωγή και βέβαια η κουζίνα τους, κοσμούν τις δράσεις όλων των κόμβων.
1. Δημιουργούνται κεντρικές ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ όπως: Φιλαρμονική-Χορωδία-Θέατρο- Όπερα
Χορευτικό-Αθλητική-Επιστημονικό Συμβούλιο.
Σκοπός: Η σύνθεση και ανάδειξη της συνολικής δημιουργίας, κατ΄ αναλογία της εθνικής ποδοσφαίρου.
Δηλαδή, η κάθε «Δημοτική Συλλογικότητα» θα συγκροτείται με επιλεγμένους από τους παραπάνω επιμέρους φορείς και θα εκπροσωπεί το δήμο πανελλαδικά και διεθνώς (πχ το Επιστημονικό Συμβούλιο από: ΙΠ-επιστημονικούς-διδακτικούς φορείς κ.α., η Δημοτική Φιλαρμονική από επιλεγμένα στελέχη όλων των φιλαρμονικών, το Δημοτικό Θέατρο από όλους τους θεατρικούς φορείς κ.ο.κ.).
2. Συγκροτείται μόνιμη (διαρκώς εμπλουτιζόμενη) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ από τις επιστημονικές- κοινωνικές-πνευματικές-καλλιτεχνικές-αθλητικές-πολιτικές προσωπικότητες. Κερκυραϊκές, Διαπόντιες και φίλων, από το εσωτερικό και εξωτερικό ώστε, σε συνδυασμό και με τους συλλογικούς φορείς των απανταχού απόδημων (Σύλλογος ΝΥ, ΟΚΕΣΑ στην Αττική, ΚΕ Θεσ/κης-Πάτρας κ.ο.κ.) να αποτελούν ένα σημαντικό ποικίλο πόλο θεσμικής συμμετοχής, στήριξης της Γενέτειρας, πρεσβευτικής λειτουργίας.
3. Οι ΠΕΝΤΕ ΚΟΜΒΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ,
σε Κέρκυρα-Οθωνούς- Ερείκουσσα-Μαθράκι, είναι:
α. ΚΟΡΦΙΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ: Επίκεντρο η «ΦΑΙΑΚΙΝΑ».
Ο «νεκρός» τουριστικά χειμώνας, με ένα διαπολιτισμικό Γεναριάτικο 20ήμερο, θα ζωντανέψει μέσα από σταθερές δράσεις: επιστημονικές-φιλοσοφικές-καλλιτεχνικές και τουριστικού σχεδιασμού.
Σκοπός: Οι ανάγκες των κάτοικων αλλά και να προκαλεί ιδιαίτερο χειμερινό τουριστικό ενδιαφέρον.
Κάθε χρόνο θα είναι αφιερωμένες στην ιστορία-πολιτισμό μιας χώρας ή Ηπείρου (πχ Ρωσίας-Αιγύπτου-Αφρικής-Τουρκίας-Αμερικής-Κορέας- Αφγανιστάν-Βουλγαρίαςκ.ο.κ). Πρωτοχρονιά 2015, αφιερωμένη στην Κίνα, αξιοποιώντας και το Σινοϊαπωνικό Μουσείο.
β. ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΓΕΡΟΙ, σε 15νθήμερη διάρκεια.
Με επίκεντρο: Σαρόκο-Πιάτσα-Α.Κ.Πλατείες και με τη δεικτική ονομασία «ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΓΕΡΟΙ», αυτός ο κόμβος θα αναδείξει κεντρικά και τοπικά τα 4 νησιά μας ως πόλο καρναβαλίστικων εκδηλώσεων με οργανωμένες δράσεις και ενθαρρύνοντας την κάθε πρωτοτυπία, ιδιαιτερότητα και «προκλητικότητα», λόγου και «πράξης».
Ταυτόχρονα, με τη λαϊκή πολύμορφη δημιουργικότητα, στηρίζεται και η έναρξη της τουριστικής περιόδου σε χρόνο νωρίτερο. Εγνατία και Ιόνια οδοί είναι ισχυρότατοι σύμμαχοι για πανελλαδική παρουσία σε μια νεκρή περίοδο. Αρκεί να προσφέρεται το διαφορετικό!
γ. ΘΡΗΣΚΕΙΟΡΤΙΑ:
Τα διαθρήσκεια: Εκδηλώσεις, κοινές ή όχι, από όλα τα θρησκευτικά δόγματα. Τα Μεγαλοβδόμαδα: Στους συνήθεις χώρους, η γνωστή θρησκευτική παράδοση διευρυμένη και εμπλουτισμένη (πχ επαναφορά μαζορέτας) και με ενίσχυση αποκεντρωμένων εκδηλώσεων.
δ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑ-ΔΙΑΠΟΝΙΑ: Την περίοδο 15 Ιούνη-15 Σεπτέμβρη, με επίκεντρο την Παλαιόπολη-Φρούρια- Κάστρα-Αχίλλειο-Παντοκράτορα-Καστέλλο κ.α., κάτοικοι και επισκέπτες, μαζί με την ανατροπή στην περιβαλλοντική εικόνα, θα κατακλύζονται από πλήθος διοχετευμένων εκδηλώσεων: πανηγύρια, θέατρο, μουσική-χορός-χορωδία-καντάδα, ειδικές επιστημονικές δράσεις.
ε. ΤΑ ΔΙΟΝΥΣΑ. Μαζί και «ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΟΥΤΣΙΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟ».
Με επίκεντρο τη Σπηλιά, 30ήμερα συμπόσια από 20 Οκτώβρη-20 Νοέμβρη συνδυασμένα με το τραβεντζάρισμα από τον οργανωμένο τρύγο του, δυναμικά, ανεπτυγμένου αμπελώνα. Μετά την καλοκαιρινή κόπωση, ένα ξεφάντωμα είναι αναγκαίο.
Με εμφαντικό συμβολισμό το Συμπόσιο Διόνυσου-Οινοπίωνα, οργανώνονται, στο σύνολο του Δήμου, συμπόσια επιστημονικά- καλλιτεχνικά-φιλοσοφικά αναδεικνύοντας μύθους-ιστορία-παράδοση-επιστήμη. Παντού, δρώμενα που θα ξεχωρίζουν σε πρωτοτυπία και σατυρική τόλμη.
Σταθερό, ΤΩΝ ΔΙΟΝΥΣΩΝ, το «ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΟΥΤΣΙΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟ» με συμμετοχή παραγωγών κρασιού απ’ όλο τον κόσμο. Ο δήμος θα πλημμυρίζει από παραγωγούς, λάτρεις του κρασιού, γευσιγνώστες και ειδικούς επιστήμονες,
Όλα, κάτω από τις… ευλογίες του Κορκυραίου μυθικού προστάτη του οίνου, Διόνυσου.
Στην Πόλη, το ΣΥΜΠΟΣΙΟ θα οργανώνεται στην Πλατεία και στα κτίρια Ν. Φρουρίου, αξιοποιώντας στοές ή και σήραγγες που καταλήγουν στο Π. Φρούριο όπου οι κρασάδες, τοπικοί έως διεθνείς, θα έχουν σε ετήσια βάση κάβες σε «φυσικό» περιβάλλον.
Η ποιοτική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου συμπεριλαμβάνεται στους πολλαπλούς στόχους και των ΔΙΟΝΥΣΩΝ.


ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
Σε Κοινότητες-Πόλη

Κάθε Τοπική ή Δημοτική Κοινότητα σε Μαθράκι-Ερείκουσσα-Οθωνούς-Κέρκυρα έχει το ΧΩΡΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ όπου, η παρουσία κατοίκων-επισκεπτών, αλλάζει τη συνολική ζωή του νησιού, του χωριού, της πόλης.
Επιστήμη-μύθος-ιστορία-παράδοση θα κοσμούν τους ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.
Με προσαρμογές στις τοπικές ιδιαιτερότητες και στις ειδικές επιλογές κάθε Κοινότητας, οι ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΦΟΡΑΣ στα τέσσερα νησιά θα είναι μικρογραφία αυτού της Πόλης με: πολυκτίριο-μουσείο-αγορά- καφέ-ταβέρνα-δωμάτια ύπνου.
Στα χωριά, κυρίως αυτά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ο ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ θα συγκροτείται εσώτερα ώστε να ζωντανεύει συνολικά το χωριό.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι Άγιοι Δέκα, που αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Θα συγκροτούν λοιπόν το ΧΩΡΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ κυρίως από το τρίστρατο (Λευκοθέας) και προς το ψηλότερο σημείο με όλη τη θέα. Η συνέχειά του έως το Οροπέδιο θα συνδέεται με ειδικά οργανωμένο μονοπάτι, ίδιο με πολλά άλλα που θα γεμίσουν κάθε μικρό ή μεγάλο βουνό.
Στο Οροπέδιο, ο περιπατητής-φυσιολάτρης- ορειβάτης-ο της περιπέτειας, θα απολαύσει παραγόμενα οικολογικά προϊόντα κατευθείαν από τον παραγωγό.
Αφού «συνέλθει» από τη μοναδική θέα, απολαμβάνει τις απέραντες εικόνες και από τα άλλα ανάλογα μονοπάτια προς Σταυρό ή Άνω Γαρούνα.
Όταν ξεκουραστεί στους τοπικούς ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ, θα μπορεί να ακολουθήσει τα άλλα μονοπάτια, με αξέχαστες εικόνες, όπως: από Σταυρό προς Στρογγυλή ή καταρράκτες-Μπενίτσες ενώ, από Ά. Γαρούνα, συνεχίζει προς οροπέδιο Παντελεήμονα Κ. Γαρούνα για να πορευτεί το μονοπάτι της οροσειράς έως Κ.-Ά. Παυλιάνα ο δε τολμηρότερος, αφού κατηφορίσει, να ανηφορίσει και προς οροπέδιο Αγ. Ματθαίου με το απίθανο δάσος.
Ένας ανάλογος, και αυτός ετήσιος, μονοπατικός ή και ποδηλατικός ή και ονικός περίπατος με στάσεις στους ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ μπορεί να σχεδιαστεί από: Λάκωνες-Τρουμπέτα-Σωκράκι-Ζυγό και να οδηγεί κατάλληλα μέχρι και Παντοκράτορα.
Αναλογικά, και στα τρία Διαπόντια Νησιά.
Ο ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ, ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ, ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.


ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (πρότυπο για τις Κοινότητες) .
Πέρα από τις υποχρεώσεις απέναντι στην Ουνέσκο, η Πόλη αναπλάθεται. Συγκεκριμένα:
  1. Ονοματοθεσία των παρακάτω διαδρομών με αφετηρίες την Πλ. Σαρόκου, το Θέατρο, τη Σπηλιά, τις Άνω/Κάτω Πλατείες:
- Από Σαρόκο-Ψυχιατρείο-Πληροφορική ΙΠ έως Αεροδρόμιο ονομάζεται ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΓΝΩΣΗΣ. Η Κέρκυρα του πρώτου πανεπιστήμιου, σήμερα πρωτεύει στον αναλφαβητισμό. Απαιτεί, φτερούγισμα στη Γνώση!
- Σαρόκο-Εθνική Τράπεζα: ΟΔΟΣ ΟΜΗΡΟΥ αναδεικνύοντας την αρχαιότατη, Κερκυραϊκή, ιστορία.
- Εθνική τράπεζα-Πεντοφάναρο-Π. Φρούριο: ΟΔΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ. Ανάδειξη των μύθων του Κάλλους και του Έρωτα στους οποίους κυριαρχεί η… Κάλλιστη.
- Σαρόκο-Συνεταιρισμός-Πεζόδρομος Μαντουκίου: ΟΔΟΣ ΑΠΟΔΗΜΙΑΣ προς τιμή των διαχρονικών: Κερκυραίων απόδημων, μεταναστών στο Δήμο, τουριστών.
- Σαρόκο-τρίστρατο Πλατυτέρας: ΟΔΟΣ ΥΓΙΕΙΑΣ (κόρης Ασκληπιού), συμβολισμός της ιδιαίτερης δράσης για την υγεία των κατοίκων με βάση τη γενική προληπτική ιατρική, την αιμοδοσία, την προσφορά οργάνων.
- Σαρόκο- ΜΜ-Φυλακές: ΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Συμβολισμός του αγώνα όσων φυλακίστηκαν αγωνιζόμενοι για Ελευθερία και του αέναου πόθου κάθε φυλακισμένου να ελευθερωθεί.
- Θέατρο-Φοίνικας-Άνω Πλατεία: ΦΑΙΑΚΙΝΑ, με όλα όσα αναλύονται παρακάτω, στο ειδικό κεφάλαιο.
- Αγία Σοφιά-Σπηλιά: ΟΔΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, τιμή στον μυθικό θεϊκό προστάτη της Κέρκυρας, της γονιμότητας και, βέβαια, του οίνου.
- Εμπορική Τράπεζα-Αγ. Αντώνιος: ΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΙΩΝΑ, συμβολισμός της άμετρης συμποσιακής ανάπτυξης του Δήμου. 
-Πύλη Σπηλιάς-Λιμάνι-Καρνάγιο: Λεωφόρος Οδυσσέα. Συμβολισμός της αέναης ανθρώπινης  περιπέτειας και  νόστου.  
- Πύλη Σπηλιάς-Λιστόν: ΟΔΟΣ ΜΟΥΣΩΝ, ως έκφραση πάθους για συνεχή δημιουργία με ποίηση μουσική, ιστορία, θέατρο (τραγικό-κωμικό), χορό, επιστήμη.
- Διασταύρωση ΜΟΥΣΩΝ-Στοά Ν.Φρουρίου-Λαϊκή: ΟΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΥΡΗ, συμβολίζοντας την πλήρη ελευθερία στη σκωπτική έκφραση.
-Δικαστήρια”-Παλαιά Ανάκτορα-Κάτω Πλατεία: ΟΔΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, συμβολισμός της απόλυτης ισότητας των κατοίκων που θα ισχύσει με τη ΝαΚ.
- Παλαιά Ανάκτορα-Πεντοφάναρο: ΟΔΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΥ ΛΙΣΤΟΝ για να ανασκαλεύει η μνήμη τους μύριους έρωτες γενεών (ντόπιων-επισκεπτών) που η περιπατητική προκαλεί, θρέφει, θεριεύει, μετατοπίζει, σβήνει. Να τιμάται ο Έρωτας ως η μόνη γνωστή ΔΙΚΑΙΗ παρουσία που κατοικεί στο σύμπαν και δε θέλησε, ούτε πρόκειται, να συγκροτήσει ποτέ λίστες διάκρισης.
- Κάτω Πλατεία-Μποσκέτο-Άνω Πλατεία: ΟΔΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, συμβολίζοντας τους αέναους αγώνες και την πολύπλευρη ανθρώπινη δράση για παγκόσμια ειρήνη.
- Άνω Πλατεία έως Παλαιόπολη (Μον Ρεπό): ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ιδιαίτερος συμβολισμός που παραπέμπει όχι μόνο στη σπαργανική θέσμιση-λειτουργία της (Αθηναϊκή Δημοκρατία) αλλά και στους πανανθρώπινους αγώνες. Στην ανάγκη να αναδειχθεί σε παγκόσμιο ενωτικό ορόσημο, μιας άλλης δημιουργικής πορείας της ανθρωπότητας δίχως «εξουσίες»-διακρίσεις-αδικία-εκμετάλλευση.
- Άνω και Κάτω Πλατείες, ενιαία ονομασία: ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
Οι παραπάνω λεωφόροι και οδοί (μαζί: Πλ. Σαρόκου και Λ. Αλεξάνδρας) αναπλάθονται ή συντηρούνται και στολίζονται, ψηφιακά-εικαστικά, με ό,τι η μυθολογία κοσμεί τους τιμώμενους, η ιστορία ή παράδοση καταγράφει, η επιστήμη απαντά, η ανθρώπινη φαντασία ερμηνεύει. Εντάσσονται δε στην καθημερινή ξεναγική διήγηση κατά τη γνωριμία της Πόλης.


2. Εντοπισμένες αναμορφώσεις Πόλης:
α. Με επίκεντρο τις ΟΔΟΥΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ-ΟΙΝΟΠΙΩΝΑ-ΣΟΥΡΗ, όλη η ευρύτερη περιοχή Σπηλιάς και Οβριακής, το σύνολο του Ν. Φρουρίου και η Λαϊκή, πλημμυρίζουν από διασκεδαστική-γαστρονομική-παραγωγική Κέρκυρα.
Μια ιδιαίτερη πολυποίκιλη αγορά με βαθύ κερκυραϊκό-διαπόντιο-παξινό χρώμα που, χειμώνα-καλοκαίρι, θα προκαλεί και προσκαλεί όχι μόνο τους κατοίκους αλλά κύρια τουρισμό.
Οι επαγγελματικοί χώροι, εσωτερικά και εξωτερικά, διαμορφώνονται-διακοσμούνται ώστε να παρουσιάζεται μια εικόνα ξεχωριστή, με όσα και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική/εικαστική έχει δημιουργήσει.
Θα κυριαρχούν η ποικίλη τοπική μουσική-τραγουδιστική έκφραση, οι δημιουργικοί κορφιάτικοι αυτοσχεδιασμοί, η κερκυραϊκή-διαπόντια-παξινή κουζίνα, το σύνολο των παραγομένων (αλλά ποιοτικών) προϊόντων των νησιών.
Ανάλογα χαρακτηριστικά αποκτούν: Ο πεζόδρομος Μαντουκιού, η εσωτερική οδός του πάρκου Γαρίτσας-Ανεμόμυλου και αναβαθμίζεται ιδιαίτερα η υποβαθμισμένη περιοχή Νοσοκομείου.
β. Στην ΟΔΟ ΜΟΥΣΩΝ προβάλλονται όσα συμβολίζουν οι 9 Μούσες: ΚΛΕΙΩ, ΕΥΤΕΡΠΗ, ΘΑΛΕΙΑ, ΜΕΛΠΟΜΕ-ΝΗ, ΕΡΑΤΩ, ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ, ΠΟΛΥΜΝΙΑ, ΟΥΡΑΝΙΑ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ. Οι 9 απεικονίζονται μπροστά στο Νομισματικό Μουσείο.
γ. - Η είσοδος της ΦΑΙΑΚΙΝΑΣ, από το Θέατρο, θα λάβει μορφή ( αξιοποίηση και της ψηφιακής) σαν την περιγραφόμενη στην Οδύσσεια για το παλάτι του Αλκίνοου: «Γιατί μια λάμψη χύνονταν, σαν φεγγαριού, σαν ήλιου, απ' όλο το αψηλόσκεπο του Αλκίνοου το παλάτι. Χάλκινοι τοίχοι πήγαιναν απ' τη μπασιά ως το βάθος κι είχαν μια ζώνη από γυαλί γαλάζιο γύρω γύρω. Χρυσές οι πόρτες το ψηλό παλάτι μέσα κλείναν και σε κατώφλι χάλκινο στέκονταν ασημένιοι οι παραστάτες κι αργυρό το ανώφλι ήταν επάνω και το κρικέλι ολόχρυσο. Στο 'να και στ' άλλο μέρος είχε σκυλιά από μάλαμα κι ασήμι καμωμένα, που τα 'χε φτιάξει ο Ήφαιστος με τη σοφή του τέχνη, να του φυλούν το αρχοντικό του αντρειωμένου Αλκίνοου κι αθάνατα κι αγέραστα να στέκουν εκεί πάντα».
- Στο κέντρο του Πεντοφάναρου αναπαρίσταται το τριαδικό σύμπλεγμα: ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ-ΈΡΩΤΑ-ΠΑΝΑ.
- Στο τέλος της ΟΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ (αρχή Γέφυρας Ν. Φρουρίου) απεικονίζεται ο ΔΙΚΟΡΥΦΟΣ ΜΥΘΟΣ των κομμένων Ουράνιων όρχεων από το Γιό Κρόνο, η γονιμοποίησή τους πριν το πέτρωμα και η γέννηση της Αφροδίτης.
- Στην είσοδο της ΦΑΙΑΚΙΝΑΣ από Α. Πλατεία και στις εισόδους των οδών ΔΙΟΝΥΣΟΥ-ΟΙΝΟΠΙΩΝΑ-ΣΟΥΡΗ, προβάλλεται το ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ με (το γιο του) ΟΙΝΟΠΙΩΝΑ.
- Στην πύλη της Σπηλιάς τοποθετείται το αέτωμα της ΓΟΡΓΟΥΣ.
δ. ΦΑΙΑΚΙΝΑ.
Η «ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ» (ΝαΚ) έχει την απόλυτη πεποίθηση ότι τα έργα με τον Καλλικράτειο Δήμο πρέπει να είναι ριζικής αλλαγής συνολικά των Νησιών μας. Επομένως, το κεντρικό θέατρο στην Πόλη και ο ευρύτερος χώρος δεν μπορεί να υπολείπονται μιας οραματικής πορείας που θα μετατρέψει την Κέρκυρα σε ένα σημαντικό κέντρο ιστορικής μνήμης-παιδείας- μύου-δημιουργίας- πολιτισμού-δράσης.
Γι αυτό, στο χώρο από: Θέατρο-Φοίνικα έως Άνω Πλατεία, σε συνδυασμό με ΙΟΝΙΑ ΒΟΥΛΗ-ΣΑΝ ΤΖΙΑΚΟΜΟ, ανατίθεται ο ιδιαίτερος ρόλος. Συγκεκριμένα:
1. Τα κτίρια του θεάτρου-τ.νομαρχίας θα κατεδαφιστούν καθώς και συνεχόμενα όπως αυτό του πρώην ΟΤΕ κλπ.
2. Ο χώρος θα ενοποιηθεί με το «Γυμναστήριο» μέχρι το «Φοίνικα» και την Άνω Πλατεία.
Θα ονομαστεί ΦΑΙΑΚΙΝΑ!
3. Υπογειοποίηση της διαδρομής από την άνοδο προς Λαϊκή -Στ. Δεσύλα-Άνω Πλατεία (άγαλμα Καποδίστρια).
4. Δημιουργία υπόγειων πολυχώρων και πάρκινγκ σε όλο το ενιαίο, επίπεδο, τμήμα.
5. Στη ΦΑΙΑΚΙΝΑ, δηλαδή στον ενιαίο πλέον χώρο θεάτρου-νομαρχίας-γυμναστήριου-φοίνικα-Α. Πλατείας:
- Θα αναδημιουργηθεί το παλιό δημοτικό (βομβαρδισμένο) θέατρο, προσαρμοσμένο εσωτερικά-εξωτερικά με έντονα Φαιακικά στοιχεία και ανταποκρινόμενο στις τεχνολογικές εξελίξεις. Έτσι, δεν απαιτείται άλλο κτίριο Λυρικής.
- Συνεχόμενα, σε διάφορα επίπεδα ειδικά προς το Γυμναστήριο-«Όαση», θα κατασκευασθούν (κυρίως γυάλινοι) πολυχώροι τέχνης, πολιτισμού, παιδείας, συνεδρίων, η έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.
-Με καταρρακτικό ένα τμήμα της πλαγιάς άνω του Γυμναστηρίου, θα κατασκευαστούν: ενυδρείο, υπαίθριο θεατράκι και, με ειδικές διαμορφώσεις, θα αποτελέσει χώρο ελευθέρων διαλογισμών, συζητήσεων, παρουσίασης δημιουργιών, αυτοσχέδιας σάτιρας (κογιονάρισμα) ειδικά των ασκούντων εξουσία.
Τόπος που η νεολαία μας θα αναπνέει! Χώρος όπου οι μειοψηφικές απόψεις– εκφράσεις και δράσεις θα αναδεικνύονται δίχως καμιά διάκριση.
- Όλες οι εξωτερικές όψεις, αίθουσες, πλατεία, διάδρομοι, πεζόδρομοι αποκλειστικά με αρχαιοκερκυραϊκή διαμόρφωση και στοιχεία.
Δηλαδή, θα εμφανιστεί μια μικροεικόνα: Κόρκυρας-Σχερίας-Φαιακίας-Δρεπάνι-Μάκρης-Κορυφώ… που είναι εξαφανισμένη.


ε. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟ. ΙΟΝΙΟΣ ΒΟΥΛΗ
- Σημαντικό δημιούργημα στον ενιαίο χώρο της ΦΑΙΑΚΙΝΑΣ (στο χώρο: Όαση), το «ΨΗΦΙΑΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ» με ειδική ευθύνη των Τμημάτων Ιστορίας και Πληροφορικής του Ιόνιου Πανεπιστημίου όπου, οπτικοακουστικά, θα παρουσιάζεται η μυθολογική και ιστορική Κέρκυρα.
Το «ΨΗΦΙΑΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ» θα είναι «συνδεδεμένο» με τα «ΤΟΠΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ» (αρχαιολογικά/λαογραφικά/φυσικής) που θα δημιουργηθούν σε κάθε Κοινότητα ώστε, αποκεντρωμένα, κάτοικοι-σχολεία-επισκέπτες να έχουν άμεση-πλήρη πρόσβαση. Και πόρους τα Τοπικά Συμβούλια.
- Το Παλαιό Δημαρχείο (Σαν Τζιάκομο) και το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας (συνδεδεμένα με γυάλινο υπόγειο θόλο), θα στεγάσουν το «ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ».
- Σύνδεσμος (με ιδιαίτερο συμβολισμό) μεταξύ «ΦΑΙΑΚΙΝΑΣ» και «ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ», η ΙΟΝΙΟΣ ΒΟΥΛΗ όπου θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Εάν οι αρχαιολόγοι, σε συνδυασμό με την ένταση των ανασκαφών που θα ζητηθεί άμεσα, κρίνουν ότι το Σαν Τζιάκομο δεν επαρκεί, τότε θα του ανατεθεί ρόλος ανάλογος και το «ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ» θα στεγαστεί στο Παλαιό Νοσοκομείο για να αναβαθμίσει την περιοχή αλλά και να συνδεθεί με τα γύρο σχολεία και Τμήματα ΙΠ.


ΣΥΝΕΤΑΙΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ-
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ-ΑΛΙΕΙΑ
Για τη ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ), η δυναμική αγροτική ανάπτυξη, σε Κέρκυρα-Διαπόντια, είναι στις κεντρικές προτεραιότητες.
Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, στα πλαίσια και της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ (ΑΝ.ΔΙ.ΚΕ.), εξέρχεται από τον άπραγο και γραφειοκρατικό εφησυχασμό, επωμίζεται τον ουσιαστικό της ρόλο και αναλαμβάνει σοβαρές ευθύνες για την πολλαπλή ανάπτυξη και προώθηση των προϊόντων της οικολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας, της αλιείας. Στόχος, μέσα από την συνεταιριστική και επιστημονική οργάνωση, η ποιοτική παραγωγή στην επικράτεια του Δήμου να αλλάξει αυτόνομα τη ζωή αγροτών-κτηνοτρόφων-αλιέων, να αυξηθεί ο τοπικός πλούτος και να προστατευτεί το περιβάλλον.
Από ορκωμοσίας των Δημοτικών Οργάνων, ξεκινούν οι παρακάτω δράσεις:

- Εκπαίδευση-επιμόρφωση συνεταιριστών-αγροτών-κτηνοτρόφων-αλιέων ώστε, ειδικά οι νεώτεροι, να προσαρμόσουν τη δημιουργική τους συνέχεια οργανωμένα-συνεταιριστικά-οικολογικά και βέβαια με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογικών μέσων. Συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα θα οργανωθούν και από τα δημοτικοποιημένα ΕΡΑ+ 1 κανάλι+Ράδιο Εκκλησίας.

- Καθορίζονται ζώνες αγροτικής παραγωγής, με επίκεντρο το νέο οδικό άξονα βορρά-νότου. Ενδεικτικά: Κάμπος Ν. Κέρκυρας-Χαλικούνας/Λιβάδι Βουνιατάδων/ΣτρογγυλήςΣταυρού-Λιβάδι Ρόπα-Λιβάδι Βελονάδων. Επίσης, ζώνες κτηνοτροφίας κυρίως ορεινοί όγκοι.

- Κατασκευάζονται ή συντηρούνται υποδομές αγροτικής οδοποιίας και άρδευσης με προτίμηση τα επιφανειακά κανάλια.

- Αξιοποιείται συνεταιριστικά η χρόνια άεργη αγροτική παραγωγική γη με αντίτιμο στον ιδιοκτήτη, όχι όμως και στην εκκλησία-κράτος-τράπεζες κλπ επειδή η δική τους δημοτικοποιείται και προσφέρεται για χρήση στο λαό. Επιβολή ειδικού δημοτικού τέλους στον αρνητή να παραχωρήσει άεργες αλλά ειδικά χρήσιμες γεωργικές εκτάσεις.

- Παραδοσιακή αλλά και νέα παραγωγή με βάση: την ελιά, το αμπέλι, το κουμ κουάτ, το μέλι, τα εσπεριδοειδή, τη «χαμηλή» κτηνοτροφία κλπ. Το σύνολο της κηπευτικής που θα παράγεται σε ποσότητες και για τυποποίηση-εξαγωγή. Προστασία της φυσικής φύτρωσης μικρόσωμων όπως ρίγανη, θρουμπί, κρόκος κλπ.

- Έρευνα και οργάνωση για αύξηση παραγωγής σε λιγότερο συνήθεις καλλιέργειες (πχ αμύγδαλο, σύκο, καρύδι, φιστίκι, ροδάκινο, παυλόσυκα) καθώς και νέων. Μεταξύ αυτών, για χρήση στην παραγωγή ενέργειας τοπικά.

- Έλεγχος-απαγόρευση φαρμάκων που μολύνουν φυτά, ζώα, προϊόντα, έδαφος, υπόγειο και επίγειο υδροφόρο ορίζοντα.

- Ο ελαιώνας προσαρμόζεται (με επιλεκτικό και οργανωμένο κλάδεμα) στη δυνατότητα εύκολης διαχείρισης των δέντρων αλλά και διατήρησης της φυσικής εικόνας της Κέρκυρας. Οργανώνεται το οικολογικό ράντισμα του δάκου με κάθε ειδική παραδοσιακή (πχ δακοπαγίδες-αγριελιά) αλλά και νέα μέθοδο.

- Ξυλεία και όλα τα προϊόντα ή παράγωγα της ελιάς επεξεργάζονται στην Κέρκυρα, και για εξαγωγή.

- Τα ελαιοτριβεία, στα πλαίσια της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ (ΑΝ.ΔΙ.ΚΕ.) και με κοινή δράση θα αναλάβουν το κόστος οργάνωσης ώστε η μούργα να πάψει να μολύνει το έδαφος.

- Μονάδα τυποποίησης λαδιού-οίνου-κουμ κουάτ-τσιτσιμπύρας-μελιού- συκόπιττας κλπ, στα πλαίσια της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ.

- Συμβολή Δήμου-ΕΑΣΚ στο κλάδεμα και μηχανικό καθαρισμό αγρών, ελαιώνων κλπ για να μειωθεί η χρήση φαρμάκων. Κάθε υλικό-υπόλειμμα από επεξεργασία και καθαρισμό θα διατίθενται για κομποστοποίηση ή θα πωλείται στη μονάδα παραγωγής ενέργειας προς όφελος των αγροτών.

- Αξιοποίηση ορεινών, μη «δασικών», όγκων για ειδικές καλλιέργειες (πχ αμπέλια-συκιές-παυλόσυκα-κηπευτικά),κτηνοτροφία, μελισσοκομία κλπ. Δεν μπορεί ο τόπος με τον μυθικό θεό προστάτη του οίνου, το Διόνυσο, να έχει εξαφανίσει τον αμπελώνα.

- Επιστημονική γεωργία-κτηνοτροφία-αλιεία και στήριξη με σταθερή παρουσία των ειδικών δίπλα στον παραγωγό-κτηνοτρόφο-αλιέα.

- Οργανωμένη αλλά και οικιακή κομποστοποίηση για οικολογική λίπανση αγρών-κήπων κλπ. Εκπαίδευση μαθητών και γενική επιμόρφωση των κατοίκων, ειδικά των αγροτών, σε συνδυασμό με την ανακύκλωση προϊόντων.

Οι επιχειρήσεις που παράγουν υποπροϊόντα χρήσιμα για κομπόστ όπως υπολείμματα από κουζίνες (πχ καφές, τσάι, φίλτρα κλπ, παλιά τρόφιμα: ψωμί, τσόφλια αυγών, φρούτα, φλούδες εσπεριδοειδών κ.λπ.) θα οργανωθούν να τα συγκεντρώνουν υποχρεωτικά και παραδίδουν. Το ίδιο και τα νοικοκυριά.

- Οργανώνονται-ενισχύονται οι αλιευτικές υποδομές-καταφύγια και δημιουργούνται νέες ώστε η αλιεία να αποδίδει τα μέγιστα των δυνατοτήτων της.

- Αναπτύσσεται η μικροναυπηγική για βάρκες, αλιευτικά, γόνδολες και άλλες σχετικές κατασκευές.

- Διαφημιστική οργάνωση ώστε σπάνια να φεύγει τουρίστας από Κέρκυρα δίχως να ψωνίζει τα προϊόντων της.

Οργάνωση της εξαγωγής και στο εξωτερικό, κυρίως Άπω Ανατολή.

Ο παραγόμενος πλούτος θα ανήκει στους κάτοικους ισότιμα.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, άναρχα-ευκαιριακά και με πολύ κακές υποδομές, οδήγησε στη σημερινή τραγική κατάσταση.

Οι κρατικοδίαιτοι (ή ευκαιριακοί) επιχειρηματίες σε βάρος του λαού μόνο απαιτούν να πλουτίζουν. Η διαπλεκόμενη ελίτ τους τα προσφέρει (με το αζημίωτο) μετατρέποντας σε συνένοχους εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες.

Τίθεται το ερώτημα: Γιατί να έλθει ο τουρίστας όταν το παραδοσιακό θρησκευτικό προϊόν δεν αποδίδει πλέον εμπορικά και η Κέρκυρα προβάλλεται μόνο ολιγόλεπτα από τις κανατικές της επιδόσεις; Μουσεία ανύπαρκτα ενώ ούτε ένας αρχαιολογικός χώρος αναφοράς στο Ομηρικό Νησί. Θέατρο, μουσική, εκδηλώσεις έως υποβαθμισμένες. Οι συγκοινωνίες πρόσβασης αλλά και οι εντός των νησιών, το οδικό δίκτυο, οι τουριστικές επιχειρήσεις συνήθως προκαλούν με την κακή εικόνα. Υπηρεσίες-προϊόντα πανάκριβα με κόστος μη ανταποκρινόμενο στην ποιότητα. Η ευγένεια σπανίζει, οι ακτές μολυσμένες ή κατεστραμμένες, η Πόλη μυρίζει ενώ αναζητούνται παντού λωρίδες για ΑΜΕΑ, πεζόδρομοι, μονοπάτια ή ποδηλατόδρομοι. Η Οργάνωση δεν είναι εμφανής, πρωτοβουλίες ελάχιστες και ευκαιριακές, οι εργασιακές σχέσεις σε συχνή ένταση. Διαπλοκή και αδιαφάνεια στο επιχειρείν.

Ο παραγόμενος πλούτος πολύς! Αλλά, άγνωστος και με μειωμένο το αντάλλαγμα προς τα νησιά.

Ο νέος Δήμος Κέρκυρας πρέπει να ανατρέψει αυτή την αδιέξοδη και μόνο καταστροφική κατάσταση.

Να προσφέρει κάτι σημαντικό στους κατοίκους και για να προσελκύει τουρισμό. Να παρουσιάσει το νέο και διαφορετικό. Πρέπει να δράση και όχι να μοιρολατρεί περιμένοντας την προβολή από… θαύμα ή ξαφνικό γεγονός όπως επίσκεψη… βασίλισσας ή …ρασοφόρου που παραπέμπει σε δουλικές συμπεριφορές ανεπιθύμητων εποχών.

Σίγουρα, η βαθιά συνένοχη θρησκευτικοπολιτικοοικονομική κερκυραϊκή ελίτ, καλλιεργώντας και διαχέοντας αγιαστική κουτοπονηριά, δε θέλει να κάμει τη διάγνωση και δε θέλει-μπορεί να λύσει και αυτό το πρόβλημα. Δεν έχει όραμα παρά μόνο τη σταθερή και πολυποίκιλη εκμετάλλευση κατοίκων και τουριστών.

Προϋπόθεση για μια αλλαγή και στον τουρισμό, είναι να κάμει η Κέρκυρα την εσωτερική της ανατροπή όπως έχει προταθεί στα σχετικά κεφάλαια του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ της ΝαΚ. με: τις 10 ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ- ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΑΝ.ΔΙ.ΚΕ.), τους 5 ΚΟΜΒΟΥΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ, τους ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ και βέβαια τη συνολική αλλαγή στη λειτουργία-οργάνωση που προτείνεται σε κάθε τομέα.

Λέμε: -ΌΧΙ ΣΤΟΝ 3ΜΗΝΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

-ΝΑΙ ΣΕ ΕΤΗΣΙΟ ΠΛΗΡΩΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ» ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΣΜΟ!


Για τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ), τρεις είναι οι πυλώνες του Κερκυραϊκού τουρισμού:
α. ο Ελληνικός πυλώνας.
β. των παραδοσιακών ευρωπαϊκών-αμερικάνικων αγορών
γ. των νέων ρωσικών-βαλκανικών-αραβικών-μεσογειακών και κυρίως ασιατικών αγορών.


ΔΡΑΣΕΙΣ του νέου Δήμου Κέρκυρας:
1. Αμέσως, μετά την ορκωμοσία, θα συγκροτηθεί στο Δήμο Κέρκυρας ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ από τους συλλογικούς φορείς όλων των εμπλεκόμενων αλλά και ειδικούς του τουρισμού.
Επικεφαλής Αντιδήμαρχος και αδιάλειπτη η παρουσία του Δημάρχου.
Με πρόγραμμα σταθερό και χρηματοδοτούμενο (πέρα του κράτους) από όλους τους συλλογικούς εμπλεκόμενους φορείς, μέσω ειδικής φορολογίας, θα υπάρχει μια συνεχής επιθετική παρέμβαση (αυτόνομα ή μέσω δράσεων της ΠΙΝ και του κράτους) σε κάθε προσφερόμενη ή νεοδημιουργούμενη αγορά ώστε, Κέρκυρα-Διαπόντια, να στηρίξουν τη θέση τους στη διεθνή τουριστική αγορά.
Να αποδείξουν τον πολλαπλό πλούτο τους και όχι να ικετεύουν πελάτες!
2. Πρωτεύον για το νέο Δήμο Κέρκυρας, δε θα είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα που αφήνει πλούτο στα νησιά.
Τα all inclusive, δε περιλαμβάνονται στα ενδιαφέροντά του ούτε θα τα χρηματοδοτούν οι Έλληνες τουρίστες.
3. Από 10/1/2015 θα ξεκινήσει , οργανωμένος, έλεγχος όλων (ξενοδοχείων- ενοικιαζομένων-εστιατορίων
έως απλών καφενείων) για να διαπιστωθεί η ποιότητα τους. Η συμμετοχή των συλλογικών τους φορέων θα είναι υποχρεωτική και καθοριστική.
Όσες επιχειρήσεις δεν τηρούν τις προϋποθέσεις που θα προσδιοριστούν σαφώς (αυτονόητο, όχι απλώς τις ελάχιστες) θα τους δοθεί χρονικό περιθώριο να τις δημιουργήσουν. Αν στον επανέλεγχο δε συμβεί, θα κλείσουν ή δε θα ανοίξουν έως ότου βεβαιώσουν και ελεγχθεί ότι ανταποκρίθηκαν. Οι επιχειρήσεις που θα βρεθούν με ελλιπείς τις προϋποθέσεις, θα υποστούν και το κόστος ελέγχου και επανελέγχων.
4. Εργαζόμενοι και επιχειρηματίες (και ΤΑΧΙ), από Φλεβάρη έως την έναρξη της τουριστικής περιόδου 2015 (όπως και κάθε χρόνο), θα παρακολουθούν υποχρεωτικά σεμινάρια που θα οργανώνονται σε συνεργασία επιμελητηρίων-επαγγελματικών και εργασιακών σωματίων.
Το κόστος θα επιβαρύνει τις επιχειρήσεις. Η εκπαίδευση θα είναι γενική για τη σχέση με τον τουρίστα και ειδική για το αντικείμενο.
Η επιμόρφωση θα αποτελεί ισχυρό κριτήριο για έναρξη ή συνέχιση άσκησης του επαγγέλματος ή τη λήψη του επιδόματος ανεργίας. Μέρος του χρόνου ανεργίας κάθε χρόνο θα είναι υποχρεωτικά και χρόνος επιμόρφωσης.
5. Δραστική μείωση τιμολογίων. Ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ, ως εκφραστής των συγκοινωνιακών και τουριστικών επιχειρήσεων, των επαγγελματιών του χώρου, των εργαζόμενων και άλλων αρμόδιων φορέων, διαμορφώνει και καταθέτει χαμηλά τιμολόγια υπηρεσιών-προϊόντων με βάση το αντικειμενικό κόστος και κέρδος.
Ο Δήμος παρεμβαίνει με έλεγχο και στην τελική διαμόρφωση των τιμολογίων κατά κλάδο, κατηγορία, μονάδα και προϊόν.
Επ΄ αυτών των τιμών θα ισχύει η ανταγωνιστική λειτουργία και οι προσφορές. Οι συλλογικοί φορείς των τουριστικών επιχειρήσεων και το ΕΚΚ έχουν ιδιαίτερη ευθύνη για την εφαρμογή των τιμολογίων, την ποιότητα των υπηρεσιών, την οργάνωση των μελών τους.
Προσοχή: Οι Έλληνες τουρίστες απολαμβάνουν τα ίδια τιμολόγια με τους ξένους. Ο ελληνικός τουρισμός θα πάψει να αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης. Ο δήμος θα προβάλλει καθημερινά τις επιχειρήσεις που θα κάνουν ουσιαστικές προσφορές ελέγχοντας όμως
την ποιότητα των παρεχομένων.
6. Βάση προβολής, σε συνεργασία με το ΙΠ, η συνοπτική παρουσίαση με ειδική έκδοση της μυθικής, ιστορικής και σύγχρονης Κέρκυρας. Θα μοιράζεται σε κάθε επισκέπτη, θα αποστέλλεται στα διεθνή ηλεκτρονικά δίκτυα, ΜΜΕ, blogs, σε πρεσβείες, τουριστικούς οργανισμούς. Το ΨΗΦΙΑΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ στη ΦΑΙΑΚΙΝΑ θα αναδειχθεί σε διεθνή ηλεκτρονικό χώρο πληροφόρησης, προβολής, γνώσης.
7. Θα αναδυθεί, με κέντρο την Παλαιόπολη, η αρχαϊκή εικόνα με το σύνολο των αρχαιολογικών χώρων, παλατιών,
φρουρίων, παραδοσιακών οικισμών, μνημείων στα 4 νησιά. Άμεσες ανασκαφές παντού. Στόχος, και το Παλάτι Αλκίνοου.
Μουσεία (αρχαιολογικά-λαογραφικά-φυσικής κλπ) σε κάθε έδρα Κοινότητας. Η ΦΑΙΑΚΙΝΑ, τα ΨΗΦΙΑΚΟ και ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΑ, η ονοματοθεσία και ανάπλαση οδών, τα ΔΙΟΝΥΣΑ κ.α. θα θυμίσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Κέρκυρας στην αρχαιότητα.
Ο τουρισμός θα αποκτήσει νόημα. Ο επισκέπτης θα αγωνιά να φθάσει αλλά και να μη… φύγει!
8. Ανάπτυξη και ιδιαίτερη προβολή του Σινοϊαπωνικού Μουσείου.
Με ευθύνη του Τμ. Ασιατικών Σπουδών του ΙΠ θα γραφεί κινέζικο «γλωσσάριο» το οποίο θα διδάσκεται στα σχολεία και στους ασχολούμενους με τον τουρισμό ώστε να υπάρχει στοιχειώδης επικοινωνία στη γλώσσα τους. Σταδιακά, και των: ρώσικης, ιαπωνικής, αραβικής, τουρκικής, ισραηλίτικης κλπ γλωσσών. Αυτό, από μόνο του, αποτελεί στοιχείο τουριστικού ρεύματος, κυρίως στους κινέζους και ρώσους με τις ιδιαίτερες ευαισθησίες. Για έγκριση νέας επιχείρησης θα λαμβάνεται υπόψη η «γνώση» των παραπάνω γλωσσών.
Η Ασία, με κορμό Ρωσία και Κίνα, θα βρίσκεται στην προτεραιότητα του δήμου για προσέλκυση τουριστών και εξαγωγή προϊόντων μας (όπως ποιοτικού λαδιού). Θα σχεδιαστεί δε αμέσως ειδικός κινέζικος χώρος στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου με το Σινοϊαπωνικό Μουσείο και με αναφορές στον πολιτισμό τους και τις ιστορικές σχέσεις μας. Θα κατακλύζει δε, και στη γλώσσα τους, τις μύριες ατομικές και συλλογικές ηλεκτρονικές κινέζικες διευθύνσεις.
9. Ελεύθερες-καθαρές όλες οι ακτές. Απομάκρυνση κάθε μη νόμιμου παρόδιου κτίσματος ή εντός των ακτών ή παραποτάμια κλπ.
Σε περίπτωση που προβάλλεται ως νόμιμο θα ελέγχεται και θα υπάρχει συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη ώστε να απελευθερωθεί ο χώρος από το κτίσμα. Αν είναι επαγγελματικό το κτίσμα και ο επιχειρηματίας αρνείται, θα αφαιρείται η άδεια.
10. Ιδιαίτερος σχεδιασμός για ( ανύπαρκτους σήμερα) πεζόδρομους-ποδηλατοδρόμους παντού:
Παραθαλάσσια, μεταξύ οικισμών, εντός πόλης και χωριών. Δασικά-ορεινά μονοπάτια και σκαλοπάτια σε συνδυασμό και με οργανωμένες ζώνες πυρασφάλειας. Κατασκευές για ΑμεΑ.
11. α. Συγκοινωνιακό δίκτυο ενιαίο και οργανωμένο με γραμμές τοπικές και δικτυακές. Δημιουργούνται, με αρχή την τουριστική περίοδο 2015, νέες κυκλικές γραμμές από βορρά σε νότο. Όλες σχεδιάζονται να συνδέουν λιμάνια-αεροδρόμιο-νοσοκομείο-Κέντρα Υγείας-βασικές παραλίες. Ειδική και πυκνή η συγκοινωνία Πόλης- Νοσοκομείου. Στα Διαπόντια, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε νησιού.
β. Οι επιχειρήσεις φεριμπότ, στα πλαίσια της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ, λειτουργούν ενιαία για το σύνολο των λιμανιών του Δήμου και των Παξών μέσα από τη συλλογική τους οργάνωση. Εκσυγχρονίζονται για περισσότερη ασφάλεια, μείωση του χρόνου, ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών και νέα δραστική τιμολογιακή πολιτική. Η μείωση της απόστασης με Ηγουμενίτσα και μέσω κοντινότερων λιμανιών (Σαγιάδα) θα είναι σε προτεραιότητα. Σε όλα τα εισιτήρια θα υπάρχει ειδικός φόρος υπέρ του Δήμου δίχως αύξηση της τιμής τους.
γ. Προσαρμοσμένο «Ιπτάμενο Δελφίνι» θα πραγματοποιεί συνεχή κυκλικά δρομολόγια: Κέρκυρα-Διαπόντια-Λευκίμη-Κέρκυρα αλλά και με άλλους ενδιάμεσους σταθμούς όπως: Νησάκι-Κασσιόπη- Αγ. Στέφανο-Παλαιοκα/ στρίτσα- Αγ. Γόρδιο-Χαλικούνα κλπ. Ειδικό δρομολόγιο και για Παξούς. Σταδιακά, και με λιμάνια επτανησιακά, αλβανικά και άλλα της Αδριατικής.
δ. Ως γεωγραφικός κόμβος, θα σχεδιαστεί να αξιοποιηθεί με νέες γραμμές σε λιμάνια και αεροδρόμια στα πλαίσια της Αδριατικής, Βαλκανικής και Μεσογειακής συνεργασίας. Στόχος: Να εξυπηρετεί η Κέρκυρα τουρισμό από και προς χώρες ασιατικές, αφρικανικές, κλπ.

ε. Γοντολικός-καϊκικός-βαρκαρόλικος ημερήσιος και βραδινός τουριστικός περιηγητισμός (με καντάδικη-μουσική παρουσία) σε πολλά σημεία αναφοράς. Έμφαση και στα Διαπόντια.

ζ. Μαρίνες σε πολύ επιλεγμένους χώρους και υψηλό εισιτήριο. Στα Διαπόντια, και ελικοδρόμια.

12. Όπως αναλύεται στο ειδικό κεφάλαιο, όλες οι επιχειρήσεις, ειδικά τα ξενοδοχεία, συναλλάσσονται υποχρεωτικά, για το σύνολο των οικονομικών τους συναλλαγών, μέσω τραπεζών στην περιφέρεια του Δήμου.
Για όλες τις αφίξεις-αναχωρήσεις και τις μορφές συναλλαγής ενημερώνεται on line o ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ.
Κάθε επιχειρηματίας, μέσω διαδικασιών του συλλογικού του οργάνου και των τραπεζών, θα εξουσιοδοτεί την τράπεζα να εξοφλεί, πριν από κάθε άλλη ανάληψη για ίδιες ανάγκες, το σύνολο των υποχρεώσεών του σε εργαζόμενους-δήμο-μικροεπαγγελματίες. Αν αρνηθεί να ενταχθεί σε αυτό το σύστημα δε θα μπορεί να έχει έδρα Κέρκυρα-Διαπόντια. Η τράπεζα θα φέρει την ευθύνη για πράξεις του επιχειρηματία που θα παραβιάζουν τα παραπάνω και θα προκαλούν οποιαδήποτε ζημιά.
13. Ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ θα ενημερώνεται άμεσα, ηλεκρονικά, για κάθε μεταβολή: στους μετόχους κάθε επιχείρησης, σε διευθυντή και λογιστή, στους όρους μεταβολής, στα εγγυητικά κεφάλαια για υποχρεώσεις, στις τράπεζες συνεργασίας.


ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΜΜΕ-
ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕ ΘΡΗΣΚΕΥΕΤΑΙ. Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕΝ… ΑΝΗΚΕΙ.
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ. ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΙΑ. 
Ο Δήμος διδάσκει ΜΟΝΟ Θρησκειολογία!

Η ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) θεωρεί αναντίλεκτες τις έντονα υφέρπουσες απόψεις (και σε κάθε κερκυραϊκή γωνιά), ότι δε σχετίζονται με τις ανάγκες των πιστών: Η απόλυτη κυριαρχία των θρησκευτικών ηγεσιών, η εξουσία που έχουν υφαρπάξει, οι διακρίσεις σε βάρος άλλων, ο φανατισμός, ο δογματισμός, ο λαϊκός πλούτος και περιουσία που διαχειρίζονται και μάλιστα μυστικά.
Επίσης, ότι η θρησκευτική εξουσία ευθύνεται σημαντικά για πολλά από τα δεινά, τη φτώχεια, την αδικία, τον αναλφαβητισμό αλλά και τη γενική υπανάπτυξη συνολικά αλλά και της Κέρκυρας. Για αυτό, αν η ΝαΚ λάβει εξουσιοδότηση, θα ισχύει:
- Με τη ΝαΚ θα ισχύει ο απόλυτος σεβασμός και στήριξη στο δικαίωμα του ατομικού θρησκεύεσθαι. Όμως, και σαφής απαγόρευση επιβολής της υποχρέωσης στον κάτοικο να θρησκεύεται.
Το θρησκεύεσθαι ή μη, είναι ελεύθερη και προσωπική υπόθεση των κατοίκων.
Τα δόγματα χρησιμοποιούν μόνο ( και με διαφάνεια) τα θρησκευτικά τους μέσα για να πείθουν τους οπαδούς τους.
Η χρησιμοποίηση κράτους-δήμου ή άλλων θεσμών για επηρεασμό και επιβολή πίστης, δε θα επιτρέπεται στην επικράτεια του Δήμου.
- Ο Δήμος, μέχρι την αφαίρεση από την πολιτεία των καταπιεστικών εξουσιών των δεσποτάδων ή αντίστοιχων αξιωματούχων στα δόγματα, δε θα επιτρέπει την υλοποίηση ποινών κατά ανυπεράσπιστων ιερέων που δεν είναι με δικαστική απόφαση.
- Ο Δήμος θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις όλων των θρησκευτικών δογμάτων που θα προσκαλείται όπως σε κάθε άλλη συλλογικότητα στα νησιά.


ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.
ΟΧΙ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
-Διάλογοι ιστορίας-θρησκειολογίας κάθε Κυριακή πρωί, πριν την έναρξη των Λαϊκών Συνελεύσεων, στα δημοτικοποιημένα ραδιόφωνα και τηλεόραση.
Θα διαλέγονται επιστήμονες, εκπρόσωποι δογμάτων, φορέων ή πρόσωπα που εκτιμούν ότι εκφράζουν θέσεις για την ιστορία της θρησκείας.
Στα δημοτικοποιήμένα Μέσα Ενημέρωσης (ΕΡΑ+1Κανάλι+ ραδιόφωνο Μητρόπολης) δε θα υπάρχουν διακρίσεις σε εκδηλώσεις-τελετές δογμάτων.
-Στα σχολεία δε θα γίνονται αγιασμοί και δε θα διδάσκονται θρησκευτικά, ούτε εκκλησιασμός. Όμως, το μάθημα της θρησκειολογίας (ιστορίας της θρησκείας) θα έχει την υψηλή θέσει που του οφείλεται.
Αν η θρησκεία θέλει και μπορεί, ας πηγαίνει να αναζητήσει πιστούς.
Όμως, δε θα μετατρέπει σχολεία-δήμο-κράτος
σε μηχανισμούς της για να εξαναγκάζει ανθρώπους να πιστεύουν.
-Δε θα επιτρέπονται θρησκευτικά σύμβολα σε δημοτικές ή δημόσιες υπηρεσίες και σε σχολεία στην επικράτεια του δήμου ούτε κτίσματα (πχ ναός στο νοσοκομείο), μήτε τελούνται θρησκευτικές τελετές (αγιασμοί κλπ) πλην εκείνων που οι δάσκαλοι προγραμματίζουν στα πλαίσια του μαθήματος της θρησκειολογίας.
-Όλα τα θρησκευτικά δόγματα, ελεύθερα θα κατασκευάζουν νόμιμα λατρευτικά οικοδομήματα.
-Θα απαγορεύονται, ως λατρευτικές, βίαιες πράξεις (πχ αυτομαστιγώσεις).
-Δε θεωρείται δικαίωμα, σε δόγματα, ο περιορισμός βασικών δικαιωμάτων μελών τους, οι διακρίσεις (πχ σε βάρος της γυναίκας) ή περιβολές που καταπιέζουν την προσωπικότητα.
-Οι επικεφαλείς ΟΛΩΝ των δογμάτων στο δήμο, πριν λάβουν το τελικό χρίσμα (πχ χειροτονία), θα εμφανίζονται ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα αναλύουν το πρόγραμμά τους, τον τρόπο δράσης, τη θέση τους απέναντι στο δήμο. Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνέχεια θα αποφασίζει αν αποδέχεται ή όχι τον υποψήφιο για επίσκοπο κλπ.
Αυτό, επειδή δεν έχουν λαϊκή νομιμοποίηση αφού επιλέγονται από «εσωτερικές διαδικασίες» προσώπων που δεν εκπροσωπούν το λαό.
Το ίδιο θα συμβαίνει για ιερείς σε Κοινότητες όπου ο προτεινόμενος θα εμφανίζεται ενώπιον του Συμβουλίου της Κοινότητας.
- Συλλογικότητες θρησκευτικές και μη (πχ Μασονία) που ακούγονται με όχι διαφανή λειτουργία και μυστικές τελετές, θα κληθούν να οργανώσουν σε τακτό χρόνο δύο μηνών την απόλυτη διαφανή λειτουργίας τους και τις δημόσιες τις τελετές τους. Η άρνηση, θα συνεπάγεται και την αναστολή της λειτουργίας τους.


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ
ΘΑΥΜΑΤΑ-ΣΚΗΝΩΜΑΤΑ
Ο επιστημονικός λόγος θα αναζητείται-προβάλλεται για κάθε τι που υπάρχει ή συμβαίνει. Φυσικά, και σε θέματα με μεταφυσικές εκδοχές ώστε η ανθρώπινη συνείδηση να διαμορφώνεται ελεύθερα και οι μύθοι να έχουν τη θέση που τους ανήκει:
- Οι θρησκευτικές αναφορές σε θαυματουργικές εκδιώξεις Τούρκων και ιάσεις ασθενειών θα είναι σεβαστές αλλά ΔΕ θα αποτελούν δημοτικές-σχολικές-μιντιακές διακηρύξεις. Οι θέσεις του δήμου, των σχολείων, των ΜΜΕ θα σχετίζονται με ιστορικά και επιστημονικά δεδομένα αλλά θα αναφέρουν και τις θρησκευτικές εκδοχές.
- Επιστημονική έρευνα, παράλληλα με τη θρησκειολογική και τη δογματική θέση, και για τα δύο σκηνώματα-αγίους (Σπυρίδωνα-Θεοδώρας) της χριστιανικής θρησκείας.
-Οφείλουμε να ερευνηθούν, ιστορικά, τα πραγματικά γεγονότα των «Εβραϊκών» (δολοφονία χριστιανής κόρης).
Επίσης, έρευνα του απόκρυφου «θαύματος του Άγιου», 12 Νοέμβρη 1718, σύμφωνα με το οποίο δολοφόνησε χίλιους κάτοικους της Κέρκυρας και κατακρήμνισε την Πόλη, αφού, οργίστηκε για το Καθολικό Αλτάρι στο ναό του και, ως ιπτάμενος καλόγερος, πυρπόλησε μπαρουταποθήκες του Φρουρίου(ιστορικά Τόνυ Αγιούς, βίοι κλπ).
- Επίσης, ποιοι κατέδωσαν τους Κερκυραίους Εβραίους για να οδηγηθούν στο Άουσβιτς. Θα τιμηθεί δε ιδιαίτερα η, επιζώσα, κυρία ΣΟΥΣΗ.
ΟΙ ΙΕΡΩΜΕΝΟΙ Δ.Υ. ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
- Ιερωμένοι που πληρώνονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον δήμο. Σταματά έτσι η διάκριση μεταξύ των δογμάτων στα πλαίσια της πλήρους ισότητας των κατοίκων.
Είναι ουρανομήκης η πρόκληση προς τις εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντών σε πλήθος θεσμών, στην αυτοδιοίκηση και σε άπειρο αριθμό πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων πολυποίκιλων σωματείων, να αμείβεται κάποιος για θρησκευτικές πράξεις που πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο εθελοντικές.
Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ. Οχι επαγγελματίες προσευχόμενοι!
Δεν είναι δυνατόν να… αφιερώνεται κάποιος στο θεό του ως μοναχός και (ή για) να πληρώνεται.
- Με εξαίρεση το σημερινό μητροπολίτη (ο οποίος θα διευκολύνεται όπως η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου), όσων είναι άνω των 63 ετών και των σοβαρά ασθενών, όλοι οι τωρινοί αμειβόμενοι ιερωμένοι δουλεύουν κεντρικά ή τοπικά στο δήμο, ανάλογα με την έδρα τους και εκπαιδεύονται στα αναγκαία προγράμματα.
Όσοι χειροτονούνται στο εξής και αμείβονται ως ΔΥ (ανεξαρτήτως βαθμού) θα προσφέρουν υπηρεσίες σε όλη τη δημοτική επικράτεια.
- Οι ιερωμένοι εργάζονται με πολιτική περιβολή. Ωράριο το εφαρμοζόμενο στο δήμο και έχουν προϊστάμενο αυτόν του «ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ». Οι ανήκοντες στην έδρα των Τοπικών Συμβουλίων, με συντονισμό του Προέδρου, συνεργάζονται με τον υπάλληλο του δήμου ή καλύπτουν εξ ολοκλήρου τις αρμοδιότητές του.
-Ιερωμένοι που μετατρέπουν την αμειβόμενη θέση του ΔΥ σε εξουσιαστική και παρεμποδίζουν, «απειλώντας», δικαιώματα των κατοίκων ή λειτουργίες του δήμου, θα απομακρύνονται.


ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.
«ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ»ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ «ΒΙΑΙΟΤΗΤΩΝ». ΚΑΥΣΗ ΝΕΚΡΩΝ.
- Τα εκκλησιαστικά συμβούλια (εφόσον χρειάζονται) εκλέγονται ή ανακαλούνται από τις Λαϊκές Συνελεύσεις, σε αυτές απολογούνται και καταθέτουν οικονομικό απολογισμό.
- Γεννήσεις-ονοματολογία-γάμοι-κηδείες ανήκουν αποκλειστικά στη δημοτική αρμοδιότητα. Ο γάμος πχ θα δηλώνεται στο δήμο από το ζεύγος (τυπικά ή με τελετή) και θα είναι ο μόνος τρόπος αναγνώρισης. Πρόσθετες, μετέπειτα, εκδηλώσεις ή τελετές ανήκουν στην ελεύθερη βούληση των κατοίκων αλλά δεν σχετίζονται με τη βεβαίωση της πράξης.
- Θα κατασκευαστούν ειδικές αίθουσες σε κάθε Κοινότητα για δωρεάν πολιτικές τελετές σχετικές με: ονοματοδοσία, γάμους, κηδείες.
-Ο δήμος θα οργανώσει την καύση νεκρών. Και αυτή δωρεάν.
- Ο δήμος, έχοντας την αποκλειστική ευθύνη της ψυχικής και σωματικής υγείας των κατοίκων, θα απαγορεύσει πράξεις «βαρβαρότητας» κατά τις θρησκευτικές βαπτίσεις (πχ βίαιο βούτηγμα κεφαλιού) που προκαλούν τρόμο, ψυχικά τραύματα, σωματικές βλάβες ή θάνατο στα μωρά. Θα αρκούνται σε ένα απόλυτα διακριτικό ράντισμα.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΜΕ:
Παραδοσιακά-Διαδικτύου.
Ο δήμος δεν κηδεμονεύει αλλά και ούτε κηδεμονεύεται.

Η διαχρονική δημοσιογραφική εικόνα, κυρίως των δύο καναλιών Κέρκυρας, δεν απεικονίζει δεοντολογία. Αντίθετα, εκπέμπει ψυχρή εμπορική λογική βλαπτικού προϊόντος που ο… πελάτης πάντα αδικείται.
ΜΜΕ είναι βαθιά συνένοχα για την «καταστροφή» της Κέρκυρας, για τον υποπολιτισμό της, τη μη δημιουργία, τον αναλφαβητισμό.
Προπαγανδίζουν τη «γυαλιζόμενη» μετριότητα ως μόνη κερκυραϊκή πραγματικότητα!
Μεταμφιέζονται σε κατήγορους «τρομοκρατώντας» τον αντίλογο (αν και χρησιμοποιούν δημόσιο αγαθό) .
Αλληλοϋποστηριζόμενοι δε με τη συνολική ένοχη ελίτ της Κέρκυρας, επιδιώκουν να διατηρηθεί η υπάρχουσα εξουσιαστική κατάσταση με την οποία οι λίγοι ωφελούνται σε βάρος του λαού.
Αλλά και η ΕΡΑ Κέρκυρας δε βρισκόταν μακριά απ’ ό,τι εκπέμπει το, καταδικασμένο στην κάθε λαϊκή συνείδηση, συνολικό κράτος.
Αν λοιπόν η ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) εξουσιοδοτηθεί από το λαό, τότε:
- Αμέσως δημοτικοποιούνται η ΕΡΑ Κέρκυρας + 1 Κανάλι και το ράδιο του Ορθόδοξου δόγματος ώστε, στελεχωμένα αξιοκρατικά από άφθαρτους δημοσιογράφους, να προβάλλεται χωρίς διακρίσεις ο ατομικός-συλλογικός λαϊκός λόγος, τα γεγονότα, η κοινωνική δράση και τα ανθρώπινα επιτεύγματα, δίχως κανένα προνόμιο στη θρησκευτική-κρατική-κομματική-επιχειρηματική ελίτ. Η επιστήμη, ο μύθος, η ιστορία, οι μειοψηφίες, οι διαφορετικότητες και οι ατομικές δράσεις θα βρουν επιτέλους χώρο έκφρασης και σεβασμού.
-Στην πρώτη Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων θα αποφασιστεί ποιο από τα δύο κανάλια θα δημοτικοποιηθεί. Ο Δήμος θα προτείνει το Corfu Channel. Το δε άλλο, αν δρα κατά του λαού, θα ζητηθεί από τις ΛΣ να κλείσει από μόνο του, ως μη αναγκαίο.
- Η ελευθερία των ΜΜΕ δε συμπορεύεται με «εργασιακή συμπίεση» εργαζόμενων. Ο δήμος θα προστατεύει τους δημοσιογράφους που αρνούνται τον στραγγαλισμό της συνείδησής τους. Οι δημοσιογράφοι βέβαια έχουν και προσωπική ευθύνη και δε μπορούν να επικαλούνται μόνιμα την εξουσία του εργοδότη, κάτι βέβαια που δεν παραβλέπεται.
- Ο δήμος θα στηρίξει τη δημιουργία, λειτουργία, συντονισμό και προβολή της διαδικτυακής επικοινωνίας (blogs κλπ) και θα συνεργάζεται μαζί τους ισότιμα με τα παραδοσιακά ΜΜΕ.
- Ο δήμος θα εκδώσει εφημερίδα, δωρεάν σε κάτοικους και απόδημους.
- Όλα τα ΜΜΕ Κέρκυρας θα κληθούν να παρέχουν ειδικές ζώνες, δωρεάν, για επιμορφωτικά προγράμματα.
- Αν ΜΜΕ δημιουργήθηκαν ή υπάρχουν χάρη...σχέσεων διαπλοκής, δε θα μπορούν να επιβιώσουν στο δήμο με ΝαΚ αφού, κάθε μορφής διαπλοκή, θα «ξενιτευτεί» και μάλιστα δίχως δικαιώματα λόγου-επισκέπτη-επιστροφής.
- Τα ΜΜΕ θα έχουν μόνιμα αναρτημένους τους μετόχους. Ειδικά τα δύο κανάλια θα αναρτήσουν , αμέσως, εφάπαξ και τους μετόχους από ίδρυσή τους. Πρέπει να διαψευστεί ή επιβεβαιωθεί αν υπήρχαν και γνωστοί πολιτικοί ως μέτοχοι. Πρέπει να ερμηνεύσει και μάθει ο λαός πως διαμορφωνόταν η εικόνα κάθε μέσου, τι υπηρετούσε παραβιάζοντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, προβάλλοντας ή αποκλείοντας.
- Η ταύτιση του συνόλου της δημοσιογραφικής δημόσιας έκφρασης του μέσου πληροφόρησης με την εμφανιζόμενη και ως μετοχική σύνθεση, δημιουργεί σοβαρή στρέβλωση στην δεοντολογική λειτουργία του αφού, η διαπλοκή με δομές εξουσίας-πλούτου, πολλαπλασιάζεται.
- Θα κλείσει το μέσο ενημέρωσης που θα έχει παραβιάσει τους προεκλογικούς κανόνες και θα έχει αποκρύψει οικονομικές συναλλαγές με υποψηφίους.


ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΟΚΕΣΑ-ΜΕΛΩΝ.

Έχει εμπεδωθεί βαθιά, και στην Κέρκυρα, μια συνείδηση με προεκτάσεις επικίνδυνα ρατσιστικές, όπως:
- Τους απόδημούς μας τους χρησιμοποιούμε για ποικίλες ανάγκες, αλλά ως εκεί. Τα δικαιώματά τους περιορίζονται στην αποδοχή της χρήσης τους από ντόπιους… καθαρόαιμους ιδιοκτήτες, κλειδοκράτορες της Γενέτειρας!
- Οι μετανάστες, τους οποίους… ανεχόμαστε, οφείλουν μόνο να μας υπηρετούν με όποιους όρους θέτουμε και με την προϋπόθεση ότι περιορίζονται στο ρόλο υπηρέτη.
- Τους επισκέπτες τους εκμεταλλευόμαστε, οφείλουν να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα αυτό το δικαίωμά μας και επιπλέον να επαναλαμβάνουν την επίσκεψη.
Όταν λοιπόν προς τους δικούς μας απόδημους, ( ΠΑΙΔΙΑ, ΓΟΝΕΙΣ, ΑΔΕΛΦΙΑ, ΦΙΛΟΥΣ, ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΕΙΤΟΝΟΥΣ…), εκπέμπουμε τέτοια συμπεριφορά, θεωρείται φυσικό επακόλουθο και αυτή προς μετανάστες και επισκέπτες.


Ο Δήμος, με τη ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ), θα «καταστρέψει» αυτή την μπολιασμένη ρυπαντική συνείδηση με συγκεκριμένες πολιτικές:
1. Για τους τουρίστες θα ισχύουν όσα σημαντικά αναφέρονται στο κεφάλαιο για τον τουρισμό.
2. Οι μετανάστες, ανεξάρτητα του χρόνου κατοικίας, θα έχουν ισότιμα τα δικαιώματα του δημότη ή κάτοικου και δε θα επιτρέπεται καμιά διάκριση σε βάρος τους, ούτε εκμετάλλευση.
3. Ως προς τους Κερκυραίους Απόδημους εσωτερικού και εξωτερικού, θα διαμορφωθεί αποδημιτική πολιτική του δήμου.
Συγκεκριμένα:
- Καταγραφή λεπτομερής των απόδημων σε όλον τον κόσμο και επίσημη ένταξή τους στην έντυπη, ραδιοτηλεοπτική και διαδικτυακή επικοινωνία.
- Σεβασμό στα δικαιώματα του Απόδημου που απορρέουν από: την καταγωγή, του δημότη ή και του περιοδικά κάτοικου.
- Θεσμικός ρόλος μέσω των συλλογικοτήτων τους. Πρόσκληση να επενδύσουν γνώσεις και πλούτο στη Γενέτειρα.
- Στο κατασκηνωτικό κέντρο του δήμου στο Βίδο θα φιλοξενούνται και τα παιδιά Απόδημων. Γνωριμία και σύνδεση με τη Γενέτειρα, ο βασικός σκοπός.
- Στήριξη του δήμου για δημιουργία συλλογικοτήτων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων, όπου δεν υπάρχουν, στην Ελλάδα και εξωτερικό.
- Άμεσες πρωτοβουλίες για στενή συνεργασία με τις υπάρχουσες οργανώσεις Απόδημων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Σαν αρχή θα κληθούν να συμμετάσχουν ισότιμα στην ορκωμοσία και θα προσκαλούνται σε ειδικές συνεδρίες του ΔΣ και των Κοινοτικών Συμβουλίων, με δικαίωμα λόγου.
- Σε συνδυασμό με την Επιτροπή Προσωπικοτήτων λειτουργούν δημιουργικά στην έδρα τους ως πρέσβεις της Γενέτειρας προβάλλοντας ιστορία-πολιτισμό-παράδοση και στηρίζοντας τα προγράμματα και διεκδικήσεις του δήμου.
- Ειδικά στην Αττική, αναπαλαιώνεται το Κτίριο-Πνευματικό Κέντρο ΟΚΕΣΑ και Μελών της-Συλλόγων, σε συνδυασμό με τα «25 εκατ. δρχ. του ΕΤΕΡΠΣ».
Ο Δήμος θα αποκτήσει ιδιοκτησιακά δικαιώματα στο Κτίριο με το μέχρι σήμερα ποσοστό της συμμετοχής της Γενέτειρας (Νομαρχία, δήμοι, φορείς κλπ) στην αγορά του Κτιρίου και όσα έχει προσφέρει για την αναπαλαίωση.
Σημειώνεται ότι, η μέχρι τώρα πολύμορφη συμμετοχή της Γενέτειρας, ξεπερνάει τις 150 χιλ. ευρώ.
- Ο Δήμος θα εγκαταστήσει Υπάλληλο Γενικών Καθηκόντων σε ιδιαίτερο χώρο εντός του Κτιρίου στην Αθήνα ο οποίος: θα στηρίζει τις γραμματειακές ανάγκες ΟΚΕΣΑ-Συλλόγων, θα συντηρεί το Κτίριο και θα εξυπηρετεί τις δράσεις του Δήμου όπως θα καθορίζονται σε κάθε επίπεδο.
Μετά από συζητήσεις με τους Συλλόγους Θεσ/κης-Κρήτης-Πάτρας-Ρόδου-Θεσσαλίας-Ελευσίνας και στο εξωτερικό, θα αποφασισθούν και για εκεί οι αναγκαίες πολιτικές.


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Πρώτα και πάνω από όλα ο Πολίτης-Δημότης-Κάτοικος.
Η βλάβη των δικαιωμάτων του θα συνεπάγεται αυστηρή κύρωση για τον κάθε επαγγελματία, τον δημοτικό ή τον δημόσιο ή τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα :
- Ο τρίτος πυλώνας του Δήμου, εάν η ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ) εξουσιοδοτηθεί από το λαό,
σε συνδυασμό με τον πρώτον, των ΑΥΤΕΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ και το δεύτερο, των ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ,
θα είναι οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ με τη θεσμική λειτουργία τους, την εργασιακή γνώση και στελέχωση, σε ένα δήμο με σαφές πρόγραμμα και στόχους, βούληση και αποφασιστικότητα.
- Είναι αυτονόητο ότι ο δήμος θα είναι συνοδοιπόρος ή προπορευόμενος για μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Όμως, «προνόμια» που οφείλονται σε νοοτροπίες, συνήθειες, ωχαδερφισμούς, βολεψιές, σχέσεις με παράγοντες της πρώην αυτοδιοίκησης, κομματικούς ή συνδικαλιστικούς μηχανισμούς, δε θα έχουν χώρο στο νέο δήμο με τη ΝαΚ.
- Είναι, και λόγω πεποίθησης, απόλυτα δεκτό ότι οι εργαζόμενοι δε δημιούργησαν ούτε έχουν την πολιτική ευθύνη για τους πελατειακούς μηχανισμούς, τη διαπλοκή και το διεφθαρμένο συνολικό κράτος με τους εξαρτημένους θεσμούς.
Όμως, μέρος τους έχει εμπλακεί. Είτε γιατί υποχρεώθηκε ή γιατί θεώρησε ως φυσιολογική αυτή την πρακτική.
Αυτή η εμπλοκή, συνήθως με ανταλλάγματα, έχει δημιουργήσει συνήθειες ή και υποχρεώσεις απέναντι σε παράγοντες, δομές της εξουσίας, συνδικαλιστές, πολιτικούς, οικονομικά συμφέροντα.
Ξέρουμε ότι, παραμηχανισμοί, θα ασκήσουν πολυποίκιλες πιέσεις σε «εξαρτημένους» εργαζόμενους όχι μόνο να μη στηρίξουν τις ανατροπές στο δήμο αλλά και να υπονομεύσουν κάθε δημιουργική προσπάθεια.
- Γίνεται καθαρά γνωστό ότι από το δήμο, με τη ΝαΚ, θα στηριχτεί απόλυτα όποιος εργαζόμενος αντισταθεί σε αυτές τις πιέσεις. Όμως, θα αντιμετωπισθεί αυστηρά αυτός που θα συμπορευτεί, συνειδητά ή από φόβο, με παραμηχανισμούς. Και φυσικά, συνδικαλιστικές πρακτικές που εμπορεύονται εργαζόμενους, θα έχουν σαφή και άμεση απάντηση. Δίχως αναστολές.
- Για τη ΝαΚ, τμήμα της ευρείας συνδικαλιστικής ελίτ, είναι συνένοχο και, διαχρονικά, συμμετέχει συνειδητά στη δημιουργία και συντήρηση της γενικής εκμετάλλευσης και διαφθοράς, ελέγχοντας τη δύναμη των εργαζόμενων και προσφέροντάς την στους εκμεταλλευτές (θρησκεία, κεφάλαιο, κράτος, κόμματα, παράγοντες).
Αν στο δήμο υφίστανται τέτοια φαινόμενα, δε θα έχουν πλέον χώρο παρουσίας. Οι Λαϊκές Συνελεύσεις θα αποφασίζουν!
- Πέρα από τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις που το κράτος ελπίζουμε να εκπληρώσει, θα γίνει άμεσα λεπτομερής καταγραφή των προσόντων, των αναγκών για επιμόρφωση και θα ξεκινήσει εμπέδωση του νέου περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα, οι μη γνωρίζοντες πληροφορική (με εξαίρεση σοβαρά ασθενής), θα καθίσουν αμέσως στο θρανίο. Δε θα απολυθεί κανείς αλλά θα γίνουν μετατάξεις.
- Θα δημιουργηθεί άμεσα το «ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ» κυρίως για τις ανάγκες των Κοινοτήτων όπου θα ενταχθούν και οι ιερωμένοι. Οι νέες προσλήψεις θα γίνονται σε αυτό το Τμήμα, με μικροεξαιρέσεις για πολύ εξειδικευμένους.
- Με προσωπική παρουσία του Δημάρχου της ΝαΚ θα αναλυθεί το περιεχόμενο του νέου δημοτικού περιβάλλοντος, οι σχέσεις που διαμορφώνονται, το ζητούμενο από τους εργαζόμενους και ο ρόλος τους στην ανατρεπτική νέα δημοτική πορεία.
Οχαδερφισμοί σε βάρος άλλων εργαζόμενων ή των κατοίκων δε θα πρέπει να διανοούνται.
Θα εμπεδωθεί ότι ο Δήμος είναι χώρος έντονης δημιουργικότητας και δεν πρέπει να φοβίζουν αλλά να επιζητούνται: Το άλλο αντικείμενο, ο διαφορετικός χώρος εργασίας, η μετακίνηση σε άλλο κτίριο ή Κοινότητα, η εκπαίδευση, η τεχνολογία, ο άλλος προϊστάμενος, η ανάληψη καθηκόντων, η ευθύνη, η πρωτοβουλία.
- Οι εργαζόμενοι στο Δήμο δεν έχουν συγκεκριμένη έδρα. Θα καλύπτουν τις ανάγκες του συνολικά.
- Όλοι οι εργαζόμενοι θα είναι πλήρως εκπαιδευμένοι στο ευρύ αντικείμενό τους και στη χρήση της διαρκώς εξελισσόμενης τεχνολογίας. Η έρευνα, η εκπαίδευση, οι πρωτοβουλίες, οι καινοτομίες, οι δημιουργίες θα προτρέπονται και θα τιμώνται.
- Εκτός από τις δημοτικές, και οι υπηρεσίες του ευρύ και στενού δημόσιου και οι εργαζόμενοι σε αυτές θα ελέγχονται αυστηρά και από το δήμο για την ποιότητα των υπηρεσιών τους.
Το δημόσιο θα καλείται (και δυναμικά) να αποζημιώνει, δήμο και κατοίκους, για βλαπτικές πράξεις ή παραλείψεις.
- Κοινωνικοί εκπρόσωποι (δημοτικοί, συνδικαλιστές, συνεταιριστές κ.α.) θα κρίνονται και στα πλαίσια των Λαϊκών Συνελεύσεων. Κάθε μορφής διαπλοκή, κάλυψη εγκληματικών πράξεων γενικά αλλά και μελών τους, συμμετοχή ή αδιαφορία για βλάβη συμφερόντων του δήμου και των κατοίκων συνεπάγεται έκπτωση του αξιώματος μέχρι και απομάκρυνσης. Αν υπάρχει και οικονομική βλάβη, κατάσχεται η περιουσία.


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ
Θα εκλέγεται και ανακαλείται από τις Λαϊκές Συνελεύσεις.
Οι υποψήφιοι θα καταθέτουν αναλυτικό βιογραφικό. Σε πολύωρες δε συνεντεύξεις τους στα δημοτικοποιημένα ΜΜΕ, θα αναλύουν και τις υποθέσεις που διαχειρίστηκαν με κάθε τους μέχρι τότε ιδιότητα, την οικονομική τους κατάσταση, το πόθεν έσχες και τον τρόπο λειτουργίας ως Συμπαραστάτης.
Όσα δε θα διαχειρίζεται ως Συμπαραστάτης θα παρουσιάζονται και στις αντίστοιχες Λαϊκές Συνελεύσεις.


ΜΕΣΑ-ΠΟΡΟΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


Πρωτεύον όσων προτείνονται είναι η εμπέδωση της αυτοπεποίθησης σε όλους!
Δήμαρχος-Σύμβουλοι-Κάτοικοι και κυρίως οι Εργαζόμενοι να ξεκινήσουμε από την πρώτη μέρα με πλήρη αυτοπεποίθηση ότι πρέπει, και το μπορούμε, να αλλάξουν όλα και ριζικά στο Δήμο Κέρκυρας.
Αμέσως θα εφαρμοστεί φόρος, 0,50 ευρώ:
εισόδου-συναλλαγής- κατανάλωσης.
Δε θα τον πληρώνουν οι κάτοικοι ή οι επισκέπτες, αλλά αυτοί με τους οποίους συναλλάσσονται. Ενδεικτικά:
-Εταιρείες αεροπορικές ή ακτοπλοϊκές, για κάθε επιβάτη ή τροχοφόρο.
-Ξενοδοχεία-ενοικιαζόμενα, για κάθε πελάτη
-Όλες οι μορφές επιχειρήσεων, για κάθε απόδειξη-λογαριασμό άνω των 10 ευρώ. Ή, για κάθε 4 αποδείξεις αξίας κάτω των 10 ευρώ.
-ΔΕΗ-ΟΤΕ-Εταιρείες τηλεφωνίας, για κάθε λογαριασμό
-Εστιατόρια-Καφετέριες κλπ, για κάθε λογαριασμό άνω των 10 ευρώ. Ή, για κάθε 4 αποδείξεις αξίας κάτω των 10 ευρώ.
-Νοσοκομεία-κλινικές-ιατρεία-φαρμακεία κλπ, για κάθε απόδειξη
-Εκκλησίες, για κάθε πράξη ή απόδειξη (πχ γάμος, άνοιγμα παγκαριού κλπ)
-Ελεύθεροι Επαγγελματίες, για κάθε απόδειξη και κάθε πράξη. Επειδή το ελεύθερο επάγγελμα εμφανίζεται ένοχο ιδιαίτερης φοροδιαφυγής, θα ελέγχεται με απόλυτα οργανωμένο, μηχανογραφικά, τρόπο και με εξαντλητικές κυρώσεις.
-Κράτος, για κάθε συνολικό ποσό που εισπράττει (φόρος ή άλλη συναλλαγή κλπ)
-Κόμματα-σωματεία-επιμελητήρια κλπ, για κάθε 20 μέλη τους.
-Ακόμη, κάθε μορφής επιδότηση, επιχορήγηση, δωρεά κλπ .
Όλοι οι παραπάνω, και όσοι ακόμη ενταχθούν, θα συνδεθούν ηλεκτρονικά με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου όπου αυτόματα θα καταγράφονται και θα λογιστικοποιούνται όλες οι πράξεις.
Αυτές οι υποχρεώσεις θα καταβάλλονται κάθε 15μερο στους οικονομικούς λογαριασμούς του Δήμου οι οποίοι θα είναι δημόσιοι.


Οι άλλοι Πόροι για το πρόγραμμα θα είναι:
1.Οι θεσμοθετημένοι (Κ.Α.Π.)πόροι από τα ποσοστά των Φόρων Εισοδήματος (20%), του ΦΠΑ (12%) και της Ακίνητης Περιουσίας (50%) ή όπως προσαρμόζονται.
Τα έσοδα αυτής της πηγής θα γίνουν σημαντικά λόγω:
- Της πλήρους πάταξης της τεράστιας φοροδιαφυγής-φοροκλοπής.
- Της άμεσης διεκδίκησης να αυξήσει το κράτος σημαντικά τα ποσοστά προς την αυτοδιοίκηση. Για το 2015, 5 μονάδες.
2. Κάθε υπάρχων φόρος ( πχ Δημοτικός). Η άμεση είσπραξη όλων των οφειλών στο δήμο. Τα οφέλη από την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Οι τυχόν οφειλές από το κράτος.
3. Τα κεφάλαια από κάθε μορφής χρηματοδοτούμενα προγράμματα, εθνικά ή ευρωπαϊκά.
Ο δήμος θα αξιοποιήσει, με οργάνωση Τμήματος Επενδύσεων, κάθε μορφής χρηματοδότηση σε όλους τους τομείς (πχ ΕΣΠΑ-ΟΥΝΕΣΚΟ). Θα στηρίζει δε πλήρως, με το ίδιο Τμήμα, αγρότες και επαγγελματίες ώστε να μη χάνεται ευρώ. Αλλά και να μη πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης.
4. -Ο δήμος θα εισπράξει άμεσα έκτακτη κλιμακωτή εισφορά, ανάλογα της κατανάλωσης νερού, σύμφωνα με το λογαριασμό Ιουλίου-Αυγούστου 2014. Θα εξαιρεθούν οι ειδικές κατηγορίες που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
-Παράνομα κτίσματα, για να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται (νερό, σκουπίδια κλπ), θα πληρώσουν (αναλογικό με το κόστος εξυπηρέτησης) έκτακτο ή συνεχόμενο φόρο.
5. Θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και σε όλους όσους το εισόδημα δε βεβαιώνεται πρωτογενώς (όπως ο μισθός, η σύνταξη κλπ) και μπορούν να φοροδιαφεύγουν.
5. Τα χρέη που θα παραλάβει ο δήμος, όσα είναι «ατεκμηρίωτα», δε θα πληρωθούν. Όσα αποδειχτούν, θα τα διαπραγματευτεί.
6. Ο δήμος θα αρνηθεί να πληρώσει και θα απαιτήσει να καλυφθούν από το κράτος, τα χρέη των πρώην ενοποιημένων δήμων . Όμως, σε καμία περίπτωση δε θα προσφύγει ούτε θα δεχθεί να ενταχθεί στο «Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης» (άρθρο 262) και να υποστεί συνέπειες «τρόικας» ή «μνημονίου».
7. Θα δημιουργηθεί αμέσως η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ με πολλούς Κλάδους και μέσα.
Μέτοχοι, όλες οι συλλογικότητες αλλά και φυσικά πρόσωπα που όμως θα δηλώσουν την πηγή προέλευσης του κεφαλαίου.
Θα κληθούν άπαντες, οι κάτοικοι και οι απανταχού απόδημοι Κέρκυρας-Οθωνών-Ερείκουσσας-Μαθρακίου, όχι απλώς να είναι ενεργοί ως μέτοχοι αλλά και να έχουν την επιχειρηματική τους δράση μέσω της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ.
Το κεφάλαιο που θα συγκεντρωθεί μπορεί και πρέπει να είναι πολύ μεγάλο. Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟ!
8. Δανεισμός. Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ, με τα ίδια κεφάλαια, το σύνολο των εγγυητών και κυρίως τα σημαντικότατα έργα που θα κατασκευάσει (όπως προτείνονται με τις 10 ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ,ΤΑ ΠΟΛΥΚΤΙΡΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΘΕΑΤΡΑ) κλπ, θα έχει τη δυνατότητα άνετου δανεισμού και με πολύ συμφέροντες όρους. ΔΑΝΕΙΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ, με δικά της μέσα, θα κατασκευάσει τον Άξονα Βορρά-Νότου, σύραγγες και όσα προβλέπονται στις Υποδομές. Δανεισμός , εκτός από επιδοτήσεις κλπ, με έναρξη πληρωμής την ολοκλήρωση του αντίστοιχου έργου και τα έσοδα από αυτόν , πχ διόδια Άξονα.


Σε όσους σχολιάσουν ότι: «αποκλείεται ο Κερκυραίος-Διαπόντιος να δώσει ή να συμμετέχει σε συλλογική ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ», η απάντηση είναι:
Αφενός δεν ισχύει αυτή η απαξίωση.
Αφετέρου, αφού κάθε μορφής παραοικονομία και διαπλοκή θα «καταστραφεί», όλοι θα προστρέξουν στην πραγματική διαφανή οικονομία από όπου και θα κερδίσουν πολλά και μάλιστα δίχως το συνεχές άγχος που προκαλούν οι… παράνομες συναλλαγές.
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ.
ΝΗΣΙΑ ΑΞΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΙ (ΚΑΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ) ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠ’ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΦΩΤΕΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ, ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΑ, ΑΘΛΙΑ, ΡΑΚΕΝΔΥΤΑ.


Πρέπει και Μπορούμε!
ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ
 
ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ!


Το οφείλουμε σε:
Κέρκυρα, Οθωνούς-Ερείκουσσα-Μαθράκι!
Το προσφέρουμε, για έναν άλλο ΚΟΣΜΟ!


Με ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Η ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) 
 
θέλει-ξέρει- 
 
μπορεί-προτείνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: