Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Κοινή Ανακοίνωση Ομοσπονδιών Κεφαλονίτικων και Κερκυραϊκών Σωματείων Αττικής


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
(Ο.Κ.Ι.Σ.)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Ο.ΚΕ.Σ.Α.)

Κοινή Ανακοίνωση 21/03/2014

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 21/03/2014, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων συνάντηση της Ο.Κ.Ι.Σ. και της Ομοσπονδίας Κερκυραικών Συλλόγων Αττικής οπου συζήτησαν τις μεταξύ τους σχέσεις, τη στενότερη συνεργασία για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων και την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των Επτανησιακών Ομοσπονδιών και αντιπροσωπευτικών Ενώσεων κάθε Νησιού.

Οι δύο αντιπροσωπείες, αποτελούμενες από τους Γιώργο Μιχαλάτο, Κυριακή Τσαγκαράτου, Σπύρο Λυκούδη και Βιντσέντζο Χαριτάτο της Ομοσπονδίας Ο.Κ.Ι.Σ. και από τους Γιάννη Ζωχιό, Ευδοκία Μακαντάνη και Ελευθερία Αργυροκαστρίτη της Ομοσπονδίας Ο.ΚΕ.ΣΑ,
Αποφάσισαν τα παρακάτω:
1.Να εκφράσουν τη βαθιά συμπαράσταση στο δοκιμαζόμενο λαό της Κεφαλλονιάς και καλούν την Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για τη δημιουργία αξιόπιστου και αδέκαστου κεντρικού μηχανισμού έξω από κομματικά στεγανά ώστε η προσφερόμενη βοήθεια να φτάνει έγκαιρα σε όσους πραγματικά εχουν ανάγκη καθώς και την απλοποίηση των διαδικασιών με διαφανή κριτήρια ώστε οι εξαγγελίες αρωγής προς τους πληγέντες συμπατριώτες μας να μπορούν να περαιωθούν χωρίς καθυστερήσεις διαφορετικά η Κυβερνητική βοήθεια με την ‘Απόφαση για στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από το σεισμό της 26ης Ιανουαρίου’ (και τους μετασεισμούς μεχρι της 7 Φεβρουαρίου 2014) που είναι πράγματι ζωτικής σημασίας για τους πληγέντες κινδυνεύει να μείνει στα χαρτιά και να μείνει εικονική πραγματικότητα.
2.Να ενισχύσουν με κάθε πρόσφορο μέσο την επικοινωνία και τη συνεργασία των 2 Ομοσπονδιών και των μελών τους.
3.Να λάβουν άμεσες πρωτοβουλίες για επανασύσταση 7μελούς Συντονιστικής Επιτροπής Επτανησιακών Ομοσπονδιών και αντιπροσωπευτικών Ενώσεων Αττικής από ένα οργανωτικό σχήμα για κάθε Νησί και δημιουργία 3μελούς Γραμματείας στην οποία η προεδρία θα ασκείται εκ περιτροπής.
4.Η παραπάνω Συντονιστική, πέρα από την ανάπτυξη των σχέσεων, δράσεων και την οργάνωση κοινών εκδηλώσεων, θα διαμορφώσει τις απαραίτητες λειτουργικές και καταστατικές διαδικασίες για τη δημιουργία Συνομοσπονδίας των Επτανησιακών Ομοσπονδιών και Ενώσεων Αττικής.
5.Σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων, Ένωση Ζακυνθίων «Ο «Άγιος Διονύσιος», Ένωση Απανταχού Ιθακησίων, Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών και Ένωση Απανταχού Παξίων «ο Άγιος Χαράλαμπος» θα επιδιωχθεί αμεσα συνάντηση για το σκοπό της συγκρότησης της παραπάνω συντονιστικής.

Για την Ομοσπονδία Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Γιώργος Μιχαλάτος Κυριακή Τσαγκαράτου

Για την Ομοσπονδία Κερκυραικών Συλλόγων Αττικής
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Γιάννης Ζωχιός Ευδοκία Μακαντάνη

Ο.Κ.Ι.Σ.: Καρόλου 28 10437 Αθήνα, e-mail: omospondia_okis@yahoo.gr (τηλ Πρ. 6974402521)
Ο.ΚΕ.Σ.Α.:Χαλκοκονδύλη 24-26 10677 Αθήνα http://takerkyraika.blogspot.gr/ e-mail: okesads@gmail.com (τηλ Πρ.6937179122)

Δεν υπάρχουν σχόλια: