Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Η Ο.ΚΕ.Σ.Α. στηρίζει το ΙΠ για: Τμήμα Ασιατικών Σπουδών-Ψυχιατρείο



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ο.ΚΕ.Σ.Α.)
Ψαρών 54 τ.κ.10439 Αθήνα
Α.Φ.Μ.: 090259643 ΔΟΥ Α' Αθηνών
Η Ο.ΚΕ.Σ.Α. στηρίζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για:

Το Τμήμα Ασιατικών Σπουδών και τα Κτίρια του Ψυχιατρείου Κέρκυρας

Η ΟΚΕΣΑ, με αγώνες για την ίδρυση του Ιόνιου Πανεπιστήμιου και την υπεράσπιση της Δημόσιας περιούσιας (Παλαιόπολη/Μον Ρεπό), είναι φυσικό να στηρίζει την εδραίωση και ανάπτυξη του ΙΠ και βέβαια να αντιτίθεται σε κάθε μορφής εκποίηση Δημόσιας Περιουσίας, μεταξύ αυτών και του συγκροτήματος του Ψυχιατρείου Κέρκυρας.
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΚΕΣΑ στις 30 Ιούνη συζητήθηκαν τα παραπάνω.
Ιδιαίτερα για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποφασίστηκε:
1. Για ο Τμήμα Ασιατικών Σπουδών:
Στηρίζει τις αποφάσεις των των Οργάνων και τις πρωτοβουλίες της Πρυτάνεως κας Αναστασίας Σαλή – Παπασαλή προς τους Κινέζους Πρωθυπουργό και Πρέσβη, με τις οποίες υλοποιείται η απόφαση : “Το Συμβούλιο Ιδρύματος (του Ιονίου Πανεπιστημίου ακαδ. έτους 2013-2014, που έγινε στις 13 Μαΐου 2014) συναινεί με την από 06/12/2013 (8η Συνεδρίαση) Απόφαση της Συγκλήτου, ΘΗΔ 1 Επανενεργοποίηση του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών του Ι.Π., σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η επανενεργοποίηση του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλήρως εξοπλισμένο και ανακαινισμένο κτήριο που διαθέτει, ως μια καινοτόμα πρωτοβουλία, που έχει απόλυτη συνάφεια με την πολιτιστική παράδοση, το ιστορικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Κέρκυρας, καθώς και τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας και της οικονομίας. Κατόπιν τούτου θα πρέπει να ζητηθεί από τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να προβεί στις δέουσες ενέργειες”.
2. Για τα Κτίρια του Ψυχιατρείου Κέρκυρας :
Στηρίζει σαφώς τα δικαιώματα-διεκδικήσεις και του Ιόνιου Πανεπιστήμιου όπως εκφράζονται και με την Πρυτανική προειδοποίηση: “....επισημαίνουμε ότι ενδεχόμενη παρέμβαση καθ οιονδήποτε άλλον τρόπο –πλην της παραχώρησης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο του ήδη λειτουργούντος στο οικόπεδο του Ψυχιατρείου Κερκύρας πανεπιστημιακού CAMPUS- συνιστά ζήτημα ζωτικής σημασίας για μας και ως εκ τούτου παντί τρόπω θα διεκδικήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματα του Ιδρύματός μας”.

Η ΟΚΕΣΑ θεωρεί πως η όποια στάση απέναντι στο ΙΠ πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι απλώς συμβολική, συναισθηματική λόγω της ιστορικότητας.
Επομένως, η στήριξη, πέρα από την υψίστη ευθύνη που η Πανεπιστημιακή Κοινότητα πρέπει να εκφράζει σταθερά και παντοιοτρόπως, είναι κεντρικό έργο και του λαού της Κέρκυρας όπως εκφράζεται και από κάθε μορφής εκπροσώπηση. Όπως η ΟΚΕΣΑ με τους Απόδημους.

Η ΟΚΕΣΑ καλεί την Κυβέρνηση, ιδιαίτερα το Υπ. Παιδείας και ΤΑΙΠΕΔ, να ανταποκριθεί άμεσα και να λειτουργήσει από την τρέχουσα χρονιά το Τμήμα Ασιατικών Σπουδών και βέβαια να σταματήσει αμέσως κάθε πράξη αφαίρεσης των δικαιωμάτων (και) του ΙΠ στο συγκρότημα του Ψυχιατρείου.
Οι στεγαστικές ανάγκες του ΙΠ, όπως και συνολικά όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, πρέπει να βρίσκονται στις κορυφαίες προτεραιότητες. Γι αυτό, επιτέλους,να του παραχωρηθεί, δωρεάν,και το “Συνεδριακό Πλατυτέρας”.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο



Κοινοποίηση: Κυβέρνηση-Κόμματα-ΙΠ-ΠΙΝ-ΔΚ-Βουλευτές-Φορείς-Πρεσβείες-ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: