Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Οι Συνταξιούχοι ψηφίζουν ΟΧΙ στη λιτότητα τα μνημόνια και τους εκβιασμούς.

Οι Συνταξιούχοι ψηφίζουν ΟΧΙ στη λιτότητα τα μνημόνια και τους εκβιασμούς.

Στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιούλη 2015, οι συνταξιούχοι μαζί με τον κόσμο της εργασίας, όλος ο Ελληνικός λαός καλούνται να δηλώσουν την απόφασή τους, να πουν ΟΧΙ στα μνημόνια, ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στους εκβιασμούς που εκπορεύονται από το διεθνές, το ευρωπαϊκό και το ντόπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.
Δεν ξεχνούν ότι η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών για 5 χρόνια οδήγησαν:

Σε τεράστιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των εργατικών δικαιωμάτων, στη φτωχοποίηση ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού της χώρας.

Στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και στην κλοπή και των τελευταίων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, στο γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους, της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας.

Απαίτηση όλου του Λαού, είναι να μπει οριστικό τέλος στη μνημονιακή βαρβαρότητα και αυτό εκφράστηκε με κατηγορηματικό τρόπο τόσο στους αγώνες που προηγήθηκαν όσο και στις κάλπες στις 25 Ιανουαρίου.

Με ένα μαζικό ΟΧΙ την Κυριακή στις 5 του Ιούλη θα στείλουν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι αποφασισμένοι να βάλουν τέρμα στη μνημονιακή λεηλασία και στην κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Με ένα βροντερό ΟΧΙ θα απαιτήσουν τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο, την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ του λαού, την αποκατάσταση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας για να υπάρξει ανάπτυξη σε όφελος του λαού και του τόπου και για να αντιμετωπιστεί η ανεργία.
Με ένα παλλαϊκό ΟΧΙ θα απαιτήσουν επίσης απ' την Κυβέρνηση να μην κάνει ούτε βήμα πίσω και χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματα που θέτει το εργατικό και λαϊκό κίνημα και που άλλωστε ήταν και προεκλογικές εξαγγελίες και προγραμματικές της δεσμεύσεις.
Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: