Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

2015: Κορυφαίο, παγκόσμια: Η σύμπραξη ΔΕΞΙΑΣ-ΛΑΦΑΖΑΝΗσμού να πέσει η Αριστερή Κυβέρνηση!


2015: 
Κορυφαίο γεγονός
παγκόσμια:
Η σύμπραξη 
ΔΕΞΙΑΣ-ΛΑΦΑΖΑΝΗσμού 
να πέσει η Αριστερή Κυβέρνηση!

Η βαθιά πολιτικοποιημένη  Αυτόνομη Αριστερά, επειδή  δεν κινείται από  κομματική ή ατομική υστεροβουλία, μπορεί να βλέπει και να εκφράζεται διαφορετικά από τους κομματικούς (αριστερούς-δεξιούς) αλλά   και όσους λειτουργούν με βάση το ατομικό  ή επιχειρηματικό ή επαγγελματικό  συμφέρον.

Θεωρεί λοιπόν ότι η Δεξιά (ελληνική έως παγκόσμια)   φυσιολογικά δρα να ταπεινώσει, υποτάξει  μια αριστερή κυβέρνηση και να τη ρίξει αξιοποιώντας και μεθόδους Δούρειου Ίππου.

Ο Λαφαζανισμός, ουσιαστικά  μνημονιακός,  έδρασε και δρα αποκλειστικά υστερόβουλα, κυρίως μετά το θρίαμβο του  δημοψηφίσματος που ισχυροποίησε και εσωΣΥΡΙΖΑικούς συσχετισμούς υπέρ του Προέδρου του.
Έτσι, δήθεν διαφοροποιούμενος,  προσέτρεξε προς τη Δεξιά συμπράττοντας μαζί της και ενισχύοντάς την   ενάντια στην Αριστερή Κυβέρνηση,  αν και  αδιάκοπα  στις εκλογές και στο δημοψήφισμα την προπαγάνδιζε  ως Αριστερή και μας καλούσε να την υπερψηφίσουμε.
Ο Λαός όμως αντιλαμβάνεται τεχνάσματα και αντιδρά.

Αξιολογώντας λοιπόν τα γεγονότα της χρονιάς, ως κορυφαίο παγκόσμιο   για το 2015 καταγράφεται η μεθόδευση και σύμπραξη  του Λαφαζανισμού και της Δεξιάς να ρίξουν την Αριστερή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία    στηρίζεται κοινοβουλευτικά σ' ένα ακροδεξιό μόρφωμα με το οποίο ο Λαφαζανισμός συνεργάστηκε στενά.

Και αυτό,  ανεξάρτητα ποιοι φόβοι μας μπορεί  να επιβεβαιωθούν αργότερα.

Και είναι κορυφαίο γεγονός,  παγκόσμια, γιατί ο κυβερνητικός  ΣΥΡΙΖΑ:

 - Δημιούργησε , μετά δεκαετίες και ύστερα από την  κατάρρευση του αντικομμουνιστικού Σοβιετισμού,  παγκόσμιες-σπάνιες-ελπίδες για τους λαούς, την Αριστερά,  την ευρύτερη εργατική τάξη, τους καταπιεσμένους, τους διωγμένους, όλους τους εκμεταλλευόμενους. Γενικά, ελπίδες στο παγκόσμιο αντιδεξιό κίνημα.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε επανάσταση και ποτέ δε διακήρυξε ότι θα φύγει από την Ευρώπη. Ούτε βέβαια  οι Συνιστώσες του. Άλλωστε, το πρόβλημα της Αριστεράς δεν είναι η Ευρώπη αλλά το  Δεξιό Σύστημα σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο που πρέπει συντονισμένα ν' ανατρέψει αξιοποιώντας και τους υπάρχοντες θεσμούς και ενώσεις κρατών.
- Το Πρόγραμμα της  Θεσσαλονίκης του όλου ΣΥΡΙΖΑ  δεν ήταν αριστερό είχε όμως αριστερά χαρακτηριστικά. Βέβαια,  η  Αυτόνομη Αριστερά είχε διαπιστώσει και διαπιστώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ολοκληρωμένο πρόγραμμα και πολιτικές  ως όφειλε να προετοιμάσει, κυρίως μετά το 2012. Και όλοι  τους  έχουν τεράστιες ευθύνες. Ο δε Λαφαζανισμός, εκτός από άκαπνος,  ήταν και συνεχίζει γυμνός κάθε πολιτικής και επιδιώκει να το κουκουλώσει με κραυγές που επιβραβεύονται από τη Δεξιά.
- Κανένας συνειδητός αριστερός, καπνισμένος από τους λαϊκούς αγώνες,  δεν αγνοούσε ότι στο ξεκίνημά της  η Αριστερή Κυβέρνηση θα δεχόταν τον  παγκόσμιο δεξιό εκβιασμό  και πίεση (με μπροστάρη την ελληνική δεξιά) είτε να εφαρμόσει τα συμφωνημένα με τις προηγούμενες δεξιές κυβερνήσεις είτε να μην εφαρμόσει   πολιτικές με αριστερό στίγμα. Να εφαρμόσει δηλ. δεξιές πολιτικές, όπως μέχρι στιγμής κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
- Άλλωστε,  και το ΚΚΕ διακηρύσσει ότι, και μετά την "επανάσταση", θα υπάρξει μεταβατική (;;;) περίοδος   προσαρμογής με... δυσκολίες. Δηλαδή;;; Αλλά το ίδιο ψέλλιζε και ο Λαφαζανισμός το Σεπτέμβρη, όταν άρχισε να λέει για έξοδο από Ευρώπη (παραπλανητικά βέβαια  για να δείξει πως δήθεν έχει άλλη πολιτική).
- Μια Αριστερή Κυβέρνηση (ακόμη κι όταν έχει ως δεκανίκι το ακροδεξιό ΑΝΕΛ), και  στα πλαίσια του Δεξιού Παγκόσμιου Συστήματος, έχει τεράστιες δυνατότητες να δείχνει έμπρακτα, κάθε στιγμή,  τον αριστερό προσανατολισμό της. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ! ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΔΕ ΘΕΛΕΙ!
- Η Αυτόνομη Αριστερά που ξέρει ν' αγωνίζεται και όχι απλώς να ποδοκροτεί, γνωρίζει πως η ΑΡΙΣΤΕΡΑ,   κι όταν ηττάται, όπως συνέβη ήδη με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να σηκώνεται, ν' αγωνίζεται και πάλι να σηκώνεται. Μπορεί να εφαρμόζει πλήθος  πολιτικών που να διαβρώνουν  και υπονομεύουν  το Δεξιό Σύστημα εκμετάλλευσης, διαφθοράς, αδικίας, αδιαφάνειας, απάτης, φτώχειας,  καταπίεσης, διακρίσεων, ρατσισμού, σκοταδισμού, υπανάπτυξης...  Όλα εξαρτώνται αποκλειστικά  από τη βούλησή της. Και σ' αυτό το επίπεδο κρίνεται κυρίως η ΣΥΡΙΖΑική κυβέρνηση στο ξεκίνημά της.
- Η Αυτόνομη Αριστερά, δίχως βέβαια να δίνεται  ούτε λεπτό ανοχής στο ΣΥΡΙΖΑ,  γνωρίζει ότι καμιά Αριστερή Κυβέρνηση δεν μπορεί, σε λίγους μήνες ή σ' ένα χρόνο,  ν' αποδείξει  πειστικά αν η πολιτική της είναι αποτέλεσμα μιας ηττημένης μάχης ή  μιας εκ των προτέρων  στρατηγικής  εξαπάτησης και επιλογής για εφαρμογή δεξιάς πολιτικής, μέρος της οποίας συμπεριλαμβάνεται στα  μνημόνια.
-  Ο Λαφαζανισμός όμως, ως ΣΥΡΙΖΑικό σπλάχνο, στην περίπτωση της εξαπάτησης,  γνώριζε τουλάχιστον από το 2012 εάν το όλο  ή μέρος του ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζε  εξαπάτηση του λαού και βέβαια  συμμετείχε ενεργά.
- Η Αυτόνομη Αριστερά, μέσα από φακούς ανυστερουβουλίας, μπορεί να δει ότι τμήμα από τη συνολική  αριστερή ελίτ λειτουργεί υποστυλωματικά προς τη Δεξιά με ανταλλάγματα είτε προσωπικά είτε για το φορέα που εκπροσωπεί.
Ο Λαφαζανισμός απεικονίζει  αυτήν την ελίτ. Γι αυτό και ο λαός τον  εξαφάνισε παρά την τεράστια  δεξιά προστασία για τα μεγάλα δώρα που της προσέφερε. Κυρίως, ότι Δεξιά και Αριστερά είναι ίδια και δεν υπάρχει δυνατότητα διαφορετικής πολιτικής από αυτήν της δεξιάς. 
Γιατί, ναι μεν δεν έπεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  (της στέρησε όμως τη βέβαιη αυτοδυναμία)   αλλά η σύμπραξη Δεξιάς-Λαφαζανισμού πέτυχε να της προκαλέσει σοβαρά τραύματα με επακόλουθα  και αυτό του τραυματισμού του ηθικού πλεονεκτήματος,  της πρόκλησης απογοήτευσης και αναστολής της ελπίδας. Παγκόσμια!
Βέβαια έχει ευθύνη και δυνατότητα  ο ΣΥΡΙΖΑ, με την κυβέρνησή του, να τα μετατρέψει σε προσωρινά.

Η Αυτόνομη Αριστερά έχει ιστορία, άποψη, θέσεις   και βούληση γι αυτό δεν δέχεται αυτοχρισμένους καθοδηγητές. Πολύ περισσότερο όταν, ακόμη και... ηγέτες,   πρόκειται για αγωνιστικά άκαπνους με μόνο προσόν την κομματική επετηρίδα.
  Αρνείται τους εκμεταλλευτές που είναι έτοιμοι να... πάνε ακόμη και με το θεό δήθεν για το καλό μας(Αριστεροί   βέβαια λένε  με το  Διάβολο  αν και αυτός προσέφερε τη γνώση  ενώ ο θεός ήθελε τον άνθρωπο στο σκοτάδι)  .
 Ξέρει η Αυτόνομη Αριστερά να ερμηνεύει γεγονότα είτε σχετίζονται με κυβερνητικές πράξεις είτε εμφανίζονται ως πραγματικός αντίλογος ή  κραυγές δολοπλοκίας και υστεροβουλίας. 



παλαιότερες σχετικές δημοσιεύσεις: 
1. http://autenergos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_10.html 
 2. http://autenergos.blogspot.gr/2015/08/blog-post_92.html















3 σχόλια:

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Αναδημοσιεύσεις και σχόλια:

http://www.koutipandoras.gr/article/159620/sympraxi-dexias-lafazanismoy-gia-na-pesei-i-aristeri-kyvernisi

http://anemosantistasis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_346.html

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Γιάννης Ζωχιός Οι εμφανιζόμενοι ως αριστεροί με χαφιεδίστικη έκφραση αποτελούν το καλύτερο δεξιό υποστύλωμα. Ανώνυμοι, άγνωστοι για την ιστορία τους και το παρόν τους, εκπαιδεύονται στα ασφαλίστικα άντρα και καραδοκούν να χαφιεδίσουν. Αλήθεια, τι-ποιος ποιοι είναι ο " Άνεμος Αντίστασης;". Κάτω από την ανωνυμία, άγνωστοι στη γωνία, όπως οι καβουράκιες, αντί να αντικρούσουν το λόγο με αντίλογο (κύριο αριστερό χαρακτηριστικό), αντιμετωπίζουν τις αριστερές απόψεις και θέσεις με ψεύδη, ανακριβή στοιχεία και διαστρεβλώσεις γεγονότων. Και βέβαια η... φωτογραφία!!! Ο... καταζητούμενος Αριστερός! Αλήθεια τι... εκπαίδευση είναι αυτή; Μπράβο στην.... Ασφάλεια! Σίγουρα ο... φίλος από Κέρκυρα που μίλησε ο... "Άνεμος" , θα είναι ο Δένδιας ή κάποιο Τσιράκι του! Και έχει πολλά εκεί! ΔΡΥΣ και Δένδιας έχουν... παρακαταθήκες τσιρακιών. Δυστυχώς, και... αριστερών! Και έχει...δίκιο ο Δένδιας να αντιδρά... έτσι, κυρίως όταν ξέρει ότι ο... χρήστης εμφανίζεται ως... αριστερός και έτσι το... παράπονό του θα βρει.... ανταπόκριση. Ο Υβριζόμενος και η ιστορία του είναι καταγεγραμμένη, δημόσια και δρα πάντα επώνυμα. πως πρέπει να κάνει ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ! Και βέβαια δεν μπαίνει στη ζυγαριά με κανέναν που δρα μετά το 1974. Το http://autenergos.blogspot.gr/ δεν έχει καμιά σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ ή στελέχη του, ούτε με το Βαξεβάνη γνωρίζονται μήτε το pressgr . Αν αναρτούν ΑΥΤΕΝΕΡΓΑ κείμενο το μαθαίνουμε από τον Άνεμο της Υποταγής στη Δεξιά. Ώστε λοιπόν ο Ζωχιός ήταν "Υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας με πασόκικο συνδυασμό το 2010;" Αυτό είπε ο.... πληροφοριοδότης από Κέρκυρα; Δεν ισχύουν: "ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ http://autenergos.blogspot.gr/2010/07/972010-13072010.html;".
Ο "Άνεμος Αντίστασης" οφείλει να δημοσιοποιήσει ποιοι είναι οι εκφραστές του. Να δούμε αν τολμούν επώνυμα και ποια η σχέση τους με την Αριστερά. Μέχρι τότε το θεωρούμε ότι είναι ένα αστυνομοχρυσΑυγήτικο μπλοκ με στόχο την Αυτόνομη Αριστερά.
Η Αυτόνομη Αριστερά δεν τρομοκρατείται από Χρυσαυγήτικες μεθόδους! Για τους αναγνώστες μεταφέρω παλαιότερες δημοσιεύσεις: 1. http://autenergos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_10.html 2. http://autenergos.blogspot.gr/2015/08/blog-post_92.html

Nick Koutsias είπε...

Το μονο που μενει να δουμε για ποσο ακομα χρονικο διαστημα η περιεργη κυβερνηση δηθεν
αριστερας και ακροδεξιας θα εχει την δυνατοτητα αν δηλ.την εχει ακομα και δεν την εχει ηδη χασει να υποκρινεται την κυνηγημενη .Τωρα που το τοπιο σιγα σιγα ξεκαθαριζει και
βλεπουμε μπροστα μας οχι κατι που να εχει σχεση με αριστερα αλλα ενα πασοκ σε δευτερη
και χειροτερη εκδοση απο το πρωτοτυπο σε απιστευτα συντομο διαστημα.
Μενει να ανακαλυψουμε με φρικη οτι ακομα και η απιστευτη κυβερνηση σαμαρα εκανε λιγοτερο
κακο στον τοπο .