Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΟΚΕΣΑ-Κερκυραίοι Απόδημοι: Σημαντική Ανακοίνωση με πολύ ιδιαίτερα θέματα!


ΟΚΕΣΑ-Κερκυραίοι Απόδημοι: Σημαντική  Ανακοίνωση με πολύ ιδιαίτερα  θέματα!

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ο.ΚΕ.Σ.Α.)
Ψαρών 54 τ.κ.10439 Αθήνα
Α.Φ.Μ.: 090259643 ΔΟΥ Α' Αθηνών
http://takerkyraika.blogspot.gr/ 
e-mail: okesads@gmail.com
τηλ.: Προέδρου: 6937179122-Γραμματέα: 6972033347Ημ/νια
10/01/2016


Αρ. πρωτ.

Ανακοίνωση 1η – 10/1/2016


Ολοκληρώνεται η θητεία των Οργάνων Διοίκησης και των Επιτροπών που εκλέχτηκαν  το 2014 μετά την πρωτοβουλία Στελεχών και Συλλόγων το 2013 να βγάλουν την ΟΚΕΣΑ από τη μακρόχρονη  κρίση και απραξία. Μια 2ετής περίοδος με ιδιαίτερα σημαντικό  έργο και δράσεις σε όλους τους τομείς. Πρωταρχικό και δύσκολο ήταν ν'  ανατραπούν οι εντυπώσεις, από οργανωμένη  προπαγάνδα, ότι η ΟΚΕΣΑ είχε διαλυθεί και το Κτίριο ετοιμόρροπο. Το μεγάλο έργο της διετίας και κυρίως η κατοίκηση του Κτιρίου περιθω-ριοποίησαν την κακοβουλία, την εξάρτηση, τις μηχανορραφίες, την κακοδιαχείριση και επανέφεραν την ΟΚΕΣΑ στο δρόμο της δημιουργίας, της δράσης, της προσφοράς.

Συνεδρίασε στις 4/1/2016 το ΔΣ της ΟΚΕΣΑ το οποίο αποφάσισε ή  ενημερώθηκε για τα παρακάτω:


1. 19ο Συνέδριο:

Αποφασίστηκε η σύγκληση του 19ου Συνεδρίου την Κυριακή 21 Φλεβάρη στο Κτίριο της Ομοσπον-δίας. Η ΟΚΕΣΑ καλεί  Συλλόγους  να απεμπλακούν   από   αρνητικότητες  και με επιλογή την  αυτονομία των Κινημάτων να συμπορευθούν για να συνεχιστεί η δημιουργία, η δράση, η πολιτιστική και κοινωνική προσφορά. Και βέβαια, η  αποκατάσταση του Κτιρίου για χρήση όλων, μελών και μη.
Θα εκδοθεί ειδική πρόσκληση.

2. Πανεπτανησιακή Συνομοσπονδία:

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δέχτηκαν οι Απανταχού Επτανήσιοι  την πρωτοβουλία της OMOΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (ΟΚΙΣ) για  την  ΠΑΝΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟ-ΝΔΙΑ με μέλη  το σύνολο των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Επτανησιακών Σωματείων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Η ΟΚΕΣΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση συμπόρευσης στο σημαντικό αυτό σκοπό που, από το 1994, η ίδια  ξεκίνησε και επανέφερε το 2014. Όμως, υπάρχουν πληροφορίες ότι, από  παράγοντες με επιρροή  ομάδας που οργάνωνε και τη διάλυση της ΟΚΕΣΑ,  μεθοδεύεται η υπονόμευση αυτού του  Πανεπτανησιακού σκοπού  διασπώντας τους Επτανήσιους και σχεδιάζοντας μόρφωμα αντιεπτανησιακό, αντιενωτικό, σμικρυνσμένο, εξαρτημένο, προσφορά σε  συμφέροντα.

3. Συνάντηση ΟΚΕΣΑ με Περιφέρεια Αττικής για την αποκατάσταση του Κτιρίου:

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών και δράσεων της ΟΚΕΣΑ για την αποκατάσταση του παραδοσιακού με δεντρόφυτο Κήπο 3ώροφου Κτιρίου της, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της  με δύο αρμόδιους Αντιδημάρχους της Περιφέρειας Αττικής.
Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι θετικές και θα επαναληφθεί.

4. Κτίριο και δικαιώματα συνιδιοκτησίας Συλλόγων Μελών: 

- 157 χιλ. ευρώ οι οικονομικές προσφορές  την περίοδο 1999-2006 για το Κτίριο. - 197 χιλ. ευρώ δεν χρησιμοποιήθηκαν για το Κτίριο.
Ολοκλήρωσε το έργο της η Επιτροπή που συγκρότησε το ΔΣ να υλοποιήσει την απόφαση του 18ου Συνεδρίου σχετικά με την καταγραφή των προσφερθέντων  κεφαλαίων για το Κτίριο  στην  περίοδο 1999-2006  από τα οποία θα καθοριστεί μελλοντικά το ποσοστό συνιδιοκτησίας των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας (της προηγούμενης περιόδου είχαν καταγραφεί στο 10ο Συνέδριο το 1999 και αναλύονται στην Έκθεση).
Τα ευρήματα της αναλυτικότατης Έκθεσης είναι σημαντικά: 157 χιλ. ευρώ είναι το σύνολο των ποικίλων ενισχύσεων για το Κτίριο. Από αυτά: 38 χιλ. ευρώ χρησιμοποιήθηκαν για εξόφληση του υπόλοιπου δανείου αγοράς και άλλα  4 χιλ. ευρώ σε εκκρεμότητα.  Όμως, 115 χιλ. ευρώ από τα εισπραχθέντα, δεν χρησιμοποιήθηκαν για το Κτίριο. Και 82 χιλ. ευρώ,  εγκεκριμένα πριν το 1999,  δεν εισπράχθηκαν.
 Δηλαδή, συνολικά δεν  χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση του Κτιρίου 197 χιλ. ευρώ εισπραχθέντα και ανείσπρακτα και αυτό θα επηρεάσει τα δικαιώματα των Μελών.
Επιπλέον,  τα 115 χιλ ευρώ  επιβεβαιώνουν ότι ήταν απόλυτα δυνατή η είσπραξη των 80  χιλ. ευρώ (27 εκ.δρχ) από  ΕΤΕΡΠΣ και ΥΠΥΓΠΡ τα οποία  παραδόθηκαν εγκεκριμένα  το 1999. Η προκαταβολή των 5 εκ.δρχ έπρεπε να γίνει έργο και με τις αποδείξεις να εισπράξουν αμέσως τα άλλα 27 εκ.δρχ.
Η Έκθεση είναι στη  διάθεση  Συλλόγων και    κάθε ενδιαφερόμενου η δε  Επιτροπή και το ΔΣ θα είναι σε αναμονή για διευκρινήσεις αλλά και να  εξετάσουν  κάθε διαφορετικό στοιχείο ή εκτίμηση.

5. Θέματα Γενέτειρας-Ιδιωτικοποιήσεις- Κέρκυρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Η ΟΚΕΣΑ έχει εκφράσει σαφώς την αντίθεσή της σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας στην Κέρκυρα, στα Επτάνησα, γενικά. Γι αυτό και στήριξε όλες τις σχετικές κινητοποιήσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου και Φορέων Κέρκυρας. Και φυσικά το πρόσφατο δημοψήφισμα για τα αεροδρόμια.
Επίσης,  στηρίζει την απόφαση  του Δήμου να είναι η Κέρκυρα υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

6. Πλήρης η δικαστική δικαίωση ΟΚΕΣΑ και 10δων  Στελεχών της από μεθοδεύσεις δικομανών.

Σε μεγάλη ήττα των δικομανών εξελίχθηκαν οι πολύχρονοι δικαστικοί αγώνες που μεθοδεύτηκαν κατά της ΟΚΕΣΑ και δεκάδων Στελεχών της. Αυτό συνέβη σε όλες τις δίκες και κυρίως  με τις τρεις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις. Το 2007 μάλιστα μεθοδεύτηκε η παραίτηση του ΔΣ  και ζητήθηκε δικαστικός  διορισμός  διοίκησης, το δε 2013 έγινε  αγωγή ακύρωσης του 18ου Συνεδρίου.
Αφορμή ήταν οι διαμαρτυρίες, το 2002, εξ αιτίας  της απώλειας της 20ετούς αυτονομίας της ΟΚΕΣΑ και του ελέγχου της  από πολιτικούς παράγοντες   σε συνδυασμό με  διαφαινόμενους  σχεδιασμούς     πώλησης του Κτιρίου και ότι   δεκάδες  εκατομμύρια  δρχ., που εισπράχθηκαν  αποκλειστικά για το Κτίριο, όχι μόνο δεν είχαν χρησιμοποιηθεί γιαυτό το σκοπό αλλά και δεν υπήρχαν ως υπόλοιπο στο Ταμείο. Αντί διαλόγου,  επιδιώχθηκε  από το 2002 ο  εκφοβισμός Στελεχών και Συλλόγων. Οι υπεύθυνοι  έσυραν επανειλημμένα στα δικαστήρια την ίδια την ΟΚΕΣΑ και δεκάδες στελέχη της. Όμως, όλες οι δικαστικές αποφάσεις  μετατράπηκαν σε ισχυρό  μπούμερανγκ εναντίον των δικομανών και σε πλήρη δικαίωση  ΟΚΕΣΑ-Στελεχών.
Βέβαια, οι δικομανείς προπαγάνδιζαν τις πολυετείς δίκες,  που αυτοί  προκάλεσαν,  με σκοπό να πλήξουν την ενότητα των Απόδημων και να  διαλύσουν την ΟΚΕΣΑ.
Η ΟΚΕΣΑ, απαλλαγμένη πλέον και από αυτήν την πρωτόγνωρη για συλλογικότητες δικαστική ταλαιπωρία,  καλεί όλους τους Συλλόγους ν' αναλύσουν όλα τα σημαντικά δεδομένα, ν' αναζητούσουν τα πραγματικά στοιχεία αυτής της κρίσης, να ενημερώσουν ορθά τα μέλη τους και βέβαια να διερευνήσουν πιθανές ευθύνες   για την πρόκληση και διαιώνιση αυτής της κρίσης.
Η ΟΚΕΣΑ, με επαναφορά από το 2014 της Αυτονομίας, της Διαφάνειας και της Δημιουργίας, προχωράει σταθερά και δυναμικά, συνεχίζοντας τη μεγάλη δημιουργική πορεία της 20ετίας  1981-2000.

Για τη συνολικότερη δράση και τις εκδηλώσεις της ΟΚΕΣΑ βλέπε προηγούμενες  ανακοινώσεις εδώ: http://takerkyraika.blogspot.gr/

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΟΚΕΣΑ


 Πολύ ενδιαφέροντα θέματα  συμπεριλαμβάνονται στην τελευταία ανακοίνωση της ΟΚΕΣΑ που αναρτάται παρακάτω.
Θέματα γενικά αλλά και ιδιαίτερα που απασχολούν τους Επτανήσιους, τους Κερκυραίους και 

Δεν υπάρχουν σχόλια: