Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ιδιαίτερα επιτυχείς οι Κερκυραϊκές εκδηλώσεις 11 Δεκέμβρη, στο φόντο των 35 χρόνων ΟΚΕΣΑ!


Ανακοίνωση 2016 ΟΚΕΣΑ 
με μικρό βίντεο και 
(σταδιακά)πολλές φωτογραφίες

 


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ο.ΚΕ.Σ.Α.)
Ψαρών 54 τ.κ.10439 Αθήνα
Α.Φ.Μ.: 090259643 ΔΟΥ Α' Αθηνών
τηλ.: Προέδρου: 6937179122-Γραμματέα: 6936779002

Ημερομ.
Αρ.πρωτ.
13/12/2016
7η Ανακοίνωση 2016

Στο φόντο των 35 χρόνων ΟΚΕΣΑ
Με ιδιαίτερη επιτυχία και οι εκδηλώσεις 11 Δεκέμβρη
από ΟΚΕΣΑ-Συλλόγους, στο Κτίριο και Αγ. Παύλο.

1η παρουσία του νέου Μαέστρου Πέτρου Χυτήρη
και συνάντησή του με Χορωδούς της Χορωδίας της ΟΚΕΣΑ.

Εκδηλώσεις στη μνήμη Γιάγκου Χαρτοφύλακα!

Συμμετοχή: Εκπροσώπων Δήμου Αθήνας, Τοπικών-Επτανησιακών Φορέων, Προέδρων-Μελών ΔΣ Συλλόγων, Προέδρων Επιτροπών, Μελών Συλλόγων, Κατοίκων και Φίλων.
Παρούσα η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων. Μέτρα από την Τροχαία Αθηνών!

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή Απόγευμα, 11 Δεκέμβρη, οι εκδηλώσεις από ΟΚΕΣΑ και Συλλόγους, στα πλαίσια των Κερκυραϊκών παρα-δόσεων για τον “Άγιο Σπυρίδωνα”.
Εκπρόσωποι Φορέων, Στελέχη και Μέλη, Κάτοικοι και Φίλοι συναντήθηκαν στον Αγ. Παύλο και στο Κτίριο, ανεξάρτητα θρησκευτικών πεποιθήσεων και χωρίς διακρίσεις.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακή η πρώτη εμφάνιση του νέου Μαέστρου Π.Χυτήρη.

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις με εσπερινό, περιφορά και ομιλία από τον Π. Γαβριήλ.
Η Φιλαρμονική του Δήμου παιάνιζε έξω από το Ναό.
Ακολούθησαν, με συντονισμό της Γ.Γραμματέας Α.Γούση, οι εκδηλώσεις εντός του ιστορικού-παραδοσιακού και με Κήπο Κτιρίου. Κεράσματα με άρτους και παραδοσιακά προϊόντα.
Οι άρτοι και τα άλλα προϊόντα ήταν με συμμετοχή και των Συλλόγων Συναραδιτών, Βατιωτών, Γιανναδιτών και Βουναταδιτών.
Τα γλυκίσματα, κατασκευής του υπεύθυνου της Εκδήλωσης Κ. Λευτεριώτη και οι λουκουμά-δες προσφορά του τοπικού Ζαχαροπλαστείου Σπ. Οικονομίδη.

Στις ασφυκτικές με κόσμο αίθουσες εκ μέρους του ΔΣ ο Πρόεδρος Γ. Ζωχιός, μετά τα καλωσορίσματα και τις παρουσιάσεις των παρευρισκομένων, ενημέρωσε για θέματα ιστορικά και τρέχοντα, το Κτίριο και τις εξελίξεις.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης, ο Πρόεδρος της ΟΚΙΣ Γ.Μιχαλάς και οι Πρόεδροι των Επιτροπών Θεμάτων Μουσικών, Γ.Τσιλιμπάρης και Θεατρικών, Φ.Αρμένης, έστειλαν χαιρετισμό λόγω αδυναμίας παρουσίας.
Παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό: Ο Εκπρόσωπος της 1ης Κ. Δ.Αθηναίων Δ. Ευθυμίου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συλλόγου Αγ. Παύλου Τ. Δρόσος.
Ισχυρή η παρουσία και χαιρετισμός της Ένωσης Παξίων με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γ.Δήμα.
Ιδιαίτερο παρόν στις γεμάτες αίθουσες από Προέδρους και Μέλη Οργάνων Συλλόγων, Επιτροπών της ΟΚΕΣΑ, διαχρονικών και νέων Στελεχών της, Μελών, Φίλων και Κατοίκων.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με μουσικές μελωδίες από Χορωδούς του νέου Μαέστρου και αρκετούς της Χορωδίας της ΟΚΕΣΑ. Ο Δάσκαλος Π.Χυτήρης ανέδειξε ιδιαίτερα προσόντα του και έδωσε δείγματα της νέας δυναμικής που θα εμφυσήσει στη Χορωδία της Ομοσπονδίας, αξιοποιώντας και όσα έχουμε δημιουργήσει, από το 1992, με τον αείμνηστο Γιάγκο Χαρτοφύλακα, στη μνήμη του οποίου αφιερώθηκαν οι εκδηλώσεις.
Ο νέος Μαέστρος είχε τη δυνατότητα μιας πρώτης γνωριμίας και με αρκετούς Χορω-δούς της ΟΚΕΣΑ, να διευθύνει και να τους ακούσει συντραγουδώντας.

Οι εκδηλώσεις αυτές συνέπεσαν με
την ολοκλήρωση 35 χρόνων (1981)
από την πρωτοβουλία ίδρυσης της ΟΚΕΣΑ.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι, στα 35 χρόνια της η ΟΚΕΣΑ, έγραψε ιδιαίτερα σημαντική ιστορία σε πολλούς τομείς, αλλά και με αρνητικές πτυχές. Θα συνεχίζει δε να γράφει ιστορία με κέντρο αυτό το Κτίριο. Κτίριο γι αυτές αλλά, κυρίως, τις επόμενες γενιές!

Η ΟΚΕΣΑ ξεκίνησε το Φθινόπωρο 1981, όταν ο Σύλλογος Βουνιαταδιτών αποφάσισε τις πρωτοβουλίες ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ίδρυσης Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης.
Συνάντησε τους Συλλόγους Συναραδιτών και Βελοναδιτών, συναποφάσισαν και απευθύνθηκαν στους άλλους Συλλόγους. Μετά από διεργασίες, το 1982 πραγματοποιήθηκε το Ιδρυτικό Συνέδριο.

Η ΟΚΕΣΑ και οι Σύλλογοι ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλαν στη σημαντική επι-τυχία και αυτής της εκδήλωσης.
Αυτούς που κοπίασαν αγόγγυστα να οργανώσουν, όσους συνέβαλλαν οικονομικά ή προσέφεραν προϊόντα και όλους που διαφήμισαν και προσκάλεσαν για παρουσία.
Ευχαριστούν για την παρουσία τους εκπροσώπους Δήμου, Φορέων, Συλλόγων, Επιτροπών. Τους Φίλους και Κατοίκους.
Το Δήμο Αθηναίων, τη Φιλαρμονική του και τις Υπηρεσίες του για κλάδεμα, καθαριότητα κλπ.
Το Ναό Αγ. Παύλου με όλα όσα προσέφερε με τις τελετές.
Την Τροχαία Αθηνών με την πολύωρη παρουσία της και τις αναγκαίες υπηρεσίες.
Κυρίως όμως το νέο Μαέστρο μας, τους Χορωδούς του και βεβαίως τους Χορωδούς της Χορωδίας της ΟΚΕΣΑ που παρευρέθηκαν και αυτούς που δεν μπόρεσαν αλλά υπόσχονται συμπόρευση στη νέα πορεία της Χορωδίας της Ομοσπονδίας.

Η ΟΚΕΣΑ, με τα Όργανά της, τους Συλλόγους, τις Επιτροπές, τα Στελέχη και Μέλη, δεσμεύεται να συνεχίσει δυναμικά βασιζόμενη στη σημαντική 35ετή δημιουργική πορεία αλλά και διδασκόμενη από όσα αρνητικά εμφιλοχώρησαν ή συνεχίζουν να εμφιλοχωρούν.

1981-2016: 35 χρόνια ΟΚΕΣΑ
35 χρόνια από ίδρυσης, 21 χρόνια από αγοράς του Κτιρίου, 3 χρόνια με χρήση του Κτιρίου!
35 χρόνια: Ευρύτερων πρωτοβουλιών-Δημιουργίας-Αγώνων-Προσφορών-Υποδομών .
35 χρόνια: Για ανάπτυξη της Κέρκυρας. Για Επτάνησα. Την Έδρα. Το όλο Κίνημα Απόδημων.
35 χρόνια: Με ιδιαίτερους αγώνες για: ΙΠ, Παλαιόπολη/MΡ, Π.Καλαμά, Ριο-Αντίριο, Εθνική-Ιονία- Εγνατία. Με Καταστατικά και Αναπτυξιακά Συνέδρια, πολύμορφες Ημερίδες-Συσκέψεις.
35 χρόνια: Με γραφεία/αίθουσες για όλους, Εφημερίδα, Χορωδία, Χορευτικό, θεατρικό, πλήθος πολύμορφων εκδηλώσεων. Το 3ώροφο ιστορικό/διατηρητέο Κτίριο και με δεντρόφυτο Κήπο.
35 χρόνια: Για Αυτονομία-Διαφάνεια-Δημιουργία-Δράση. Αλλά, και περιοδικής απώλειάς τους.
35 χρόνια με ξεχωριστή, ιστορική, πολύπλευρη παρουσία. Αλλά, και διαλείμματα αμαύρωσης της.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος(Επίτιμος Πρόεδρος) Η Γενική Γραμματέας
Γιάννης Ζωχιός Αμαλία Γούση

(Πλούσιο φωτογραφικό υλικό αναρτάται στο: http://autenergos.blogspot.gr/2016/12/11-35.html )Οι φωτογραφίες, λόγω τεχν. προβλήματος, θα αναρτώνται σταδιακά


 
 
 
Δεν υπάρχουν σχόλια: