Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14Ης ΜΑΗ» «Για ένα νέο πολιτικό υποκείμενο ανατροπής»




«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14Ης ΜΑΗ»


ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ



Αθήνα, 17 Μαΐου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Για ένα νέο πολιτικό υποκείμενο ανατροπής»


Ενόψει των καταστροφικών μνημονιακών, μονεταριστικών πολιτικών, που οδηγούν τη χώρα σε πλήρη «βύθιση» και τον λαό μας στο περιθώριο, πορεία, που προοιωνίζεται οδυνηρές συνέπειες και στα εθνικά μας θέματα και μετά την παταγώδη αποτυχία όλου του πολιτικού προσωπικού εξουσίας κατά την περίοδο της «ύστερης Μεταπολίτευσης» και της μνημονιακής κηδεμονίας, οι συνυπογράφοντες το επισυναπτόμενο σχέδιο για την συσπείρωση των Δημοκρατικών, Πατριωτικών και Σοσιαλιστικών δυνάμεων, συγκροτήσαμε την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ΗΣ ΜΑΗ», στην Αθήνα την Κυριακή 14 Μαΐου.
Η πρωτοβουλία μας ολοκληρώνει μια αρχική διεργασία ζύμωσης από τα κάτω, πέρα κι έξω από το πολιτικό κατεστημένο, που ευθύνεται για την καταστροφή του λαού μας και το ξεπούλημα της χώρας, είτε με τις επιλογές του, είτε με την ανικανότητα του.
Συμπίπτει χρονικά με την επικείμενη ψήφιση του τέταρτου μνημονίου που ολοκληρώνει την πολιτική υποδούλωση και αποκαλύπτει ακόμη και στους πιο καλόπιστους, τον άθλιο ρόλο των σημερινών κυβερνώντων, άξιων συνεχιστών των υποτελών κυβερνήσεων που προηγήθηκαν.
Κυρίως όμως συνιστά ένα ευρύ ανοικτό κάλεσμα για ένα νέο μέτωπο δυνάμεων, πιστών στις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης, για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα ανατροπής.
Το πολιτικό προσωπικό, που άσκησε εξουσία στη χώρα, αντί να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ισχυρού εθνικού πλαισίου ανάπτυξης, με βάση τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος, μετατράπηκε σε οργανικό τμήμα της «παρασιτικής» οικονομικής ολιγαρχίας, αποκτώντας συμφέροντα, ως επιμέρους ειδικό στρώμα στο Κράτος, μέσω των προνομίων και της ατιμωρησίας, τα οποία ενσωματώνουν σχεδόν τους πάντες, που συμμετέχουν στο σημερινό πολιτικό εποικοδόμημα.
Είναι φανερό, ότι ο ελληνικός λαός έχει παραδοθεί, σχεδόν αμαχητί, με την απόλυτη ευθύνη των κυρίαρχων πολιτικών και οικονομικών ελίτ», των φορέων του παλαιοκομματισμού, Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που έχει μετατραπεί σε μνημονιακή δύναμη και παλινωδεί διαρκώς σε πολιτικές υποταγής της χώρας και κοινωνικού «εξανδραποδισμού» του ελληνικού λαού, «στα νύχια» των διεθνών τοκογλύφων και των πιο σκληρών πολιτικών εκφραστών της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
H Σωτηρία της χώρας περνάει μέσα από την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και την αναδόμηση του πολιτικού συστήματος και του κοινωνικού σχηματισμού, κάτι που απαιτεί τον ιδεολογικό, πολιτικό και κοινωνικό αναπροσανατολισμό της. Έτσι, σήμερα προβάλλει, ως επιτακτική ανάγκη της ιστορικής συγκυρίας, η συγκρότηση ενός Νέου Πολιτικού Υποκειμένου Ανατροπής, που θα προτείνει μια ρεαλιστική στρατηγική εξόδου από την κρίση και θα απαλλάξει την χώρα από το καθεστώς της ξενοκρατίας και της ραγδαίας αποσύνθεσής της.
Καθήκον αυτών των λαϊκών πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων είναι ο απεγκλωβισμός της χώρας από την «παγίδα» του χρέους και η απαγκίστρωσή της από την εθνικώς προσβλητική πολιτική κηδεμονία, που επιβάλλει το «γερμανοκεντρικό» νεοφιλελεύθερο πολιτικό κατεστημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό, είναι ιστορική επιταγή η σύγκλιση των κοινωνικών, πατριωτικών, δημοκρατικών και σοσιαλιστικών δυνάμεων του τόπου, στη βάση των παραπάνω προτεραιοτήτων, για την Σωτηρία και την Αναγέννηση της χώρας.
Η πατρίδα και ο λαός μας χρειάζονται μια νέα αναζωογονητική οραματική ώθηση, η οποία θα «ενταφιάσει» οριστικά το καθεστώς της «πολιτικής πατρωνίας» και των «πελατειακών» σχέσεων, θα αποδυναμώσει την οικογενειοκρατία και θα αναμετρηθεί με το «παρασιτικό» πολιτικό και οικονομικό «κλεπτοκρατικό» κατεστημένο.
Το μόνο «χρέος» που αναγνωρίζουμε στους εαυτούς μας είναι η αναγέννηση του λαϊκού κινήματος, το οποίο, με μέσο μια ευρύτερη δημοκρατική ενότητα, οφείλει να στοχεύσει στην ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, στην εγκαθίδρυση της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης.


«Είμαστε ανοιχτοί στους ήχους και την ένταση των ανέμων που φυσούν ολόγυρα»

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ
ΒΡΥΩΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΚΕΜΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΤΣΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΛΑΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΜΑΝΤΖΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΜΑΝΩΛΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΜΠΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΑΤΣΑΚΟΥΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΠΛΑΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΠΟΚΟΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΥΛΩΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΝΤΑΒΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΟΖΟΥΝΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΑΝΑΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΣΙΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΕΡΕΦΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΣΜΠΟΡΟΥ – ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ
ΣΠΙΓΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΣΤΑΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΑΧΜΑΖΙΔΗΣ ΟΜΗΡΟΣ
ΤΕΜΟΥΡΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΡΙΜΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: