Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Μια Μεγάλη! Ένα ανθρώπινο, Γυναίκας, πρότυπο! Στην Ιστορία η Κερκυραία Α.Γ. #Μαραγκοπούλου! Και η κηδεία, #Άθρησκη! Στα #ΝΗΠΙΚΑ!

Μια Μεγάλη! 
Ένα ανθρώπινο,
 Γυναίκας,
 πρότυπο!

 Στην Ιστορία, πλέον,
   η Κερκυραία
 Αλίκη Γιωτοπούλου
 Μαραγκοπούλου!

 Και η κηδεία, Άθρησκη!

Άφησε ιστορία αγώνων για τα
  
Δικαιώματα: ΟΛΩΝ χωρίς
 διακρίσεις!


Χαιρέτησε τα  ΝΗΠΙΚΑ 2005



 Εδώ, για το θάνατο και κηδεία της:

Το ύστατο αντίο στην Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου | Η ... - efsyn

https://www.efsyn.gr/arthro/ystato-antio-stin-aliki-giotopoyloy-maragkopoyloy



Τα ΝΗΠΙΚΑ 2005 
                  (στη Νήπα Βουνιατάδων Κέρκυρας)
ήταν   Αφιερωμένα ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Η Α. Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου συμμετείχε με τον παρακάτω χαιρετισμό:



Χαιρετισμός καθηγ. Α. Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου



Αγαπητοί συμπατριώτες,
Λυπάμαι που δεν μπορώ να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του κ. Ζωχιού λόγω υποχρεώσεών μου στην Αθήνα.
Σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας και για το θέμα που επιλέξατε. Είναι σημαντικό αλλά ακανθώδες.
Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι η εποχή μας είναι εποχή μετακίνησης πολλών ατόμων από τη χώρα τους σε άλλες χώρες. Όσο αυξάνει η δυστυχία του κόσμου τόσο θα αυξάνουν οι μετακινήσεις από ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα, όσο αυξάνει το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών ατόμων και λαών, θα αυξάνει η μετανάστευση. 

Οι πολύ φτωχοί είναι φυσικό να πηγαίνουν σε χώρες ευπορότερες για να επιβιώσουν. Και όσο η καταπίεση και οι πόλεμοι πληθαίνουν, θα πληθαίνουν και οι πρόσφυγες. Τα τελευταία χρόνια προστέθηκαν οι λεγόμενοι «προληπτικοί αντιτρομοκρατικοί πόλεμοι», οι οποίοι δημιουργούν καταστροφή και δυστυχία και θανάτους στους λαούς των χωρών όπου γίνονται οι πολεμικές επιθέσεις. Συνεπώς αυξάνουν και οι πρόσφυγες που φεύγουν για να σωθούν. Είναι αυτονόητο ότι η εγκατάλειψη της χώρας του, του σπιτιού του, συχνά και της οικογένειάς του από κάποιον που πηγαίνει στο άγνωστο, σε χώρα που είναι ανεπιθύμητος και παράνομος και όπου μεταβαίνει συνήθως υπό συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του, μόνο λόγω έσχατης ανάγκης αποφασίζονται.
Στην αρχή οι χώρες υποδοχής έβλεπαν εχθρικά τους σύγχρονους μετανάστες και πρόσφυγες. Ωστόσο, τα χρόνια που πέρασαν ήδη μας πρόσφεραν την εμπειρία ότι η μετανάστευση στη χώρα μας – όπως και σε άλλες χώρες – είχε θετικά αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές. Ιδίως όταν υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση που να λαβαίνει υπ’ όψη τις ανάγκες της χώρας μας και την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε τη διαβίωση των μεταναστών υπό συνθήκες που να σέβονται την ανθρώπινη αξία – την αξία της ζωής, της υγείας και της αξιοπρέπειας των μεταναστών. Αλλά και να απαιτούν με κυρώσεις σοβαρές και δίκαιες τη συμμόρφωσή τους στους νόμους της χώρας μας.
Ήδη υπάρχει σχετική νομοθεσία, διεθνής και ελληνική, που, χωρίς να είναι τέλεια – ανθρώπινη νομοθεσία τέλεια δεν υπάρχει, άλλωστε – έχει πάντως ρυθμίσει τα σχετικά προβλήματα κατά τρόπο που προχωρεί προς το καλύτερο.
Εύχομαι καλή επιτυχία στη συνάντησή σας. Και επικράτηση ανάμεσα σε όλους μας πνεύματος κατανόησης και αμοιβαίου σεβασμού. Μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, η ίδια η ανθρωπότητα δημιούργησε τις συγκυρίες που γεννούν τη μετανάστευση. Ας τη δεχθούμε κατά τρόπο όσο γίνεται πιο ανθρώπινο, επωφελή και ευχάριστο και για τις δύο πλευρές.




Δεν υπάρχουν σχόλια: