Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Δυναμικά, για σημαντικά της Κέρκυρας, από Σπ.Χειρδάρη: "Από τσου Μπότηδες στον οβελίσκο "Count Flabouriari"!!! Εξέστη τα σύμπαντα ως κύμβαλα αλαλάζοντα"

Δυναμικά

 για σημαντικά

 της     Κέρκυρας 

από Σπύρο Χειρδάρη:

Ο Γνωστός Κερκυραίος  (εσωτερικός μετανάστης) σχολιαστής στο διαδίκτυο για γενικά και ειδικά θέματα

Σπύρος Χειρδάρης  δε σταματά να εκπλήσσει!

Από τις πολλές και ενδιαφέρουσες δημόσιες  παρεμβάσεις του, μας έστειλε την παρακάτω: 

[Από τσου

Μπότηδες
στον οβελίσκο "Count Flabouriari"!!!
Εξέστη τα σύμπαντα
ως κύμβαλα αλαλάζοντα!

"Εγώ δεν κάλεσα κανέναν να πάει να δει τα βεγγαλικά στη Πάνω Πλατεία", δηλώνει η Δήμαρχος της καρδιάς μας, που εκτός από το να ποζάρει επί θρόνου καθήμενη ενδεδημένη στολήν λευκήν, που οι φωτογράφοι εξεθαμβήθησαν, ενίοτε ομιλεί ότι δέχεται τουριστικό πόλεμο και χιλιάδες δικαιολογίες για την κατάσταση στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.
Να υπενθυμίσουμε λοιπόν στη κα Δήμαρχο ότι ανήγγειλε περί ρίψεως βεγγαλικών κατά την 12ην μεταμεσονύχτιαν, ενώ η Ανάσταση θα γινόταν στις 9 μμ. Προφανώς τα βεγγαλικά θα έχουν χρονοδιακόπτη στις 12+1λεπτό, να πέφτουν μόνα τους!!!
 
 
"Απελθέτω απ' εμού πάσα υπαιτιότις" βρωντοφώναξε η σιόρα Δημαρχος!!!
"Εγώ δεν φταίω σε τίποτα" αντιφώνησε ο Άγιος Δέσποτας της καρδιάς μας... ο Γιαννούλης φταίει που δεν μας μάντρωσε όλους, που αθετήσαμε τη συμφωνία!!!
Είχαν δεν συνέλθει στο υπερώο οι Γραμματείς και Φαρισαίοι του Νησιού και είχαν συμφωνήσει ίνα οι Επιτάφιοι κάνουν τη γύρα του Ναού του Τιμίου Σταυρού προηγουμένου, του ιερέως και των 4 που θα μετέφεραν τον Επιτάφιον, των δε πιστών ισταμένων εν τας θέσεις αυτών, των δε Φιλαρμονικών συμμετεχόντων με ολιγομελή Τμήματα"
 
Αντιφώνησε η Δήμαρχος "εγώ δεν κάλεσα το κόσμο στους Επιτάφιους, εγώ είπα να διατηρήσουμε τα εθίματα, ο κόσμος φταίει που μαζεύτηκε να δει τους μπότηδες που εγώ ήθελα να πέσουν μόνοι τους χωρίς κόσμο, αλλά αυτοί πήγαν"
Το παράδοξο είναι πάντως γιατί όταν σε ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, μαζεύτηκε κόσμος να δει το "έθιμο" των Βεγγαλικών, η τοπική Αστυνομία δεν έπραξε τα δέοντα.
 
Τα αποτελέσματα τα είδαμε με τη Κέρκυρα να μπαίνει σε βαθύ κόκκινο.
 
 
Και το θέμα που απασχολεί τώρα τη Κερκυραϊκή Κοινωνία είναι ο Οβελίσκος του Κόμη Φλαμπουριάρη που οι τοπικές αρχές και ξέρω γω ποιός άλλος του επέτρεψαν να το τοποθετήσει στο κόμβο του ΟΛΚΕ, όταν ένα καλαίσθητο γλυπτό, με το έμβλημα της Κέρκυρας, με ένα σιντριβάνι, θα έκρυβε τα ήδη κρυμμένα από ακαλαίσθητες πολυκατοικίες Τείχη του Νέου Φρουρίου, λες και οι πίδακες από 4 μέτρα δεν θα μπορούσαν να είναι 2 μέτρα πχ αλλά ένα εξάμβλωμα 8 μέτρων είναι καλαίσθητο και επιτρέπει τη θέα!!!
 
Εκτός και βρεθεί κανένας ΣγουμπΑλέκος από τσου Αλειματάδες να πει "Εγιομίσανε το κόσμο ποντίνες να τραβάνε τ αστροπελέκια " ]

https://www.facebook.com/konte.pipetos/posts/4501035729906936

Δεν υπάρχουν σχόλια: