Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

ΕΝΩ.Σ.Ε.: Υπονομευτές (και επανα)Κατακτήσεων ΣΥΡΙΖΑιοι/105Κόκκινοι; Αφορμή, ραδιοφωνικές "στάσεις" για: 13ηΣύνταξη και επανακρατικοποίηση ΔΕΗ

ΕΝΩ.Σ.Ε.:  

Υπονομευτές 

(και επανα)Κατακτήσεων ΣΥΡΙΖΑιοι/105Κόκκινοι;

 

Ενδεικτική αφορμή: 

Το ΔώροΠάσχα-13ηΣύνταξη 

και επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ

που κακοποιήθηκαν 

στο ράδιο: "Στο κόκκινο 105.5"

.

 

Αν θέλουν εντός ΣΥΡΙΖΑ  και να αλληλοϋπονομεύονται, δικαίωμά τους.

Όμως, όταν οι αλληλοϋπονομεύσεις-ενδοαντιθέσεις   οδηγούν   σε υπονομεύσεις    (και επανα)Κατακτήσεων, οι Αριστερές Αγωνιστικές Αυτόνομες Ανιδιοτελείς  κινηματικές εκφράσεις, όπως η ΕΝΩΣΕ, θα αντιστέκονται και δυναμικά! 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ πολλών άλλων, έχει εξαγγείλει και στη ΔΕΘ την επαναφορά της 13ης Σύνταξης και την Κρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Από τη Δεξιά (και ποικίλα υποστυλώματά της)  υπήρξε ξεσηκωμός εναντίον και των δύο.

 

Ιστορικό 13ηΣύνταξης-Δώρο Πάσχα:

Όπως είναι γνωστό,  στην κατακρεούργηση των Συντάξεων που επέβαλε μνημονιακά το ΔΕΣ*/Δεξιά,  από 2010 έως το 2015, συμπεριλαμβάνονταν  και τα   3 Δώρα: Χριστουγέννων - Πάσχα - Καλοκαιριού. 

Για τεχνικούς/λογιστικούς  λόγους είχε καθιερωθεί άτυπα  το Δ.Χριστουγέννων να λέγεται 13ος μισθός ή σύνταξη (επειδή ήταν το 100%) και τα Δ.Πάσχα και Δ.Καλοκαιριού  λεγόταν 14ος μισθός ή σύνταξη (επειδή ήταν το άθροισμα 50%+50%).

Μετά την κατάργησή τους διεκδικούσαμε συνεχώς την επαναφορά τους.

Η ΕΝΩΣΕ διεκδικούσε και συνέβαλε και, την Άνοιξη  2019, πετύχαμε την 1η  επανακατάκτηση μεταμνημονιακά. Δε μας ενδιέφερε  η ονομασία αλλά το περιεχόμενο.

Δηλαδή, επανακατακτήσαμε   το ΔώροΠάσχα  αλλά με ονομασία 13ηΣύνταξη και με κλιμάκωση υπέρ των χαμηλών συντάξεων. Θεσμοθετήθηκε ως ΜΟΝΙΜΗ σύνταξη για το σύνολο των συνταξιούχων και ετήσιο κόστος 1+δις. Θεωρήσμε ορθή την κλιμάκωση υπέρ των χαμηλών  συντάξεων αλλά μικρό το 1  δις.

Η Κινηματική ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ-ΕΝΩ.Σ.Ε. (δεν έχει ακόμη νομική σωματειακή μορφή)  έθεσε ως άμεσο επόμενο στόχο, για τα Δώρα, την επανακατάκτηση: Του Δώρου Καλοκαιριού,  ως 14ηΣύνταξη και του Δώρου Χριστουγέννων, ως 15ηΣύνταξη.

 Το 2019,  το ΔΕΣ*/Δεξιά συνολικά,   με την  προπαγάνδα των βοθροΜΜΕ και με στήριξη     αρπακτικών εργατολόγων, συνδικαλιστικών ελίτ και ελίτ με αριστερή μουτσούνα   (κυρίως δεξιόστροφοι ΛαφαζανοΚωνσταντοπουλιστές με... εμφύλιο  πάθος), ο καθένας για τις δικές του επιδιώξεις,  συκοφαντούσαν και υπονόμευαν  την επανακατάκτηση της  ΜΟΝΙΜΗΣ 13ης  Σύνταξης.

Εκτός του "προεκλογικό" που έκραζαν  (πράγματι ήταν παροχή σε προεκλογικό χρόνο  αλλά οι κατακτήσεις γίνονται και προεκλογικά πιέζοντας/εκβιάζοντας τις εξουσίες),  η προσπάθεια εξαπάτησης εξακοντιζόταν με το ότι η 13ηΣύνταξη  ήταν  Επίδομα και όχι ΜΟΝΙΜΗ Σύνταξη,  όπως με σαφήνεια ανέφερε ο  νόμος.

Όλοι οι παραπάνω, αφού πέτυχαν το 2019 να γίνει ξανά εξουσία η Δεξιά με όλες της τις συνιστώσες,  το 2020,  συνοδοιπόροι πλέον  και του ΔεξιοΜητσοτακισμού,  συνασπίστηκαν   προπαγανδιστικά και νομοθετήθηκε η κατάργηση της ΜΟΝΙΜΗΣ 13ηςΣύνταξης- ΔώροΠάσχα, χάνοντας οι συνταξιούχοι μέχρι τώρα -3 χρόνια-   3,5 δις ευρώ. 

Δεξιά και υποστυλώματα, πέρα από τα ποικίλα πάρτι με τα αρπαγμένα  δις της 13ης Σύνταξης, μεθόδευσαν, κόβοντας (και) τη 13ηΣύνταξη-Δώρο Πάσχα,  να διαγραφεί  (Οργουελικά) από τη λαϊκή σκέψη    οτιδήποτε  θετικό, κάθε παροχή, στην περίοδο 2015-2019. 

Η ύπαρξη της 13ης Σύνταξης  θα εμπόδιζε  την πλήρη επιτυχία αυτής  της μεθόδευσης!

Κινηματικά, σχεδόν μόνο η ΕΝΩΣΕ καταγγέλλει από το 2020 την νέα κατάργηση του Δ.Πάσχα-13ηςΣύνταξης. Ταυτόχρονα απαιτεί  την επαναφορά της.

Τα υποστυλώματα όμως (ελίτ συνδικαλιστικές της Δεξιάς ή με αριστερό μανδύα κλπ), όχι μόνο δε διεκδικούν, αλλά στηρίζουν την προπαγάνδα της Δεξιάς εναντίον και των (επανα)κατακτήσεων,  όπως η 13ηΣύνταξη.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑπσ  και στη ΔΕΘ με τον Α.Τσίπρα, ναι μεν δεν εξήγγειλαν "επανάσταση" αλλά δόθηκαν στίγματα με αριστερό προσανατολισμό.

Και αυτό, για την ΕΝΩΣΕ, είναι κατ' αρχήν θετικό.

 

Από τα εξεγγελμένα, σημειώνουμε την αφορμή για τούτο το κείμενο:

-Κρατικοποίηση ΔΕΗ , αλλά λίγο το 51%.

-Και  για τους συνταξιούχους: Επαναφορά της 13ηςΣύνταξης-Δώρο Πάσχα, αναδρομικά σε όλους,  κατάργηση της ιδιωτικοποίησης του Επικουρικού.

Η ΕΝΩΣΕ τόνισε τη σημαντική  σημασία και των δύο. Αλλά πολύ απαιτούμε περισσότερα.

 

Εδώ, τώρα, δεν  αναλύουμε τις αθλιότητες υπονομευτικών συνδικαλιστικών ελίτ που, βλέποντας διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  έτρεξαν έρποντας και γλείφοντας για να επωφεληθούν, ενθυμούμενοι ξαφνικά και τη 13ηΣύνταξη. 

Όμως θα σημειώσουμε ενδοΣΥΡΙΑΖΑϊκες στάσεις.

Παρατηρούμε ενδοΣΥΡΙΖΑϊκές συμπεριφορές που επιδιώκουν να αρέσουν προς δεξιά. Ανάλογες των ΛΑΦΑΖΑΝΗσμων που, μετά 3 μήνες διακυβέρνησης το 2015, καλούσαν τη Δεξιά να της παραδώσουν την εξουσία (Αναλύσεις, ενδεικτικά  εδώ:  http://autenergos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_4.html    και εδώ: http://autenergos.blogspot.gr/2015/07/1989.html )

Θα επισημάνουμε ενδεικτικές στάσεις στο ράδιο 100,5 στο Κόκκινο:

α. Για ΔΕΗ: 

Στη ζώνη 7-10 πρωί κάλεσαν μετά τη ΔΕΘ τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος για μια  ώρα, δίχως καμιά μα καμιά ,  δημοσιογραφικά, παρέμβαση/ερώτηση/διόρθωση,  γκρέμισε στην κυριολεξία (με τα συνήθη  ψεύδη του) όσα εξήγγειλε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ για την κρατικοποίηση ΔΕΗ. 

 β. Για 13ηΣύνταξη-ΔώροΠάσχα:

Χθες Τετάρτη, στη ζώνη 10-12 πρωί, σχολίαζαν τις εν εξελίξει κινητοποιήσεις των συνταξιούχων  σε συνδυασμό με τη συνάντηση που είχε ο Α.Τσίπρας την προηγούμενη με οργανώσεις συνταξιούχων.

Οι δημοσιογράφοι λοιπόν της ζώνης, ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ, δόξασαν Δεξιά/Μητσοτακισμό/υποστυλώματα,  χαρακτηρίζοντας επαλειμμένα ως  επίδομα τη ΜΟΝΙΜΗ 13ηΣύνταξη-Δώρο Πάσχα που επανακατακτήσαμε του 2019.

Και, αν δεν την  είχε κόψει  το 2020 η κυβέρνηση Δεξιάς/ΝΔ/Μητσοτακισμού και με υποστυλώματα, τώρα θα απαιτούσαμε ευκολότερα (και) τη 14η και 15η Συντάξεις-Δώρα. 

 

Η ΕΝΩΣΕ διαμαρτυρήθηκε επανειλημμένα.

Όμως,  οι δημοσιογράφοι, δίχως να διαβάσουν το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας που τους έδωσε η γραμματεία τους και να διορθώσουν, με αγένεια δεξιού ύφους,  είπαν   απλώς: ... ότι δεν μας ακούσατε τι είπαμε, ακούστε μας....

Ρωτάμε: Αυτοί, θα ακούσουν αυτά που είπαν και που εμείς ακούσαμε πολύ καλά; Θα διορθώσουν ή θα συνεχίσουν να υπονομεύουν (και επανα)κατακτήσεις στα πλαίσια ενδοαντιθέσεων;


Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν: 

Αν στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να αλληλοϋπονομεύονται, αν πτυχές του  ηδονίζονται  κολακευόμενοι από δεξιές εκφράσεις ή  με ιδιοτελείς (και συνδικαλιστοπατέρες αδίστακτους),  αυτό δε σημαίνει πως η δυναμική Αυτόνομη Αριστερά, και Κινηματικά,  θα τα ανεχθεί. 

 

ΕΝΩ.Σ.Ε. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

1 σχόλιο:

dimitris είπε...

Είναι βαριά η κατηγορία πως κάποιος είναι υπονομευτής, επειδή είτε δεν κατανόησε κάποια ορολογία (σύνταξη αντί επιδόματος) είτε ασυνείδητα (πιστεύω προσωπικά) είπε στον αέρα κάτι διαφορετικό από την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ζητούμενο πάντα είναι πως πείθεις τον άλλο ότι έχει κάνει λάθος.
Μια νέα προσέγγιση ίσως να άρει τις παρεξηγήσεις.