Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Εκλογές Αυτοδιοίκησης 2023 - Επιστολή προς Κέρκυρας υποψηφίους: *Το Όραμά μου για την Κέρκυρα * Η περιουσία της ΟΚΕΣΑ * Το κτίσμα για Λαογραφικό Μουσείο σε Αγίους Δέκα!

Με 
αφορμή τις  Αυτοδιοικητικές

  εκλογές Οκτώβρη  2023

 

Ανοικτή επιστολή 

 Γιάννη Ζωχιού

 

Προς

 Κέρκυρας-ΠΙΝ:

- Συνδυασμούς

- Κάθε υποψήφια & υποψήφιο

- Δημότες και κατοίκους στην  Κέρκυρα-Παξούς-Διαπόντια! 

 

Αγαπητές Αγαπητοί

Συμπατριώτισσες Συμπατριώτες,

αφού σας ευχηθώ δύναμη για τον σπουδαίο προεκλογικό σας αγώνα και επιτυχία στους στόχους σας, να μου επιτρέψετε, και ως παρακαταθήκη μιας ιδιαίτερης πορείας,   τα παρακάτω:

 

            1. Το Όραμα είναι η πηγή για σχεδιασμό και υλοποίηση από το πλέον μεγάλο έως το πιο μικρό!

Δίχως Όραμα, η πηγή μοιάζει στερεμένη. 

 


           2. Είναι στη διάθεση  του κάθε συνδυασμού ή υποψήφιου   το Όραμα/Ουτοπία  μου για την Κέρκυρα (ως μικρογραφία   για τον Κόσμο) που, το 2010 και το 2014, επειδή ήταν   ενιαίος ο Δήμος Κέρκυρας, καταθέσαμε  στο λαό δίχως όμως ο συνδυασμός ΝαΚ  να φθάσει στις εκλογές, λόγω μη συμπλήρωσης των 100δων απαιτούμενων προσώπων για το ψηφοδέλτιο. Εγώ, υποψήφιος δήμαρχος.

Αξιοποιήστε, ελεύθερα,  ό,τι αξιολογείτε από αυτό το πρόγραμμα!

Η Διακήρυξη και το Οραματικό Πρόγραμμα της ΝαΚ, εδώ: http://autenergos.blogspot.gr/2013/06/2014-2014.html

 

            3.  Ο ενιαίος Δήμος Κέρκυρας (και επακόλουθα  οι Τρεις σήμερα) είναι, σύμφωνα με το καταστατικό της,  οι αποδέκτες της περιουσίας της Ο.ΚΕ.Σ.Α. (Ομοσπονδίας Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής, της οποίας είμαι ο ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος), η οποία "έκλεισε" τον  κινηματικά  πρωτότυπο και πολυτάραχο  40ετή κύκλο της και ανήκει πλέον στην ιστορία.

Πρέπει λοιπόν οι συνδυασμοί να δημοσιοποιήσουν πως εντάσσουν  προεκλογικά στο  πρόγραμμά τους την αξιοποίηση της σημαντικής περιουσίας της που   ανήκει πλέον στους 3 Δήμους.

Συγκεκριμένα η περιουσία είναι:

- Το αρχείο και

- το παραδοσιακό Κτίριο με δεντρόφυτο Κήπο, κεντρικά στην  Αθήνα,  αξίας πολλών 100δων χιλ. ευρώ.

Οι τρεις Δήμοι  είχαν ενημερωθεί σχετικά, εδώ: https://autenergos.blogspot.com/2020/09/3.html

 

 

            4. Στο Δήμο Αχιλλείων δωρήθηκε το 2005 το προγονικό μας  κτίσμα στο κέντρο των  Αγίων  Δέκα προκειμένου να δημιουργηθεί Λαογραφικό Μουσείο για μια δυναμική ανάπτυξη του παραδοσιακού Χωριού μας αλλά και ως δείγμα για ανάλογα   χωριά.

Οι συνδυασμοί λοιπόν του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και τοπικά  των Αγίων Δέκα έχουν να αναδείξουν, και προγραμματικά, πως θα συνεχίσουν τις εργασίες για την ολοκλήρωση.

Σχετικά εδώ:     https://autenergos.blogspot.com/2022/03/blog-post_9.html  

 

Εύχομαι, προεκλογικά αλλά και στο τέλος της θητείας αυτών που θα εκλεγούν, να αγκαλιάζουμε μια Οραματική Κέρκυρα-Παξούς-Διαπόντια!

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Γιάννης Ζωχιός


 

Για Όλες και Όλους εσάς: Ψηφίδες από την  οραματική και απόλυτα αυτοδημιούργητη πορεία μου, εδώ: https://autenergos.blogspot.com/2021/04/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: