Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΚΕΣΑ

15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Τοποθέτηση-Προτάσεις

ΓΙΑΝΝΗ ΖΩΧΙΟΥ

Επίτιμου Προέδρου ΟΚΕΣΑ

Η ΜΕΓΑΛΗ, ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ-ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗ, ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΚΕΣΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ: ΜΑΖΕΜΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΩΝ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΙΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΑΡΚΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΩΝ.

Τρεις κρίσεις στην πορεία της ΟΚΕΣΑ:

1). 1982-1984, με επιδίωξη να μη δημιουργηθεί η Ομοσπονδία.

2). 1989-1991,επιδιώκοντας τον έλεγχο για σταμάτημα αγώνων και οικοδόμησής της.

3). 2000 έως Σήμερα. Πέτυχαν τον πλήρη έλεγχο και την κατάρρευσή της.

Μετά τις κρίσεις, αφού έπαιρναν ό,τι επεδίωκαν αυτοί που τις προκαλούσαν, εξαφανίζο-νταν από τη ζωή της ΟΚΕΣΑ και των Απόδημων. Αποκαλύπτονταν ο ρόλος τους και το Κίνημα τους απέβαλε. Σήμερα, η ιστορία επαναλαμβάνεται!

Η τρίτη κρίση, σε σχέση με τις άλλες δύο, προκάλεσε δύσκολα θεραπεύσιμες πληγές αφού: Διέσπασε βαθιά την ενότητα των Απόδημων, γκρέμισε το 20ετές σημαντικό έργο-ιστορία-υποδομές και κατέστησε την ΟΚΕΣΑ αναξιόπιστη προς Γενέτειρα και Απόδημους.

Χρησιμοποιήθηκαν οι πλέον απίθανες μέθοδοι όπως: Παρανομίες, αντικαταστατικές πρά-ξεις, καταστροφές ή αλλοιώσεις αρχείων, τρομοκρατία, συκοφαντίες, ψεύδη, ύβρεις, απαγο-ρεύσεις, κατασπατάληση ή εγκατάλειψη τουλάχιστον 160 χιλιάδων ευρώ, πώληση περιου-σίας. Τέλος, με μηνύσεις-αγωγές-δίκες ζητιούνται εκατομμύρια ευρώ από θύματά τους.

Τα μέσα (με χρήση της κρατικής εξουσίας) πολλά:

-Όσα Στελέχη είχαν το θάρρος της άποψής τους (ειδικά για το Πνευματικό Κέντρο) βριζόταν, συκοφαντούνταν, προβοκαριζόταν ως «ΖΩΧΙΚΟΙ», αναγκάζονταν σε παραίτηση.

-Από την άλλη, επιβραβεύονταν οι φοβισμένοι και κυρίως οι πειθαρχημένοι εναντίον του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και του ΖΩΧΙΟΥ. Σύλλογοι υποχρεώθηκαν να μην προσκα-λούν τον Επίτιμο Πρόεδρο στις εκδηλώσεις τους και στελέχη τους διαγωνίζονταν σε αντιΖΩΧΙΚΕΣ επιθέσεις-προβοκάτσιες. Οι χρηματοδοτήσεις υπουργείων και οι… εξυπηρε-τήσεις γίνονταν με βάση λιστών αντιΖΩΧΙΚΗΣ κατάταξης. Αν, Σύλλογοι ή πρόσωπα, έχουν θετική άποψη για το Πνευματικό Κέντρο «ταμπελάρονται» και μπαίνουν σε μαύρη λίστα.

Εναντίον του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ συνεργάστηκαν, στενά, «αντίθετες» δυνάμεις. Στέλεχος, κομμουνιστικής έκφρασης, είχε πει το 1997: «Δε θα επιτρέψω ποτέ στο ΠΑΣΟΚ να καμαρώνει ότι μας αγόρασε Κτίριο-Πνευματικό Κέντρο». Για να το πετύχει αγκαλιάστηκε με το πλέον δεξιόστροφο ΠΑΣΟΚ, έχοντας κοινό στόχο αρχικά την μη αγορά, κατόπι την μη εξόφληση και μετά την πώληση του Κτιρίου.

Στην πορεία, κάποια από τα Στελέχη που είχαν θαρραλέα άποψη και συμβολή, θέλοντας να αποβάλουν τη… ρετσινιά του «ΖΩΧΙΚΟΥ», έφτασαν στο αντίθετο άκρο. Ορκίζονται ότι ποτέ δεν τον γνώρισαν, ζητούν… συγχώρεση αν έτυχε ν’ ακούσουν το όνομά του, παραι-τούνται από κοινούς στόχους και δεν έχουν αντίρρηση να του μπήξουν βαθύτερα τα καρφιά, για ν’ αποδείξουν τη… μετάνοια και συγχωρεθούν. Σύνηθες φαινόμενο όταν, η δύ-

ναμη και η γοητεία της εξουσίας, υπερισχύει των όποιων άρχων.

Υπάρχει λύση

Οι πληγές, λοιπόν, πολλές. Όμως, μόνη λύση είναι να ξαναζωντανέψει και ξαναλειτουργήσει η ΟΚΕΣΑ.

Οι δυσκολίες μεγάλες. Όμως, μπορεί και πρέπει να ξεπεραστούν. ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΑΦΕΙΣ ΣΤΟΧΟΙ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ, ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ, ΘΕΛΟΥΝ. ΘΕΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ!

Κουκούλωμα, ιδιοτελείς ισορροπίες και εξίσωση θυμάτων/δραστών, μόνο γκρεμίζουν.

Τέλος, δεν πρέπει να έχει θέση στα νέα όργανα ο «πυρήνας» εκείνων που προκάλεσαν και μεθοδεύουν τη διαιώνιση της κρίσης.

Προτάσεις για αλλαγή πορείας

* Νέα όργανα (όσο το δυνατόν απαλλαγμένα από συνενόχους) .

*Επιτροπές από το Συνέδριο (ανοιχτές για ΟΛΟΥΣ που θέλουν να στηρίξουν). Από κοινού, Όργανα-Επιτροπές, εργάζονται με συνέπεια για:

-Αποκατάσταση της ενότητας, της διαφάνειας και ακύρωση των διχαστικών πράξεων.

-Αποκατάσταση σχέσεων αλληλοσεβασμού με τη Γενέτειρα.

-Σταθερή θέση να αναπαλαιωθεί το Πνευματικό Κέντρο. ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!

-Ταχύτατες ενέργειες να προλάβουμε την απώλεια των 92 χιλ. ευρώ από ΥΠΕΧΩΔΕ-ΥΠΥΓΠΡ και υποβολή αιτήματος για νέα χρηματοδότηση. Ταυτόχρονα, Οικονομικός έλεγχος στην ΟΚΕΣΑ.

-Κάλεσμα βουλευτών-πολιτικών σε ευρεία σύσκεψη στην ΟΚΕΣΑ με απαίτηση σαφούς στήριξης. Τέρμα, επιτέλους, τα θυμιατίσματα.

-Άμεσο αίτημα χρηματοδότησης από αρμόδια Υπουργεία και Νομαρχία Κέρκυρας για το Κτίριο και τη λειτουργία της ΟΚΕΣΑ.

-Στόχο: Το 2009 στο «ΣΠΙΤΙ» μας. Και οι πληγές, τουλάχιστον, στις… γάζες. Να μην εκχέουν! ΜΠΟΡΟΥΜΕ! ΘΕΛΟΥΜΕ;

Καταθέτω στα πρακτικά τα παρακάτω, τα οποία είχα δώσει στο ΔΣ. Όπως πάντα, τα αποκρύπτουν:

-Απόφαση δικαστηρίου δικαίωσης και σύμφωνα με την οποία: Είναι αληθή όσα δημοσιοποίησα ως οικον. σκάνδαλα, ότι σπαταλήθηκαν 20 εκ. δρχ., δεν είναι καθηγητής Νομικής ο Καπάδοχος κλπ

-Επιστολή του Εισαγγελέα ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΦΙΡΗ ο οποίος διαψεύδει απερίφραστα ότι συναντήθηκε ή συζήτησε ποτέ με τον ΚΑΠΑΔΟΧΟ όσα αυτός είπε στο ΔΣ της ΟΚΕΣΑ το 2000 και εξ αιτίας των οποίων ξεκίνησε η μεγάλη κρίση. Αν και ζήτησε δημόσια συγνώμη να μην καθαιρεθεί από Πρόεδρος, το 2002 το δημοσίευσαν όλοι μαζί στα ‘Κερκυραϊκά’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: