Τρίτη 15 Απριλίου 2008

ΠΑΜΕ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.)

Στις 16 Απρίλη να νεκρώσουν όλες οι επιχειρήσεις. Κανείς για δουλειά

ΔΕΛΤΙO TYΠΟΥ

Το ΠΑΜΕ συνεχίζει τον αγώνα, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που βάζουν ο ΣΕΒ και η υπογραφή της ΣΣΕ από την ΓΣΕΕ. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση. Στηρίζει με όλες τις δυνάμεις την απεργία που κήρυξαν ταξικές Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Εργατικά Σωματεία την Τετάρτη 16 Απρίλη 2008.

Καταγγέλλουμε και δίνουμε αποφασιστική απάντηση στον ΣΕΒ. Επιχειρούν οι εργοδότες να εμφανιστούν ότι προσφέρουν «κοινωνικό έργο». Σε λίγο θα μας ζητήσουν να τους στήσουμε και άγαλμα. Αυτοί που κάθε μέρα ξεζουμίζουν την εργατική τάξη, την καταπιέζουν, της αφαιρούν στα εργοστάσια καρμανιόλες ακόμη και την ίδια της τη ζωή, ένα στόχο έχουν. Να γεμίσουν τις τσέπες τους με όλο και περισσότερα κέρδη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που αγανακτούν με την άθλια σύμβαση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ του ενός ευρώ, τους άθλιους μισθούς των 600 ή των 700 ευρώ όχι μόνο να απεργήσουν, αλλά να μπουν μπροστά στην οργάνωση της απεργίας, στη συμμετοχή σε κάθε χώρο δουλειάς, παντού.

Είναι πρόκληση για την εργατική τάξη τα κέρδη του κεφαλαίου που συνεχώς μεγαλώνουν. Όλοι στην μάχη της οργάνωσης της απεργίας. Όλοι στην περιφρούρησή της. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Εργατικών Σωματείων την Τετάρτη 16 Απρίλη στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.

Να δοθεί απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική που κατακρεουργεί ασφαλιστικά δικαιώματα με τον νόμο Πετραλιά της Ν.Δ., με τους νόμους Σιούφα της Ν.Δ. και Ρέππα του ΠΑΣΟΚ.

Να αποκαλυφθεί ο ρόλος της ΓΣΕΕ που υπέγραψε ένα ευρώ αύξηση και ήταν σε αποστολή καταδίκης της εργατικής τάξης στην φτώχεια, με προσυμφωνημένο σχέδιο με τον ΣΕΒ. Αλλά και η στάση του ΣΥΝ που αποτελεί το άλλοθι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Αποκαλύπτεται καθημερινά όταν στις συνεδριάσεις των Δ.Σ. Ομοσπονδιών και Σωματείων όχι μόνο καταψηφίζει την απεργία, αλλά κάνει και ανοιχτή απεργοσπασία.

Στις 16 Απρίλη να νεκρώσουν όλες οι επιχειρήσεις. Κανείς για δουλειά.

Όλοι στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Εργατικών Σωματείων την Τετάρτη 16 Απρίλη στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: