Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Νίκος Δήμου - Επίκαιρα:

Πόρνοι κλπ.

Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Πολύ θόρυβος έγινε για τα περί πιθανής μηνύσεως ιεραρχών που είπα σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ. Είναι ενδιαφέρον ότι τα ίδια είχα γράψει πολύ πριν σε σχόλιο μου στο LiFO χωρίς να σημειωθούν αντιδράσεις.

Έγραψα (27.3.08): «ο Μητροπολίτης Άνθιμος, εκφράζοντας την άποψη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (καημένε Ιερώνυμε, τι σου έμελε να πάθεις!) αποκάλεσε όλους εμάς που κάναμε πολιτικό γάμο: ‘πόρνους’. Έχω ζητήσει από τον δικηγόρο μου γνωμάτευση για το αν πρόκειται περί εξύβρισης ή συκοφαντικής δυσφήμισης – θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δω Άνθιμο και ΔΙΣ στο δικαστήριο. «Πόρνοι», επειδή εφαρμόσαμε ένα νόμο του κράτους;».

Δεν ξέρω αν εσείς ανέχεστε να σας βρίζουν – εγώ, όχι. Η λέξη «πορνεία» και «πόρνος» είναι βρισιές. Ακόμα και ο επίσημος όρος της εκκλησίας για τα ζευγάρια εκτός θρησκευτικού γάμου είναι «παλλακεία». Η εκκλησία μπορεί να έχει τις απόψεις της για τον πολιτικό γάμο (που είναι νόμιμος θεσμός της πολιτείας) αλλά δεν έχει το δικαίωμα να βρίζει. Άλλωστε ο Ιερώνυμος (τον οποίο εκτιμώ και σέβομαι) έδειξε σαφώς ότι δεν συμφωνεί με την διατύπωση. Είναι δυνατόν οι άνθρωποι που εκπροσωπούν το Θεό της Αγάπης, να ακτινοβολούν μίσος;

1 σχόλιο:

bilsot είπε...

Ο καλύτερος τρόπος απέναντι στους εκκλησιαστικούς "πατέρες" είναι η ΤΕΛΕΙΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ , γιατί όσο περισσότερο ασχολείσαι μαζί τους (άσε που λερώνεσαι ), τόση περισσότερη αξία (που δεν αξίζουν )τους δίνεις.
Και, πιστεύω , το να μη τους δίνεις σημασία είναι αυτό που περισσότερο τους τη σπάει!