Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

προδημοσίευση από το νέο τεύχος των F.Crimes

TΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΤΑΡΟΓΛΟΥ

"Μια ακόμη εκλογική διαδικασία που δεν με αφορά και είτε ψηφίσω, είτε όχι, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι". Μία φράση που ενδέχεται να βρίσκεται στο μυαλό αρκετών απ εμάς, με αφορμή τις εκλογές στην ΠΟΕΣΥ. Εργάζομαι στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94». Εάν, τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοι αφηνόμασταν να παρασυρθούμε απ αυτήν την σκέψη, είναι σχεδόν σίγουρο πως αυτή την στιγμή θα ήμασταν εργασιακά, εντελώς στον αέρα. Και εξηγούμαι: Η συμμετοχή μας σε εκλογικές διαδικασίες σε κάθε επίπεδο και η δραστηριοποίηση μας, μετά από προτροπή του συνάδελφου του Νάσου του Μπράτσου, είχε ως αποτέλεσμα να υπογραφούν συμβάσεις αορίστου χρόνου, μετά από πολλά χρόνια. Το γεγονός αυτό, έβαλε ουσιαστικά «φρένο» στις ορέξεις του νεοεκλεγέντα δημάρχου με τη σημαία της ΝΔ, ο οποίος με το καλημέρα, έστειλε σπίτι τους καμιά 35αριά άτομα, που δεν είχαν τέτοιες συμβάσεις (μπλοκάκηδες, κυρίως μουσικοί παραγωγοί). Η συμμετοχή είναι δράση. Και η δράση είναι, τουλάχιστον, άμυνα σε κάθε λογής αυθαιρεσίες της εργοδοσίας.

Όλοι μας έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με την φράση, «δημοσιογράφος είσαι; Α, είστε το τάδε ή το δείνα». ʼντε να εξηγήσεις στον κόσμο, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι όλη μέρα στο δρόμο για το μεροκάματο και δεν είναι αυτό το γκλάμορους που βλέπουν συνήθως στην τηλεόραση. Υπάρχουν βέβαια και οι δημοσιογράφοι των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ίσως και των εκατομμυρίων. Να είναι καλά και να προοδεύουν, το θέμα είναι πως δεν έχουμε κανένα απολύτως κοινό μαζί τους, ούτε εργασιακό, ούτε τίποτα άλλο. Ο "Ενωτικός Συνδυασμός Financial Crimes" βρίσκεται δίπλα στους δημοσιογράφους του μεροκάματου, βρίσκεται στους χώρους δουλειάς μας, βρίσκεται δίπλα μας στα καυτά ζητήματα. Η ψήφος σ αυτόν, είναι μια φυσική επιλογή.

Βρισκόμαστε σε μία εποχή, όπου εκτός των κλασσικών ζητημάτων που προκύπτουν σε μερικές από τις γνωστές επιχειρήσεις των media (αδικαιολόγητες απολύσεις, καθυστερήσεις πληρωμών, «κόψιμο» επιδομάτων, υπερεργασία που δεν πληρώνεται κ.α.), εμφανίζονται και «κομήτες» που προσπαθούν να κάνουν απίστευτες αρπαχτές, με καύσιμη ύλη τους δημοσιογράφους. Από επιχειρηματικά ρεσάλτα, που αν δεν πετύχουν δεν έγινε και τίποτα, αφήνουμε απλήρωτους τους δημοσιογράφους και την κάνουμε, μέχρι ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Δυστυχώς η πραγματικότητα αποδεικνύει πως τα ζητήματα αυτά πολλαπλασιάζονται. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο απαιτείται και η συμμετοχή και η υπερψήφιση συνδυασμών, όπως αυτός των Financial Crimes.

Υ.Γ.Ο Τάσος Τατάρογλου εργάζεται στον "επικοινωνία 94 FM" και στην εφημερίδα "Νίκη", προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και κατεβαίνει υποψήφιος για πρώτη φορά με το ψηφοδέλτιο "ενωτικός συνδυασμός Financial Crimes" στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΣΥ.

Οι διαδικασίες στελέχωσης του ψηφοδελτίου συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: