Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

3 Νοεμβρίου: Άγγελος Σικελιανός –

 εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη

AΠό: Θέσπης

Εκδήλωση προς τιμήν του Άγγελου Σικελιανού θα πραγματοποιηθεί την Αρτεμισία ημέρα (Δευτέρα) 3 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα Παχτίτη.

 

Ο Άγγελος Σικελιανός είναι ο φλογερός ποιητής που στο πνεύμα της αρχαίας Ελλάδας και στον Όλυμπο ως σύμβολό της, προσέβλεπε για την αναγέννηση του τόπου αυτού αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Το έργο που δημιούργησε σε υλική και πνευματική διάσταση είναι μοναδικό, αφήνοντας πλούσια και στιβαρή παρακαταθήκη γι αυτούς που θ’ ακολουθούσαν.

 

Η εκδήλωση είναι εμπλουτισμένη με την προβολή σπάνιων κινηματογραφικών ντοκουμέντων απο τις Δελφικές Γιορτές (1927,1930) καθώς και με Έκθεση βιβλίου με τη συνδρομή του Βιβλιοπωλείου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ.

 

Ομιλητές:

Μιχάλης Καλόπουλος: «Εισαγωγή στο έργο και την προσωπικότητα του Άγγελου Σικελιανού».

 

Θεόδωρος Κοτανίδης, σκηνοθέτης - συγγραφέας, καλλιτεχν. δ/ντής της Εταιρείας Θεάτρου "Δρομολόγιο": «Η καθοριστική συμβολή του Σικελιανού στην αναβίωση του αρχαίου  ελληνικού δράματος».

 

Την έρευνα γύρω από τη ζωή και το έργο του Σικελιανού καθώς και την όλη εκδήλωση, επιμελούνται και παρουσιάζουν ο Γεώργιος Αγρόδιος και η Γεωργία Αλτιντασιώτου.

 

Απαγγελίες: Γιώργος Φωτεινός, Ρούλα Κυπριανίδου, Μαργαρίτα Ιακώβου. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Φωτεινός

 

Έναρξη εκδήλωσης: Ώρα 7 μ.μ.

 

Κάντε κλικ εδώ

http://12thespis.wordpress.com/2008/10/20/sikeliano/

για περισσότερες πληροφορίες, για να δείτε φωτογραφικό υλικό και για ν’ ακούσετε (μελοποιημένα από τον Μίκη Θεοδωράκη) αποσπάσματα από το πύρινο έργο του Άγγελου Σικελιανού «Το Πνευματικό Εμβατήριο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: