Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Διώχνουν από Κέρκυρα άρον-

άρον τον “Άγιο Σπυρίδωνα”:

Δεν είναι Κερκυραίος,

μεροληπτεί υπέρ Χαραλάμπους,

δεν στραπατσάρισε Μπεριάτο,

φοβίζει “διαπλοκή” του με Ζωχιό το 2014ΖΩΧΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ανάστατη η θρησκευτικοπολιτικοοικονομική ελίτ της Κέρκυρας, συσκέπτεται. Είχαν εναποθέσει τις ελπίδες στον Άγιο να κάμει νέο μεγάλο θαύμα και να κάψει τους... χολεριασμένους. Μάλιστα, επειδή το Πρωτοκύριακο είναι υποβαθμισμένο, σκέφτηκαν να ανακηρύξουν την 7η Νοέμβρη ως νέα μεγάλη θαυματουργό μέρα του Άγιου, μετά από 300 χρόνια που είχε κατατροπώσει τους Τούρκους.

Όμως, το ότι επέτρεψε τόσο μεγάλα ποσοστά σε ένα Κύπριο και... κομμουνιστή για το Δήμο και σε έναν Κεφαλλονίτη και απόδημο στην Περιφέρεια, δεν του το συγχωρούν.

Πώς να δικαιολογήσουμε ότι πρόδωσε την ανώτερη κερκυραϊκή φυλή; σκέφτηκαν με αηδιαστική έκφραση κατά των κατώτερων φυλών που δε γεννήθηκαν ή δεν κατοικούν στο αλογοπόδαρο.

Και τότε ένα σύγκρυο τους έλουσε: Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στη δεύτερη εκλογική Κυριακή αν ο Μπεριάτος (με τη... βοήθεια Χαραλάμπους) διατυμπανίσει ότι ο Προστάτης Άγιος της Κέρκυρας δεν είναι Κερκυραίος; Για φανταστείτε, προβληματίστηκαν βαθιά, να εμφανιστεί και ο Μπεριάτος ως προστάτης της Κέρκυρας και μάλιστα να υποστηρίξει ότι δεν... υπάρχει προστάτης κερκυραίος της Νήσου όπως ο ξένος Άγιος; Φτου! Φτου! Φτου! σάλιωσαν τους γκόρφους.

Και τότε συνέβη το ξαφνικό, τινάχτηκε ο Δεσπότης:

- Ξέρετε ότι και ο προ Σπυρίδωνα προστάτης της Κόρκυρας, ήταν... ξένος ;

- Είχε κι άλλο προστάτη άγιο το Νησί; απόρησε ο λεγόμενος και... ιστορικός.

- Βέβαια! Το Θεό Διόνυσο. Αυτόν με την κούπα στο... Συμπόσιο! Που ο Ζωχιός θέλει να μας τον επαναφέρει με τα... 30ήμερα Διόνυσα! επανήλθε ο Δέσποτας.

- Εσύ Δεσπότης και θυμίζεις τέτοια.... μιαρά αντί να τα... καταστρέφεις;Αλήθεια, γιατί δεν... πέταξες έξω το Ζωχιό; Γιατί δεν τον... αφόρισες; αντέδρασε ο επικεφαλής των Αριανών και συνέχισε: Αλήθεια, κι εσύ... ξένος δεν είσαι; Μάλιστα, ο πνευματικός ηγέτης, και... όχι μόνο, δεν είναι... Κερκυραίος!

Ενώ όμως ταπεινωμένος έσκυβε να φιλήσει το έντονα προτεινόμενο δεσποτικό χέρι για να... συγχωρεθεί, ένα Αχ! τάραξε τη σύσκεψη:

- Κι αν το 2014 ο Άγιος τα... βρει με το Ζωχιό; Αν ο Ζωχιός πάρει πίσω τα περί δημοτικοποίησης της αγίας περιουσίας και τα περί επιστημονικής έρευνας για σκήνωμα και θαύματα; Αν διαδώσει ότι είδε τον άγιο να περπατά προς Ηγουμενίτσα και του είπε στο φέρυ: “Έλα τέκνο μου απόδημε να σώσεις την Κέρκυρα!”.

Η απόφαση άμεση: Τύλιγμα με σανό και ξανά στην Κύπρο πριν την 14η Νοέμβρη.

Όμως, νέος βαθυστόχαστος προβληματισμός προέκυψε:

- Κι εγώ τι θα κάμω; Πώς θα ζήσουμε τόσα στόματα ιερωμένων, ψαλτάδων, νεοκόρων και επιτροπών; Οι οικογένειες; Πώς θα σας προσφέρω το... κάτι τις; Πώς θα συντηρήσω ή θα κτίσω και νέα παλάτια για τη... Δευτέρα Παρουσία;

- Το εμπόριο; Ο Τουρισμός μας;Η οικονομία και ανάπτυξή μας;

- Η εκλογή μας; Πώς θα ξαναεκλεγούμε; Το... μόνο μας στήριγμα; Ο Άγιος μας Παναήα κοντά του!

Μην ανησυχείτε! πετάχτηκε ο αριοαρχηγός, Θα ανακοινώσουμε ότι πριν... φύγει έκανε μεγάλο θαύμα και με έχρισε άγιο! Έναν καθαρό Κερκυραίο άγιο! Επιτέλους! Έτσι θα τους συντρίψουμε όλους. Κανένας.... ακάθαρτος δε θα μας μολύνει πια! Έξω τα μιάσματα: Χαραλάμπους-Μπεριάτος-Ζωχιός! Υπάρχει και η...πυρά!

- Τρέχω να δημοσιογραφήσω τη... νέα Κερκυραϊκή πραγματικότητα! έσκουξε ο... μέτοχος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: