Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ:

ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ ή “ΕΤΕΡΟΚΑΘΑΡΣΗ;”

Του Γιάννη ΖΩΧΙΟΥ

πρ. Αντιπροέδρου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Η ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ “διαχειρίζεται”: Τη ΔΕΗ, εργαζόμενους-συνταξιούχους, πρωτοβάθμια-συνεταιρισμό!

Ποτέ ένα σωματείο: ταξικό-αγωνιστικό-διαφανές-αυτόνομο-πολιτικοποιημένο- αυτοδύναμο-οραματικό, δεν κινδυνεύει από (φυσικούς) υπονομευτές, αντιπάλους, εχθρούς. Αντίθετα, οι... υπονομεύσεις το ισχυροποιούν.

'Όμως, κινδυνεύει ΜΟΝΟ εάν είναι: εξαρτημένο από εργοδότη-κράτος-κόμματα, αποκομμένο από τη βάση, αναξιόπιστο, αταξικό, αδιαφανές, απολίτικο, ετεροδιαχειριζόμενο, δίχως θέσεις και όραμα, έχει μετατραπεί σε εμπορική επιχείρηση, τρέμει τη διαφάνεια, φοβάται σκάνδαλα.

Η ΔΙΟΊΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ, ΣΕ ΠΟΙΑ... ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ

ΝΟΜΊΖΕΙ ΌΤΙ ΑΝΉΚΕΙ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΊ;

Επειδή το βαθιά πολιτικοποιημένο ακροατήριο εργαζόμενων και συνταξιούχων της ΔΕΗ ( και βέβαια ευρύτερα) γνωρίζει άριστα και κυρίως δεν...συγκινείται ούτε από υπονομευτές αλλά και μήτε από... κραυγές, η ΓΕΝΟΠ καλείται μέσα σε μια βδομάδα, με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις τύπου και με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της όλων (ΜΑ ΟΛΩΝ! Και του ΟΚΔΕ) των οικονομικών που διαχειρίστηκε τουλάχιστον από το 2000, να αποδείξει την... κατηγορία στην οποία θα υποστηρίξει ότι ανήκει. Το ίδιο και... όπου “διορίζει” τις διοικήσεις!

Επειδή η εικόνα κάθε περιόδου (ΚΑΙ) της ΓΕΝΟΠ αντικατοπτρίζεται προς το παρελθόν και στο μέλλον και κυρίως απέναντι σ' Ό,ΤΙ εκπροσωπεί και διαχειρίζεται, γι αυτό και όσα λέγονται-γράφονται-ακούγονται δεν αποτελούν εσωτερικό θέμα της εκάστοτε Διοίκησης!

Μόνο οι συνένοχοι σιωπούν! Οι άλλοι, αδιάκοπα, ερωτούν-επεξεργάζονται- αγωνιούν-αναστατώνονται-αντιδρούν-μιλούν!

Πάντως, η αυτοκάθαρση είναι λιγότερο επώδυνη και περισσότερο αποτελεσματική από “παρέμβαση”... τρίτων!

Το autenergos।blogspot।com/ :

ερευνά-περιμένει και θα επανέλθει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: