Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Μόνο οι Απόδημοι, ΖΩΧΙΟΣ-ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ,

κατέθεσαν προεκλογικό πρόγραμμα

για Κέρκυρα-Ιόνια!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Στην Κέρκυρα και στα Ιόνια, για το Δήμο και την Περιφέρεια αντίστοιχα, αυτοί που παρουσίασαν προεκλογικό πρόγραμμα ήταν ΜΟΝΟ οι δύο απόδημοι: Ο Γ. Ζωχιός (τελικά δεν κατέθεσε το ψηφοδέλτιο) και ο Η. Μπεριάτος.

Το ακόμη αξιοσημείωτο είναι ότι όχι μόνο είναι Απόδημοι αλλά ο μεν Ζωχιός το δημοσιοποίησε πλήρες, αναλυτικότατο και μάλιστα από τον Αύγουστο, ο δε Μπεριάτος έδωσε πρόγραμμα (λιγότερο αναλυτικό από του Ζωχιού) αν και δήλωσε υποψηφιότητα τελευταίος απ' όλους.

Αντίθετα, όλοι οι άλλοι συνδυασμοί για την Κέρκυρ και την ΠΙΝ, δημοσιοποίησαν μόνο διακηρύξεις και έκαναν δηλώσεις για προβλήματα χώρων που επισκέφτηκαν.

Και όμως, τα ΜΜΕ Κέρκυρας, εκτός από πολύ ελάχιστες περιπτώσεις, όχι μόνο αποκρύπτουν αυτήν την ιδιαίτερη πραγματικότητα αλλά και τα ίδια τα προγράμματα. Και όχι μόνο τα αποκρύπτουν αλλά, ορισμένα ΜΜΕ, αναπτύσσουν ρατσιστική προπαγάνδα εναντίον τους ότι δε... δικαιούνται να είναι υποψήφιοι γιατί... δεν κατοικούν μόνιμα στα νησιά.

Αυτό συμβαίνει κυρίως με τις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ που η ΝΕΑαυτο-διαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) ανακοίνωσε (και ο Γ. Ζωχιός ΖΩΧΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ανέλυσε) επειδή, επιπλέον, είναι και ανατρεπτικές για όλα τα θέματα. Αλλάζουν ριζικά Κέρκυρα και Διαπόντια. Από την υπανάπτυξη οδηγούνται σε μια δυναμική μακροχρόνια πορεία. Από τον αναχρονισμό στην πρόοδο. Από την αφάνεια στην λαμπερή κορυφή.

Η έλλειψη λοιπόν προγραμμάτων από τους αποκαλούμενους “καθαρόαιμους” συνδυασμούς είναι τραγικό για την Κέρκυρα και τα Επτάνησα।

Δεν είναι μόνο ότι θα μείνουν για 4 χρόνια ακόμη σε υπανάπτυξη-καθυστέρηση αλλά θα υπονομευτεί και η λαϊκή κατάκτηση στην αυτοδιοίκηση με τον Καλλικράτη. Και για μεν τα Επτάνησα υπάρχει και η εκλογή της 14ης Νοέμβρη, για δε την Κέρκυρα η ελπίδα έχει μετακομίσει, πριν την 7η Νοέμβρη, στο 2014.

Περιμένουμε να δούμε αν, τουλάχιστον, από Δευτέρα τα ΜΜΕ επιτέλους θα αρχίσουν να βλέπουν τηρώντας έστω και ελάχιστα τη δεοντολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: